śledzie w słoiku - 862 przepisów (strona:11/58)

SAŁATKA IMPREZOWA DO WÓDECZKI 142

zabawie.Mimo , że u mnie imprezy tak ostrej nie było , ale sałatka zeszła jako pierwsza.Gorąco ją polecam!!!!. 4 Matiasy w occie (40 dag.) 4 łyżki majonezu cebula od śledzi ze słoika 1 ogórek kiszony 4 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki groszku zielonego z puszki 1 łyżka posiekanej drobno natki pietruszki 2 łyżki śmietany sól  pieprz papryka słodka mielona(...)łożyć na półmisku.Cebulę drobno posiekać.Ogórek  pokroić w plasterki , a jajka w ósemki.Majonez Wymieszać że śmietaną , natką i proszkiem.Przeprawić solą , pieprzem i słodką papryką.Ja śledzie wymieszałam razem ze sosem , ale proponuję Wam polanie sosem śledzi , bardziej apetycznie by wyglądały :)!.Ozdobić jajkami i ogórkiem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
ŚLEDZIE W POMIDOROWEJ ZALEWIE 411

pieczarek 4 ogórki konserwowe łyżka oleju Zalewa: 1 szkl. wody 1/4 szkl. oleju  2 łyżki octu 1 łyżka cukru 2 łyżki ketchupu pikantnego pieprz sól do smaku Wykonanie:Śledzie moczymy (aby pozbyć się nadmiaru soli) w wodzie lub mleku 1-2h, nie dłużej. Po wymoczeniu kroimy w kawałki ok 2cm. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną cebulę, smażymy(...)minut po czym dodajemy pokrojone w paseczki ogórki konserwowe. Wszystkie składniki zalewy dodajemy kolejno do zawartości naszej patelni mieszamy - ew. doprawiamy, aby uzyskać ulubiony smak. Zagotowujemy. W wysokim słoiku układamy śledzie, zalewamy wystudzoną wcześniej zalewą - kolejna warstwa śledzi i znowu zalewa, aż do wyczerpania składników. Wstawiamy do lodówki. Mogą tam spokojnie stać nawet kilkanaście

Walijskie Pichcenie
ŚLEDZIE PO KASZUBSKU WG MAGDY GESSLER 404

Nadrabiam zaległości,więc kolejny pyszny przepis na śledzika...tym razem w pysznej słodko - kwaśnej marynacie.Takie śledzie z powodzeniem możemy przechowywać w lodówce ok 3 tygodni.Przepis lekko zmodyfikowałam Składniki:   1/2 kg filetów śledziowych 2 łyżki cukru 1/4 szklanki oleju 3 łyżki octu 3 -4 średnie cebule ok 200 g koncentratu pomidorowego 5 ziela angielskiego 3 liście laurowe Wymoczone filety pokroić(...)patelni zeszklić cebulę pokrojoną w talarki,dodać cukier,wymieszać i chwilę smażyć.Wlać ocet,dodać ziele angielskie,liść laurowy oraz koncentrat pomidorowy.Wymieszać i dusić ok 5 min.W słoiku układać śledzie,polewać gorącym sosem z patelni,następnie znowu śledzie i gorący sos..tak do wykończenia składników.Najlepsze są gdy się zamarynują i przejdą przyprawami

Niespełnione zdolności kulinarne
Śledź w burakach, śliwce i czerwonej cebuli z sałatką ziemniaczaną 114

Sałatka z buraków, śliwek i czerwonej cebuli - idealna sałatka ze śledziem, burakami i ziemniakami, nie tylko na wigilijny stół. (porcja na 4-6 osób) Śledzie : 6 filetów śledzia matias, słoik marynowanych śliwek w octowej zalewie, sałatka ziemniaczana : 500 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach, 30 ml octu białego winnego, 200 ml esencjonalnego bulionu mięsnego, sól, 20 ml oleju rzepakowego, 1 nieduża(...)laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 4 średnie podłużne buraki, 2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich, olej słonecznikowy, szczypta soli, pieprz świeżo mielony cukier Wyjąć śliwki z zalewy, płynem zalać śledzie i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki. Następnie je odcedzić, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. My każdy filet przekroiliśmy pod lekkim skosem na 2 części. Podczas warsztatów użyliśmy

królestwo garów
Śledzie w sosie miodowo-musztardowym / Honey mustard herring 263

umieść musztardę, miód i ocet winny. Miksuj składniki dolewając powoli olej, i gdy sos będzie gęsty i puszysty wmieszaj koperek i dopraw sola i pieprzem do smaku. Układaj śledzie w słoiku warstwowo, przekładając je sosem. Włóż do lodówki i pozwól im się przegryźć przez minimum 12 godzin. Smacznego! English version Honey mustard herring (4 servings) Ingredients: 7 large herring fillets(...)dill and season with salt and pepper to taste. Arrange herring in layers, spreading the sauce on each layer. Place in the refrigerator for 12 hours. Enjoy! Artykuł Śledzie w sosie miodowo-musztardowym / Honey mustard herring pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy
Śledzie po kaszubsku 757

której moczyły się śledzie,przyprawić pieprzem i majerankiem,gotować kilka minut i odstawić do wystygnięcia. Płaty śledziowe pokroić na kawałki. W słoiku układać na przemian kawałki śledzi i farsz cebulowy. Słoik zakręcić,wstawić do lodówki przynajmniej na dobę żeby smaki się przegryzły

Kolorowa kuchnia Elki
Śledzie w zalewie octowej 275

zagotowujemy z cebulą, marchewką, cukrem, solą, ziarnami gorczycy i pieprzu, oraz liśćmi laurowymi i zielem. Gotujemy całość kilka minut, a kiedy lekko przestygnie, dolewamy ocet. W dużym słoiku układamy dość ciasno śledzie, naprzemiennie z cebulą i marchewką. Zalewamy wszystko przygotowaną wcześniej zalewą. Zakręcamy słoik i odstawiamy do lodówki. Tak przygotowane śledzie będą idealne do jedzenia po 3 dniach, ale warto

NiePieprz.pl
Wigilia – co można przygotować wcześniej, zrób wcześniej 130

wędrowca”, opłatek + sianko, choinka i prezenty.   Całkiem sporo, ale nie wszystko musisz zrobić samemu i samej. Jesli każdy gość przyniesie ze sobą jedną potrawę np. ciasto, sałatkę, śledzie w słoiku czy opłatek, to nagle natłok pracy robi sie już całkiem znośny. Ja na przykłakłąd nie lubię karpia i nigdy go sama nie robię,   Podobnie jest z prezentami(...)jadało i można ją zamrozić. Na Wigilię po prostu wyjmujemy ją z zamrażarki godzinę przed podaniem i gotowe. Oto przepis na wersję bezglutenową kutii .   22.12 Dzień 5: Śledzie Wiadomo, że najlepszym deserem jest śledzior. Każdy ma swój ulubiony przepis. Od klasycznego z cebulą w oleju, po rolmopsy z suszonymi śliwkami , tatar ze śledzia i śledzie z wódką i cytryną

Ugotowane pozamiatane
Śledzie ‘po włosku’ –śródziemnomorska bomba smaku 265

półplasterki, suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki, oliwki i drobne kapary zostawiamy w całości, a kapary jabłuszka kroimy na połowy, żeby pokazać ich niesamowitą strukturę. W wyparzonym słoiku układamy na zmianę śledzie z dodatkami, dosyć ciasno. Całość zalewamy dobrym słonecznikowym lub rzepakowym olejem, słoik zamykamy, odstawiamy do lodówki na przynajmniej 3-4 dni. SKŁADNIKI 3-4 grube filety śledziowe matiasy

Karo in the Kitchen
Śledzie w oleju 88

Bardzo lubimy śledzie i dość często przygotowujemy je sobie w różnych postaciach np. z octem, w sałatkach lub z ciekawymi dodatkami wzbogacającymi ich smak. Podstawą jest oczywiście kupienie odpowiednich filetów ze śledzi i wymoczenie ich w zimnej wodzie lub mleku. W naszej budce z rybami kupiliśmy wyborne Matjasy, z których zrobiliśmy bardzo smaczne i proste do wykonania śledzie w oleju(...)Pokroić je na małe kawałki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę lub piórka. Śledzie wkładać do słoika naprzemiennie z pokrojoną cebulą oraz dodatkami: liśćmi laurowymi, zielem angielskim i ziarenkami pieprzu. Zalać olejem, tak aby wszystko było nim zakryte, słoik zakręcić i odstawić do lodówki. Śledzie są gotowe do jedzenia po 12 godzinach, ale najlepszy smak uzyskują po dwóch dniach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

niecodziennikpary
Śledzie z suszonymi pomidorami 139

olej, który mi pozostał z suszonych pomidorów ( ok. 1/3 szklanki). Wlałam tyle oleju z suszonych pomidorów by te, których nie wykorzystałam do śledzi pozostały w zalewie. Dodałam ocet.  Wszystko wymieszałam i dodałam śledzie. Przełożyłam do słoika 0,5 l, zakręciłam i wstawiłam do lodówki. Najlepsze do spożycia były po ok. 3 dniach.  Notatki: * jeśli ktoś nie lubi kwaśnych(...)można dodać odrobinę mniej octu a w to miejsce wlać olej rzepakowy bądź z zalewy z pomidorów * podałam porcję na słoik 0,5 l * dobrze będzie jeśli zalewa będzie zakrywać matiasy w słoiku. Jeśli będzie sporo poniżej poziomu śledzi proporcjonalnie zwiększyć Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Sałatka śledziowa-dla 2 osób 188

każdy lubi śledzie więc przepis jest na 2 osoby . wystarczy male opakowanie śledzi wiejskich z cebulką w oleju, olej zlać cebulkę zostawić a śledzie drobno pokroić i dać do salaterki. 3 ugotowane jajka pokroić w kostkę ,dołożyć do śledzi . 1/2 słoika pieczarek marynowanych pokroić i dodać do miseczki. 1 pęczek rzodkiewki oczyścić i zetrzeć na tarce ,to już wedle uznania

Moje Wyroby
Śledzie z cebulą w oleju z pestek winogron 93

Tradycyjne śledzie w oleju, ale tym razem zamiast oleju rzepakowego użyliśmy oleju z pestek winogron. Mniej wpływa na smak śledzi. Składniki 1 kg śledzi solonych 1 kg cebuli pół litra oleju z pestek winogron 2 listki laurowe 1 łyżeczka ziaren kolorowego pieprzu 5 ziaren jałowca 5 ziaren ziela angielskiego pół łyżeczki gorczycy Przygotowanie Śledzie moczyłem kilka godzin , zmieniając(...)mniejsze kawałki. Cebulę pokroiłem w dość grube piórka. Sparzyłem je wrzątkiem. Osączyłem. Listki laurowe, pieprz, jałowiec, ziele angielskie i gorczycę włożyłem do moździerza i utarłem na miazgę. W słoikach ułożyłem warstwami śledzie, cebulę, utarte przyprawy. Całość zalałem olejem. Słoiki wstawiłem do lodówki na co najmniej 24 godziny

R'n'G Kitchen
Śledzie po sułtańsku 97

rodzynek • 2 cebule • 8 łyżek oleju roślinnego • 1 listek laurowy • 2 ziela angielskie • świeżo zmielony czarny pieprz • 300 ml przecieru pomidorowego z kartonika • 3 łyżki pikantnego ketchupu Przygotowanie : Śledzie włożyć do większej miski i zalać zimną wodą. Odstawić do wypłukania z soli na ok. 30 minut, w międyzczasie 2 - 3 razy zmieniać wodę. Osuszyć i pokroić(...)zmielonym pieprzem oraz odrobiną soli. Dodać przecier pomidorowy oraz ketchup i gotować przez ok. 2 minuty, dodać odcedzone rodzynki i gotować jeszcze przez 1 minutę. Ostudzić, następnie układać śledzie w słoiku lub salaterce przekładając je sosem. Wstawić do lodówki i przechowywać do tygodnia czasu

KUCHNIA POLSKA
Musztardowe śledzie z cebulką 1418

przez kilka godzin. • Pokroić filety na mniejsze kawałki i posmarować je z obu stron musztardą. • Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. • Ułożyć śledziesłoiku i poprzekładać je pokrojoną cebulą. • Zalać olejem i odstawić zamknięty słoik do lodówki

To co kocham
Śledzie w ziołach, czosnku i suszonych pomidorach 194

małe kawałki, posypać ziołami, dodać pokrojone pomidory oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Wycisnąć przez praskę czosnek. Dodać sok wyciśnięty z jednej cytryny. Wszystko  wymieszać Śledzie ułożyć  w słoiku. Ocet połączyć z olejem. zalać śledzie. Najlepiej smakują po dwóch trzech dniach.SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie

W kuchennym oknie Ewy