Najprostsze do wykonania.. Ulubione mojej połówki .. :-). Najlepiej prezentują się w słoiku Składniki: 30 dag śledzi matiasów ½ litra mleka 4 cebule olej Sposób wykonania : Śledzie namoczyć w mleku, ok. pól godziny, odsączyć. Pokroić cebulę w kostkę, dodać olej w takiej ilości, aby przykrył śledzie wraz z cebulą. Smacznego
Na słodko lub wytrawnieczyli szybkie śledzie z cebulką i żurawiną oraz natką pietruszki. Śledzie z cebulką to tradycyjny polski smak, który znają wszyscy. To zestawienie smaków, które na pewno nigdy się nam nie znudzi. Do tego klasycznego tandemu dodaliśmy żurawinę i aromatyczną natkę pietruszki. Żurawina komponuje się wręcz idealnie ze smakiem śledzia, a natka dodaje całemu zestawowi wyjątkowości i świeżości. Śledzie to zawsze(...)jadł śledzie z żurawiną, zapewne chętnie wróci do tego smaku i odnajdzie go w tym przepisie. Natka pietruszki to nieczęsto spotykany dodatek, ale zapewniamy Was, że doskonale się sprawdza . Mamy nadzieję, że przepis na nasze śledzie przypadnie Wam do gustu i przygotujecie go sobie jeszcze nie raz. ŚLEDZIE Z CEBULKĄ I ŻURAWINĄ Składniki (na słoik 0,7 l) filet śledziowy
Kuchnia Na Wypasiepłaskiej łyżeczki mielonej gorczycy 1 płaska łyżeczka mielonego majeranku czarny mielony pieprz do smaku (około małej szczypty) około 40-50 ml octu do moczenia śledzi + woda olej do zalania śledzi + do podsmażania cebuli Przygotowanie: Śledzie moczymy około 2-3 godziny w wodzie z dodatkiem octu. Wyjmujemy, płuczemy i osuszamy na papierowych ręcznikach. Następnie kroimy na mniejsze kawałki. Marchewki obieramy(...)mniejsze kawałki śliwki, mieszamy chwilę smażymy i odstawiamy do wystudzenia. Przygotowujemy słoik. Układamy w nim warstwami: pokrojone śledzie, posypujemy je mieszanką przypraw, następnie warstwa cebuli ze śliwkami i marchewką, znów śledzie, przyprawy i cebula z dodatkami. Całość zalewamy olejem. Słoik dobrze zakręcamy i wstawiamy do lodówki na 2 dni, żeby smaki się przegryzły. Smacznego
Słodkie okruszkiŚrednia:5/5] składniki: 250 g śledzi w oleju 1 pomarańcza 1 czerwona cebula 2 goździki sól, pieprz opcjonalnie przyprawa do piernika wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w piórka lub pół księżyce, przelewamy wrzątkiem a następnie zimną wodą. Pomarańcze obieramy, kroimy w plasterki a następnie kroimy na cztery części. śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Do słoika wkładamy goździki i układamy warstwami pokrojone
Domowy Smak JedzeniaŚledzie w śmietanie z cebulką, jabłkiem i ogórkiem kiszonym . Tradycyjne polskie śledzie w śmietanie z cebulą, jabłkiem i ogórkiem. Jak już wiecie, śledzie możemy przygotować na tysiące sposobów, dzisiaj polecam przepis – klasyk: śledzia w śmietanie z tartym ogórkiem, jabłkiem i cebulą, o którym pisałam przy okazji wpisu na wigilijne śledzie . Aby ten śledź smakował, musimy mieć bardzo dobrą kwaśną śmietanę(...)przepisie można wykorzystać śledzie solone, wymoczone przed obróbką w mleku lub marynowane śledzie. Polecam! Składniki na Śledzie w śmietanie, z cebulą, jabłkiem i ogórkiem kiszonym : płaty śledzi marynowanych 1 jabłko 1 cebula np. cukrowa 4 małe ogórki kiszone 200 g gęstej, kwaśnej śmietany 18% ½ łyżeczki cukru sól i pieprz do smaku Jeśli wykorzystujemy śledzie solone to moczymy je w mieszance
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwidoku Wam a mnie samej takiego upokorzenia. POZOSTAŁE SAŁATKI: 1. Sałatka śledziowa z ananasem 2. Sałatka Śledziowa a'la sos tatarski 3. Śledzie solone podawane w słoiku + ekspresowa sałatka paprykowa 4. Sałatka tuńczykowa z ryżem parabolicznym, kapustą pekińską i... 5. Sałatka/pasta kanapkowa z pora 6. Kremowa sałatka włoska
Wypisz Wymalujpolecenie. Mieszankę kupić można tu: KLIK . Dla sałatkożerców coś na ząb: 1. Sałatka śledziowa z ananasem 2. Sałatka Śledziowa a'la sos tatarski 3. Śledzie solone podawane w słoiku + ekspresowa sałatka paprykowa 4. Sałatka tuńczykowa z ryżem parabolicznym, kapustą pekińską i... 5. Sałatka/pasta kanapkowa z pora 6. Kremowa sałatka włoska ze śledziem na łódeczkach pomidorowych 7. SAŁATKA
Wypisz WymalujSemco WYKONANIE Śledzie moczymy w wodzie ok. 6 godzin, co 2 godziny wymieniam wodę. Następnie osuszam ręcznikiem, kroję na mniejsze kawałki. Cebulę obieram, kroję w piórka. Do słoika wkładam na przemian śledzia i cebulę, dodaję przyprawy, zalewam olejem. Najlepsze na drugi dzień
słodki bratekCzas Przygotowania : 2.5 h Gotowe w : 3 dni Przepis ten trafił do mnie jakiś czas temu. Zaintrygowało mnie w nim połączenie śledzia i kapusty kiszonej. Zrobiłam i mogę potwierdzić, że warto jest czasem spróbować czegoś nowego. Składniki 6 filetów śledziowych 1 szkl. mleka 15 dkg. kiszonej kapusty 2 cebule 1 czerwona papryka 1 słodkie jabłko Składniki na zalewę(...)ziaren ziela angielskiego Krok po Kroku 1 Śledzie myjemy, zalewamy mlekiem i pozostawiamy na 2 godziny. 2 Kapustę rozdrabniamy, paprykę i jabłko kroimy w słupki a cebulę w pióra . 3 Śledzie napełniamy warzywami i zawijamy rolmopsy. 4 Wszystkie składniki na zalewę doprowadzamy do wrzenia i następnie studzimy. Śledzie układamy ciasno w słoiku, zalewamy i odstawiamy na 3 dni do lodówki
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyprzygotowaniu śledzie korzenne świetnie sprawdzą się na Wigilię, ale i na inne uroczystości. Śledzie korzenne pachnące cynamonem, gałką muszkatołową i goździkami stają co roku na naszym wigilijnym stole obok tych z cebulą, po kaszubsku, curry czy pod tłustą pierzynką, które znajdziecie na blogu. Polecam spróbować nowej odsłony wszystkim miłośnikom śledzi! Składniki – śledzie korzenne: 250 g śledzi matiasów(...)użyć gotowej przyprawy korzennej. Na dno słoiczka wyłożyć warstwę cebuli a następnie posypać odrobiną przyprawy i wyłożyć część śledzi, odrobinę posiekanych orzechów i znów posypać przyprawą. Na to wędruje kolejna warstwa cebuli, przyprawy i śledzi. Powtarzać kolejne warstwy układając składniki w słoiku. Całość zalać oliwą lub/i olejem lnianym. Śledzie korzenne należy przechowywać 2-3 dni szczelnie zamknięte w lodówce
Ola la LCHFszkl, jeśli gęstszy to zwiększamy ilość do otrzymania przez nas żądanej konsystencji) 1. Jajko wyjmujemy wcześniej aby się ogrzało i nie pękło podczas wyparzania. 2. Szykujemy sobie słoik ( mój jest po śledziach o poj. 400 gr) i końcówkę od miksera blendującą, jeśli tak jak ja nie posiadacie blendera ;) lub blender, ważne aby szerokość końcówki mniej więcej odpowiadała szerokości
Gotowanie...to proste !Świetna, pikantna przystawka jak i przekąska. Składniki: 1 opakowanie solonych śledzi w oleju ½ małego słoika marynowanych pieczarek 3 ogórki korniszony 1 papryka marynowana 1 duża cebula 1 puszka filetów anchois Sok z ½ cytryny + otarta skórka Pieprz czarny ¼ łyżeczki pieprzy cayen Posiekany szczypiorek Wykonanie: Śledzie przed pokrojeniem moczymy przez około 1 godzinę, aby nie były zbyt słone. Cebulę kroimy w kostkę
Smaki Ewyładnie się prezentuje dzięki swojemu różowemu kolorowi. W przepisie łączę dwa rodzaje śledzi, bo sałatka jest wtedy smaczniejsza. Słone śledzie smakują delikatnie, a z zalewy octowej są bardziej wyraziste. Sałatka jest dzięki temu bardziej bogata. Można oczywiście zdecydować się jedynie na jeden rodzaj śledzi. SKŁADNIKI 1 duży słoik ogórków konserwowych 2 słoiki buraczków wiórki 1 duża czerwona cebula 6 filetów
Passions hobbies lifewedle uznania. 3. Cebulę pokroić w półplasterki. Lekko nasolić, odstawić na kwadrans, po czym przelać wrzątkiem. Można pominąć tę czynność, jeśli ktoś lubi ostrość cebuli. 4. W słoiku na przemian układać śledzie i cebulę, dodatkowo śledzie oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Dorzucić ziele angielskie i liść laurowy. Całość zalać olejem lnianym. Odstawić na kilka dni do lodówki. Po tygodniu są już
Kuchnia domowa Animoczymy kilka godzin. Co jakiś czas zmieniamy wodę. Kiedy śledzie stracą już swoją słoność (możemy spróbować). Ocieramy je na ręczniku papierowym. Do słoika wlewamy olej, wrzucamy liście , pieprz i ziele.. Śledzie kroimy na kawałki , z jednego płata trzy. Układamy warstwami w słoiku, Każdą warstwę posypujemy skrojoną w kostkę cebulką. Słoik zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Baza
W kuchennym oknie Ewy