śledzie w słoiku - 862 przepisów (strona:17/58)

Śledź z suszonymi pomidorami, ogórkiem kiszonym i jabłkiem 217

macie jeszcze dosyć śledzi po świętach, to ten przepis może Wam się spodobać :) Naoglądałam się reklam o śledziach i tak mnie strasznie naszło, że musiałam zrobić :) Bardzo lubię śledzie wiejskie w słoiku. Są dostępne w Lidlu i w Biedronce, jednak wolę te z Lidla. Są mało słone i można z nich wyczarować naprawdę fajną przekąskę. Wystarczy tylko poeksperymentować z dodatkami

Szczęśliwa kuchnia
Śledź z suszonymi pomidorami, ogórkiem kiszonym i jabłkiem 217

macie jeszcze dosyć śledzi po świętach, to ten przepis może Wam się spodobać :) Naoglądałam się reklam o śledziach i tak mnie strasznie naszło, że musiałam zrobić :) Bardzo lubię śledzie wiejskie w słoiku. Są dostępne w Lidlu i w Biedronce, jednak wolę te z Lidla. Są mało słone i można z nich wyczarować naprawdę fajną przekąskę. Wystarczy tylko poeksperymentować z dodatkami

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sałatka śledziowa 242

kroimy. Cebulę kroimy  kostkę i dusimy na patelni na oleju. Do cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy i wcześniej namoczone rodzynki, solimy i doprawiamy pieprzem. Wszystko studzimy. W słoiku układamy warstwami śledzie oraz cebulę z rodzynkami i koncentratem pomidorowym.Smacznego

Salonik smaków
Filety a la matias w śmietanie 174

smakowały, bo były za słone. Dlatego tym razem postanowiłam je dłużej moczyć. Nie chciałam kupować gotowych. Mało to razy się nabrałam płacąc masę pieniędzy za... cebulę w słoiku? Bo cebuli więcej niż śledzia...? Nie tym razem:) Tym razem znowu podjęłam próbę zrobienia własnoręcznie:) Składniki: 5 filetów a la matias (u mnie ważyły 310 gramów) 1 jabłko 1 cebula (jeśli ostra(...)kostkę i dokładamy do filetów Jabłko obieramy, kroimy w małą kostkę i przekładamy do salaterki Następnie wlewamy opakowanie śmietany i doprawiamy pieprzem Można przełożyć do słoika, żeby wszystkie składniki się przemacerowały. Wkładamy do lodówki. Śledzie będą najlepsze dnia następnego, ale jeśli ktoś jest niecierpliwy, to może zjadać od razu:) Moja koleżanka dodawała dodatkowo jeden kiszony ogórek, ale moje ogórki jeszcze

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
ŚLEDZIE W OCCIE Z CEBULKĄ: przepis, jak zrobić 270

oraz liści laurowych. Prawdziwe, domowe śledzie w occie, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Absolutnie rewelacyjne z sosem chrzanowym, w towarzystwie cebulki i posiekanego koperku. Jak zrobić śledzie w occie ? Przygotowanie pysznych marynowanych śledzi wcale nie jest trudne. Należy pamiętać o zakupie dobrej jakości śledzi, nie przesolonych. Jeżeli już okaże się, że nasze śledzie są mega słone, to należy(...)kromką świeżego pieczywa z masłem. Zobacz wypróbowany przepis, składniki i przyprawy na śledzie w occie i przygotuj je jeszcze dziś. Spróbuj koniecznie, są pyszne! Przepis na śledzie w occie z cebulką. Śledzie w occie z cebulką fot. Moja Książka Kucharska Oto składniki i przyprawy na śledzie w occie: 800g filetów śledziowych - matjasów 4 cebule 200ml octu 600ml wody 2 łyżki

Moja Książka Kucharska
Śledzie z cebulą i ziołami w oleju 202

wody. Po tym czasie śledzie odsączyć, osuszyć i skropić sokiem z cytryny.2. Cebule drobno pokroić, sparzyć wrzątkiem i ostudzić. Dodać szczyptę cukru i soli.3. W słoiku na przemian układać cebule i śledzie, posypać każdą warstwę odrobiną ziół, zielem angielskim i liściem laurowym. Całość zalać olejem. Zakręcony słoik odłożyć do lodówki na 48 godzin.Smacznego!!!Źródło: Kuchnia szeroko otwarta Polecam także

Kuchnia domowa Ani
Tradycyjne śledzie w occie 211

cebula jest chrupiąca) W rondelku zagotować ocet z wodą i przyprawami (żeby cebula była bardziej miękka można ją gotować kilka minut w zalewie) i odstawić do ostygnięcia. W słoiku układać warstwami śledzie i cebulę i zalać zimną zalewą. NIGDY nie zalewać śledzi ciepłą zalewą bo się rozpadną!Smacznego Post Tradycyjne śledzie w occie pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Śledzie marynowane w occie 165

był nieco słodko-kwaśny. Śledzie marynowane w occie są delikatniejszą wersją w porównaniu do opiekanych śledzi w zalewie octowej. Można je spożywać już po 24 godzinach od przygotowania, ale smaczniejsze są po dwóch dniach. Może je przechowywać w lodówce do ok. 2 tygodni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie marynowane w occie – Składniki: Składniki na śledzie: 460 g filetów śledziowych solonych(...)Zalać wrzątkiem. Pozostawić na 2 minuty. Odsączyć. Na dno dużego słoika wykładać kolejno: warstwę cebuli, na to warstwę śledzi i tak na przemian. Na wierzchu powinna być ostatnia warstwa wykonana z cebuli. Zalać śledzie marynatą (powinny być całe zakryte płynem). Słoik szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki. Można je jeść po 24 godzinach, a najlepsze są po 2 dniach marynowania

Kulinarne Przeboje
Śledzie marynowane w occie 1716

był nieco słodko-kwaśny. Śledzie marynowane w occie są delikatniejszą wersją w porównaniu do opiekanych śledzi w zalewie octowej. Można je spożywać już po 24 godzinach od przygotowania, ale smaczniejsze są po dwóch dniach. Może je przechowywać w lodówce do ok. 2 tygodni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie marynowane w occie – Składniki: Składniki na śledzie: 460 g filetów śledziowych solonych(...)Zalać wrzątkiem. Pozostawić na 2 minuty. Odsączyć. Na dno dużego słoika wykładać kolejno: warstwę cebuli, na to warstwę śledzi i tak na przemian. Na wierzchu powinna być ostatnia warstwa wykonana z cebuli. Zalać śledzie marynatą (powinny być całe zakryte płynem). Słoik szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki. Można je jeść po 24 godzinach, a najlepsze są po 2 dniach marynowania

Kulinarne Przeboje
Śledzie w pomarańczach 145

śledziami to polecam przygotować sałatkę śledziową z kiwi lub z czerwoną fasolką .  Składniki: 250 g solonych śledzi 1 średnia cebula 1 pomarańcza 2 goździki pieprz kolorowy olej Śledzie kilkakrotnie wymoczyć w zimnej wodzie. Odsączyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w skośne kawałki na jeden kęs. Cebulę obrać, przekroić na pół, pokroić w piórka i zalać wrzącą wodą(...)minuty.  Następnie przecedzić i przelać zimną wodą.  Pomarańczę umyć, sparzyć, pozbawić skórki i pokroić na mniejsze części (najlepiej pousuwać nadmiar białej błonki). W słoiku układać warstwami śledzie, cebulę i pomarańcze. Całość delikatnie posypać kolorowym, zmielonym pieprzem. Na sam koniec włożyć goździki i wlać olej (musi przykryć śledzie, cebulę i pomarańczę). Odstawić na co najmniej 24 godziny w chłodne

Ugotować
Śledź po kaszubsku 101

Śledzie najlepiej smakują po dwóch dniach macerowania się w lodówce pod pomidorową pierzynką. Sos do śledzi z dzisiejszego przepisu można wykorzystać jako dodatek do smażonej ryby , należy tylko zmniejszyć ilość oleju do minimum. Smacznego! Print Śledź po kaszubsku .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczny sos do śledzi. Course Dodatki Cuisine Polska Keyword pomidory, śledzie Prep(...)mieszają od czasu do czasu, na koniec dodać resztę oleju. Doprawić przyprawami, zdjąć z ognia, całkowicie wystudzić.  Filety śledziowe dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki. Śledzie układać warstwami w słoiku lub zamykanym naczyniu przekładając przygotowanym sosem, zamknąć naczynie ze śledziamiŚledzie przechowywać w lodówce przez 2-3 dni przed podaniem, powinny przejść smakami. Smacznego !   Artykuł Śledź

SprawdzonaKuchnia.pl
Śledzie w oleju lnianym 113

Śledzie w oleju lnianym W propozycjach świątecznych przepisów nie może oczywiście zabraknąć śledzi. Dzisiaj bardzo prosta, ale także bardzo smaczna wersja. Śledzie są marynowane w oleju lnianym. Ten duet idealnie do siebie pasuje. Składniki dla 4 osób: 500 g filetów śledziowych z solanki 1-2 cebule 10 rozgniecionych ziaren czarnego pieprzu 6 ziaren ziela angielskiego 4 świeże listki laurowe(...)suszonych 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka octu jabłkowego duża szczypta soli Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie, zmieniając kilkakrotnie wodę. Cebule obrać pokroić w piórka, wymieszać z solą. Odłożyć na sitko na 20 minut. Wymoczone śledzie osuszyć na ręczniku papierowym. Filety pokroić w dzwonka. W słoiku układać na przemian śledzie i cebule, dorzucając przyprawy. Całość zalać olejem wymieszanym

Pełny talerz
Korzenne śledzie ze śliwkami, chili i olejem rzepakowym 116

dlatego tak chętnie i często używam go w mojej kuchni. Mam nadzieję, że dacie się namówić na te pyszne, korzenne śledzie ze śliwkami bo naprawdę smakują wyjątkowo Korzenne śledzie ze śliwkami, chili i olejem rzepakowymSkładniki:10 płatów śledziowych (u mnie z oleju)1-2 cebuleok. 25 śliwek suszonych1 szklanka oleju rzepakowegopłatki chili1 łyżka przyprawy do piernikasok z cytrynypieprzŚledzie pokroić(...)skropić sokiem z cytryny. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Śliwki pokroić na połówki. Do oleju rzepakowego dodać przyprawę do piernika, płatki chili i pieprz i wymieszać. Do słoika/miski włożyć śledzie, pokrojoną cebulę i śliwki i zalać olejem rzepakowym z chili i przyprawą do piernika. Wstawić do lodówki na minimum 12 godzin.Smacznego Post Korzenne śledzie ze śliwkami, chili

UgotujmyTo.pl
Sałatka leśna polana ze śledziami. Sałatka grzybowa polana. 1972

Sałatka leśna polana ze śledziami , czyli inaczej sałatka grzybowa polana z marynowanymi pieczarkami to nieco zmodyfikowana wersja sałatki, która już pojawiła się na blogu, aczkolwiek była ona z dodatkiem kurczaka (Zobacz przepis: Sałatka Leśna polana z kurczakiem ). Tym razem wersja świąteczno-karnawałowa ze śledzikiem ;) Chociaż jej wygląd tak mi się podoba, że śmiało polecam Wam ją na każdą imprezę(...)330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka leśna polana ze śledziami – Składniki: 1 słoik marynowanych pieczarek (420g po odsączeniu) lub 1,5 słoika (zależy, czy macie małe pieczarki czy dość duże (dno sałatki powinno całe być pokryte pieczarkami) 1 puszka kukurydzy

Kulinarne Przeboje
Śledzie z honey mango 95

Śledzie "zanurzone" w wielu smakach  Składniki:     6 filetów śledzia a'la matias   2 cebule   10 suszonych pomidorów z zalewą   2 łyżki kaparów z zalewy   2 szt. honey mango   20 szt. zielonych oliwek bez pestek   oliwa ze słoika z suszonymi pomidorami   oliwa z oliwek   pieprz  Przygotowanie: Śledzie moczyłem kilka(...)Pokroiłem na 3 cm kawałki i oprószyłem świeżo mielonym pieprzem. Cebule pokroiłem w piórka i zeszkliłem na oliwie ze słoika z suszonymi pomidorami. Suszone pomidory drobno pokroiłem. Obrałem mango i pokroiłem w kostkę. W słoiku układałem warstwami: cebulę, pomidory, kapary, śledzie, oliwki przekrojone na pół, mango i tak na przemian, kończymy pomidorami i kaparami. Zalałem oliwą po pomidorach i uzupełniłem

R'n'G Kitchen