We Włoszech lekka i puszysta foccacia jest podawana z oliwą jako przystawka przed głównym posiłkiem, ale także jako dodatek do innych potraw. Włoski chleb występuje w
Vegan TasteBajgle to wyjątkowe, żydowskie bułeczki pochodzące z XVII wieku. Ciągnąca, rumiana skórka i miękki środek – to cecha charakterystyczna tego pieczywa. Pochodzenie bajgli nie jest..
Vegan TastePo przepysznych przepisach na czekoladowy krem z fasoli, daktylowe batoniki i ciasteczka z ciecierzycy czas na nieco bardziej sezonowy przepis – pudding z tapioki. Sezonowy,..
Vegan TasteFocaccia to chyba najlepsze pieczywo na świecie! Prosty przepis, który zawsze się udaje – puszyste, aromatyczne ciasto i ulubione dodatki – dziś suszone pomidory. Najlepiej..
Vegan TasteMistrzyni kanapek, na równi z hummusem, pastą z groszku i pastą z pieczonej papryki, najlepsza ze świeżym, chrupiącym, jeszcze ciepłym pieczywem – czosnkowa pasta z..
Vegan TasteGdy myślę o muffinkach, to przed oczami widzę przepyszne, puszyste czekoladowe babeczki. Jednakże ta mała przekąska ma dwie twarze – jedną słodką, rozpieszczającą i rozweselającą..
Vegan TasteJeśli znudziły Wam się kanapki z hummusem, to dziś mam dla Was coś wystrzałowego – najlepszą pastę na kanapki – pastę z zielonego groszku. Osobiście..
Vegan TasteDziś kilka słów o mojej przygodzie z nutellą z awokado i o tym, jak znalazłem lepszy zamiennik – krem z orzechów, czyli domową nutellę. Pamiętam..
Vegan TasteGdy w środku zimy naszła mnie ochota na marmoladę z żurawiny, znalazłem na to prosty sposób – wykorzystanie suszonej żurawiny. Przepis na marmoladę z suszonej..
Vegan TasteGdy myślę o figach, przed oczami zazwyczaj pojawia mi się jeden obraz – niezbyt ładne (ale bardzo smaczne!), pomarszczone od suszenia krążki, w moim domu..
Vegan TasteTarta z grzybami suszonymi – niezwykle smaczna, o wyrazistym, mocnym smaku, co zawdzięcza właśnie grzybom suszonym. Tarta jest prosta do przygotowania – bazą farszu jest śmietana
Dorota SmakujeNa klasyczny omlet składają się tylko jajka. Ten nie jest klasyczny. Dodałam do niego proszek budyniowy, podałam z jogurtem i owocami. Smakował wybornie. Zdecydowanie lubię takie
KucharzycaPyszne pasty na kanapki,tym razem bez mięsa-Zobaczcie jakie to proste,dynia,bakłażan,brokuł i paluszki krabowe-zapraszam na filmik z przepisem
Swojskie jedzonkoIdealna pasta do kanapek, pyszna, zdrowa, pożywna. Sama nie spodziewałam się aż tak interesującego smaku, lekko słodkawa i pikantna, polecam gorąco. Pasta z twarogu z pomidorami
Moje Małe CzarowanieGdy myślę o figach, przed oczami zazwyczaj pojawia mi się jeden obraz – niezbyt ładne (ale bardzo smaczne!), pomarszczone od suszenia krążki, w moim domu..
Vegan Taste