łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka mielonego kminku pieprz ziołowy Sposób wykonania: Kapustę kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki kroimy w cienkie plasterki, paprykę w małe paski a cebulę w piórka. Rozdrobnione warzywa łączymy ze sobą, polewamy oliwą i doprawiamy kminkiem i pieprzem. Surówkę mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki aby nabrała wyrazistego smaku
Qchnia po prostumajonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 3 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Kapustę i pora szatkujemy w paski. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Jabłko ścieramy na dużych oczkach tarki. Majonez łączymy z jogurtem i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Składniki surówki łączymy ze sobą, polewamy sosem i dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Mieszamy
Qchnia po prostugrzanki z włoską oliwą Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Cytrusowa
Moja smaczna kuchniaWykonanie: Przepłucz raz kapustę, dobrze odciśnij, następnie lekko poszatkuj - choć nie jest to konieczne, po prostu łatwiej się będzie jadło;) Jabłko i marchewki umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubszych oczkach. Cebulę drobno posiekaj. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki, przypraw do smaku, dolej olej. Jeśli nie przepadacie za aromatem kminku nie musicie go dodawać, surówka i tak będzie
Zasmakuj Kuchniłyżki majonezu 1,5 łyżki musztardy sarepskiej sól, pieprz ziołowy Sposób wykonania: Z liści kapusty wykrawamy twarde, białe części i kroimy w paski razem z porem. Ogórki kroimy w półplasterki, marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Szczypior drobno szatkujemy. W dużej misce mieszamy wszystkie składniki surówki. Doprawiamy d smaku solą i pieprzem
Qchnia po prostusokiem z limonki i zagotuj ze szpinakiem. Włóż rozdrobnione mięso i wymieszaj Przygotuj coleslaw. Kapustę poszatkuj w piórka. Potnij marchewkę w cienkie słupki. Pokrój por w cienkie paski. Skrop warzywa ryżowym octem i oliwą, dopraw solą, następnie dodaj kolendrę i delikatnie wymieszaj tuż przed podaniem. Surówka powinna być chrupiąca.Ugotuj ryż na sypko i posyp czarnuszką. Podaj kurczak curry posypany
codojedzeniabardzo prostej odsłonie. Tylko kilka składników i mamy pyszny dodatek do obiadu. Surówka ta z pewnością doskonale sprawdzi się jako dodatek do grilla. Prosta, pyszna i błyskawiczna w wykonaniu. Spróbujcie a przekonacie się sami ;) Składniki: * 3 większe marchewki * sałata lodowa (można również użyć kapusty pekińskiej) * 7-8 pomidorków koktajlowych * pół ogórka świeżego * kilka rzodkiewek * sól * płaska łyżka
Zrób to smacznienaleśnikowe, czyli wszystko razem dokładnie połączyć. Odstawić na kilka minut. W tym czasie kiszoną kapustę odcisnąć z nadmiaru soki, posiekać drobno. Dodać do ciasta naleśnikowego, przyprawić pieprzem i resztą przypraw, wymieszać dokładnie. Smażyć jak placki ziemniaczane. Podawać z naturalnym jogurtem, śmietaną, sosem mięsnym, z dodatkiem surówek - co nam tylko do głowy przyjdzie. Jeśli lubicie placki, to spróbujcie też moim placków
Codzienna kuchnia niecodziennaDoskonały pomysł na obiad - surówka robi się z mięsem. Propozycja nie tylko na schab, ale i drób - np. udka i skrzydełka z kurczaka. Polecam na pyszny obiad :) Składniki: 1/2 kg schabu bez kości 1/2 kg kapusty kiszonej 1 duża marchewka 3 łyżki oliwy z oliwek kilka liści laurowych kilka ziarenek ziela angieskiego do smaku: przyprawa uniwersalna gałka muszkatołowa sól
Kolorowy PrzepisownikLekkie sałatki z wykorzystaniem świeżych warzyw to bardzo fajna alternatywa do cieżkich majonezowych sałatek z gotowanych warzyw korzennych. Połączenie kapusty pekińskiej, śledzia i chrzanu może się
Życie zaczyna się w kuchniLekkie sałatki z wykorzystaniem świeżych warzyw to bardzo fajna alternatywa do cieżkich majonezowych sałatek z gotowanych warzyw korzennych. Połączenie kapusty pekińskiej, śledzia i chrzanu może się
Życie zaczyna się w kuchniBardzo smaczna kapustka z dodatkiem boczku i koperku Doskonała do "nieśmiertelnego" schabowego ale nie tylko. Składniki - mała główka białej kapusty - boczek wędzony kilka plasterków - koperek
Kuchnia z widokiem na ogródorzechami włoskimi Pesto z pieczonej dyni Spaghetti z pesto z pieczonej dyni Surówka z dyni z rukolą i orzechami Kremowa zupa z pieczonej dyni z cukiniową gremolatą Masło z orzechów włoskich Domowe kakao Kuskus z cukinią, ciecierzycą i bakłażanem Bigos Gęsta jarzynowa z brukselką Kapusta kiszona z suszonymi grzybami Korzenne muffinki z kaszy manny Kopytka Mini calzone z brokułami, oliwkami
Moja smaczna kuchniakoniecznie muszą być lekkie, dodatki do nich przede wszystkim. Tak właśnie jest z surówką z pekinki. Lekka, smaczna i pożywna. Aromat podkręca ocet jabłkowy od Jamar , który nie jest tak intensywny jak zwykły, 10%. Idealnie komponuje się z olejem ryżowym i ziołami. Składniki 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 mała puszka kukurydzy 1/2 strąka papryki czerwonej 1 pomidor 2 łyżki octu
R'n'G KitchenSurówka chrupiąca, smaczna i bardzo prosta. Polecam jako dodatek do obiadu, ale również do grilla. Można dodać szczypiorek, koperek lub ziła, kto co lubi albo ma pod ręką. Składniki: 1/2 główki średniej kapusty włoskiej 1 czerwona papryka kawałek pora (biała część) 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz dodatkowo: szczypiorek lub zioła prowansalskie Liście kapusty drobno poszatkować, ja użyłam do tego
talerz przyjemności