śledzie w słoiku - 862 przepisów (strona:34/58)

Tradycyjny śledź w oleju z cebulką 4342

zalania śledzi Przygotowanie: śledzie moczymy w wodzie ok 2 godz,po tym czasie wylewamy wodę i zalewamy świeżą wodą dodajemy do niej ocet ok 4 łyżki i 2 łyżki oleju,mieszamy i moczymy w niej śledzie jeszcze ok 2 godz.(dzięki temu śledzie nabiorą bardzo fajnego smaku a ocet będzie bardzo mało wyczuwalny) po tym czasie wyjmujemy śledzie i kroimy(...)kawałeczki "na raz",układamy w słoiku na przemian przekładając cebulką pokrojoną w półplasterki ,na koniec zalewamy olejem tak żeby były przekryte,zakręcamy słoik i odstawiamy na min 2 godzinki do lodówki,a najlepiej na całą noc- u mnie naprawdę znikają bardzo szybko. Smacznego

Swojskie jedzonko
Śledzie marynowane w occie jabłkowym z olejem 222

śledzi solonych 1 szklanka octu jabłkowego 6% 2-3 szklanki wody 2 łyżki miodu 1 łyżeczka soli 1-2 cebule 1/3 szklanki oleju tłoczonego na zimno 2-3 listki laurowe 5-6 kulek ziela angielskiego 8 kulek czarnego pieprzu 2 łyżeczki gorczycy - opcjonalnie Wykonanie: śledzie wymoczyć w zimnej wodzie, zmieniając ją kilka razy. Czas moczenia zależy od śledzi jakie kupisz(...)skosztować marynatę, zawsze  można dolać więcej. Marynata powinna być trochę "przerysowana" w smaku, by śledzie były smaczne śledzie wyjąć z moczenia, odsączyć na papierowym ręczniku. Pociąć na kilkucentymetrowe kawałki w słoju układać naprzemiennie śledzie z cebulą. Zalać marynatą, na koniec wlać olej. Słoik zakręcić i odstawić do lodówki przynajmniej na 3 dni, by się "przegryzły

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Śledź po polsku 213

grzybów, rozprowadzić. Dodać ugotowane grzyby, pokrojone w paseczki suszone śliwki oraz zile angielskie i liście laurowe. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem. Odsączone śledzie wymieszać z masą pomidorowo-cebulową. Przełożyć do słoika. Przechowywać w lodówce. Najlepsze są na drugi dzień, gdy smaki się przegryzą

Pyry na Gaz
Śledzie po kaszubsku 360

cukier, przyprawy, ocet i olej. Wymieszać i poddusić całość na małym ogniu przez około 2 minuty.Odstawić sos do całkowitego ostygnięcia. Następnie delikatnie wymieszać ze śledziami lub ułożyć warstwami na przemian w misce lub słoiku.Zamknąć szczelnie i wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin, żeby smaki się przegryzły.Ten przepis bierze udział w akcji

wyzwania kuchenne
Śledziki Beatki 172

koncentrat pomidorowy, ocet i cukier.Mieszamy.   Następnie dosypujemy rodzynki i mieszamy.Doprawiamy do smaku warzywkiem i pieprzem.Zagotowujemy i odstawiamy do wystudzenia.   Dodajemy pokrojone śledzie i po wymieszaniu nasze śledziki przekładamy do salaterkilub słoika.Gotowe.Smacznego życzymy na jutro

Maminek kulinarny
Woda śledziowa 179

łyżki octu 10 % Jamar4 łyżki śmietany 18 %Śledzia wymoczyć i oczyścić, mlecz pozostawić. Oczyszczonego śledzia pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Pokrojonego śledzia, mlecz i cebulę przełożyć do naczynia, ja używam słoika. Zalać wodą, dodać przyprawy i ocet. Odstawić w chłodne miejsce na 3-4 dni. Śledzik zmięknie i będzie ładnie odchodził od ości a woda nabierze

Monia miesza i gotuje
Sałatka sledziowa 285

koszulkach ( w mundurku) :)Polecam wszystkim, przepis sprawdzony i w 100% wigilijny. Tego smaku nie da się powtórzyć w żaden inny dzień.SKŁADNIKI:450 g śledzi po góralsku (z cebulką)4-5 jajek1 ogórek korniszony1/2 małego słoika słodkiej papryki konserwowej (marynowana)6 łyżek śmietany 18%NIE trzeba przyprawiać!WYKONANIE:Jajka ugotować na twardo - ugotować wodę, do wrzącej wody włożyć jajka

Serce zamknięte w formie pyszności
Śledzie w sosie tatarskim 3330

inne "przyjemności". Na pierwszy bożonarodzeniowy strzał lecą śledzie w sosie tatarskim. Oczywiście w sosie domowej roboty.  Składniki: 5 filetów śledziowych 8 marynowanych pieczarek 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru pudru sól pieprz Śledzie moczymy godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas trzeba(...)grubsze kawałki.  Ogórki i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Do słoika wlewamy jogurt, majonez, musztardę i sok z cytryny, dodajemy cukier, sól i pieprz, słoik zamykamy i mieszamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i sparzamy wrzątkiem na sicie. Wszystkie składniki sosu tatarskiego mieszamy ze sobą. Śledzie zalewamy sosem, mieszamy i wkładamy do lodówki

Kardamonovy
Śledzie w piwno- cynamonowej marynacie 165

wymieszać z piwem, olejem, zmieloną papryką, cynamonem i pieprzem do smaku. Dodać pokrojoną cebulę, przełożyć do słoika i zalać piwną marynatą. Słoik zamknąć, wstawić do lodówki i na następny dzień podawać z pieczywem. Polecam również inne potrawy ze śledziem w roli głównej: Grochówka wigilijna ze śledziem Śledzie w miodzie do słoi - po kaszubsku Śledź marynowany w winie Sałatka śledziowa

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka śledziowa po meksykańsku 246

pracy, bo po takim śniadaniu czuję się rewelacyjnie :-) Tym razem ryba w otoczeniu wielu dodatków z pikantnym akcentem. SKŁADNIKI 8-10 śledzi matiasów 1 cebula 1 puszka pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 1/2 słoika papryki konserwowej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka miodu 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego przyprawy: pieprz, chilli, sól 1 łyżka

Passions hobbies life
Śledzie Marynowane z Selerem . Sałatka Śledziowa 329

Witam serdecznie Propozycja na pyszną sałatkę śledziową z śledzi marynowanych i selera . Będziemy potrzebować : 500 g marynowanych płatów śledziowych 4 jajka ugotowane na twardo 1 słoik 400 ml selera konserwowego (około 200 g) około 4 łyżek stołowych majonezu 1 cebula (120 g) pieprz sól Link do filmu z przygotowania : Śledzie marynowane z selerem https://www.youtube.com/watch?v=X7dgADfAEG8 Przygotowanie : Cebulę kroję

Uwaga Babcia Gotuje
Śledzie w musztardowej zalewie 141

Blueberry Corner by "jagodzianka" Smaczna odmiana śledziowej przekąski imprezowej. Porcja na słoik o pojemności 520 ml. Składniki: 5 płatów śledziowych (solone matiasy)* 300 ml … Przeczytaj cały artykuł Post Śledzie w musztardowej zalewie pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Śledzie na pierniku 230

wodzie przez 2-3 godziny.Masło orzechowe, oleje, przyprawy, sok z cytryny oraz skórkę z pomarańczy dokładnie mieszam lub miksuję blenderem na gładki sos. Śledzie kroję na kawałki i mieszam z sosem. Całość przekładam do słoika i umieszczam w lodówce na minimum 24 godziny aby smaki się "przegryzły". Składniki na kruchy piernik (na małą keksówkę(...)przelewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto umieszczam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni i piekę 35 minut Wystudzony piernik kroję w plastry, podaję z kawałkami śledzia i sosem. Świetnie smakuje z odrobiną sałatki jarzynowej i kawiorem. Wierzch można posypać pieprzem. Smacznych Świąt życzy Klaudia

Mango Papaja
Kanapka z matiasem i krewetkami 272

zawsze znajdziemy chwilę czasu, bo to sprawa dużej wagi! Gosia tym razem odwiedziła nas ze śledziem! Nie byle jakim śledziem, tylko prawdziwym holenderskiem matiasem! Matiasy są wyłącznie ze śledzi oceanicznych, a ich nazwa pochodzi od holenderskiego słowa maagdenharing czyli śledź dziewiczy. Jest to młody śledź przed pierwszym tarłem, poławiane są przez bardzo krótki okres czasu - tylko od maja do czerwca(...)koniecznie, jest absolutnie wyjątkowy! Pamiętajcie, aby przy wyborze śledzia czy innych ryb zwracać uwagę na niebieski znaczek MSC -  dający nam pewność, że ryb i śledzi nam nigdy nie zabraknie. Składniki: na 4 porcje 5 filetów śledzia matias, 8 kromek chleba, 1/2 kopru włoskiego, 160 g selera w słoiku, 12 gotowanych krewetek, 1 jabłko, 2-3 łyżki majonezu

Plate of Joy
Śledzie w morelach 167

Czas zacząć zastanawiać się nad świątecznym menu. Na świątecznym stole nie może zabraknąć śledzi, zatem jeśli lubicie różne śledziowe wariacje koniecznie wypróbujcie ten przepis. Pomyślcie też  o aranżacji świątecznego stołu. Pomoże Wam w tym Ambition - marka,która o to, aby każde święta były wyjątkowe. ŚLEDZIE w MORELACH Składniki: 4-5 filetów śledziowych 100 g moreli 250 ml oleju(...)zostawiamy w niej śledzie na kilka godzin (3-4 godziny). Po tym czasie śledzie kroimy na małe kawałki. Morele zalewamy gorącą wodą i moczymy, aby zmiękły. Miękkie morele kroimy w cienki paski. Robimy zlewę. Mieszamy olej, ocet, miód, koncentrat,majeranek i zioła prowansalskie.  Kawałki śledzi mieszamy z pokrojonymi morelami, zalewamy zalewą, odstawiamy zamknięte w słoiku na około 24 godziny

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania