sałatka - 51777 przepisów (strona:1977/3452)

Filet z kurczaka w kratkę 57

rozgrzanej oliwie, najpierw stroną naciętą aż kratka się otworzy. ? Podlać wodą, dodać 2 łyżki sosu sojowego i poddusić 5 minut. ? Na talerzu ułożyć filet z kurczaka, kulki ziemniaczane i sałatkę z pomidorów

To co kocham
Sałatka z fasolki szparagowej 61

kawałki. ? Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ósemki. ? Pomidorki pokroić na połówki, rzodkiewki w plastry, paprykę w kostkę. ? Składniki sosu wymieszać i połączyć wszystkie składniki sałatki z sosem. ? Posypać zieloną pietruszką i pieprzem

To co kocham
Ryż z pieczarkami na pomidorze 67

poddusić ok. 5 minut. ? Przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zmielić przez maszynkę. ? Połączyć ryż z mielonymi pieczarkami i posiekaną natką pietruszki. ? Pomidory pokroić na plastry, na każdy ułożyć sałatkę, najlepiej w okrągłej foremce lub kulkę łyżką do lodów. ? Udekorować zieloną pietruszką i kawałkami pomidorów. ? Podawać jako osobne danie na zimno lub jako dodatek do mięsa do obiadu.{jcomments

To co kocham
Pstrąg pieczony z migdałami 57

płatkach migdałowych i układać na blasze stroną z płatkami do góry. ? Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C. ? Podawać z limonką i zieloną sałatą lub dowolną sezonową sałatką

To co kocham
Pieczone krokieciki z dorsza z bobem 75

Cebulę i boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. ? Dodać obrany bób, posiekaną miętę i przyprawić do smaku. ? Podawać krokieciki i pulpeciki na ciepło z sałatką z bobu

To co kocham
Grillowany filet z sarniny z sosem żurawinowym 63

każdej strony, zależy jaki lubimy stopień wysmażenia. ? Warzywa wymieszać z połową sosu, wyłożyć na talerze. ? Na to położyć pokrojony zgrillowany filet i polać resztą sosu. ? Podajemy w formie sałatki na zimno. Przepis ten pochodzi z warsztatów kulinarnych AEP Makro – Dary lasu. Jesień

To co kocham
Mięsne smakołyki 55

szaszłykową. – Zapiec na grillu lub w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 10 minut. Wszystkie smakołyki podawać na zimno, razem ułożone na półmisku. Do tego ulubione sosy lub sałatki

To co kocham
Pikantna sałatka z kalmarem 68

Najlepsza sałatka na poświąteczne przejedzenie dla pasjonatów kuchni Orientu. Lekka, pikantna i na pewno nie przysporzy dodatkowych kilogramów, wręcz przyspieszy spalanie kalorii. Składniki dla 2 osób: ? 1 kalmar ? 2 garści mixu sałat ? świeża kolendra Napar do gotowania kalmara ? liść laurowy ? kilka ziaren ziela angielskiego ? sól, pieprz ? 1/3 limonki – sok Sos ? 2 ząbki czosnku ? 3 plastry imbiru ? 1/2 papryczki chili

To co kocham
Roladki z łososia wędzonego z musem z awokado 70

Karnawał w kuchni kojarzy się najczęściej z przekąskami. Najbliższy czas będzie więc obfitował w przeróżne przekąski, większe i mniejsze typu finger food, sałatki, pasztety i desery. Na blogu również tego nie zabraknie. Na pewno coś dla siebie wybierzecie. Składniki: ? 6 plastrów wędzonego łososia ? 1 papryka czerwona Mus z awokado ? 1 awokado miękkie ? 1 serek Filadelfia

To co kocham
Rosół z lanymi kluseczkami 65

ponownie rosół, ciasto wlewać powoli cienkim strumieniem, aby powstały ładne kluseczki. ? Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, natkę pietruszki posiekać i dodać do rosołu. Z gotowanego kurczaka przygotowuję sałatkę, która pojawi się w następnym poście

To co kocham
Indyk pieczony w całości 70

Odstawić upieczonego indyka na 30 minut i dopiero przenieść na półmisek i podawać. ? My nie jedliśmy farszu, służył on tylko do nadania odpowiedniego smaku podczas pieczenia. Podany został z sałatką z ryżem i pieczarkami, marchewką z sezamem

To co kocham
Sałatka brokułowa z czosnkiem 63

Dzisiaj jest światowy Dzień Czosnku ! U nas sałatka z podwójnym czosnkiem, marynowanym i świeżym w sosie czosnkowym. Polecam, bo bardzo smaczna. Składniki: ? 1 brokuł ? 2 garści mixu sałat ? 150 g sera feta ? 1/2 słoiczka czosnku marynowanego ? 3 łyżki płatków migdałowych Sos czosnkowy ? 4 łyżki śmietany 18% ? 2 łyżki majonezu ? 2 ząbki czosnku ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Brokuła podzielić

To co kocham
Szaszłyki z kurczaka, cukinii i papryki 63

nabijać mięso kurczaka naprzemian z warzywami, do wykończenia składników. ? Posmarować gotowe szaszłyki oliwą. ? Położyć na tacce aluminiowej na rozgrzany grill i usmażyć z każdej strony. Idealnie pasuje do szaszłyków sałatka z młodych ziemniaków i sos tzatziki. {jcomments

To co kocham