sosy - 72234 przepisów (strona:1946/4816)

Spaghetti z oliwkami i rukolą 106

Makaron nie musi pływać w sosie. Dodając oliwę i przyprawy uzyskamy inny wymiar. Składniki 400 g makaronu spaghetti 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki otartej skórki z cytryny 1/4 szklanki czarnych oliwek 1/4 szklanki soku z cytryny 2 posiekane ząbki czosnku 2 czerwone papryczki chilli pęczek rukoli pół szkalnki startego parmezanu sól pieprz Przygotowanie Makaron ugotowałem al. dente(...)osolonej wodzie. Odcedziłem. Na rozgrzanej oliwie krótko podsmażyłem czosnek i oliwki. Dodałem posiekane chilli, skórkę oraz sok z cytryny. Smażyłem 1 minutę. Rukolę umyłem, obciąłem ogonki. Makaron wymieszałem z sosem, rukolą i startym parmezanem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
ŚLEDZIE W SOSIE CURRY Z OGÓRKIEM KONSERWOWYM 245

sałatce tworząc cudowny smak i kolor. Nie od dziś wiadomo, że nic nie może równać się ze smakiem domowych potraw, dlatego tym bardziej polecam przepis na  śledzie w sosie curry z ogórkiem konserwowym i cebulą. Śledzie w sosie curry z ogórkiem konserwowym i cebulą - sprawdzony przepis krok po kroku. SKŁADNIKI: 300g filetów śledziowych a'la Matias 250g gęstej śmietany

Moja Książka Kucharska
Dorsz panierowany z suszonymi pomidorami i mozzarellą 254

wedle uznania dorsza możecie zastąpić inną białą rybą, np. morszczukiem. Jeśli szukacie więcej inspiracji na piątkowe obiady i nie tylko to polecam spróbować również ten oto przepis: Łosoś w sosie śmietanowo-musztardowym @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align(...)rybki wyłożyć na talerz oprószyć świeżo posiekanymi listkami bazylii. Podawać, np. z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego! Poleca poniższe 2 przepisy na pieczone/grillowane ziemniaki: – Chrupiące, grillowane ziemniaczki z sosem cebulowym – Pieczone ziemniaki w piekarniku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Dorsz panierowany z suszonymi pomidorami i mozzarellą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
6 przepisów na Wielkanoc 2445

zestawieniu 6 przepisów na Wielkanoc znajdziecie m.in.: przepisy na jajka, pieczeń rzymską, sałatkę i coś słodkiego. Mam nadzieję, że moje propozycje przypadną Wam do gustu!     Jajka z sosem czosnkowym   Jajka faszerowane wędzonym łososiem bez majonezu   Sałatka z pieczarkami     Biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym Czytaj dalej... Artykuł 6 przepisów na Wielkanoc pochodzi z serwisu

Pasja Smaku
Zimowy dorsz Skrei gotowany na parze 143

szklanki ugotowanego ryżu 1 jajko 1 łyżeczka oleju, najlepiej sezamowego łyżka posiekanej dymki boczniaki 3-4 boczniaki, pokrojone w podłużne paski 2 ząbki czosnku szczypta soli pieprz sos sojowy- opcjonalnie olej do smażenia przygotowanie ryba: Rybę umyć, osuszyć. Jeżeli kupiliśmy rybę w kawałku, należy pokroić ją w dzwonka. Posolić z obu stron. Skropić sokiem z cytryny. Koszyk do parowania (używam(...)ostrej papryki. Chwilę podsmażać, dorzucić pokrojone w paski boczniaki . Popieprzyć, smażyć, aż się ładnie zrumienią, ok 6 - 7 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec smażenia można dodać łyżkę sosu sojowego. Ryż W miseczce wymieszać jajko z łyżeczką oleju sezamowego i szczyptą soli. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić ugotowany ryż, smażyć tak długo, aż dobrze się zagrzeje. Cały czas mieszając

Stare Gary
Sałatka jajeczna z tuńczykiem / Tuna egg salad 225

Dziś przedstawiam świetny pomysł na świąteczne śniadanie. Pyszna sałatka jajeczna z tuńczykiem i sosem majonezowym z ketchupem podana z chrupiącym pieczywem zachwyci wszystkich. Ponadto, jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, czego chcieć więcej w świąteczne dni! Użyłam tutaj ketchupu marki Develey Ketchup Premium Classic, ponieważ ma on idealną równowagę między słodkością a kwasowością, gdyż powstaje aż z 232g pomidorów(...)Scroll down for recipe in English Sałatka jajeczna z tuńczykiem (4 porcje) Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo i obrane ze skorupek, pokrojone w kostkę 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (ok. 150 g), odcedzonego z zalewy 5 rzodkiewek, pokrojonych w kostkę 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu Premium Classic develey 2 łyżeczki musztardy dijon 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

karmelowy
Makaron ze szpinakiem i serem feta 170

małej armii na kilka dni więc ktoś go musiał zjeść Bardzo proste danie i banalne do przygotowania. Fajnym dodatkiem do makaronu okazały się orzeszki pini. Mięciutki makaron w kremowym sosie chrupał od czasu do czasu “pod zębem” dzięki orzeszkom. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także(...)minuty cały czas dokładnie mieszając. W międzyczasie w wodzie osolonej łyżeczką soli gotujemy makaron. Makaron po ugotowaniu powinien być miękki ale nie może się rozpadać. Ugotowany makaron mieszamy z sosem. Podajemy posypany po górze orzeszkami pini. Makaron ze szpinakiem i serem feta O czym warto pamiętać przygotowując makaron ze szpinakiem. Muszelki, których użyłam miały średnią wielkość. Numer na opakowaniu

mecooks
Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem 155

Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem to dietetyczna wersja Świąt Jajka najlepiej podawać polane sosem np. chrzanowym, smakuje rewelacyjne! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: 5 – 6 jajek 100 g mrożonego groszku 60 g awokado 70 g cukinii garść bazylii 2 łyżeczki cytryny skórka(...)cukinię oraz liście świeżej bazylii zmiksować na gładką masę. Dodać startą skórkę, sok z cytryny i całość przyprawić. Nafaszerować połówki jajek farszem. Podawać z sosem chrzanowym. Krok po kroku: 1. Ugotować jajka 2. Ugotować groszek 3. Podsmażyć awokado 4. Zblenderować groszek i awokado 5. Dodać bazylię 6. Skropić cytryną i doprawić 7. Nałożyć farsz

KuchniaWeDwoje.pl
Gryczotto z kurczakiem, porem i marchewką 174

bulionu warzywnego 100 g kaszy gryczanej prażonej 250 g piersi z kurczaka 1 por (biała część) 1 mała marchewka 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka oregano sól świeżo mielony czarny pieprz Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy słodką papryką, oregano i solą. Mieszamy, przykrywamy folią spożywczą(...)cienkie plasterki. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Czosnek siekamy lub ścieramy na tarce. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Smażymy na niej pora, aż się zeszkli. Dodajemy sos sojowy, czosnek i marchewkę. Smażymy chwilę, cały czas mieszając. Dodajemy kurczaka i smażymy, aż mięso całkowicie zmieni kolor. Dodajemy kaszę gryczaną i mieszamy z pozostałymi składnikami. Stopniowo dodajemy bulion warzywny

My Chcemy Jeść
Łódeczki ze szpinakiem 127

pieczemy jeszcze przez około 20 minut, aż się zarumienią. Na 2 minuty przed końcem pieczenia każdą z łódeczek posypujemy mozzarellą. Podajemy gorące w towarzystwie różnych dipów lub sosów np. z sosem czosnkowym lub tzatzikami . Smacznego Artykuł Łódeczki ze szpinakiem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sałatka z selerem naciowym i fenkułem 206

wszelkie wątpliwości. W tej sałatce nie przytłaczają smakiem. W połączeniu ze świeżym ogórkiem i słodkimi bakaliami , nie wybijają się zbytnio, a całość jest cudownie orzeźwiająca i soczysta . Sałatkę okrasiłam sosem jogurtowo-majonezowym z wykorzystaniem pysznego Majonezu Kremowego od FOLWARK - mój wybór na nadchodzące Święta Wielkanocne :) Składniki na 1 średnią miskę: 1/2 pęczka selera naciowego 1/2 bulwy fenkuła - dużej 1 ogórek(...)gorącej patelni - w ten sposób oddadzą więcej smaku i aromatu . Odstawić do wystudzenia. Wszystkie warzywa przełożyć do większej miski. Dołożyć bakalie oraz wystudzone ziarna słonecznika. W oddzielnym naczyniu przygotować sos z majonezu, jogurtu i podstawowych przypraw, po czym wymieszać go z resztą produktów w misce. Całość odstawić do lodówki na co najmniej godzinę, dla "przegryzienia się" składników. Zajadać ze smakiem

Grunt to przepis!
jajka w czyśćcu vel jajka sadzone w sosie pomidorowym 158

sera natka pietruszki wykonanie: Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilkę podsmażamy. Dodajemy passatę, doprawiamy octem, cukrem, oregano. Podgrzewamy mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnie. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ostrą papryką i jeszcze chwilkę smażymy,a z przyprawy połączą się z sosem. Następnie robimy trzy wgłębienia, Wpijamy jajka i dusimy pod przykryciem, aż białka

Domowy Smak Jedzenia
PIZZERINKI RAZOWE Z DUSZONĄ CEBULĄ I PIECZARKAMI 152

Farsz 10 pieczarek 2 cebulę Koncentrat pomidorowy 5 pomidorków susoznych Koncentrat pomidorowy Sól i pieprz do smaku 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii Olej rzepakowy Dodatkowo Ulubiony sos Rukola Kasza manna Olej rzepakowy Koncentrat pomidorowy 10 dag sera żółtego tartego   PRZYGOTOWANIE:  Składniki ciasta łącze ze sobą a następnie odstawiam pod przykryciem np. bawełnianej ściereczki do wyrośnięcia(...)papryki.  Pizzerki przekładam na blachę polaną olejem i posypaną kaszą manną. Piekę ok 15 min w 180 stopniach góra-dół bez termoobiegu. Podaję np .z rukolą i ulubionym sosem

Gotowanie Patki
Naleśniki z warzywami 133

naleśnikowe jajka - 2 szt mąka - 2 szkl woda - 1 szkl mleko - 1 szt sól szczypta tłuszcz do smażenia Farsz warzywa na patelnię - 450 g ( z ziołami i papryką ) HORTEX sos słodko kwaśny - 2 łyżki cebula - 1 szt czosnek - 2 ząbki sól i pieprz tłuszcz Dodatkowo majonez - 1 łyżka keczup do polania kapusta pekińska do posypania naleśników. Sposób przygotowania: Ciasto naleśnikowe(...)przesmażyć na tłuszczu. Warzywa wyłożyć do średnio rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Doprawić ziołami, dołączonymi do warzyw, smażyć kilka minut. Pod koniec smażenia dodać przesmażoną cebulę z czosnkiem i sos słodko kwaśny, razem podsmażyć. Na gorące pół naleśnika, nakładamy porcję farszu, składamy naleśnik na pół. Naleśniki smarujemy majonezem, posypujemy grubo kapustą pekińską i polewam je keczupem. Podawać naleśniki zaraz

Kuchnia Danusi
Surówka z kapusty pekińskiej z ajvarem 150

moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki 1 średnia główka kapusty pekińskiej 1 średnia marchewka 1 pączek rzodkiewek 1 mała cebula 8 pomidorów koktajlowych Sos 1 czubata łyżka majonezu 150 g śmietany (dałam 18%) 1 czubata łyżka ajvaru sól pieprz Kapustę pekińską drobno posiekać. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Marchewkę i rzodkiewki zetrzeć na tarce(...)grubych oczkach. Pomidory przekroić na dwie części. Wszystko wymieszać i doprawić lekko solą i pieprzem. Wszystkie składniki sosu wymieszać i wlać do surówki. Ponownie dokładnie wymieszać. surówka z kapusty pekińskiej z ajvarem

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania