Składniki: 1 kg śledzie, 1,5 litra woda, 2 sztuki ziele angielskie, 2 sztuki liście laurowe, 1 większa marchew, 1 mały seler, 1 średnia pietruszka, 1 łyżka sól, 1 szklanka ocet 10 %, 2 łyżki olej rzepakowy, 2 duże cebula marchew, pietruszkę, seler obrać i pokroić w kostkę do wody dać warzywa, ziele i liście, sól i gotować z 10 minut wlać ocet i gotować z 2 minuty - zalewę odstawić do wystudzenia świeże, średnie śledzie oczyścić z wnętrzności, odciąć głowy, op... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...