Naleśniki wytrawne 214słupki • 2 łyżki musztardy Dijon • 2 łyżki majonezu • 1 łyżka jogurtu naturalnego • sól i pieprz Przygotowanie: • W misce łączymy ze sobą musztardę, majonez i śmietanę do uzyskania jednolitego sosu. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. • Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni. • Każdy naleśnik smarujemy dość obficie sosem musztardowym. Układamy na nim salami, ser, oliwki i słupki czerwonej papryki. • Zwijamy ciasno
KUCHNIA POLSKA
sałatka z kaszy bulgur z wędzonym kurczakiem i warzywami 341Kaszę gotuję według przepisu na opakowaniu i odstawiam do wystudzenia. Pierś z kurczaka, cebulę, ogórek i paprykę kroję w kostkę. Mięso i warzywa mieszam z kaszą. Wszystkie składniki sosu łączę energicznie mieszając. Sosem polewam sałatkę i dokładnie mieszam. Całość wstawiam do lodówki na 2-3 godziny. Smacznego
babka w formie
Spaghetti z krewetkami, szpinakiem, suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym 255krewetek a naszła mnie na nie straszna ochota. Nie było wyjścia! Trzeba było ulec pokusie. Zrobiłam szybki obiad, prosty w wykonaniu – spaghetti z krewetkami, szpinakiem, suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym z winem. Koniecznie spróbujcie! Jak przygotować krewetki? Krewetki rozmroź, obierz (jeśli kupisz w całości – jednym zdecydowanym ruchem ukręć głowę, oderwij nogi, zsuń ogonek i delikatnie usuń pancerzyk z całej(...)sera grana padano, wymieszaj. Następnie dodaj ugotowany wcześniej makaron, wymieszaj i wyłóż na talerze. Posyp drobno startym serem grana padano. Smacznego! Artykuł Spaghetti z krewetkami, szpinakiem, suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym pochodzi z serwisu Moja Pasja Smaku
Moja pasja smaku
Pałki z kurczaka z pieczarkami 2310Lubicie pieczarki? Jeśli tak, proponuję Wam podać je z pałkami z kurczaka. Mięso duszone na patelni jest soczyste i mięciutkie. Sos, który wytworzy się z podsmażonej cebuli i pieczarek nadaje całości fajnego aromatu. Polecam. Składniki: 6 pałek z kurczaka sól pieprz papryka słodka olej do smażenia 1 duża cebula 500 g małych pieczarek Wykonanie: Pałki oczyszczamy, myjemy, osuszamy. Solimy(...)pieczarek dokładamy pałki i wlewamy około 1/2 szklanki wody. Patelnię przykrywamy i całość dusimy 50 minut. W połowie czasu duszenia mięso odwracamy na drugą stronę i jeśli zachodzi potrzeba, sos doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Po tym czasie patelnię odkrywamy i jeszcze przez około 3 minuty dusimy, aby trochę odparowała woda. Smacznego
Smak mojego domu
Surówka z marchewki i selera 213łyżka majonezu sok z połowy cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Marchewki i seler ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy odsączoną kukurydzę. Jogurt mieszamy z majonezem i sokiem z cytryny. Sos doprawiam solą i pieprzem. Surówkę polewamy sosem i dokładnie wszystko razem mieszamy
Qchnia po prostu
Gołąbki wiejskie na parze 189główka Mięso mielone z indyka 30 dag Mięso mielone wieprzowe 30 dag Ryż ¾ szklanki Vegeta do smaku Sól i pieprz do smaku Czosnek 1 ząbek Cebula biała 1 szt. Sos pomidorowy Wykonanie: Kapustę oczyścić, oddzielić większe liście, i sparzyć we wrzątku, po czym odsączyć i ostudzić. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu z dodatkiem soli, ostudzić i połączyć z mięsem(...)liście kapusty kłaść farsz, zwijać zgrabne gołąbki i układać na sicie w garnku na parę. Gotować około 50 minut do miękkości kapusty. Gotowe gołąbki wyłożyć na talerze i polać sosem pomidorowym. SMACZNEGO
Tradycyjna Kuchnia
Pizza z kurczakiem teriyaki, imbirem i pieczarkami 207Chrupiąca pizza z pieczarkami, niezwykle aromatycznym, wyrazistym w smaku kurczakiem marynowanym w słodko-winnym sosie i orzeźwiającym, lekko pikantnym imbirem to nowe połączenie smaków, które warto spróbować. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka cukru szczypta soli 1/2 szklanki ciepłej wody 4 łyżki oliwy 1 jajko 50g świeżych drożdży 5 łyżek letniego mleka mąka do podsypania Dodatki: 300g fileta(...)kurczaka 150g pieczarek 80g żółtego sera Gouda 80g żółtego wędzonego sera 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżki klarowanego masła Marynata teriyaki: 5 łyżek ciemnego sosu sojowego 5 łyżek wody 1 łyżka świeżego startego imbiru 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku 2 łyżki miodu 1 łyżka soku z limonki Wykonanie: 1. Ciasto: Drożdże pokruszyć, dodać
Szalona Kuchnia Eweliny
ZUPA A'LA RAMEN 201dużej marchewki garść suszonych pomidorów garść świeżego szpinaku garść świeżej kolendry gałązka selera naciowego 1 duża czerwona cebula 1 litr rosołu/ bulionu Składniki na pulpeciki: 250g mięsa wieprzowo- wołowego sos sojowy sól, piepsz 1 ząbek czosnku Ponadto: 2 jaja Mięso mielimy, dodajemy sos sojowy, czosnek i przyprawy. Odstawiamy do lodówki na godzinę, aby się zamarynowało. Po tym czasie formujemy małe
Słodki Zakątek
KOPYTKA LENIWE + FILMIK 165Kopytka leniwe to pyszne kluski z dodatkiem twarogu. Podane na ciepło z sosem truskawkowym lub zasmażką z bułki tartej smakują rewelacyjnie. SKŁADNIKI : 800 g ziemniaków zważonych po ugotowaniu 250 g twarogu półtłustego 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko(...)wodą, odcedzamy i rozkładamy na talerze. Truskawki ucieramy lub mielimy z cukrem i śmietaną. Bułkę tartą podgrzewamy an patelni, dodajemy masło i chwilkę prużymy. Kopytka polewamy sosem truskawkowym lub bułką tartą. Podajemy. Smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji
Kulinarne Fantazje Marioli
Kimchi (kimczi) - pikantna kiszonka z Korei 478kapusty pekińskiej 200 g białej rzodkwi 1 marchew 1/2 czerwonej cebuli 2 młode cebulki ze szczypiorem 15 g imbiru 2 ząbki czosnku 25 ml sosu rybnego 2 łyżki czerwonej słodkiej papryki 1 łyżka ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka płatków chili składniki na kleik ryżowy: 1,5 łyżki brązowego cukru trzcinowego 300 ml wody 2 łyżki mączki ryżowej (ewentualnie(...)czosnek zetrzeć na tarce lub drobniutko pokroić. Pokroić czerwoną cebulę i szczypior ostudzony kleik ryżowy wymieszać na gładką pastę z przyprawami w proszku. Dodać posiekany imbir, czosnek, obie cebulki, sos rybny i wymieszać kapustę odcedzić z solanki na durszlaku, dobrze odcisnąć z nadmiaru wody połączyć kapustę z przygotowaną pastą z przyprawami. Koniecznie w jednorazowych rękawiczkach!!! (chili piecze!) Kapusta powinna zostać
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rolowane ziemniaki z szynką szwarcwaldzką i mozzarellą 270zaskoczyć swoich gości i podać coś innego niż smażone kuleczki ziemniaczane, bądź frytki. Nie tylko sprawdzą się jako dodatek do mięsa, ale też podane jako samodzielna imprezowa przekąska z sosem spiszą się w swej roli. Są wyśmienite! Mój M. widząc panierkę myślał, że to mięso, ale po spróbowaniu nie czuł rozczarowania, a chciał więcej:) Ja też się nimi zajadałam. Roladki(...)Roladki panierujemy w rozmąconych jajkach, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podajemy na ciepło. Takie ziemniaczki doskonale smakują z majonezowo-ketchupowym sosem – przepis tutaj -> KLIK Źródło
Smaki Na Talerzu
Puree ziemniaczane 346ryby i kaczki, pomarańczowe do kotletów, pieczeni, szczególnie drobiu. Dziś delikatne, maślane puree jako dodatek do obiadu, samo danie (np. podane ze zsiadłym mlekiem :), jako dodatek od zup i sosów. Jeśli chodzi o zupy to najczęściej dodaję je do żurku lub białego barszczu. Do dań mięsnych, wszelakich pieczeni, kotletów, zrazów, do sosów mięsnych, warzywnych, grzybowych. Składniki: 1 kg mączystych ziemniaków
Zasmakuj Kuchni
Zapiekanka z ryżem i papryczką chili 196smażyć rozgniatając widelcem, aby się nie posklejało. Pod koniec smażenia dodać drobno posiekaną papryczkę chili oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać i podsmażyć jeszcze ok 1 minuty. Następnie dodajemy pomidory z sosem. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wsypać ryż a na ryżu rozłożyć równomiernie sos. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w plastry mozzarelle i nitki wędzonego sera. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni
Pomysłowa kuchnia
Makaron spaghetti z tuńczykiem 237nać pietruszki i chwilę podsmażyć. Dodać zmielone pomidory z puszki, posolić do smaku i pogotować około 15 minut. Dodać tuńczyk i od razu zakończyć gotowanie sosu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W międzyczasie w osolonej wodzie ugotować makaron spaghetti, odcedzić ( nie płukać ! ) i od razu dodać do sosu . Dokładnie wymieszać i podawać gorący. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SMACZNEGO
zielonacukinka
Makaron w sosie śmietanowym z grzybami i szpinakiem! 199oliwą i czosnkiem. Wcale się nie dziwię, że Włosi tak bardzo pokochali pastę, a włoskie mamy przygotowują ją tak często. Dzisiaj bardzo prosty pomysł na obiad - makaron w sosie śmietanowo- serowym z podgrzybkami i szpinakiem. Mąż mówi, że pycha! PRZEPIS NA MAKARON W SOSIE ŚMIETANOWO- SEROWYM Z PODGRZYBKAMI I SZPINAKIEM składniki: - 3 ząbki czosnku - 1 szalotka - 4 łyżki oliwy
SMYKWKUCHNI