pasta zgęstnieje. Przełóż pastę do wysterylizowanego słoika, wierzch zalej olejem roślinnym w celu zabezpieczenia przed pleśnią. Zamknięty słoik przechowuj w lodówce i w miarę zużycia pasty zawsze zalewaj wierzch świeżą porcją oleju. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwazimny olej, duś często mieszając, aż stracą swą surowość (nie podsmażaj). Dodaj do niej rodzynki, marchew i przecier pomidorowy. Śledzia pokrój w centymetrowe paski i dodaj do wystudzonych warzyw i wymieszaj. Dodaj szczyptę pieprzu, dla wyostrzenia smaku. Przełóż do słoika i szczelnie przykryj. Wstaw do lodówki, żeby wszystkie smaki się połączyły. Smacznego
Moniki SmakołykiPyszna sałatka na bazie burków ze śledziem i grzybami marynowanymi z sosem śmietanowo-musztardowym.Od kilku lat gości na moim świątecznym stole,moja rodzina zajada się nią ze smakiem. Składniki: 8 filetów śledziowych 8 buraków 4 ziemniaki 4 marchewki 4 jabłka 1 seler 8 ogórków kiszonych 1 cebula 1 słoik grzybów marynowanych(...)cytryny Sos: 2 szklanki śmietany 18 % 1,2 słoika musztardy rosyjskiej sól,pieprz cukier Sposób przygotowania: Buraki dokładnie myjemy i gotujemy bez obierania.Marchew,selera i ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy osobno bez obierania.Ugotowane warzywa kroimy w kostkę. Ogórki i jabłka obieramy i również kroimy w kostkę. Śledzie kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Grzyby odsączamy z zalewy i kroimy
Bajeczna Kuchniaostra), lekko kwaskowa z nutą sporej słodyczy zalewa i sukces gwarantowany. Sprawdzą się zarówno jako dodatek np. do śledzi w oleju (zawsze kupowałam, teraz mam własne), jak również jako przekąska i dodatek do kanapek. Z podanych ilości wychodzą +/- 4 słoiki 0,9l. Składniki: - ok.2 kg świeżych, jędrnych ogórków gruntowych (niezbyt dużych) - 4 szklane słoiki 0,9l - zalewa octowa
Smaczne ZdroweBiscotti przechowuj w szczelnej puszcze lub słoiku. Gdy chcesz podarować biscotti swoim bliskim, przełóż je do puszki, dużego słoika lub pudełka wyłożonego papierem do pieczenia. Ładnie będą wyglądały także w torebkach celofanowych przewiązanych wstążką. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry. Śledzie to nasz narodowy przysmak. Przepisów na nie tyle ile kucharek. Ten wyróżnia się efektownym wyglądem i co tu ukrywać-wspaniałym smakiem. Dobrze się przechowują w lodówce. Pod warunkiem, że domownicy o nich zapomną. ☺ Potrzebujemy: 5 filetów z matjasa 2 duże cebule 1 ząbek czosnku 4 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka suszonych pomidorów 1 łyżka miodu(...)koncentrat, obrany czosnek, przyprawy. Smażyłam 15 minut.Na koniec dodałam gorczycę. Odstawiłam do ostudzenia. Śledzie moczyłam ok. 30 min.(czas moczenia zależy od słoności śledzi) w mleku. Następnie opłukałam i pokroiłam na kawałeczki ok 2 cm. Wymieszałam z przygotowanym sosem pomidorowo-miodowym i przełożyłam do słoika. Wstawiłam do lodówki na 12 godzin. Smacznego
Co w garnkach piszczyprzygotować różnego rodzaju śledzie. Dla mnie wszelkiego rodzaju śledzie to doskonałe propozycje na imprezy, ponieważ spokojnie możemy przygotować je nawet 3 dni wcześniej, dzięki czemu nie musimy im poświęcać czasu przed przyjściem gości. Wystarczy wyłożyć je na półmisek i gotowe. Dla mnie jednym z wyjątkowo świątecznych dodatków jest suszona żurawina, która w połączaniu ze śledziami sprawia, ze święta nabierają niepowtarzalnego(...)minut w wodzie lub mleku 100g suszonej żurawiny 1 mała cebulka drobno posiekana sól pieprz, cukier olej Przygotowanie: Śledzie kroimy w mniejsze kawałeczki i przekładamy do miski, dodajemy cebulkę, żurawinę oraz szczyptę soli, pierzu i cukru. Mieszamy. Całość przekładamy do słoika, zalewamy olejem i pozostawiamy na około 3 dni. Smacznego! Przepis dodaję do akcji ‚Wytrawne potrawy wigilijne” na durszlak.pl
Życie ze smakiemimprez... Składniki: Dla ok 8-10 osób 6 płatów śledziowych solonych 1 duży słoik pieczarek konserwowych 1 duży słoik marynowanej papryki 3 ogórki konserwowe 2 cebule pieprz do smaku 2-3 łyżki oleju do sałatek, może być oliwa Sposób wykonania: Śledzie moczymy w wodzie ok pół godziny, by wypłukać nadmiar soli. Następnie wszystkie składniki, czyli ryby, pieczarki, paprykę, cebulę
Kuchnia w czekoladzienaturalnego 3 łyżki majonezu 3 łyżeczki chrzanu ze słoika sok z połowy cytryny czarny pieprz sól przepis Do miski przekładamy śmietanę, jogurt, majonez oraz tarty chrzan, dodajemy sok z cytryny, posiekany koperek, wszystko doprawiamy odrobiną soli, czarnym pieprzem i dokładnie ze sobą łączymy. Dobrze wymoczone w zimnej wodzie i osuszone śledzie kroimy w większą kostkę lub w paski a następnie
Smakowite DaniaDlatego pokrój od razu suszone pomidory. Do miski wrzuć pokrojone śledzie,pomidory. Otwórz puszki i po odcedzeniu z zalewy i przelaniu filtrowaną wodą wrzuć do śledzi. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę.Buraki dodaj na końcu. Dodaj też poszatkowanej natki pietruszki. Przygotuj majonez. Nigdy nie dodaję majonezu bezpośrednio ze słoika. Przekładam do naczynia, dodaję musztardy do smaku, dosmaczam solą i mocno
Z Kuchni Do Kuchniktóra ma działanie przeciwmiażdżycowe. Są bogate w żelazo, cynk, miedź oraz fosfor i jod. Mimo że śledzie to tłuste ryby, są niskokaloryczne. 100 g to 160 kalorii. Sałatkę śledziową z ziemniakami można przygotować w gotowych porcjach, np. w małych słoikach. Takie słoiki mogą stać się także piękną ozdobą świątecznego stołu. O tym jak stworzyć z nich zimowe świeczniki
My Chcemy Jeśćszczypta czerwonego pieprzu - pominęłam Do dzieła!!! Gotujemy wodę, ocet, cukier i whisky aż cukier się rozpuści. Odstawiamy. Odsączone śledzie kroimy w nieduże kawałki (2-3 cm) wrzucamy do miski i mieszamy je ze wszystkimi przyprawami i koperkiem. Następnie układamy je w słoiku na przemian z cebula i zalewamy zalewą. Odstawiamy na minimum 5 dni w chłodne miejsce. Smacznego
sierotka maRysia w kuchnimało śledzia. U mnie śledzia jest dużo, majonezu zaledwie 1 łyżka, a poza tym jest mnóstwo groszku, marchewki, jajka i ogórka kiszonego-dla mnie idealna. Sałatka ta doskonale sprawdzi się na domowe imprezy lub na zwykłą kolację w poście. Serdecznie polecam. 600 g filetów śledziowych z zalewy octowej 1 łyżka posiekanej cebulki z zalewy 1 słoik marchewki z groszkiem
Krylowa KuchniaGotując bulion, albo rosół warto ugotować na odrobinie większej liczbie warzyw. Dajmy kilka marchewek, pietruszek ziemniaków więcej dzięki temu ugotujemy warzywa na sałatkę jarzynową. Jest wiele
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pieprzem. Całość dusić przez około 3-4 minuty (nadal cały czas mieszając). (Sos powinien mieć gęstą konsystencję.) Śledzie przekroić wzdłuż - na dwie połówki, namoczyć w sosie, pozwijać w rulon (można zwinąć z odrobiną cebuli, żurawiną i rodzynkami) i ułożyć warstwami w słoiku lub misce. Całość zalać resztą sosu i odstawić (na kilka godzin) do lodówki
Di gotuje