Ogórki konserwowe z miętą do słoików to moja kolejna propozycja na prostą do przygotowania i smaczną sałatkę na zimę. Do przygotowania nadadzą się te większe, wyrośnięte
Dorota SmakujePasty z jaglanki są zawsze super a ta jest niesamowita, pikantna, słodkawa, kremowa. Polecam do zrobienia dwóch porcji bo jedna szybko zniknie i nie nacieszycie się
Moje Małe CzarowaniePrzepis ten wypatrzyłam na blogu u Izy i nadzienie to tak mnie zaciekawiło, że wiedziałam, iż prędzej czy później z niego skorzystam. Okazja nadarzyła się prędzej
Smaki Na TalerzuPyszne zielone bułki z dodatkiem sproszkowanego jarmużu. Pełne witamin, wspaniale komponują się z pastami z papryki, czerwonej soczewicy i suszonych pomidorów. Świetne na burgery. mąka orkiszowa
AZgotuj!Ciasto naleśnikowe: 200 g mąki, 2 jajka, 30 g masła, 300 – 350 ml mleka, nadzienie: 500 g szpinaku świeżego, sól, gałka muszkatołowa, 2 ząbki czosnku, kulka
królestwo garówSkładniki /1 porcja: – 1 ciabatta np. z tego przepisu – mała garść rukoli – 1/2 pomidora – 2 plasterki mozzarelli – 2 plastry szynki parmeńskiej dobrej jakości – kilka kropel oliwy
I LOVE LIFEMam dla was dzisiaj kolejny przepis na pasztet,bo jest już ich trochę na moim blogu,ale wszystkie pyszne i warto wypróbować-tym razem w osłonce
Swojskie jedzonkoPrzepis z bloga Przepis dietetyka . Składniki: (na słoiczek) 1 szklanka daktyli 3 czubate łyżki masła orzechowego szczypta soli 5 łyżeczek mleka Daktyle zalej wrzątkiem, zostaw na
Lejdi of the houseTarta z porem i słonecznikiem – niezwykle smaczna, o specyficznym, pysznym smaku, co zawdzięcza właśnie porom duszonym na maśle. Tarta jest prosta do przygotowania – bazą farszu jest
Dorota SmakujeOj dawno dawno nie było przepisu. Ale stworzyłam coś tak pysznego, tak wybitnie pasujące połączenie smaków że musiałam się z Wami nim podzielić! Zastrzegam jedzenie tylko
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćWyszedł mi przepyszny pasztet i od razu zapisałam przepis. Przyjemnie grzybowy w smaku. Kremowa konsystencja. Myślę, że jest to jakiś sposób na wykorzystanie grzybów, które w
AZgotuj!Owoce dzikiej róży zbieramy w październiku i listopadzie. Owoce są dojrzałe, ale jeszcze nie bardzo miękkie. Robiąc nalewki, owoce należy zebrać zaraz po przemarznięciu. Można
AZgotuj!Dzień dobry :-) Brrr jak zimno :-( U Was też tak? Wszyscy zakichani, wirusów mnóstwo :-( Ja mam dla Was propozycję na pyszne i szybkie śniadanko z dużą ilością
kruche babeczkiZapraszam Was dziś do przygotowania ciastek francuskich w kształcie wąsów. Zabawne kształty, bardzo proste do przygotowania, wyjątkowo smaczne – dla amatorów korzennych, cynamonowych smaków. Takie ciasteczka
Dorota SmakujeBiszkoptowe placuszki bananowe to doskonała propozycja na lekki posiłek lub zdrową przekąskę nie tylko dla najmłodszych. Zapewniam, że dorosłym również posmakują! Placuszki są niezwykle puszyste oraz
Di gotuje