podać inaczej Proponuję sałatkę z bobu, boczku i suszonych pomidorów. Pyszna! Składniki: * 30 dkg bobu * 15 dkg boczku wędzonego * 5-6 szt. suszonych pomidorów * koperek * sól opcjonalnie * sos czosnkowy ( przepis tutaj ) Bób ugotowałam do miękkości w osolonej wodzie i obrałam ze skórek. Boczek pokroiłam w paseczki i usmażyłam na suchej patelni. Połączyłam z bobem. Pomidory suszone pokroiłam(...)paski i dodałam do bobu i boczku. Dodałam 1 łyżkę posiekanego koperku. Podawałam tę sałatkę skropioną sosem czosnkowym. Notatki: * nie ma potrzeby solić, sól jest w ugotowanym bobie i wędzonym boczku * jeśli potrzebujemy większej ilości sałatki to proporcjonalnie zwiększyć składniki Smacznego! Lidka Artykuł Pyszna sałatka z bobem pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąminut. W tym czasie kurki puściły sok. Następnie wlałam śmietankę i delikatnie jeszcze wszystko podgrzałam. Posoliłam. Dodałam łyżkę pokrojonej natki z pietruszki. Wykładałam na talerz polędwiczki z sosem kurkowym w towarzystwie sałaty. Notatki: * do przyprawienia polędwiczek możemy również użyć soli, pieprzu lub ulubionych ziół do mięs Smacznego! Lidka sól hiszpańska z firmy Tensmak – świetnie sprawdziła się podczas przyprawiania polędwiczek(...)Artykuł Polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąpołożyłam na patelnię nie zapieczoną stroną. Smażyłam do zarumienienia się. Zsunęłam quesadillę z patelni na deskę i pokroiłam na mniejsze kawałki tak jak pizzę. Podawałam z ketchupem i sosem czosnkowym ( przepis na sos ). Notatki: * można użyć mięsa z piersi kurczaka * bardzo fajnie do quesadilli będzie pasować cheddar * to są proporcje na 2 quesadille Smacznego! Lidka Artykuł Quesadilla domowa
Pieprzyć z Fantazjąpierogi wyrosną proponuję zamoczyć palce w mące i skleić raz jeszcze, mogą pęknąć na sklejeniu podczas pieczenia * można dodać kukurydzę z puszki do farszu * podawałam z sosem czosnkowym przepis na sos Smacznego! Lidka Artykuł Pierogi meksykańskie (na cieście drożdżowym) pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąkurczaka. Obsmażyłam z każdej strony. Dodałam posiekany szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę. Delikatnie oprószyłam solą. Kiedy pierś już się usmażyła zalałam wszystko śmietaną i chwilę jeszcze podgrzewałam żeby sos się zredukował. Dorzuciłam do gorącego pokrojony w kawałeczki ser typu brie (ok. 1-2 łyżek pokrojonego). Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Ugotowałam makaron i wyłożyłam go na patelnię(...)kurczakiem i szpinakiem. Nakładałam do talerzy, przed podaniem posypywałam serem. Smacznego! Lidka Artykuł Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąjeśli wybierzesz odmianę pszenicy lub orkiszu. „Normalny” kontrast makaronu składa się głównie z szybkich węglowodanów, dzięki czemu szybko czujesz się głodny. Staraj się w szczególności unikać gęstych i kremowych sosów, ale po prostu wybierz sos pomidorowy z ziołami. Jest pełen przeciwutleniaczy i ma mało kalorii: win-win! # 7: CZEKOLADA Ciemna czekolada dobrze jest schudnąć, teraz wszyscy to wiedzą. Głównie
jakszef.plokoło 5 minut, dodaj paprykę w proszku, wymieszaj, dodaj pomidory i musztardę, dopraw solą i pieprzem i gotuj pod przykryciem kolejne 5 minut. Na dnie żaroodpornego naczynia wyłóż warstwę sosu, na niej ułóż kawałki ryby, które przykryj pozostałym sosem – jeśli twoje naczynie jest małe, ale wysokie, możesz zrobić 2 lub nawet 3 warstwy. Zapiekaj w 200 stopniach około
Kulinarna Polskamniejsze buraki 50 g sera feta 1 gruszka łyżka nasion słonecznika łyżka nasion dyni łyżka nasion sezamu łyżka nasion siemienia oliwa z oliwek sok z cytryny 2 garści roszponki sos balsamiczny Umytą i osuszoną roszponkę wykładamy na talerz. Gruszkę kroimy w cienkie plasterki. Buraki zawijamy w folię aluminiową, pieczemy ok. 30 minut w 180 st. C. Gdy ostygną, skórka łatwo(...)nich zejdzie. Kroimy w plasterki. Nasiona prażymy na suchej patelni. Na roszponce układamy plastry buraków i gruszki. Skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Posypujemy serem i pestkami. Polewamy sosem balsamicznym
KucharzycaPokrój w kostkę daktyle, a figi na ćwiartki. Pokrój mięso na małe kawałki i dodaj do sałatki. Składniki na winegret umieść w słoiczku, zakręć i porządnie wstrząśnij. Polej sałatkę sosem. Smacznego! The post Sałatka z jarmużu i brukselki z sosem winegret appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaodpoczęło. Na patelni rozgrzewamy syrop klonowy i dodajemy czerwone wino. Dodajemy świeży rozmaryn i buraczki pokrojone w talarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy zimne masło, które zagęści sos. Pierś kaczki kroimy na trzy części, układamy na buraczkach w sosie i możemy podawać. Smacznego. Wpis zawierał lokowanie produktów marki Cono Sur . Więcej informacji i pełen asortyment znajdziecie
kulinarnyJaselera mogę dostać baty, bo może faktycznie przekombinowany, tak za tytułowego bakłażana to się proszę od tegować. Pyszne. Chociaż w sumie tak sobie myślę, że w tym sosie to wszystko by smakowało. Jeżeli więc macie ochotę na odmianę świąteczną, zróbcie bakłażana według tego przepisu. Robiłam go parę dni temu, robię też pojutrze. Składniki: 1 duży bakłażan 1 większa cebula(...)chwilę smażymy. Następnie dodajemy do tego ocet, koncentrat, wodę, rodzynki, cynamon i majeranek. Wszystko smażymy na wolnym ogniu około 5 minut. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem. Do ostudzonego sosu dodajemy kawałki bakłażana, mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut
Kardamonovybidi-language:#0400;} To danie zdecydowanie trafi do amatorów mięs na słodko. Tym razem postanowiliśmy połączyć aromat z chrupiącą panierką. Składniki: 1 kg podudzi z kurczaka 5 łyżek sosu ponzu 5 łyżek syropu klonowego 3 łyżeczki pasty z tamaryndowca 1 łyżka słodkiej musztardy 4 krople tabasco 3 łyżki mąki kukurydzianej Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Sos mieszamy z syropem klonowym, pastą z tamaryndowca, musztardą, tabasco i mąką kukurydzianą. Taką marynatą obtaczamy mięso, pozostawiamy w lodówce na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Pieczemy 45 minut
R'n'G KitchenŚledzie w sosie musztardowym to kolejny pomysł na przystawkę, którą możecie podać nie tylko podczas Wigilii. Można je przygotować kilka dni wcześniej, ale gdy nie macie czasu to wystarczy kilka godzin przed imprezą. Inne przepisy na śledzie znajdziecie TUTAJ . *Wpis powstał przy współpracy z marką Kętrzyński . Składniki /1 słoik/: 6 płatów solonych śledzi 1 cebula 4 łyżeczki musztardy francuskiej(...)curry i pieprzem. Wymieszać i połączyć z cebulą. Następnie dodać śledzie i znów wymieszać. Odstawić na kilka godzin lub włożyć do słoika i wstawić do lodówki. Artykuł Śledzie w sosie musztardowym pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakuświęta to sałatka brokułowo - jajeczna. Składniki: - 2 brokuły - 10 pieczarek marynowanych - 6 jajek ugotowanych na twardo - 200 g szynki konserwowej - 1 puszka kukurydzy - 4 ogórki konserwowe sos - 6 łyżki majonezu - 6 łyżki jogurtu naturalnego - 5 ząbki czosnku - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Brokuły obgotowujemy w osolonej wodzie. Pieczarki, jajka, szynkę i ogórki kroimy w kostkę. Ugotowane brokuły dzielimy(...)małe różyczki, dodajemy wcześniej pokrojone składniki oraz kukurydzę. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez, jogurt, przyprawy i mieszamy. Przygotowanym sosem polewamy wcześniej przygotowane składniki i dokładnie wszystko mieszamy
Zainspirowana w kuchniserwujemy z czym kto lubi... ziemniaki, pieczywo, makaron... Jeżeli nie serwujemy od razu, to mięso można wyjąć, a warzywa zmiksować dodając szklankę przegotowanej wody i tak powstanie pyszny sos... Schabik w sosie nie wyschnie, chowamy do lodówki i odgrzewamy sobie na obiad czy też do kolacji. -- -- -- -- -- -- -- Smacznego
chleba naszego