W czasie świąt zawsze jest u mnie domowa wędlina Uwielbiam kroić w plasterki i zajadać, np. z żurawiną! Karkówka w ziołach jest pyszna, pachnąca i rozpływa
Latosiowydom400 g mąki pszennej lub orkiszowej 2 jajka 180 g mleka 65 g masła w temperaturze pokojowej 40 g ksylitolu 20 g drożdży świeżych lub 6
KucharzycaPrzepis na placuszki z dyni i twarogu podawałam już na blogu, o tutaj . Dziś podaję przepis na bardzo podobne placki, ale z ricottą i pieczoną dynią
KucharzycaGrudniowe dni nie należą do najcieplejszych. Nie ma się co dziwić, wszak zima i tak długo wytrzymała i dała nam od siebie odpocząć, ale teraz, z
Kuchnia w czekoladzie5 / 5 ( 31 votes ) Fougasse, prowansalski chleb Fougasse, prowansalski chleb, pierwszy raz upiekłam do francuskiej potrawy „Coq au vin”, czyli domowego kurczaka w własnej
Ogrodnik w podróżyTe małe placuszki urzekły nasze kubki smakowe, idealne połączenie smaków. Z sosem chili smakują obłędnie, myślę że czosnkowy też byłby idealny. Zachęcam do spróbowania. Placki śniadaniowe
Moje Małe CzarowanieRacuszki z ryżu to danie kuchni hiszpańskiej a przepis pochodzi z książki "Potrawy z różnych stron świata" Macieja E. Halbańskiego. Racuszki są bardzo delikatne
Moje Małe CzarowanieJeśli nie boicie się zaczynać dnia od dania zawierającego czekoladę, to polecam przygotować sobie piernikowo-czekoladową owsiankę. Słodka, niemal aksamitna, przepięknie pachnąca piernikiem pozytywnie nastroi Was
Mienta blogKlasyczne tosty francuskie to chleb/bułka maczane w mieszance jajka i mleka z cukrem i smażone na maśle. Brzmi pysznie? Owszem i takie jest:) Ja mam
Cooking for EmilyNic prostszego. Wystarczy zmiksować składniki. Taka szklaneczka koktajlu syci na długo. szklanka mleka migdałowego lub sojowego garść płatków owsianych 1 łyżka mielonych orzechów 1 łyżeczka siemienia
AZgotuj!Deser, który można jeść bez wyrzutów sumienia – szczególnie wtedy, gdy ochota na czekoladę jest nie do poskromienia Deser jest połączeniem puddingu na bazie kaszy jaglanej
Eat me! Fit me!Bardzo szybki, bardzo lekki i bardzo prosty (tylko 4 składniki!) deser z owocami. Chrupiące migdały i kremowe aromatyczne brzoskwinie sprawiają, że deser zadowoli nawet wybrednego łasucha
Eat me! Fit me!Ten chlebek to petarda, zresztą tak jest ze wszystkimi które wypiekam wg receptury Jacka - znajomego z grupy na FB Piekarnicza Brać. Polecam zajrzyjcie tam do nich
Moje Małe CzarowanieSzybkie przekąski Sałatka z makreli pikantna Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Klasyczna pasta jajeczna Sos musztardowy Brokuł smażony Ośmiorniczki parówkowe Jak gotować jajka by nie pękały Noodle
Dorota Smakuje