Sałatka do dania mięsnego 111Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka, idealna jako dodatek do mięsa, ale również sprawdzi się na różnych uroczystościach. czytaj przepis
Kulinarna Chwila
Shoarma z kurczaka 141się z Wami przepisem na to pyszne danie, które jest jednym z moich ulubionych. Soczyste, aromatyczne kawałki z piersi kurczaka marynowane w orientalnych przyprawach. Podawane z frytkami i przepyszną sałatką to prawdziwy raj dla podniebienia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Shoarma z kurczaka-składniki: około 800 g mięsa z kurczaka 2 płaskie łyżeczki papryki słodkiej 1 płaska łyżeczka mielonego kuminu ( kmin rzymski
Olcia gotuje!
Klopsy czy mielone? 152świetnie pasuje do mięsa w sosie. Przypomina konsystencją płatki owsiane, te oryginalne. Wcześniej zapoznałam Was z pszenicą kamut , którą podaję do dań na ciepło, ale też dodaję do sałatek. Klopsy pasują z każdą kaszą. Bardzo lubię kasze, więc u mnie często gości zamiast ryżu lub makaronu. Klopsy można ugotować w garnku lub piekarniku. Lubię zapiekać je w sosie pomidorowym
codojedzenia
Siemię lniane w pysznych przepisach na zdrowie 130zaraz przed spożyciem. Pozostawione na dłużej traci swoje właściwości a także jełczeje. Świeżo zmielone w maszynce do kawy lub blenderem i posypane proszkiem na chleb z masłem lub do sałatki. Takim proszkiem doprawiamy także twaróg lub jogurt. Siemię dodajemy do owsianki a także różnych wypieków. Siemię lniane zalane wrzątkiem lub ugotowane tworzy kleik. Gęsta masa jest stosowana przeciwko zaparciom oraz
prawdziwe jedzenie
pyszny domowy konfitowany czosnek do pieczywa... 115najlepiej smakuje z pieczywem podpieczonym na suchej patelni lub tostami. Jeśli zostanie nam trochę oliwy to można przelać ją do butelki i używać w kuchni jako oliwy smakowej do sałatek, dressingów - konfitowany czosnek w oleju słonecznikowym z przyprawami jest doskonałym dodatkiem do pieczywa zamiast innych dodatków, w tej wersji jest lekkostrawny niż surowy, co nie każdy może taki jeść..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
Gęsina na Świętego Marcina – najlepsze przepisy 127środka gęsi (jeśli się nie zmieszczą wszystkie ułożyć resztę na blasze do pieczenia). Piec 4,5 godziny w 140 stopniach (45 minut na każdy kilogram mięsa). Podawać z sałatką z czerwonej kapusty. Artykuł Gęsina na Świętego Marcina – najlepsze przepisy pochodzi z serwisu Ugotowanepozamiatane.pl
Ugotowane pozamiatane
Rozgrzewająca zupa z fasolą i mięsem mielonym 268przez chwilę *** *** Na koniec posypujemy świeżą zieleniną *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: CIEKAWE PRZEPISY NA ZUPY KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Rozgrzewająca zupa z fasolą i mięsem mielonym pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem
ZUPA GYROS (keto, LCHF, redukcja) 122Oceń ten przepis Tym razem coś dla amatorów sałatki gyros . Aromatyczna, pyszna i bardzo sycąca zupa gyros to jedno z ulubionych dań wśród moich domowników i gości. Połączenie delikatnego mięsa kurczaka z przyprawą gyros, duszonymi warzywami, czosnkiem i ostrą papryką daje znakomity efekty końcowy. Świetnie sprawdzi się w chłodniejsze jesienne i zimowe dni. Jest to doskonały pomysł na obiad
Ola la LCHF
Chilli sin carne dyniowe (wegańskie) 102wegańskich przepisów Kotlety z buraka Warzywa z tofu w sosie satay Pulpety jaglane Tortilla przepis na ciasto Makaron w sosie szpinakowym Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Boczniaki w mięsnej marynacie Sałatka z buraków Tofu mielone Więcej wegańskich przepisów znajdziesz tutaj . A może coś wegańskiego na słodko? Wegańskie ciasteczka cynamonowe Chałwa domowa bez cukru Ciasto bananowe (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Michałki
WegePrzepis
Boczniaki w panierce 154grzyby te najczęściej sprzedawane także w sklepach. W kuchni boczniaki przyrządzać można na wiele sposobów. Sprawdzają się smażone, duszone, panierowane, marynowane, a także suszone. Odnajdą się w sosach, zupach, sałatkach, makaronach oraz risotto. Przepis na boczniaki w panierce , to tylko jedna z propozycji na wykorzystanie tychże grzybów. Po podzieleniu na indywidualne sztuki, każdego boczniaka moczę w cieście przygotowanym z mąki
MeCooks
Dynia w occie 460Dynia marynowana w słodko-kwaśnej zalewie sprawdzi się w zimie zarówno do sałatek jak i na deser. DYNIA W OCCIE Składniki: 1 mała dynia 4 szkl wody 1 szkl octu 1 szkl cukru kilka ziaren ziela angielskiego kilka goździków szczypta cynamonu Przygotowanie: zalewa octowa: Wodę gotujemy z cukrem, octem i przyprawami. Dynię obieramy, wycinamy nasiona i kroimy
Bon appetit mon amie
Sznycel po wiedeńsku z sadzonym jajkiem 109panierowaniem, ponieważ kotlet musi być cienki. Sznycel po wiedeńsku z sadzonym jajkiem z reguły jest podawany z puree ziemniaczanym i sałatą, ale można go również spotkać z frytkami lub sałatką ziemniaczaną. Ja uwielbiam każdą jego wersję. KLIKNIJ I CZYTAJ DALEJ
Kulinarne przygody Gatity
Grzanki. 122Grzanki to świetny dodatek do zupy krem, lub sałatek. Nie musicie kupować grzanek w sklepie, bo szybko i prosto zrobicie je w domu. Moje grzanki są typowo swojskie, bo zrobione ze swojskiego chleba. Kto czasem zagląda na mój blog, to wie, że ja chleba nie kupuję. Do grzanek możecie wykorzystać nieświeże pieczywo, w ten sposób
Agusiowe smakołyki
Chlebki naan 106Przepyszne i proste w przygotowaniu chlebki z patelni. Są miękkie i bardzo delikatne w smaku. Idealnie nadają się jako dodatek do sałatek past, czy zup. Składniki 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju 1 szklanka ciepłego mleka 1 łyżeczka suchych drożdży 150 ml gęstego jogurtu naturalnego Wykonanie Do naczynia z mlekiem wsypujemy 1 łyżeczkę
Wasze Przepisy