Przepisy ze szparagami – jak przyrządzać szparagi? Co zrobić ze szparagami? 171Szparagi to moje ulubione warzywo – w sezonie jadam je praktycznie codziennie, serio! Postanowiłam Wam je nieco bardziej przybliżyć i zebrać w jednym wpisie przepisy ze
Flymetothespoon
Kozackie ogórki w musztardzie 238Pyszna odmiana ogórków w zalewie. Świetnie nadają się od obiadu, sałatki i na kanapkę. Mowa oczywiście o kozackich ogórkach w zalewie musztardowej. Bardzo szybkie do wykonania, po pasteryzacji można przechowywać do przyszłego sezonu. Polecają się zarówno w całości jak i ćwiartkach. Ołupionych i w skórce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ogórki w musztardzie w zalewie 5 z 1 głos Autor: Przepis
ProstePesto.pl
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 114czosnkiem i oleje, od tych otrzymanych z sezamu, dyni i słonecznika, po olej rzepakowy tłoczony na zimo. Ich niezwykły aromat i smak sprawiają, że są idealnym dodatkiem do sałatek. W sklepie Restauracji Schroniska Smaków mogą państwo nabyć również zioła, te same, których używają kucharze w restauracji, oraz herbatki, oczywiście w niezmielonej postaci. Domowe wędliny w Restauracji Schronisko Smaków Wartym wspomnienia
Codogara
Syrop z mniszka lekarskiego. 152ostatnim czasie odzyskała pewną popularność i powoli powraca na scenę kulinarną. A co możesz przygotować z mniszka lekarskiego? Począwszy od syropu, wina, herbaty i skończywszy na dodatku do sałatek lub smoothie . Mniszek lekarski zapewnia wszechstronne źródło naturalnej żywności, z którego każdy może skorzystać. Wszystkie części mniszka są jadalne, dojrzałe główki kwiatowe tworzą pyszny, kwiatowy syrop , wino a nawet galaretkę . Syrop
Zdrowy Styl Joanny
Grillowane szparagi z rzodkiewkami i cukinią 129ełna smaku sałatka z grillowanej cukinii, szparagów oraz grillowanej rzodkiewki 2 porcje Składniki: 1 cukinia pół pęczka zielonych szparagów 3-4 sztuki rzodkiewek 2 ząbki czosnku 1/2 szt. cytryny 2-3 łyżki oliwy z oliwy sól i pieprz do smaku garść posiekanej natki owoce granatu ( opcjonalnie) listki świeżej bazylii Przygotowanie: U myte warzywa kroimy: rzodkiewki na ćwiartki, cukinię w cienkie
AZgotuj!
Przepis na kulki mocy z tahini i mąki kokosowej – bez cukru! 172mąki kokosowej – bez cukru! Przepis na pasztet z wątróbki z żurawiną Ucierane ciasto z wiśniami i kokosem Przepis na pierogi z ciecierzycą, fasolą i suszonymi pomidorami Warstwowa sałatka z chipsami – idealna na imprezę
Via Gusto
Tortille z chrupiacą kolorową sałatką 428Pomysł na pyszny ,zdrowy i lekki obiad, lunch lub przekąskę. Sałatka z kolorowych i mocno chrupiących warzyw z grillowanym kurczakiem, jogurtowym sosem i to wszystko zawinięte w placku tortilli.....mniam idealny posiłek na słoneczny i ciepły dzień
Swojskie jedzonko
Makaron z kremowym sosem i czosnkiem niedźwiedzim 148Najlepiej smakuje na surowo, ma wtedy najwięcej aromatu i właściwości odżywczych, ale oczywiście pyszny jest również gotowany, smażony czy pieczony. Na blogu znajdziesz kilka przepisów np. makaron ze szpinakiem , sałatkę z ziemniakami , pesto z czosnku niedźwiedziego . Natomiast dziś proponuję makaron z kremowym sosem i czosnkiem niedźwiedzim. To bardzo proste i szybkie do przygotowania danie. Sos jest przygotowany na bazie serka
Kulinarne przygody Gatity
Przepis na pasztet z wątróbki z żurawiną 171Facebooku ( klik ). Sprawdź najnowsze przepisy Przepis na pasztet z wątróbki z żurawiną Ucierane ciasto z wiśniami i kokosem Przepis na pierogi z ciecierzycą, fasolą i suszonymi pomidorami Warstwowa sałatka z chipsami – idealna na imprezę! Jak zrobić gofry? Przepis na najprostsze ciasto na gofry w 5 minut
Via Gusto
Ucierane ciasto z wiśniami i kokosem 159bieżąco – odwiedź profil na Instagramie ( klik ) i Facebooku ( klik ). Sprawdź najnowsze przepisy Ucierane ciasto z wiśniami i kokosem Przepis na pierogi z ciecierzycą, fasolą i suszonymi pomidorami Warstwowa sałatka z chipsami – idealna na imprezę! Jak zrobić gofry? Przepis na najprostsze ciasto na gofry w 5 minut Jak dbać o pacjenta leżącego
Via Gusto
Botwina do słoików na zimę 114przydatne przetwory z buraczków. Botwina na zimę w postaci pasteryzowanej, to świetna baza do przygotowania tradycyjnej domowej botwinki z młodych buraczków poza sezonem. Sprawdzi się również jako dodatek do sałatek, warzywnych przekąsek lub barszczu czerwonego. Nasi pradziadowie okazywali buraczkom więcej szacunku niż my dzisiaj. Wiedzieli o dobroczynnych właściwościach tego wyjątkowego warzywa. Pomagał zachować siły oraz wspomagał ochronę organizmu przed przeziębieniem
Kuchnia Na Wypasie