przygotowany niemały zapas puree dyniowego, które jest doskonałą bazą do kolejnych przepisów. Tym razem z mojego puree upiekłam pyszny dyniowy sernik. Pamiętajcie, że najlepiej upiec go dzień wcześniej, musi bowiem postać chwilę w lodówce. Ważne jest także to, aby nie mieszać/miksować go zbyt długo. Napowietrzenie i ubicie jaj powoduje, że sernik podczas pieczenia wyrośnie, a później(...)babki kwiat 30,00 zł Dodaj do koszyka e-book HASHTAGI KULINARNE 59,00 zł Dodaj do koszyka Zajrzyj także do innych moich przepisów na serniki: sernik tradycyjny sernik z jagodami sernik z borówkami sernik z brzoskwiniami sernik z malinami sernik z kajmakiem blok czekoladowy Pyszny sernik
nietylkopasta.plskładniki masy serowej i gotowe, natomiast jego spód przygotujemy bez pieczenia, wykorzystując masę z pokruszonych herbatników. Na blogu znajdziecie sporo przepisów na serniki: Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Sernik pomarańczowy Sernik dyniowy z karmelem Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Serniki na zimno: Agrestowy sernik na zimno(...)Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską Sernik jagodowy na zimno Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem Sernik na zimno w kolorach lata Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno
Kulinarne przygody Gatitypracę zarówno Wam, jak i mnie 😊 Jeśli nie wiecie jaki sernik upiec 🍰- zapraszam do przeglądnięcia moich przepisów. Znajdziecie tu serniki z twarogu, z sera ricotty, mascarpone, serniki bez sera - z kaszy jaglanej lub tofu, pieczone oraz na zimno w formie deseru. 1) SERNIK Z PIERNIKAMI Sernik dwu-smakowy, czekoladowo-waniliowy z piernikami, na herbatnikowym spodzie(...)polewą czekoladową. Czytaj więcej >> 2) ŚWIĄTECZNY CYNAMONEK Z POMARAŃCZAMI Cynamonek to ciekawa wersja świątecznego sernika - z cynamonek i galaretką z pomarańczy, na kruchym , kakaowym spodzie. Czytaj więcej >> 3) PUSZYSTY SERNIK ŚMIETANKOWY Delikatny i puszysty sernik o smaku śmietankowym z sera twarogowego. Czytaj więcej >> 4) SERNIK BANANOWY Z RICOTTY Jest to najlepszy
Kuchnia MagdaLenySernik Słony Karmel Historia i Pochodzenie Sernik to jedno z najpopularniejszych ciast na całym świecie, uwielbiane za swoją kremową konsystencję i niepowtarzalny smak. Jego historia sięga starożytności, a na przestrzeni wieków powstało wiele wariantów tego deseru, dostosowanych do lokalnych smaków i tradycji. W dniu dzisiejszym przybliżę historię sernika, jego pochodzenie oraz kilka interesujących odmian, w tym sernik słony karmel oraz sernik z dodatkiem serka wiejskiego. Historia i Pochodzenie Sernika Pierwsze wzmianki o serniku pochodzą z czasów starożytnej Grecji, około 2000 lat temu. Starożytni Grecy przygotowywali ciasto z sera, miodu i mąki, które podawali sportowcom podczas igrzysk olimpijskich. Rzymski uczony Katon Starszy opisał przepis na „libum” – rodzaj sernika ofiarowywanego bogom. Sernik w swojej
RafalCookSernik na zimno to pyszny deser, który doskonale sprawdza się w gorące letnie dni. W tym artykule podzielimy się z Wami sprawdzonym przepisem na prosty sernik na zimno. To idealna propozycja dla wszystkich miłośników serników, zwłaszcza tych z dodatkiem truskawek i galaretki. Ten tradycyjny torcik na zimno na bazie twarogu zachwyci Was swoim smakiem i delikatną konsystencją. Sernik na zimno – dlaczego warto wypróbować? Sernik na zimno to doskonały wybór, szczególnie gdy mamy ochotę na coś słodkiego, a nie chcemy spędzać godzin w kuchni. Ten przepis jest niezwykle prosty, a efekt końcowy naprawdę imponujący. Oto kilka powodów, dla których warto spróbować przygotować ten sernik: Świetny deser na gorące dni. Nie wymaga pieczenia, co oszczędza czas
Ania i Marcin gotująWawelu, doskonale wiesz skąd wszechobecny zachwyt nad tymi słodkościami. Wnętrze z orzeszków arachidowych i chrupek herbatnikowych oblane białą czekoladą, czekoladki same w sobie są wyśmienite. Co powiesz na sernik przygotowany na bazie rozkosznych Białych Michałków? Ciasteczka owsiane lub Oreo White, Białe Michałki, słodzone mleczko skondensowane z tubki, biała czekolada – wszystko zatopione w kremowym serniku na bazie mielonego twarogu(...)śmietanki. Sernik Biały Michał dla miłośników białej czekolady i sernika. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z Białymi Michałkami i białą czekoladą 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Wypieki Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 12 porcji Przygotowanie 30 min. Pieczenie 1 godz. Kalorie 330 kcal Ciasta owsiane, Białe Michałki, słodzone mleko skondensowane, biała czekolada. Sernik
ProstePesto.plWielokrotnie pisałam w moich postach o zaletach serników i o tym, że można je zrobić w nieskończonej liczbie odsłon. I dziś właśnie kolejna z nich, a mianowicie sernik na kruchym cieście z mąki krupczatki, z dodatkiem mleka skondensowanego słodzonego. Ostatnio zauważyłam, że sernik z mlekiem skondensowanym jest na topie, więc postanowiłam również spróbować. Ale nie byłabym sobą, gdybym(...)zmodyfikowała powszechnie krążących przepisów. Podstawową modyfikacją, jaką zrobiłam, jest to, że zmniejszyłam ilość mleka skondensowanego o połowę, bo chciałam, żeby sernik nie był aż tak słodki i ciężki. Sernik zrobiłam na cienkiej warstwie ciasta kruchego z mąki krupczatki i posypałam go cukrem pudrem. Sernik wyszedł bardzo smaczny. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kruchy spód: 1szkl. mąki krupczatki
Waniliowe ImprowizacjeSernik z jogurtów to alternatywna wersja tradycyjnego sernika, która zyskuje coraz większą popularność wśród miłośników słodkości. To także świetny sposób na wykorzystanie jogurtów, które czasem zalegają w lodówce i grożą, że przeterminują się. Jego przygotowanie zajmuje dosłownie kilkanaście minut i jest tak proste, że poradzi sobie z nim nawet początkujący kucharz. Koniecznie zapiszcie sobie przepis, bo będziecie do niego(...)script.setAttribute('src', '//partnerzyapi.ceneo.pl/External/dc.js?id=606182&channelId=25527&partnerId=16452&graphicId=4807&newTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Czym zastąpić ser w serniku? Wiadomo, tradycyjny sernik nie może obyć się bez bogatego i najlepiej tłustego twarogu, który nadaje ciastu wyjątkową konsystencję i smak. Ale co zrobić, gdy nie mamy go pod ręką
okolicepalnika.plSernik na kruchym spodzie to absolutna klasyka wśród ciast pieczonych w polskich domach. W przekazywanych z pokolenia na pokolenie zeszytach z przepisami wielu z nas znajdzie zapewne popularny od lat wśród cioć i babć sernik na kruchym. To deser, bez którego nie mogły się kiedyś odbyć żadne ważne uroczystości czy święta. W szczególności Wielkanoc była okazją do wspólnego(...)pieczenia i oczywiście delektowania się. Nic dziwnego, że sernik z kruszonką kradnie serca wszystkich łasuchów od pokoleń. Łączy on przecież w sobie wszystko to, co z dzieciństwa wspominamy z największym sentymentem. Puszysta masa sernikowa z delikatnym aromatem wanilii w połączeniu z maślanym spodem to zestawienie, którego nie przebiją nawet popularne w ostatnich latach serniki nowojorskie czy baskijskie. Kwestią
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sernik pieczony z brzoskwiniami. Kruchy spód, warstwa waniliowego sernika, soczyste brzoskwinie, delikatna beza i tarta kruszonka. Tyle cudownych warstw, mimo to sernik przygotowuje się łatwo, a każda kolejna warstwa ciasta powstaje z czystą przyjemnością. Po wielu modyfikacjach powstał jeden z najlepszych serników jakie udało mi się upiec. Tak dopieszczony że postanowiłam upiec go ponownie na Wielkanoc, uważam(...)taki wielowarstwowy sernik zasługuje na odświętną odsłonę. Na pewno pojawi się mnóstwo pytań czy warto brzoskwinie zastąpić innymi owocami, od razu mówię że nie warto. Można to zrobić, ale nie warto, bo brzoskwinie pasują tutaj jak marchewka do groszku, żaden inny owoc nie wpasuje się tak smakowicie w kompozycję tego konkretnego wypieku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pieczony sernik
ProstePesto.plPrzyszedł czas na prawdziwą ucztę dla podniebienia! Nasz przepis na sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie to doskonałe połączenie kremowej konsystencji sernika, słodkich brzoskwiń i chrupiącego spodu. To jedno z tych deserów, które zawsze robią wrażenie na gościach i sprawiają, że każda okazja staje się wyjątkowa. Sernik z brzoskwiniami i kruszonką Nasza wersja sernika z brzoskwiniami ma dodatkowy(...)smakowy element – kruszonkę. To delikatna, migdałowa posypka, która nadaje ciastu nie tylko wyjątkowego smaku, ale również tekstury. Połączenie kremowego sera i chrupiącej kruszonki to absolutny hit! Sernik z brzoskwiniami na herbatnikach Podstawą tego przepisu jest kruchy spód wykonany z herbatników. To on nadaje sernikowi niepowtarzalnego smaku i chrupkości. Herbatniki, połączone z masłem, stanowią idealną bazę dla sernika
Ania i Marcin gotująMoje poszukiwania sernika idealnego nie ustają i muszę przyznać, że ten jest naprawdę bliski perfekcji. Ten banalnie prosty do zrobienia sernik z malinami to doskonałe połączenie kremowej masy, kruchego ciasta i kruszonki oraz słodko-kwaśnych owoców. Chociaż wygląda bardzo efektownie, z jego przygotowaniem powinien poradzić sobie nawet początkujący kucharz. var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script(...)script.setAttribute('src', '//partnerzyapi.ceneo.pl/External/dc.js?id=612326&channelId=25527&partnerId=16452&graphicId=4894&newTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Jakie owoce dodać do sernika? Do przygotowania tego ciasta wykorzystałam świeże maliny, które przed pieczeniem oprószyłam niewielką ilością mąki kukurydzianej. Ten prosty zabieg sprawi, że większość soku, jaki puszczą owoce zostanie wchłonięta. Jeśli akurat
okolicepalnika.plwyjaśniam, że jest to mięciutkie serniczek z puszystą pianką , ale to zdecydowanie za mało. Czym jest ta tajemnicza rosa ? Rosą są słodkie kropelki pojawiające się na powierzchni pianki. Otóż sernik z „rosą”, w całej swej prostocie jest dość skomplikowany i nie zawsze się udaje. A przynajmniej nie udaje się wtedy, gdy zapominamy o podstawowych zasadach, które warunkują(...)powstanie „rosy”. Najpierw wyjaśnijmy sobie jak powstaje „rosa”? Jak powstaje „rosa” w serniku z rosą? Rosa powstająca na powierzchni bezy to nic innego jak skroplony cukier . Im dłużej siedzi na piance tym ma żółciejszy kolor , a przy tym jest lepka i ciągnąca . Aby rosa wytrąciła się na powierzchni, ciasto musi zawierać dużo tłuszczu. Pianka
SmartBake.pl