Czasem, a w zasadzie często najprostsze bywa najpyszniejsze. Taka jest ta surówka, bardzo prosta i smaczna. Pamiętajmy, że gdy przygotowujemy proste dania koniecznie należy zadbać o jakość produktów. Składniki: połówka białej kapusty (najlepiej młodej) mała puszka kukurydzy do wyboru: kiełki, rzeżucha, kolendra, natka pietruszki sól, pieprz 3 łyżki oliwy 2 łyżeczki majonezu łyżeczka musztardy łyżka soku z cytryny Przygotowanie
Ale Pyszka!fast food bardzo przypadł do gustu mojej rodzinie, ostatnio często go przyrządzam. W jednym daniu mamy mięso, frytki i surówkę, polecam na szybki obiad. Składniki: 2 filety z kurczaka 700 gram frytek 200 gram startego sera żółtego Pół główki kapusty pekińskiej 1 pomidor 1 cebula czerwona 1 ogórek Ketchup Sos czosnkowy z ziołami włoskimi Fanex Przyprawa gyros Olej
Bajeczna KuchniaSurówka jest idealnym dodatkiem do dań obiadowych. Mi smakuje także sama w sobie jako przekąska lub lekka kolacja. 1 mała kapusta pekińska 1 ogórek szklarniowy 1 marchewka 1 biała cebula Sól Pieprz 2 łyżki majonezu Kapustę pekińską siekamy w drobne piórka. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Marchewkę oraz ogórka szklarniowego obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki
VioletoweKucharzenieŚwietna surówka dla całej rodziny.Chrupiąca,lekko ostra ze względu na odrobinę chrzanu , a winna z powodu jabłka.Całość łączy por.Zapraszam.! kapusta pekińska 1 duża marchewka 1 pietruszka ćwiartka selera zielony por mały 1 jabłko koperek majonez 1 łyżeczka chrzanu sól ,pieprz i cukier odrobina śmietany lub jogurtu naturalnego ************************************************* Kapustę drobno pokroić.Warzywa obrać i zetrzeć na tarce.Por drobno
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiZiemniaczki w takim wydaniu smakują z każdą surówką i z każdym chłodnikiem a nawet z samym kefirem, zsiadłym mlekiem lub jogurtem a także z bigosikiem z młodej kapusty. Składniki: -młode ziemniaki, najlepiej drobne -10 dkg wędzonego boczku -koperek -sól Z ziemniaków zmywamy skórkę i gotujemy je do miękkości w osolonej wodzie. Boczek kroimy w drobniutką kosteczkę
Maminek kulinarnySurówka, źródło witamin i wyśmienity dodatek do mięska, ale nie tylko :) Składniki: 1 duża marchewka 1 średnia cebula Kilka liści kapusty pekińskiej 1 łyżeczka natki koperku (świeży lub mrożony) ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru Pieprz 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny *Kiełki słonecznika Kapustę pekińską siekamy drobno. Marchewkę trzemy na grubych oczkach tarki. Cebule kroimy w drobną kosteczkę
Smakowy RajKolejna błyskawiczna surówka obiadowa lub grillowa.... bo sezon grillowy już niebawem zostanie otwarty :) Smaczna, zdrowa wiosennie pachnąca koperkiem. Polecam. Składniki: - pół główki kapusty pekińskiej - 2 ogórki kiszone - pół pęczka koperku - 1 cebulka dymka - sól, pieprz, oliwa z oliwek Wykonanie Kapustę siekam, ogórki kroję w drobna kosteczkę, dodaję pokrojony drobniutko koperek i cebulkę. Mieszam, dodaję 2 łyżki oliwy z oliwek, doprawiam
Kuchnia z widokiem na ogródrozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniSałatka z kurczakiem, kapustą pekińską, kukurydzą i papryką... Soczyste kawałki, podsmażonego na złocisty kolor kurczaka. Paseczki drobno poszatkowanej kapusty pekińskiej. Kosteczki czerwonej papryki. Ziarna słodkiej kukurydzy
Gospodyni MiejskaDziś zapraszam na bardzo smaczną, szybką w wykonaniu, zimową sałatkę z kapusty, marchwi i papryki. Sałatka bardzo delikatna w smaku, bez dodatku octu, zakwaszona poprzez dodatek
Kuchnia z widokiem na ogródobiadu bez surówki. Przynajmniej u nas. A najlepiej jak jest "z białym sosem", jak mawia mój Luby ;) Dziś proponuję prostą se świeżej białej kapusty. Chrupiąca i smaczna. Składniki -500 g białej kapusty -1/2 cebuli -1 duża marchew -1 kwaśne jabłko -pół pęczka szczypiorku -2 łyżki majonezu -2 łyżki jogurtu greckiego -sól, pieprz -suszony czosnek Przygotowanie Kapustę poszatkować, umieścić
Zielona Kuchniamieszamy z warzywami Natarta sosem i warzywami kapusta pekińska upakowana w naczyniu Zwykle dociskam talerzykami ciasno upakowaną kapustę w naczyniu do kiszenia Przygotowane kimchi fermentuje Bąbelki zwiastujące ukiszenie Propozycja podania – pokrojone kimchi jako dodatek do obiadu w formie surówki Artykuł Wegańskie kimchi (bez gotowania) pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.pltakże regulują przemianę materii, dlatego polecane są na diecie, czy podczas rekonwalestencji. W menu Polaków często pojawia się kapusta kiszona i ogórki , ale kisić możemy też inne warzywa np. rzodkiewki , buraki . Kiszone warzywa są świetnym dodatkiem do kanapek, do surówek, ja ostatnio wykorzystałam kiszoną marchew do burgerów wołowo-jagnięcych . Jak się kisi marchew? Wystarczy kilka ciepłych dni, kroimy marchew
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZdrowa,pyszna klasyczna surówka z czerwonej kapusty.Wspaniała jako dodatek do drugiego dania,mięsa,a nawet ot tak sobie do schrupania. 1 mała główka kapusty czerwonej Sok z cytryny Sól Pieprz Cukier Oliwa *************************** Kapustę poszatkować.Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny,solą,pieprzem i cukrem.Kapustę polać i wymieszać z przygotowanym dressingiem.Zostawic na 15 minut by się " przegryzła". Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiOkres jesienno-zimowy jak by się mógł obejść bez dodatku z kiszonej kapusty..Nie dość ze to samo zdrowie to jeszcze jej walory smakowe są super
Ugotujmy Coś