sosy - 72734 przepisów (strona:1765/4849)

Węgierska marynata do mięs 133

delikatnie ponacinać, a marynatę dokładnie wetrzeć, fundując mięsu delikatny masaż. Marynatę możesz też zrobić z wyprzedzeniem. W lodówce powinna wytrzymać ponad tydzień. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Sos boloński Tradycyjny rosół Lukier Domowa kostka rosołowa Zobacz też najnowsze przepisy Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki

okolicepalnika.pl
Ekspresowa cytrynówka 243

przez sitko, a dla większej klarowności możesz dodatkowo przefiltrować go przez muślinową ściereczkę. Nalewkę cytrynową przelej do butelki i podawaj lekko schłodzoną. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Sos boloński Tradycyjny rosół Domowa kostka rosołowa Syrop z czosnku Zobacz też najnowsze przepisy : Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem

okolicepalnika.pl
Makaron z masłem szałwiowym 103

część zostawić na kolejny dzień do zabrania w pudełku do pracy. Polecam wam serdecznie to rozwiązanie, gdyż w ten sposób możecie zaoszczędzić naprawdę masę czasu. Jeśli lubicie makarony z sosami, pamiętajcie że możecie je przygotować z wyprzedzeniem, a następnie poporcjować je i zamrozić. Warto też wziąć pod uwagę, że nie każdy makaron musi zostać podany z długo gotowanym, zawiesistym sosem

okolicepalnika.pl
Jajka faszerowane pieczarkami 211

koperku, natki pietruszki, szczypiorku. Jeśli potrzebujesz większej ilości faszerowanych jajek, proporcjonalnie zwiększ ilość składników.     Polecam również… Domowe pieczywo czosnkowe Sałatkę z brokułami i szynką Jajka w sosie tatarskim Gniazdka z mięsa mielonego Rybę duszoną w sosie pomidorowym

Kulinarny S.O.S.
Jajka faszerowane pieczarkami 211

koperku, natki pietruszki, szczypiorku. Jeśli potrzebujesz większej ilości faszerowanych jajek, proporcjonalnie zwiększ ilość składników.     Polecam również… Domowe pieczywo czosnkowe Sałatkę z brokułami i szynką Jajka w sosie tatarskim Gniazdka z mięsa mielonego Rybę duszoną w sosie pomidorowym

Kulinarne S.O.S.
Zapiekany kalafior z mięsem mielonym 185

Następnie musimy je podgotować w osolonej wodzie. Mięso mielone przyprawiamy przyprawą do mięsa mielonego i następnie podsmażamy je na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Następnie w oddzielnym naczyniu przygotowujemy sos serowy. Do miski dodajemy śmietanę, starty ser oraz jajka. Całość dokładnie mieszamy i na końcu przyprawiamy solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Następnie układamy w nim mięso mielone oraz(...)kalafior. Całość zalewamy przygotowanym sosem serowym. Zapiekankę pieczemy w rozgrzanym piekarniku (180 stopni) i pieczemy przez około 15 minut. Ser całkowicie powinien się roztopić. Artykuł Zapiekany kalafior z mięsem mielonym pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Fasolowy burger w chałce 121

odsączeniu ok. 250 g) 1/2 szklanki wiórków z buraków 2 łyżki mąki orkiszowej lub innej, dowolnej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich Do podania: chałka, awokado, dowolny sos, np. czosnkowy, mozzarella – opcjonalnie Fasolę odsączamy, nie płuczemy. Miksujemy na gładką masę, którą następnie łączymy z pozostałymi składnikami. Dłońmi formujemy kotleciki. Układamy je na blasze do pieczenia. Pieczemy(...)grube kromki. Grillujemy lub prażymy na suchej patelni. Gdy delikatnie zbrązowieją, są gotowe. Awokado doprawiamy do smaku solą, ugniatamy widelcem. Wykładamy na ciepłą jeszcze kromkę chałki, wykładamy kotlet. Dodajemy sos i mozzarellę. Przykrywamy drugą kromką

Kucharzyca
Tortellini z warzywami w sosie serowym 202

Dzisiaj serwuję na obiad pyszne tortellini - czyli tradycyjne włoskie pierożki nadziewane serem, podane z warzywami w sosie śmietanowo-serowym  ... mniam! Takie danie to prawdziwe wybawienie w chwilach gdy potrzebujemy ugotować coś szybkiego i pożywnego. Składniki na 3-4 porcje: opakowanie tortellini z ricottą i szpinakiem (Lidl)  opakowanie mrożonki warzyw na patelnię śmietanka 12% - 250ml starty ser mozarella 130g(...)roztapiamy masło i smażymy warzywa - odstawiamy Tortellini gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu Na dużą patelnię dodajemy śmietankę, ser i przyprawy - podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia sera Do sosu wrzucamy warzywa i mieszamy Odcedzony makaron dodajemy na patelnię - całość delikatnie mieszamy i danie gotowe

Alutka-Gotuje
Krewetki argentyńskie w sosie z białym winem 140

Pyszne krewetki argentyńskie w sosie z białym winem, z nutą czosnku i aromatyczną zieleniną przypadną do gustu wielbicielom owoców morza. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 270 gram krewetek argentyńskich 1 średnia cebula 4-5 ząbków czosnku 1 pęczek świeżego koperku 1 pęczek świeżej natki pietruszki 1 czubata łyżka masła 1 łyżka musztardy 100 ml białego wytrawnego wina 1/3 szklanki oliwy(...)następnie dodajemy na patelnię łyżkę masła, musztardę, koperek oraz natkę pietruszki, doprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką, wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy sok z cytryny, zagotowujemy następnie do powstałego sosu dodajemy krewetki argentyńskie, lekko mieszamy, całość gotujemy 3-4 minuty lekko mieszając, ( nie przekręcamy krewetek na patelni, będą wtedy gumiaste), gotowe danie podajemy w miseczce ze świeżym pieczywem, (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Blog kulinarny S9.PL
Roladki z żółtego sera i szynki z sałatką 139

brzegu dowolnej kombinacji rozsmarować po łyżce sałatki. Całość zwinąć w ruloniki oraz związać szczypiorkiem lub gałązkami natki pietruszki.   W przepisie użyłam sałatki a'la chłopskiej w sosie chrzanowym Dega . Sałatka w swoim składzie posiada szynkę oraz ogórka konserwowanego i intensywny sos chrzanowy

Di gotuje
Surówka z marchewki z masłem orzechowym 140

przy pomocy robota kuchennego. Jak wybrałam pomoc robota i nakładkę do krojenia warzyw w julienne. Następnie masło orzechowe mieszamy z 2-3 łyżkami wody tak by powstał gęsty sos. Potem marchewkę mieszamy z majonezem i sosem z masła orzechowego. Następnie solimy delikatnie marchew doprawiając do smaku. Artykuł Surówka z marchewki z masłem orzechowym pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
ryżowo-ogórkowe kotlety... 177

Składniki: ryż ugotowany w zupie ogórkowej 5 szklanek, tarta bułka 3-4 szklanki, jajka 1 sztuka "L", olej rzepakowy - ile potrzeba jogurt naturalny 380 gram, sos sałatkowy francuski Prymat 1 opakowanie, ogórek zielony 1 sztuka  większy Ryż ugotowany w zupie ogórkowej ( wsypałam za dużo i zupa była za gęsta, więc wykorzystałam nadmiar do kotletów = POLECAM nawet specjalnie ugotować(...)gęstą masę. Formować kotlety okrągłe nie za grube i na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy i na talerz. Jogurt wymieszać z sosem sałatkowym francuskim, ogórkiem obranym i startym na tarce grubsze oczka i podawać z kotletami, smakują wyśmienicie również na zimno - pyszne, aromatyczne kotlety ryżowo-ogórkowe, doskonały sposób na wykorzystanie nadmiaru ryżu

W Mojej Kuchni Lubię
Szybka sałatka Caprese 159

Sałatka Caprese to jedna z ulubionych przekąsek Włochów. Składa się z kilku prostych składników, a jej smak jest wyjątkowy i niepowtarzalny. Najlepiej smakuje w sezonie letnim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka ze szpinakiem i truskawkami 281

Sałatka ze szpinakiem i truskawkami to orzeźwiająca, lekka propozycja na szybka przekąskę. Trzeba przyznać, że w takim towarzystwie szpinak smakuje wyśmienicie i nawet osoby, które za

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!