cebul 500 g mięsa mielonego garść natki pietruszki 1 jajko boczek pokrojony w cienkie plastry (około 200g) 2 łyżki bułki tartej majeranek oregano słodka i ostra papryka 1 łyżka sosu worcestershire (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso przekładamy do miski, dodajemy sos worcestershire, jajko, bułkę tartą, słodką i ostrą paprykę, majeranek, oregano i pokrojoną drobno świeżą natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszamy, następnie
Delusional Trineszklanki) łyżka oleju łyżka cukru łyżeczka soli duża cebula 4 ząbki czosnku 300 g świeżego szpinaku sól, pieprz, gałka muszkatołowa ok. 40 g masła ok. 50 g suszonych pomidorów sos pomidorowy, sól, pieprz kilka pieczarek ok. 250 g żółtego sera do zapiekania lub mozzarelli Pizza ze Szpinakiem i Suszonymi Pomidorami - Sposób przygotowania: Drożdże rozpuszczamy w ok. 100 ml ciepłej(...)Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części i formujemy (za pomocą wałka lub ręcznie) spody na pizze, pozostawiając szersze brzegi. Na ciasto wykładamy sos pomidorowy, posypujemy szczyptą soli, pieprzu oraz tartym serem. Następnie kładziemy cienko pokrojone pieczarki, "kleksami" wykładamy szpinak i po kilka suszonych pomidorów. Pieczemy przez ok. 7-8 minut do lekkiego zrumienienia
Słodka Stronacamembert - u mnie CAMEMBERT CLASSIC la Polle MLEKOVITA szklanka wiśni lub czereśni łyżka- dwie miodu Wykonanie: *Wiśnie lub czereśnie blendujemy. Dodajemy miód, wrzucamy do rondelka, podgotowujemy aż sos zacznie gęstnieć. Na patelni grillowej lub grillu obsmażamy z obu stron ser, aż będzie miękki. *Ser przekładamy na talerz. Polewamy sosem, dekorujemy świeżymi wiśniami lub czereśniami
Z Majeczką w kuchnipapryką. Na jej bazie powstała zupa, smaczna , syta i mega aromatyczna. Składniki 250-300 g młodej kapusty 3 pętka białej kaszanki z bazylią i papryką 1 cebula 1 słoik sosu pomidorowego z bazylią 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka mielonej papryki 1,2 l bulionu warzywnego 3 łyżki kaszy pęczak koperek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false(...)false false MicrosoftInternetExplorer4 Kaszankę obieramy z osłonki, kroimy na plasterki i smażymy na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulą. Następnie dodajemy sos, mieszamy i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy przyprawy. Do zupy wrzucamy poszatkowaną kapustę, kaszę i gotujemy do miękkości tych składników. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle
R'n'G Kitchenwczoraj przygotowałam sałatkę do grillowanych mięs- w towarzystwie sałaty lodowej- była pyszna. SKŁADNIKI: 30 dag. truskawek 3-4 średnie ogórki zielone 2 kulki mozzarelli 1/2 sałaty lodowej SOS: 10 truskawek 1/2 jabłka kilka gałązek pietruszki sól himalajska, pieprz grubo mielony szczypta papryki chili 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny w razie potrzeby 1-2 łyżki wody(...)łyżki oliwy z oliwek WYKONANIE: sałatę porwać, truskawki pokroić na cztery części, ogórki i mozzarellę w półkrążki, bądź kostkę, sos: truskawki umyć, pozbawić szypułki, , dodać jabłko ze skórką, drobno posiekaną pietruszkę, zmiksować, dodać sól, pieprz, miód i chili, ponownie zmiksować, dodać oliwę z oliwek, doprawić w razie potrzeby
Kuchnia Beatycukinia mała 7 pomidorków koktajlowych koper świeży melisa świeża sól, pieprz mieszanka ziół 1 łyżka masła 6 plastrów boczku wędzonego 1 gałązka selera naciowego olej rzepakowy 1 cytryna sos ziołowy pstrąg marynata: 1 cebula sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku Cebule kroję, pstrąga przekładam do pojemnika, dodaję cebulę, sól, pieprz, majeranek. Rybę nacieram marynatą odstawiam na noc do lodówki. Kaszę jaglaną(...)Pstrąga faszeruję kaszą z warzywami, spinam wykałaczkami. Obkładam plastrami boczku, smaruję olejem. Rybę grilluję z każdej strony po 10-15 minut. Podaję z pomidorami z grilla i cytryną oraz sosem ziołowym
wesoła kuchniastopni na godzinę. Pomidory malinowe obieramy ze skórki, blendujemy i redukujemy na patelni z dodatkiem kilku plasterków chilli, soli, miodu, przeciśniętego przez praskę czosnku i oregano, aż powstanie sos. Wołowinę siekamy drobno, lub mielimy i podsmażamy na klarowanym maśle, pod koniec smażenia dodajemy kumin, sól i pieprz. Gdy spód się upiecze, wyjmujemy go smarujemy sosem, na nim układamy
Quinoa Raz!osób dbających o dietę. Składniki: 1kg szynki wieprzowej 3 cebule 4 marchewki 500g batatów 2 papryki czerwone Kolendra lub natka pietruszki Czerwona pasta curry około 1 łyżeczki Sos sojowy 2 łyżki Puszka mleka kokosowego Sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: W średniej wielkości garnku przesmażamy posiekaną w kostkę cebulę. Dodajemy pokrojone w dużą kostkę mięso. Doprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym(...)pieprzem oraz sosem sojowym. Marchew obieramy i siekamy w plasterki, paprykę i bataty w kostkę. Warzywa dodajemy do mięsa i przesmażamy razem 3-4 minuty. Po tym czasie zalewamy dwoma szklankami wody (lub bulionu) oraz dodajemy pastę curry. Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Pod koniec gotowania dodajemy mleko kokosowe i gotujemy jeszcze kilka minut. W razie potrzeby doprawiamy
Pyry na Gazobracamy na drugą stronę. Po tym czasie ściągamy folię i grillujemy warzywa przez kilka minut z każdej strony, aby się przyrumieniły. Podajemy solo lub w towarzystwie ulubionego mięsa i sosu. Tutaj przepis na sos barbecue (klik). Smacznego
Kuchnia od dwojgatwardo,ostudzić,obrać i pokroić w większą kostkę. Pomidory sparzyć,można obrać ze skórki chodź nie jest to konieczne - pokroić w większą kostkę. Groszek dokładnie odsączyć z zalewy. Robimy sos: jogurt przekładamy do miseczki,dodajemy pieprz,sól,czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekany koperek ( trochę można zostawić do posypania na górze) - wszystko dokładnie wymieszać. Układamy sałatkę warstwowo od dołu: kalafior(...)posypujemy solą oraz pieprzem pomidory posypujemy pieprzem odsączony groszek jajka posypujemy solą i pieprzem sos czosnkowy z koperkiem Całość schłodzić w lodówce. Sałatkę można również wymieszać i taką podawać - będzie również bardzo smaczna bo składniki się przegryzą
Niespełnione zdolności kulinarnetakże wypróbować mój inny szybki przepis – tuńczyk z jabłkiem w kanapce. Film Składniki – pizza na chlebku naan 2 chlebki naan Dowolne składniki np.: ser peperoni pomidory Sos: przecier pomidorowy bazylia świeża oliwa z oliwek pieprz i sól Przepis pizza na chlebku naan Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 st. Celsjusza. Przygotowanie pizzy zaczynamy od sosu. Łączymy przecier pomidorowy
Kuchennyviral.plklasyczny paprykarz składa się z ryżu, tłustej i wędzonej ryby oraz warzyw. (Zerknijcie na moją wersję z tuńczykiem - klik .) A co powiecie na opcję warzywną z kaszą jaglaną? Sos sojowy podkreśla jego głębie smaku, a całość jest po prostu rewelacyjna. Paprykarz świetnie smakuje ze świeżym pieczywem i przyznam, że często podjadam go w wersji solo lub z piramidkami Popcrop(...)skorzysta z przepisu? Polecam! 1/2 szklanki kaszy jaglanej (suchej) 2 marchewki (średnie) 1 pietruszka (mała) 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki sosu sojowego 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1/2-3/4 łyżeczki słodkiej papryki 1/3 łyżeczki papryki ostrej 2 ząbki czosnku sól, pieprz Dodatkowo: olej (u mnie rzepakowy Woj-Len ) Kaszę należy
Di gotujełyżka musztardy francuskiej 50 ml oliwy z oliwek kilkanaście ziaren kolorowego pieprzu Przygotowanie Rukolę rozłożyłem na półmisku, na niej pokrojone w kostkę : ser feta i arbuz. Sos : wymieszałem oliwę z oliwek z miodem i musztarda francuską. Sałatkę polałem tak przygotowanym sosem, posypałem kolorowym pieprzem
R'n'G Kitchensuchych drożdży 250 ml letniej wody 40 ml oleju 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oregano dodatki: 50 dag pieczarek 2 cebule ser żółty ( najlepsza mozzarella) sos: 1 łyżka ostrego ketchupu 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól i biały pieprz Z podanych składników wyrabiam ciasto, można wcześniej zrobić zaczyn, ale nie jest to konieczne. Ciasto odstawiam do wyrośnięcia(...)lekko wałkuję i rozciągam rękami. Pieczarki i cebule obieram, następnie kroję w plasterki. Następnie przesmażam na maśle. Ketchup miksuję z przyprawami i koncentratem pomidorowym. Gotowym sosem smaruję ciasto. Wykładam przestudzone pieczarki, obsypuję tartym serem. Piekę w 200 st C około 25 minut. smacznego
Takie tam pichcenieKLIK 1/2 l bulionu dashi 50 g makaronu somen, 3 pieczarki, pokrojone na plasterki, 150 g grzybów shimeji, 250 g tofu, pokrojonego w kostkę, garść szpinaku, 2 łyżki sosu sojowego, 1 cebula dymka, pokrojona na kawałki, 1 łyżka pasty miso, Makaron gotować 5 minut, odcedzić. Do gotującego się bulionu dashi dodać sos sojowy, wrzucić pieczarki, shimeji i tofu, gotować
ClauditteMissCooking