WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAW: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: mała główka kapusty pekińskiej, 3 średniej wielkości ogórki konserwowe
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 3 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 25 dag kapusty kiszonej, mała marchewka, mała cebula, 1/2
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-8 Składniki: nieduża kapusta pekińska, 250 g pomidorków koktajlowych, nieduży ogórek
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-10 Składniki: mała główka kapusty pekińskiej, 10 pomidorków koktajlowych, 1/3 ogórka
JejKuchniaSałatka "Gyros" Jedna z najbardziej popularnych sałatek warstwowych... Potrzebne będą: podwójna pierś kurczaka 7-8 ogórków konserwowych 2 czerwone cebule puszka kukurydzy kapusta pekińska majonez
Pelusiowa KuchniaSałatka Gyros to sycąca przekąska idealna na każdą okazję. Pyszna, chrupiąca i prosta w przygotowaniu sałatka z kurczakiem w przyprawie gyros z kapustą pekińską, ogórkami, cebulą
Smakowite DaniaKawałki tuńczyka, soczysty melon i ananas, do tego kapusta pekińska i ryż. Polane sosem majonezowym z dodatkiem kurkumy i grubo mielonego pieprzu. W prawdzie t uńczyk
głodny alergikziemniakami, szparagami i botwinką pojawiają się piękne, małe zielone głąbki kapusty. Młoda kapustka jest tania, bardzo łatwo dostępna, bo kupić ją można niemal wszędzie i jest przede wszystkim pyszna! Ja najczęściej wsuwam ją w wersji przesmażonej na masełku, lekko zagęszczonej mąką, jako dodatek do dania lub chrupię ją w surówce, z dodatkiem startej marchewki z lekkim, ziołowym dressingiem(...)opakowaniu (będzie to około pół szklanki surowego ryżu). Piekarnik nastawiamy na 180*C (góra-dół). Marchewkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i umytą kapustą siekamy bardzo drobno. Czosnek przeciskamy przez wyciskarkę. Posiekane, smażymy na wolnym ogniu na kilku łyżkach oleju aż do lekkiego zmiękniecia kapusty, pod koniec dodajemy czosnek. W tym czasie mięso przyprawiamy, dodajemy
Symfonia Smakówpotrzeba jest matką wynalazku". Tak było w moim przypadku, gdy robiąc tę surówkę, zorientoałam się, że w domu nie mam rodzynek. Spojrzałam do słoików, a tam daktyle, śliwki i morele. Śliwek nie użyłam, bo wydały mi się zbyt kwaśne, ale pozostałe owoce zgrały się idealnie ze smakiem kapusty. Składniki: 1 główka czerwonej kapusty (moja miała 750 g) 1 średnia czerwona
Gosia gotujenajlepsze przepisy z owocami i warzywami dostępnymi w listopadzie. Oprócz dyni, na straganach znajdziesz w tym miesiącu: gruszki, żurawinę, brokuły, orzechy, pieczarki, jarmuż, jabłka, brukselkę i brokuły, buraki, marchew, kapustę, cykorię, brukiew, czarną rzepę, pasternak i topinambur, seler, skorzonerę. Zapraszam do wspólnego, listopadowego gotowania! Kremowa zupa z pieczonej dyni z cukiniową gremolatą Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami(...)Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pesto z pieczonej dyni Spaghetti z pesto z pieczonej dyni Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z dyni z rukolą i orzechami Koktajl z rukoli, z gruszką i bananem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami
Moja smaczna kuchniadrobno posiekać. Dodać do kapusty. Marchewki obrać, drobno pokroić. Dodać do kapusty z cebulą. Wymieszać. Do miseczki przełożyć majonez (3/4 szklanki). Dodać ocet jabłkowy (3 łyżki), biały cukier (2 łyżki) i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Do miski z warzywami wlać sos i dokładnie wymieszać. Surówkę przykryć folią spożywczą i do czasu podania przechowywać w lodówce. BURGERY: Bułki
Gospodyni MiejskaPikantna sałatka z kurczakiem na ostro i ketchupem! Idealna na nadchodzącą imprezę Andrzejkową Składniki: 400 - 500 g piersi z kurczaka 1/2 średniej kapusty pekińskiej 1 puszka
W Moim Magicznym DomuWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-10 Składniki: mała kapusta pekińska, duża pierś kurczaka, 3/4 opakowania kukurydzy
JejKuchniateż jest z sałatkami. Ja przekonuję się do sałatek czy surówek z użyciem lekkiego sosu na bazie oliwy z oliwek lub oleju. Zawsze lubiłam sałatki z majonezem. Ale majonez jest ciężki, więc zaczęłam je odchudzać dodając jogurt grecki lub naturalny. Korzystając z tego, że jest młoda kapusta zrobiłam z niej pikantną sałatkę z dodatkiem kukurydzy z chili, piersi z kurczaka
Zakątek rozkoszy kulinarnychChyba każdy zna jej smak. Mnie kojarzy się z domem rodzinnym. U mnie zazwyczaj w duecie z rybą lub gulaszem. Składniki: 300 g kapusty kiszonej
Kukuleczkidrobno pokroić. Pieczarki także pokroić. Czosnek i cebule posiekać. Ryż ugotować, kapustę posiekać i osobno ugotować i odcedzić. Wszystkie te składniki razem wymieszać,dodać mięso mielone, wbić jajka, doprawić przyprawami. Formować placuszki wielkości kotletów mielonych i smażyć z obu stron na złoto. Podawać z sosem pomidorowym i surówką
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia