oraz wsypujemy cukier i pieprz. Mieszamy, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy solą, cukrem i octem. Tak przygotowane śledzie z powodzeniem możemy przełożyć do słoika i przechowywać do tygodnia czasu w lodówce. Smacznego
Kuchnia od dwojgaszczyptą majeranku Sos wystudzić, całość przełożyć do słoja układając warstwami śledzie i sos- aż przejdą wspólnie smakami. Inspiracja pochodzi z miesięcznika Rossmanna - Skarb nr.12/2016 Moje uwagi: Śledzie po kaszubsku muszą postać w słoiku choć przez noc, wtedy najlepsze
Proste PotrawyPiję kawę zjadając ostatnie kawałki ciast, pożarłam też dzwonka śledzia, które ostały się na dnie słoika. Za oknem wieje wiatr przynoszący niepokój a ja czytam książki o Wikingach gdzie sztormy zatapiają statki i krew się leje strumieniami. Niestety to nie Cherezińska i czegoś mi brak... Dzisiaj buntuje się, nie gotuję, ogołacam lodówkę z resztek ciesząc się urlopem i planując menu
Dzieje kuchennej Wiewiórynasze wcześniej przygotowane składniki , cebula , czosnek ,imbir ,szczypior, następnie doprawiam pieprzem ziołowym jak i pieprzem czarnym , zalewam olejem bądź oliwą , bardzo dokładnie mieszam . Kiedy śledzie mam dobrze wymieszane , przekładam do słoika zakręcam i wstawiam do lodówki na całą noc , tak aby się nam wszystkie smaki przegryzły . Na następny dzień są przepyszne , gotowe do podania na świąteczny stół
Mój Smaknamoczyć i ugotować w tej samej wodzie, odsączyć i zmiksować z korniszonem, szprotkami i cebulą. Przyprawić do smaku, wymieszać z koncentratem pomidorowym. Po czym dodać do śledzi, wymieszać i ułożyć ciasno w słoikach. Wstawić do lodówki na jeden dzień i możemy podawać na stół Wigilijny
Tradycyjna Kuchniakroimy na 2 cm kawałki. Cebulę kroimy w krążki i szklimy na oleju, dodajemy cukier, koncentrat pomidorowy, sok z cytryny i żurawinę. Mieszamy, chwilę dusimy, studzimy. Śledzie i marynatę układamy warstwami w słoiku, zamykamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej kilka godzin
Smakowity Blog Kulinarnymiód, ocet, przecier lub koncentrat rozmieszany z wodą, liść laurowy i ziele angielskie. Wszystko zagotować, pod koniec dodać gorczycę i pieprz. Zalewa jest dość łagodna. Wystudzić. Śledzie wymieszać z zalewą, włożyć do słoika i wstawić najlepiej na całą noc do lodówki
Kuchcik gotujesoli. Wymoczone kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miseczki i popieprzyć. Cebulę drobno kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy razem z majerankiem do śledzia, całość dokładnie mieszamy. Przekładamy do słoika dodajemy listek laurowy i ziele angielskie, zalewamy olejem. Wstawiamy do lodówki na 24 godziny by się przegryzły. Smacznego
magiczna kuchnia KasiDziś przedstawiam śledzie pyszne, aromatyczne i widowiskowe. Układa się je w słoiku warstwami a efekt smakowy jest cudny jak się zmacerują i przejdą smakami chili i cebulki, zachęcam do zrobienia. Śledzie te mogą leżakować w lodówce ok. 3 tygodni więc nawet na Nowy Rok będą cieszyć podniebienie, o ile doczekają i nie znikną wcześniej. Śledzie warstwowe z cebulą i olejem
Moje Małe CzarowanieKilka lat temu, wypatrzyłam te śledzie w programie kulinarnym. Zapisałam w zeszycie i zrobiłam. Tak mi posmakowały, że co jakiś czas, do nich wracam. Są to śledzie w formie sałatki. Spróbujcie koniecznie :) Bardzo fajna propozycja na święta :) Składniki: 400 g. filetów śledziowych 400 g. marchewki 400 g. cebuli 1/2 szklanki oleju 1/2 słoika koncentratu pomidorowego (100 g.) sól, pieprz Wykonanie
Agusiowe smakołykiśledzie pod pierzynką już zachęca do spróbowania sałatki. Poniższa sałatka jest obowiązkowa na święta bożonarodzeniowe. Dodatkowo znika jako pierwsza ze świątecznego stołu :) Składniki: 1 opakowanie śledzi a'la matyjas (250 g) 1 słoik majonezu (250 ml) 4 ziemniaki 4 buraki podłużne 5-6 dużych ogórków konserwowych 3 małe cebule sól, pieprz Najlepiej dzień wcześniej ziemniaki ugotować w mundurkach. Buraki
Ugotowaćgodziny, po czym pokrój na dzwonka. Wszystkie składniki zalewy zagotuj, wrzuć cebulę, gotuj przez 5 minut i odstaw do ostygnięcia. Na dno 2 słoików (około 1 l) wrzuć trochę cebuli, ułóż w jedną warstwę śledzi a na nie znowu trochę cebuli. Powtarzaj te czynności aż skończą się składniki, po czym wlej zalewę i olej. Zakręć słoiki i odstaw na minimum
karmelowyŚledzie, śledzie i jeszcze raz śledzie! ;-))) Bo na Święta śledzik musi być! Wiadomo śledzik lubi pływać, no to trzeba go zatopić ;-) A w czym? W obłędnym sosie pomidorowym! Moje ukochane śledzie w pomidorach, zawsze są na wigilijnym stole, zresztą na sylwestrowym też! Polecam mało pracy a efekt świetny! Śledzie w pomidorowym sosie! SKŁADNIKI: - 6 -7 sztuk matiasów - 2- 3 cebule(...)gotujemy sos, doprawiamy solą i pieperzem. Sos całkowicie studzimy. Śledzie płuczemy pod bieżącą wodą, przekładamy do miski z wodą i odstawiamy na 3 do 6 godzin. W zależności od ich stopnia zasolenia wodę wymieniamy od 1 do 3 razy. Śledzie kroimy na porcje mieszamy z pomidorowym sosem, przekładamy do słoików i wstawiamy na noc do lodówki. Gotowe! Przepyszne! Sprawdź wcześniejszy
SMYKWKUCHNInadal będą za słone. Gdy już mamy śledzie to kroimy je ostrym nożem w paski o grubości około 1-2cm. Cebulkę wyjmujemy ze słoika (u mnie było jej sporo, prawie tyle co samych śledzi) i jeśli jest gruba to kroimy ją na mniejsze kawałki, dorzucamy do śledzi (jak znajdziemy jakąś papryczkę czy inne warzywo to też dorzucamy, studenckie przepisy
Tanie przepisy studenckieości same odchodzą filety śledziowe pokroić na mniejsze porcje i włożyć do słoika dużego na przemian z pokrojoną cebulą - na koniec wlać olej i zamkniętym słoikiem potrząsnąć schować do lodówki na 1 dzień i śledzie są dobre do jedzenia.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię