macie jeszcze dosyć śledzi po świętach, to ten przepis może Wam się spodobać :) Naoglądałam się reklam o śledziach i tak mnie strasznie naszło, że musiałam zrobić :) Bardzo lubię śledzie wiejskie w słoiku. Są dostępne w Lidlu i w Biedronce, jednak wolę te z Lidla. Są mało słone i można z nich wyczarować naprawdę fajną przekąskę. Wystarczy tylko poeksperymentować z dodatkami
Szczęśliwa kuchniamacie jeszcze dosyć śledzi po świętach, to ten przepis może Wam się spodobać :) Naoglądałam się reklam o śledziach i tak mnie strasznie naszło, że musiałam zrobić :) Bardzo lubię śledzie wiejskie w słoiku. Są dostępne w Lidlu i w Biedronce, jednak wolę te z Lidla. Są mało słone i można z nich wyczarować naprawdę fajną przekąskę. Wystarczy tylko poeksperymentować z dodatkami
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comkroimy. Cebulę kroimy kostkę i dusimy na patelni na oleju. Do cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy i wcześniej namoczone rodzynki, solimy i doprawiamy pieprzem. Wszystko studzimy. W słoiku układamy warstwami śledzie oraz cebulę z rodzynkami i koncentratem pomidorowym.Smacznego
Salonik smakówsmakowały, bo były za słone. Dlatego tym razem postanowiłam je dłużej moczyć. Nie chciałam kupować gotowych. Mało to razy się nabrałam płacąc masę pieniędzy za... cebulę w słoiku? Bo cebuli więcej niż śledzia...? Nie tym razem:) Tym razem znowu podjęłam próbę zrobienia własnoręcznie:) Składniki: 5 filetów a la matias (u mnie ważyły 310 gramów) 1 jabłko 1 cebula (jeśli ostra(...)kostkę i dokładamy do filetów Jabłko obieramy, kroimy w małą kostkę i przekładamy do salaterki Następnie wlewamy opakowanie śmietany i doprawiamy pieprzem Można przełożyć do słoika, żeby wszystkie składniki się przemacerowały. Wkładamy do lodówki. Śledzie będą najlepsze dnia następnego, ale jeśli ktoś jest niecierpliwy, to może zjadać od razu:) Moja koleżanka dodawała dodatkowo jeden kiszony ogórek, ale moje ogórki jeszcze
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comoraz liści laurowych. Prawdziwe, domowe śledzie w occie, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Absolutnie rewelacyjne z sosem chrzanowym, w towarzystwie cebulki i posiekanego koperku. Jak zrobić śledzie w occie ? Przygotowanie pysznych marynowanych śledzi wcale nie jest trudne. Należy pamiętać o zakupie dobrej jakości śledzi, nie przesolonych. Jeżeli już okaże się, że nasze śledzie są mega słone, to należy(...)kromką świeżego pieczywa z masłem. Zobacz wypróbowany przepis, składniki i przyprawy na śledzie w occie i przygotuj je jeszcze dziś. Spróbuj koniecznie, są pyszne! Przepis na śledzie w occie z cebulką. Śledzie w occie z cebulką fot. Moja Książka Kucharska Oto składniki i przyprawy na śledzie w occie: 800g filetów śledziowych - matjasów 4 cebule 200ml octu 600ml wody 2 łyżki
Moja Książka Kucharskawody. Po tym czasie śledzie odsączyć, osuszyć i skropić sokiem z cytryny.2. Cebule drobno pokroić, sparzyć wrzątkiem i ostudzić. Dodać szczyptę cukru i soli.3. W słoiku na przemian układać cebule i śledzie, posypać każdą warstwę odrobiną ziół, zielem angielskim i liściem laurowym. Całość zalać olejem. Zakręcony słoik odłożyć do lodówki na 48 godzin.Smacznego!!!Źródło: Kuchnia szeroko otwarta Polecam także
Kuchnia domowa Anicebula jest chrupiąca) W rondelku zagotować ocet z wodą i przyprawami (żeby cebula była bardziej miękka można ją gotować kilka minut w zalewie) i odstawić do ostygnięcia. W słoiku układać warstwami śledzie i cebulę i zalać zimną zalewą. NIGDY nie zalewać śledzi ciepłą zalewą bo się rozpadną!Smacznego Post Tradycyjne śledzie w occie pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plbył nieco słodko-kwaśny. Śledzie marynowane w occie są delikatniejszą wersją w porównaniu do opiekanych śledzi w zalewie octowej. Można je spożywać już po 24 godzinach od przygotowania, ale smaczniejsze są po dwóch dniach. Może je przechowywać w lodówce do ok. 2 tygodni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie marynowane w occie – Składniki: Składniki na śledzie: 460 g filetów śledziowych solonych(...)Zalać wrzątkiem. Pozostawić na 2 minuty. Odsączyć. Na dno dużego słoika wykładać kolejno: warstwę cebuli, na to warstwę śledzi i tak na przemian. Na wierzchu powinna być ostatnia warstwa wykonana z cebuli. Zalać śledzie marynatą (powinny być całe zakryte płynem). Słoik szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki. Można je jeść po 24 godzinach, a najlepsze są po 2 dniach marynowania
Kulinarne Przebojebył nieco słodko-kwaśny. Śledzie marynowane w occie są delikatniejszą wersją w porównaniu do opiekanych śledzi w zalewie octowej. Można je spożywać już po 24 godzinach od przygotowania, ale smaczniejsze są po dwóch dniach. Może je przechowywać w lodówce do ok. 2 tygodni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie marynowane w occie – Składniki: Składniki na śledzie: 460 g filetów śledziowych solonych(...)Zalać wrzątkiem. Pozostawić na 2 minuty. Odsączyć. Na dno dużego słoika wykładać kolejno: warstwę cebuli, na to warstwę śledzi i tak na przemian. Na wierzchu powinna być ostatnia warstwa wykonana z cebuli. Zalać śledzie marynatą (powinny być całe zakryte płynem). Słoik szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki. Można je jeść po 24 godzinach, a najlepsze są po 2 dniach marynowania
Kulinarne Przebojeśledziami to polecam przygotować sałatkę śledziową z kiwi lub z czerwoną fasolką . Składniki: 250 g solonych śledzi 1 średnia cebula 1 pomarańcza 2 goździki pieprz kolorowy olej Śledzie kilkakrotnie wymoczyć w zimnej wodzie. Odsączyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w skośne kawałki na jeden kęs. Cebulę obrać, przekroić na pół, pokroić w piórka i zalać wrzącą wodą(...)minuty. Następnie przecedzić i przelać zimną wodą. Pomarańczę umyć, sparzyć, pozbawić skórki i pokroić na mniejsze części (najlepiej pousuwać nadmiar białej błonki). W słoiku układać warstwami śledzie, cebulę i pomarańcze. Całość delikatnie posypać kolorowym, zmielonym pieprzem. Na sam koniec włożyć goździki i wlać olej (musi przykryć śledzie, cebulę i pomarańczę). Odstawić na co najmniej 24 godziny w chłodne
UgotowaćŚledzie najlepiej smakują po dwóch dniach macerowania się w lodówce pod pomidorową pierzynką. Sos do śledzi z dzisiejszego przepisu można wykorzystać jako dodatek do smażonej ryby , należy tylko zmniejszyć ilość oleju do minimum. Smacznego! Print Śledź po kaszubsku .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczny sos do śledzi. Course Dodatki Cuisine Polska Keyword pomidory, śledzie Prep(...)mieszają od czasu do czasu, na koniec dodać resztę oleju. Doprawić przyprawami, zdjąć z ognia, całkowicie wystudzić. Filety śledziowe dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki. Śledzie układać warstwami w słoiku lub zamykanym naczyniu przekładając przygotowanym sosem, zamknąć naczynie ze śledziami. Śledzie przechowywać w lodówce przez 2-3 dni przed podaniem, powinny przejść smakami. Smacznego ! Artykuł Śledź
SprawdzonaKuchnia.plŚledzie w oleju lnianym W propozycjach świątecznych przepisów nie może oczywiście zabraknąć śledzi. Dzisiaj bardzo prosta, ale także bardzo smaczna wersja. Śledzie są marynowane w oleju lnianym. Ten duet idealnie do siebie pasuje. Składniki dla 4 osób: 500 g filetów śledziowych z solanki 1-2 cebule 10 rozgniecionych ziaren czarnego pieprzu 6 ziaren ziela angielskiego 4 świeże listki laurowe(...)suszonych 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka octu jabłkowego duża szczypta soli Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie, zmieniając kilkakrotnie wodę. Cebule obrać pokroić w piórka, wymieszać z solą. Odłożyć na sitko na 20 minut. Wymoczone śledzie osuszyć na ręczniku papierowym. Filety pokroić w dzwonka. W słoiku układać na przemian śledzie i cebule, dorzucając przyprawy. Całość zalać olejem wymieszanym
Pełny talerzdlatego tak chętnie i często używam go w mojej kuchni. Mam nadzieję, że dacie się namówić na te pyszne, korzenne śledzie ze śliwkami bo naprawdę smakują wyjątkowo Korzenne śledzie ze śliwkami, chili i olejem rzepakowymSkładniki:10 płatów śledziowych (u mnie z oleju)1-2 cebuleok. 25 śliwek suszonych1 szklanka oleju rzepakowegopłatki chili1 łyżka przyprawy do piernikasok z cytrynypieprzŚledzie pokroić(...)skropić sokiem z cytryny. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Śliwki pokroić na połówki. Do oleju rzepakowego dodać przyprawę do piernika, płatki chili i pieprz i wymieszać. Do słoika/miski włożyć śledzie, pokrojoną cebulę i śliwki i zalać olejem rzepakowym z chili i przyprawą do piernika. Wstawić do lodówki na minimum 12 godzin.Smacznego Post Korzenne śledzie ze śliwkami, chili
UgotujmyTo.plSałatka leśna polana ze śledziami , czyli inaczej sałatka grzybowa polana z marynowanymi pieczarkami to nieco zmodyfikowana wersja sałatki, która już pojawiła się na blogu, aczkolwiek była ona z dodatkiem kurczaka (Zobacz przepis: Sałatka Leśna polana z kurczakiem ). Tym razem wersja świąteczno-karnawałowa ze śledzikiem ;) Chociaż jej wygląd tak mi się podoba, że śmiało polecam Wam ją na każdą imprezę(...)330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka leśna polana ze śledziami – Składniki: 1 słoik marynowanych pieczarek (420g po odsączeniu) lub 1,5 słoika (zależy, czy macie małe pieczarki czy dość duże (dno sałatki powinno całe być pokryte pieczarkami) 1 puszka kukurydzy
Kulinarne PrzebojeŚledzie "zanurzone" w wielu smakach Składniki: 6 filetów śledzia a'la matias 2 cebule 10 suszonych pomidorów z zalewą 2 łyżki kaparów z zalewy 2 szt. honey mango 20 szt. zielonych oliwek bez pestek oliwa ze słoika z suszonymi pomidorami oliwa z oliwek pieprz Przygotowanie: Śledzie moczyłem kilka(...)Pokroiłem na 3 cm kawałki i oprószyłem świeżo mielonym pieprzem. Cebule pokroiłem w piórka i zeszkliłem na oliwie ze słoika z suszonymi pomidorami. Suszone pomidory drobno pokroiłem. Obrałem mango i pokroiłem w kostkę. W słoiku układałem warstwami: cebulę, pomidory, kapary, śledzie, oliwki przekrojone na pół, mango i tak na przemian, kończymy pomidorami i kaparami. Zalałem oliwą po pomidorach i uzupełniłem
R'n'G Kitchen