Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć aż grzyby będą suche, wtedy obsypać oregano i wymieszać. Przygotowanie mięsa – odciąć wszystkie błonki z polędwiczki, przeciąć ją wzdłuż ale nie do końca. Ma powstać duży płat mięsa. Rozbić za pomocą tłuczka, doprawić solą i pieprzem oraz papryką wędzoną ostrą. Na płat mięsa rozłożyć plastry sera i suche przesmażone pieczarki.Położyć gałązki
Kuchnia PokoleńWszystkie składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie mieszany tak aby nie było grudek.Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało się łatwo rozlać
Kredowe Menuczosnkiem i doprawiony solą i pieprzem. Po prostu był w lodówce. Danie wyszło bardzo smaczne i sycące.składniki (4 porcje)4 duże ziemniaki2 łyżeczki masła150g sera żółtego200g mięsa mielonego ( u mnie jagnięcina)mała cebulamała paprykałyżeczka koncentratu pomidorowegoszczypta oreganosólpieprzprzygotowanieZiemniaki dokładnie umyć i w łupinach wrzucić do wrzącej wody, gotować 5 minut. Wyjąć z wody zawinąć w folię aluminiową i włożyć(...)zależy od wielkości ziemniaka.Gdy ziemniaki się pieką przygotować sos. Mięso mielone przesmażyć na patelni, dodać drobno pokrojoną cebulę i paprykę, przesmażać około 10 minut. Dodać koncentrat i smażyć aż zacznie pachnieć. Posolić, przyprawić pieprzem , oregano, dolać pół szklanki wody. Wymieszać i dusić aż większość wody wyparuje. Upieczone ziemniaki lekko przestudzić. Zdjąć
Stare Garymąki pszennej (3,5 szklanki)łyżka olejułyżka cukrułyżeczka solisos pomidorowysól, pieprzok. 300 g surowego łososia ok. 100 g oliwekok. 30 g kaparów (jeśli lubimy)ok. 200 g żółtego sera (lub mozzarelli)Domowa Pizza z Łososiem, Oliwkami i Kaparami - Sposób przygotowania:Drożdże rozpuszczamy w ok. 100 ml ciepłej (nie wrzącej, ani nie bardzo gorącej) wody wraz z cukrem i kopiatą(...)wskazówki dotyczące smażenia łososia). Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części i formujemy (za pomocą wałka lub ręcznie) spody na pizze pozostawiając szersze brzegi. Na ciasto wykładamy sos pomidorowy, posypujemy szczyptą soli i niewielką ilością pieprzu. Następnie wykładamy kawałki łososia oraz oliwki i kapary. Posypujemy startym żółtym serem (lub mozzarellą). Pieczemy przez
Słodka Stronatłuszczem, Tak dokładnie, smażyłam beztłuszczowo! Dodatkowo widać nasz Thermopoint jest czerwony, znaczy to, że patelnia jest mocno rozgrzana. Tu już przewróciłam naleśnik na drugą stronę i widzicie, że nie jest ani postrzępiony i nie widać śladów, aby przywierał do patelni. Bo bez problemu przekręciłam go na drugą stronę. To jeszcze nie koniec. Usmażone naleśniki posmarowałam słodkim serem białym, na który(...)wstawiać nawet do piekarnika do aż 160 stopni! Garnki również, często właśnie w piekarniku odparowuję kasze i ryż :) A tu zbliżenie specjalnie dla Was. Tak wygląda patelnia i po smażeniu i po zapieczeniu naleśników! Tu wyraźnie widać, że nic nie przywiera i nie przypala się do powierzchni. Zapieczone naleśniki dodatkowo posypałam cukrem i pistoletem do flambirowania skarmelizowałam cukier na wierzchu
Blondynka Gotujewłoskiego sera (u mnie grana padano) oliwa z oliwek masło klarowane przyprawy: majeranek, sól, pieprz, odrobina chili, kilka kropli ciemnego sosu sojowego, vegeta WYKONANIE: z oliwy i przypraw zrobić marynatę, karkówkę rozbić lekko nakłuwaczem, zanurzyć w marynacie, odstawić na 2-3 godz.(ja zostawiam na całą noc), pieczarki obieramy, kroimy na plastry, smażymy na maśle z pieprzem, solą(...)przygotowanej karkówki kładziemy pieczarki, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na 45-50 min. (do miękkości mięsa) w temp. 180 stopni, następnie zdejmujemy folię, posypujemy tartym serem i pieczemy do zrumienienia sera
Kuchnia BeatyCzas całkowity 25 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 10 min Czas całkowity 25 min Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g kiełbasy chorizo 50 g sera żółtego 10 pomidorków śliwkowych 1 mała cebula 1/3 papryki pomarańczowej 1/3 papryki żółtej 1/3 papryki zielonej 2 ząbki czosnku 1 łyżka przyprawy do chili con carne Instrukcje Chorizo kroimy w niedużą kostkę(...)wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Nie dodajemy tłuszczu, gdyż wytopi się z kiełbasy. Podsmażamy na średnim ogniu, aż kiełbasa się wysmaży. Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek i smażymy przez 2 minuty, mieszając. Dodajemy pokrojone w kostkę różnokolorowe papryki, posiekane pomidorki i przyprawę. Mieszamy i jeszcze chwilę smażymy. Odstawiamy do wystudzenia. Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki i kroimy na równe kwadraty. Długość
Wędrówki po kuchniBardzo smaczna kombinacja mięsa, warzyw i sera. Papryki umyć odciąć część papryki, wyciąć błonki i nasionka. Położyć papryczki w żaroodpornym naczyniu. Przygotowanie nadzienia – odcięte części papryk i cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną cebulkę, smażyć aż cebula straci kolor surowizny. Dodać papryki, pokrojone drobno pieczarki i smażyć aż cała woda z grzybów wyparuje. Dodać
Kuchnia Pokoleńmleka (1,5 szklanki) oraz wodę. W ten sposób unikniemy grudek ;) Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni teflonowej przeznaczonej do naleśników z kroplą oleju. Nadzienie serowe: -250g twarogu -2 łyżki śmietany -1 łyżka cukru pudru -1 łyżeczka cukru wanilinowego oraz dżem mandarynkowy Do miski dodać ser, śmietanę oraz cukier, wszystko dokładnie wymieszać. Naleśniki podawać z serem i dżemem mandarynkowym
Receptura smakuteż całe jajka, jeśli są tolerowane) 2 łyżeczki kurkumy pieprz, sól Na wierzch: ser owczy, dziki łosoś, brokuł, papryka, domowy sos pomidorowy Przygotowanie: Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach Białka rozkłócić, dodać przyprawy i warzywa, całość wymieszać Rozgrzać patelnię, wylać połowę masy, smażyć z jednej strony aż wierzch się zetnie Zdjąć z patelni, przełożyć na blachę
pyszne zdrowościopakowania rukoli 2 ząbki czosnku 1 cytryna 0,5 kubka startego dojrzewającego sera kilka pistacji sól pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek Moinini Basilico lub Classic Przygotowanie: filety myjemy, osuszamy, tniemy na mniejsze polędwiczki obtaczamy w mące, następnie w rozkłóconym z odrobiną wody jajku i smażymy na oliwie makaron gotujemy składniki na pesto blendujemy, podsmażamy, dorzucamy ugotowany makaron makaron
Luźna Kuchniakażdym kęsem...Podczas smażenia pamiętajcie, że aby omlet był idealny, należy go smażyć bardzo krótko, powinien być puszysty,wilgotny i delikatny, zdecydowanie nie przesuszony lub mocno zrumieniony!Możecie go przyrządzić z dowolnymi dodatkami , np. świeżą bazylią, miętą czy pietruszką. Ja dziś dodałam zwykły tarty żółty ser, ale uwielbiam ten omlet z pokruszonym serem feta- dodaje ciekawego posmaku
Gotowanie to kochaniekolendry, doprawiamy słodką papryką. 2. Na połowę 1 tortilli kładziemy 50 g sera żółtego i 1/3 naszej mieszanki. Składamy na pół. Powtarzamy z pozostałymi dwiema tortillami. 3. Rozgrzewamy mocno patelnię (bez tłuszczu!). Moczymy ręce wodą i zwilżamy nasze quesadille.. Kładziemy je na patelni i smażymy 2-3 minuty z każdej strony. Przekładamy na talerz i podajemy z kwaśną
My Culinary Art