Nadszedł listopad, miesiąc za którym nie przepadam. Zaczął się obiecująco ale z każdym dniem jest bardziej ponuro a dni po zmianie czasu na zimowy coraz krótsze
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 400 g czerwonej soczewicy 1 średnia cukinia 2 marchewki 1 cebula 4 ząbki czosnku 4 jajka 1 łyżka masła 2 łyżeczki kurkumy 2 łyżeczki wędzonej
Qchnia po prostuOstatnio w naszym domu naleśniki goszczą dość często. Naleśniki są dość szybkie do zrobienia i świetnie nadają się na obiad. Dodatkowy plus naleśników
Mieszam w Garnku1 kg owoców świeżej żurawiny 0,5 kg cukru Ilość owoców pozwoli przygotować ok. 6 słoiczków dżemu. Przygotowanie: Owoce żurawiny dobrze umyć i odsączyć z wody
Pij soki wyciskaneChleb smażony w jajku kojarzy mi się z dzieciństwem. Od czasu do czasu lubię przygotować sobie taki powrót do przeszłości, natomiast zawsze dodaję jakieś urozmaicenie. Tym
Mienta blogBudyń dyniowy to jedna z moich ulubionych wersji domowego budyniu, który jest doskonałą propozycją na zdrowy deser lub podwieczorek nie tylko dla najmłodszych. Smak dyni rewelacyjnie
Di gotujeKalarepka po grecku przygotowana według reguł postu owocowo – warzywnego doktor Ewy Dąborwskiej to jedno z moich ulubionych dań na diecie. To danie a la warzywa, które
Dorota SmakujeDziś kolejna propozycja kanapki pysznej, zdrowej i pożywnej. Polecam gorąco przed wyjściem z domu jak za oknem zimno i dżdżysto. Kanapka pobudzająca. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDo zrobienia w 20 minut. Szybka pasta, przepis podstawowy. Można dodać dowolne warzywa. Batat, dynia lub marchewka nadadzą pięknego pomarańczowego koloru i lekkiej słodyczy. Burak –
KucharzycaJakiś czas temu zauroczona blogiem Smaki Maroka zrobiłam naleśniki Baghrir , zajadaliśmy się nimi ze smakiem. Dziś przyszła kolej na trochę inne naleśniki, równie pyszne i równie
Moje Małe CzarowanieNiezwykle smaczna sałatka z kurczakiem, która sprawdzi się na imprezach oraz przyjęciach rodzinnych. To również dobry pomysł na kolacje albo lunchbox do pracy. Do przygotowania sałatki
Dorota SmakujeHummus z dynią przygotowuje się niemal tak samo, jak klasyczny – najpierw trzeba zmiksować ciecierzycę z tahiną i cytryną, a na koniec dodać dyniowe purée, wtedy uzyskamy
Życie zaczyna się w kuchniCzas to pojęcie względne. Masz go tyle samo co każdy inny. W minucie dostępnych jedynie 60 sekund, w godzinie cennych 60 minut a w dobie aż
Mango PapajaDeszczowy listopad witam rozgrzewającą, dyniową owsianką z jabłkiem. Nie było mnie tutaj trochę czasu, ale ostatnio nie nadążam za bieżącymi sprawami i nawet gotowanie nie sprawa
Kuchnia EllieZapach świeżo upieczonych domowych wypieków to jedno z najlepszych wspomnień jakie można wynieść z rodzinnego domu. Warto dać dzieciom takie wspomnienia przygotowując na przykład drożdżowe bułeczki
tyfranbox