śniadania - 47913 przepisów (strona:1978/3195)

Mus z awokado z wodą kokosową, miętą i czekoladą 79

Mus z awokado z wodą kokosową, miętą i czekoladą Zielony, delikatny i aksamitny mus z awokado, to pomysł na szybki i zdrowy deser. Woda kokosowa, napój

Tajemnice Smaku
Smocza sałatka owocowa z karmelizowanymi orzechami nerkowca 82

Smocza sałatka owocowa z karmelizowanymi orzechami nerkowca Pitaja (Pitahaya) to egzotyczny owoc znany również jako smoczy owoc lub truskawkowa gruszka. Jest owocem kilku gatunków kaktusa, pochodzi

Tajemnice Smaku
Domowy smalec na wędzonce z suszonymi grzybami i śliwkami 85

Domowy smalec na wędzonce z suszonymi grzybami i śliwkami * Czy smalec jest zdrowy? W tym temacie nawet nie próbujemy podejmować dyskusji Smalczyk ten ma pewną zaletę

Tajemnice Smaku
Czekoladowe masło orzechowe z miodem 67

Czekoladowe masło orzechowe z miodem Dlaczego orzeszki ziemne nazywamy “ziemnymi”? Przede wszystkim zacznijmy od tego, że nie są to tak do końca orzeszki, tylko

Tajemnice Smaku
Galareta Wielkanocna Baba z kurczaka i indyka 85

Galareta Wielkanocna Baba z kurczaka i indyka Wielkanoc kulinarnie kojarzy nam się z jajami, białą kiełbasą, żurkiem, mazurkami i słodkimi drożdżowymi babami. Jeżeli mamy foremkę do

Tajemnice Smaku
Jaja przepiórcze marynowane w buraczkach i mangold czerwony 81

Jaja przepiórcze marynowane w buraczkach i mangold czerwony Prosta i efektowna sałatka z buraczanymi jajami to kolejny pomysł na danie wielkanocne. Wcześniej do tej sałatki wykorzystywałyśmy

Tajemnice Smaku
Budyń z kaszy jaglanej z mlekiem kokosowym, mango, kiwi i kaki 82

Budyń z kaszy jaglanej z mlekiem kokosowym, mango, kiwi i kaki   Kasza jaglana zdobywa co raz więcej swoich wielbicieli i smakoszy. O właściwościach prozdrowotnych kaszy

Tajemnice Smaku
Pachnąca pachnotka – sałatka z pachnotką, ciecierzycą, pomidorkami i jajami przepiórczymi 82

Sałatka z pachnotką, ciecierzycą, pomidorkami i jajami przepiórczymi W ferworze świątecznych zakupów natknęłyśmy się w sklepowym zielniku na nowość… PACHNOTKA. Pierwsza reakcja? Doniczka w łapki

Tajemnice Smaku
Hummus z suszonymi pomidorami i aromatycznymi przyprawami 79

Hummus – tradycyjna potrawa Bliskiego Wschodu. Jest zdrowy, smaczny i zawiera wiele cennych składników bogatych w witaminy. Ciecierzyca, która jest głównym składnikiem hummusu jest bogata w

Tajemnice Smaku
Żurkowe bagietki z majerankiem – bagietki na zakwasie na żurek 85

Zakwas na żur, naturalny, na żytniej mące to najważniejszy składnik tradycyjnej zupy na Wielkanoc. Ale co zrobić z takim żurkiem, kiedy to “na wszelki wypadek

Tajemnice Smaku
Drożdżowa chałka kokosowa z kruszonką 82

Chałka to słodki drożdżowy warkocz. Tym razem nie zaplatałyśmy wypieku w tradycyjny splot. Zależało nam na słodkim wypieku w formie chlebka tostowego, o czym w niedalekiej

Tajemnice Smaku
Masło orzechowe z pastą tahini i syropem z mniszka lekarskiego 74

Pół kilo fistaszków,  mocny blender i mamy tradycyjne masło orzechowe. A może trochę pomieszać, połączyć, zakręcić… Do podstawowego  przepisu dodajcie pastę z tahini

Tajemnice Smaku
Rogale drożdżowe nadziane białym makiem z bakaliami 90

“Dzień świętego Marcina rogalem się zaczyna” Co roku 11 listopada w Dzień Świętego Marcina w Poznaniu i okolicach wypieka się ogromne ilości rogali Świętomarcińskich

Tajemnice Smaku
Rillettes z gęsi czyli mięsne smarowidło do chleba 114

Po francusku rillettes, po naszemu mięsne smarowidło. Zapewne po francusku najlepiej smakuje z bagietką. Po naszemu, z domowym chlebem na zakwasie, z ogórkiem lub rzodkiewką. Rillettes

Tajemnice Smaku
Czekoladowy pudding z tapioki z mleczkiem kokosowym i mango 85

Pudding z perełek tapioki z dodatkiem musu z mango możemy przygotować wieczorem, zapakować w słoiczek i na drugi dzień zabrać ze sobą np. do pracy, na

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania