Pomysł na szybką i zdrową przekąskę? Proponuję przepyszne ciasteczka owsiane z dynią, ponieważ rozpoczął się na nie sezon . Są świetne i nadają się do zabrania ze
Przepisy na widelcuDomowe pieczywo to coś naprawdę wspaniałego! Świeże bułeczki z samego rana, pachnące i puchate, pełne dobroci i miłości. Takie poranki lubię najbardziej. Do zrobienia tych bułeczek
W kuchni Karmel-itkiSą przepyszne i do tego bardzo zdrowe. Błonnik oczyszcza organizm a smak racuchów jest obłędny. Dodatek pestek granatu podkręca ich smak, polecam do wypróbowania. Placuszki z
Moje Małe CzarowanieChleb z ziarnami Chleb z ziarnami Składniki: 150g mąki żytniej 350 g mąki pszennej łyżeczka cukru 1 ½ łyżeczki soli pakowanie zakwasu chlebowego żytniego w proszku (Dr
Pomysłowa kuchniaZachęcam Was do wypróbowania przepisu na naprawdę smaczną sałatkę makaronową. Sałatka makaronowa jest z ciecierzycą i czerwona fasolą, idealna na weekendy i nie tylko. Sałatka makaronowa
Moja smaczna kuchniaUwielbiam przemycać warzywa do moich słodkich deserów i wypieków. Zawsze to sposób na dodanie im nieco witamin, a wiele warzyw doskonale się do tego celu sprawdza
FlymetothespoonKochani jest sukces ;) W weekend udało mi się dodać tyle nasion chia żeby było jak należy. Zawsze albo za mało albo nasiona się skończyły. Niby nic
AZgotuj!Składniki: 2 kanie 2 jajka 1 mała cebulka łyżka masła sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę obrać i posiekać, zeszklić na roztopionym maśle. Kapelusze kani pokroić na kawałki
czarrna od kuchniCo zrobić z pieczonej dyni – to wpis na życzenie czytelniczki – takie dostałam zapytanie. Zebrałam więc kilka inspiracji z przepisów, które publikowałam na blogu i
Dorota SmakujeTo danie to sztandarowy przykład tego, że kuchnia wegańska potrafi przygotować odpowiednik niemal każdej potrawy zawierającej produkty pochodzenia zwierzęcego. Zapraszam na przepis na tofucznicę, czyli..
Vegan TasteWielu z nas owsiankę kojarzy z nieapetyczną breją, którą niechętnie jadło się w dziecinstwie. Niesłusznie, bo zwykła, prosta owsianka daje szerokie pole do popisu –..
Vegan TasteW zimie zawsze zjadam więcej słodkości, niż w inne pory roku. Chyba czuję potrzebę osłodzenia sobie tej okropnej pogody… Ostatnio rozjaśniłem sobie dzień cudownymi muffinkami
Vegan TasteWe Włoszech lekka i puszysta foccacia jest podawana z oliwą jako przystawka przed głównym posiłkiem, ale także jako dodatek do innych potraw. Włoski chleb występuje w
Vegan TasteBajgle to wyjątkowe, żydowskie bułeczki pochodzące z XVII wieku. Ciągnąca, rumiana skórka i miękki środek – to cecha charakterystyczna tego pieczywa. Pochodzenie bajgli nie jest..
Vegan TastePo przepysznych przepisach na czekoladowy krem z fasoli, daktylowe batoniki i ciasteczka z ciecierzycy czas na nieco bardziej sezonowy przepis – pudding z tapioki. Sezonowy,..
Vegan Taste