Boczniaki w panierce

Boczniaki w panierce

Boczniaki w panierce

Przepis na : obiad

Boczniaki to bogate w białko, kwas foliowy i witaminy grzyby, których kapelusze kształtem przypominają muszlę ostrygi. Mają różnorodną kolorystykę i spotkać można je w kolorze popielatym, brązowym, białym, beżu, odcieniach niebieskiego oraz fioletu. Kapelusze młodych boczniaków są miękkie, natomiast starsze okazy mają nieco twardszy i sprężysty miąższ. W środowisku naturalnym grzyby te rosną w skupiskach na drzewach takich jak wierzba czy topola, natomiast w uprawie uprawiane są na słomie. Rzadko spotkać moż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Autor

mecooks

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, tarta, ciasto, bułki, sałatka, zupa, sałatki, makaron, pieczarki, risotto, pasta, obiad, kolacja, zupa grzybowa, zupa krem, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z MeCooks

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.