Zamarzył mi się sernik. Nowy przepis na sernik bajaderka powstał po części z nieudanego ciasta. Rzadko kiedy wyrzucam jedzenie. Z nieudanego ciasta lub resztek ciast przyrządzam bajaderki. Prawda, że są pyszne! Zdziwicie się jaki sernik bajaderka jest smaczny! A wszystko zaczęło się od nieudanego ciasta kokosowego . Pomyliłam się i dodałam za dużo mąki. Ciasto wyszło dosyć twarde(...)wyrzucić. Postanowiłam je zmiksować na kruszonkę. Kruszonkę podzieliłam na porcje i zamroziłam z zamiarem wykorzystaniem jej kiedyś na spód do ciasta czy tortu. Długo nie musiałam czekać i upiekłam sernik bajaderka. Poza tym piekłam jeszcze ciasteczka bajaderkowe, którymi udekorowałam sernik. Nic się nie zmarnowało! Jestem bardzo zadowolona z tego sernika. Wygląda jak sernikowy tort i wydaje mi się
codojedzeniaSernik truskawkowy bez pieczenia. Truskawkowy sernik na zimno bez cukru, tylko z czterech składników, słodycz tego sernika pochodzi od słodkich truskawek i galaretki truskawkowej. Truskawkowy sernik na zimno to już klasyka w naszej kuchni . Bez sernika z truskawkami nie obejdzie się żadna czerwcowa impreza , a mamy ich kilka: imieniny, urodziny i rocznice ślubu. Gdy na stole gości(...) truskawkowy to znak, że sezon truskawkowy się zaczął a my świętujemy! Przepisów na to pyszne ciasto bez pieczenia na blogu jest kilka. Szczególnie polecam Wam przepis na Najlepszy sernik na zimno i piankowy Sernik z truskawkami i bezami . Ale dzisiaj proponuję łatwy przepis dla laików, dla tych co mają dwie lewe ręce i nic w kuchni
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCzas czytania: 3 min Sernik puszysty , ta nazwa nie jest dana tak sobie, bez powodu! Ten sernik jest naprawdę bardzo puszysty, delikatny i lekki jak pianka. Dlaczego tak się dziej? Piana z białek i bita śmietana dają tę wspaniałą puszystą konsystencję. Do tego jeszcze bardzo dobrze ubite żółtka z cukrem niczym kogel-mogel i to jest właśnie(...)unosi nasz sernik do góry! Jak w każdym przepisie na sernik do znudzenia przypominam o temperaturze pokojowej wszystkich składników! Pamiętajcie o wyjęciu jajek, masła i twarogu na kilka godzin przed przystąpieniem do przygotowania sernika. Jedyny składnik, który powinien być schłodzony to śmietana, która najlepiej ubije się, kiedy będzie zimna. Ponieważ sernik pieczemy w kąpieli wodnej, przygotujcie odpowiednią
SprawdzonaKuchnia.plDawno w moim domu nie było sernika, takiego pieczonego, bo serniki na zimno w różnej postaci gościły wciągu lata co jakiś czas. Tym razem więc postanowiłam upiec właśnie sernik. Wybrałam popularny ostatnio sernik z mlekiem w proszku, aby przekonać się czy rzeczywiście jest taki smaczny, jak niektórzy zachwalają. Bardzo lubię różne kremy z mlekiem w proszku, więc(...)pomyślałam, że taki sernik powinien być równie fajny. Sernik zrobiłam na herbatnikach i oblałam go po upieczeniu czekoladą. Jeśli chodzi o smak to rzeczywiście, sernik wyszedł smaczny, bardzo delikatny, mięciutki i lekko puszysty. Sernik jest jak dla mnie w sam raz słodki, więc wypiek zaliczam do udanych. Skorzystałam z przepisu z tej strony: http://slodkoslodka83.blogspot.com/2018/01/sernik-puszysty-z-mlekiem-w-proszku.html.
Waniliowe ImprowizacjeSernik limonkowy puszysty jak chmurka Puszysty sernik limonkowy Czas przygotowania: 90 min. | Liczba porcji: 16 | Kuchnia światowa | Rodzaj dania: ciasto Sernik limonkowy z serka mascarpone oraz śniadaniowego z dodatkiem limonki to pyszne, lekkie ciasto pachnące wakacjami. Wszyscy kochamy serniki. Do wyboru mamy setki przepisów na to pyszne ciasto. Sernik wiedeński, nowojorski, włoski, z makiem(...)brzoskwiniami, na zimno, bez pieczenia... Wymienić serniki można jeszcze długo. Ale każdy ma swój ukochany sernik. Dziś proponuję lekki, puszysty sernik z dodatkiem limonki - soku oraz skórki. Taki sernik limonkowy to ciekawa odmiana i nutka świeżości w świecie deserów. Składniki na sernik limonkowy ⇓ 250 g serka mascarpone 150 g serka śniadaniowego (1 opakowanie
Gotujemy i jemySernik limonkowy puszysty jak chmurka Puszysty sernik limonkowy Czas przygotowania: 90 min. | Liczba porcji: 16 | Kuchnia światowa | Rodzaj dania: ciasto Sernik limonkowy z serka mascarpone oraz śniadaniowego z dodatkiem limonki to pyszne, lekkie ciasto pachnące wakacjami. Wszyscy kochamy serniki. Do wyboru mamy setki przepisów na to pyszne ciasto. Sernik wiedeński, nowojorski, włoski, z makiem(...)brzoskwiniami, na zimno, bez pieczenia... Wymienić serniki można jeszcze długo. Ale każdy ma swój ukochany sernik. Dziś proponuję lekki, puszysty sernik z dodatkiem limonki - soku oraz skórki. Taki sernik limonkowy to ciekawa odmiana i nutka świeżości w świecie deserów. Składniki na sernik limonkowy ⇓ 250 g serka mascarpone 150 g serka śniadaniowego (1 opakowanie
Korniszonkitwaróg, czyli podstawowy składnik ciasta, był tłusty. Tłuszcz jest nie tylko nośnikiem smaku, ale pozwoli także uzyskać „mokry” sernik, a takie są najlepsze – przyznaje Celina Nierodkiewicz”. Sernik z mlekiem w proszku, to jedna z wielu odsłon tego popularnego wypieku. Składniki na formę 35 x 26 cm: - 1 kg sera z wiaderka - 8 jaj (rozmiar L) - 2 budynie(...)ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Ubite przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki i wykładamy masę serową. Tak przygotowany sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godz. Jeżeli wierzch zaczyna się za mocno przypiekać – przykrywamy go arkuszem papieru do pieczenia. Gotowy sernik studzimy
mojewypiekiinietylkobył też moją przepustką do programu MasterChef i to właśnie on stał się jednym z najczęściej wyszukiwanych przepisów w trakcie trwania programu i po nim. Jak zrobić idealny sernik? Co zrobić, żeby sernik nie opadł? Co zrobić, żeby sernik nie pękał? Co zrobić, żeby sernik był cały czas wilgotny i delikatny? Te i inne pytania(...)bardzo często mi zadajcie, dlatego też wszystkie razem SWOJE cenne rady postanowiłam posegregować tutaj w jednym miejscu. Poczytajcie! Może Wam się przydadzą! CO WIĘC ZROBIĆ, ŻEBY SERNIK NIE PĘKŁ NIE OPADŁ I BYŁ IDEALNY? Ps. Nie ma złotego środka, bo opadanie sernika zawdzięczamy cukrowi i nie da się całkowicie sprawić, by nie opadł, ale da się zminimalizować to opadanie
Ostra na Słodkotwaróg, czyli podstawowy składnik ciasta, był tłusty. Tłuszcz jest nie tylko nośnikiem smaku, ale pozwoli także uzyskać „mokry” sernik, a takie są najlepsze – przyznaje Celina Nierodkiewicz”. Sernik z mlekiem w proszku, to jedna z wielu odsłon tego popularnego wypieku. Składniki na formę 35 x 26 cm: - 1 kg sera z wiaderka - 8 jaj (rozmiar L) - 2 budynie(...)ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Ubite przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki i wykładamy masę serową. Tak przygotowany sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godz. Jeżeli wierzch zaczyna się za mocno przypiekać – przykrywamy go arkuszem papieru do pieczenia. Gotowy sernik studzimy
mojewypiekiinietylkoSernik z brzoskwiniami i kokosem to obok sernika na kruchym spodzie kakaowym , jeden z moich ulubionych serników. Jest to sernik na kruchym spodzie , który poza masą serową zawiera owoce a także słodką bezę kokosową. Co prawda nie jest to ciasto do zrobienia w 5 minut, aczkolwiek można je dość sprawnie przygotować. Ciasto to jest świetnym deserem podanym przy(...)wyjątkowym święcie jak również bez okazji. Przygotowanie sernika z brzoskwiniami i kokosem zaczynamy od zrobienia ciasta kruchego. Po posiekaniu składników i zarobieniu ciasta umieszczamy je w lodówce na godzinę. Kolejno wałkujemy, wykładamy nim blaszkę i podpiekamy. W międzyczasie zajmujemy się przygotowaniem masy serowej. Masło ucieramy z cukrem oraz cukrem waniliowym, dodajemy żółtka, ser, mąkę ziemniaczana, proszek oraz ubite białka. Masę
MeCooksDelikatny i wilgotny sernik wiedeński z polewą to jeden z częściej przygotowywanych serników w moim domu. Łatwy do zrobienia deser na święta i nie tylko, który bardzo lubią zarówno domownicy, jak i moi goście. Składniki na sernik tworzą prosty przepis na ciasto. Podstawowy przepis na sernik wiedeński składa się z dużej liczby jajek i masła. Najczęściej jest(...)sztuk jajek i 200 g masła, u mnie jednak tego dobra jest mniej, gdyż nie chciałam, aby był zbyt kaloryczny. Robiąc sernik wiedeński z polewą , należy zwrócić uwagę na zawartość tłuszczu w samym twarogu, gdyż od niego zależy smak i konsystencja sernika. U mnie twaróg był z 4% tłuszczu i dlatego dodałam 100 g masła, jeśli jednak ser zawiera
Kuchcik gotujeSernik królewski. Najlepszy przepis na sernik królewski. Sernik królewski Nie wiem, czy jest na tej planecie człowiek, który nie lubi sernika. Nie znam osobiście i ciężko mi stwierdzić czym kierują się pojedyncze osoby odrzucające ten zacny wypiek. Z jednej strony pyszny, a z drugiej strony zdrowy, jak by na to nie patrzeć. Sernik królewski(...)drugi po serniku z rosą sernik, który uwielbiam. Nie ma opcji, aby nie wyszedł, opadł. Ten właściwie rośnie jak szalony. Sernik królewski Składniki na ciasto: - 250 g masła extra - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 3 pełne szklanki mąki pszennej luksusowej - 4 duże żółtka ( białka odłóż na bok, będą potrzebne do masy serowej
Z Kuchni Do KuchniSernik krówka z orzeszkami to mój faworyt wśród serników. Jest szybki w wykonaniu, spód składa się z ciastek owsianych a na wierzchu jest warstwa masy krówkowej oraz orzeszków ziemnych niesolonych. Sernik krówkowy to bardzo zwarty i ciężki sernik. W pierwotnym przepisie, który jest hitem na blogu Kulinarne Przeboje sernik jest bardzo wysoki i pieczony jest(...)okrągłej blaszce. Ja zrobiłam go w wersji na prostokątnej blaszce o wymiarach 25×36, więc wyszedł dużo niższy. Sernik smakuje najlepiej bardzo dobrze schłodzony na drugi bądź trzeci dzień po upieczeniu. Mój sernik krówka jest z dodatkiem orzeszków niesolonych, jednak w oryginalnym przepisie wykorzystane są orzeszki solone, to jest również świetna alternatywna szczególnie dla osób, które
To Musisz WiedziećSernik z dynią, sernik dyniowy to ciasto, które pojawia się jesienią w smykowej kuchni zawsze. Sernik to petarda, przede wszystkim jest bardzo prosty do zrobienia, jak to każdy sernik, jest idealnie gładki i kremowy, lekki. Nie jest za dyniowy, ma super smak i powiem szczerze, że śmiało mógłby gościć w super kawiarni. Sernik robiłam(...)spodu, bo po co komu spód ;-), lubię w serniku - ser, dlatego często robię serniki właśnie bez spodu, takie są przecież najlepsze! Sernik dodatkowo polałam grubą warstwą karmelu, co dodatkowo wzbogaca smak! Polecam Wam ten serniczek, myślę, że będzie też super sprawą na np. Halloween. W poście, podam Wam też kilka zasad, jak piec i jak robić sernik
SMYKWKUCHNI