ser smażony - 2002 przepisów (strona:74/134)

Nadziewana dynia makaronowa / Stuffed spaghetti squash 525

szklanka startej mozzarelli (lub więcej jeśli lubisz dużo sera) Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Wysmaruj wewnętrzne strony dyni olejem i dokładnie dopraw solą i pieprzem. Włóż do piekarnika skórą do góry i piecz do miękkości, około 30 minut. W międzyczasie do dużej patelni włóż mięso i smaż przez około 8-10 minut, po czym wyjmij(...)patelni i odstaw. Na tej samej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, dodaj cebulę i smaż do miękkości, około 5-7 minut. Dodaj czosnek i chilli, po czym podsmaż przez kolejną minutę. Włóż do patelni mięso, sos marinara albo passatę, koncentrat pomidorowy, oregano, liść laurowy, paprykę, ocet balsamiczny, dopraw solą i pieprzem i doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień

karmelowy
KURCZAK W CURRY Z IMBIREM, SMAŻONYMI WARZYWAMI I SOSEM CZOSNKOWO-MIĘTOWYM 129

papryki sól świeżo zmielony czarny pieprz 1-2 łyżki sosu sojowego łyżeczka kurkumy olej Składniki do sosu: opakowanie gęstego greckiego jogurtu listki świeżej mięty 2-3 kiszone ogórki kawałek sera typu feta świeżo zmielony czarny pieprz sporo świeżego koperku ząbek czosnku Warzywa: 3 szt.marchewki 1 szt.pietruszki 1 szt.małej cukinii 1szt.średniej czerwonej papryki parę różyczek kalafiora(...)wrócić do naszego namarynowanego wcześniej kurczaka. Przełożyłam go na rozgrzany olej. Smażyłam aż nabrał złocistego koloru.  Do tego pysznego dania, które podawałam z ryżem idealnie pasuje poniższy jogurtowy sos. Pokroiłam w kostkę kiszone ogórki. Nadmiar soku - odcisnęłam. Dodałam listki wychodowanej własnorecznie mięty. Następnie do miseczki powędrował jogurt i ser feta. Wsypałam koperek i starłam czosnek. Można dodać dla zaostrzenia smaku

potrawyregionalne
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 177

pieczarkowe   panierować w jajku i bułce tartej. -Smażyć  na rozgrzanym tłuszczu  z obu stron  na  złoty kolor /zaczynając od strony farszu/. -Pieczarki można również  upiec w piekarniku  / także  bez panierki/  posypując   wierzch  pod koniec pieczenia żółtym serem

Zakamarki mojej kuchni
Placki ziemniaczane z sałatką z boćwinyi i jajkiem w koszulce 135

ziemniaczane Placki ziemniaczane inaczej Placki ziemniaczane zapiekane z mięsem i serem Składniki na placki: 0,7 kg ziemniaków 1  mała cebula 1 jajko 1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany 2-3 łyżki mąki pszennej sól i pieprz  do smaku           olej  do smażenia Dodatkowo: 2 garście liści boćwiny 3 jajka sól i pieprz

Gosia gotuje
Kotlet de volaille zwany "dewolajem":) 212

pasków) Ułożyć ser na jednej połowie piersi i zwijać od tej strony, gdzie ser został ułożony  Zrolowane piersi opanierować najpierw w mące, potem w jajku z dodatkiem przypraw, a na końcu w bułce tartej (ja panieruję dwa razy, pomijając za drugim mąkę) Kotlety smażyć na małym ogniu z czterech stron  Dzisiaj podałam z brokułami oraz ziemniakami posypanymi szczypiorkiem

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Naleśniki z serem i cynamonem 192

tłustym czwartku czas na odpoczynek dla naszego żołądka. Naleśniki  z białym serem polane jogurcikiem na pewno będą dobrą alternatywa dla wczorajszych pączków.    SKŁADNIKI  Na ciasto 2 szklanki maki pełno ziarnistej 2 jajka szklanka mleka woda mineralna gazowana olej i masło do smażenia szczypta soli i szczypta cukru Nadzienie: 1/2 kg twarogu 3-4 łyżki cukru ( tutaj

W kuchennym oknie Ewy
Kotlety z brokułów 202

rozgnieść (nie za mocno, mogą zostać małe różyczki) i ostudzić. Dodać jajko i pokruszony ser feta. Cebulę obrać, umyć i posiekać. Koper umyć i posiekać. Dodać do brokułów cebulę, koper oraz 2 łyżki kaszki kukurydzianej i przyprawić. Formować kotlety, obtaczać w pozostałej kaszce i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ryżem.Smacznego

Złote przepisy
Ravioli zapiekane w mięsnym sosie ze szpinakiem / Baked ravioli with meat and spinach sauce 366

ravioli bo akurat miałam je pod ręką, zamiast nich można dodać tortellini, dopasowane smakowo pierogi czy po prostu zwykły makaron. Sos z mięsem mielonym ze szpinakiem i dużą ilością sera sprawdzą się zawsze. Uwielbiam!Scroll down for recipe in EnglishRavioli zapiekane w mięsnym sosie ze szpinakiem(2-3 porcje)Składniki:250 g ravioli, pierogów lub podgotowanego do al dente makaronu200(...)pomidorowy, wymieszaj, po czym dodaj szpinak i smaż do jego „zwiędnięcia”. Dodaj ravioli i wymieszaj.Przełóż zawartość patelni do naczynia do zapiekania i posyp mozzarellą i parmezanem.Przykryj naczynie folią aluminiową i piecz przez około 15 minut, po tym czasie zdejmij folię i zapiekaj kolejne 5-10 minut, do zarumienienia się sera. Odstaw na kilka minut przed podaniem.Smacznego!English

karmelowy
Biszkoptowy omlet z jarmużem, marchewką i serem feta 152

nich ;) No ale niech zostanie, że dobre robiłam ;) Omlety smażone dla moich sióstr były bardzo delikatne i lekkie, koniecznie z dobrym dżemem. Dzisiejszy omlet, na który zapraszam Was, jest inny. Puszysty, dość zwarty i wytrawny. Jarmuż i marchewka dodają mu koloru i ciekawego smaku, który dość zdecydowanie zaostrza ser feta. Takim omletem na pewno naje się ktoś bardzo(...)mąką, cukrem i solą, dodać jajka i lekko ubić. Wlać na patelnię, na równomiernie rozłożone warzywa. Na wierzch dodać pokruszone kawałki fety. Patelnię przykryć i na średnim ogniu smażyć przez kilka minut, aż powierzchnia omletu zetnie się. Jeśli mamy patelnię, którą można wstawić do piekarnika, wtedy krótko podsmażyć omlet na większym ogniu, a następnie wstawić patelnię do piekarnika nagrzanego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Calzone czyli pizza w kształcie pieroga :) 156

łyżeczka cukru 1,5 łyżki oleju pieczarki duża garść  pierś z kurczaka 1 szt. czyli 2 połówki :) cebula 3 średnie knorr fix spaghetti bolognese  2 op.  ser ok 200 g woda ok 400 ml  jajko 1 szt. sól, pieprz, curry, papryka słodka Zaczynam od zrobienia ciasta na pizze, na które przepis znajdziesz   tutaj(...)Smażę aż będzie chrupiąca (taka najbardziej lubię, bardzo przysmażoną). Dodaję do kurczaka pieczarki z cebulą. Do miski wlewam ok 400 ml zimnej wody, mieszam z fixami i wlewam na patelnię. Całość gotuję przez około 3 minuty. Gdy ciasto już wyrośnie kroję je na kawałki, które wałkuję tworząc koła. Na połowę koła kładę troszkę farszu zostawiając wolny brzeg, posypuję startym serem

Kuchnia Viki
Muffiny z cukinią, fetą i szynką! 294

tartego sera (u mnie Emmentaler)sól, pieprz1  szklanka mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sodydosłownie szczypta soli  2 jajka1/2 szklanki mleka1/3 szklanki oleju (ja dodałam oliwy, również się sprawdziła!)2 łyżki wodypieprz, bazylia, zioła prowansalskie, pieprz, papryka słodka  Przygotowanie:Rozgrzewamy masło i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.Do cebuli dodajemy pokrojoną szynkę i smażymy, aż będzie(...)olej i wodę. Dokładnie mieszamy i dodajemy do suchych składników. Mieszamy krótko, niezbyt dokładnie, do połączenia się masy.Dodajemy warzywa do masy, kroimy fetę w kostkę i posypujemy wszystko szklanką sera. Mieszamy.Wkładamy naszą masę do foremek. Pieczemy ok. 20 minut

Kitchens Alphabet
Lazania… ulubiona 305

mięsa mielonego (np. z szynki) 2 duże cebule 2 ząbki czosnku Sos boloński 520 g (np. taki ) *24 plasterki topionego sera żółtego (tostowego lub gouda) -musi to być właśnie ser topiony w plasterkach 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano sól, pieprz olej do podsmażenia mięsa   Sos beszamel: 750 ml mleka 50-60 g mąki 60 g masła(...)muszkatołowej   Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180°C (termoobieg). Cebulę posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oleju. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać. Odsunąć na bok patelni. Wrzucić mięso i smażyć, cały czas mieszając i rozdrabniając, aż mięso straci różowy kolor i nie będzie grudek (jeżeli kupiliśmy gotowe mięso mielone to proponuję przed wrzuceniem na patelnię. pokroić je na mniejsze kawałki

Moja Delicja
Wytrawny makaron z polędwiczkami 194

bazylii,1 łyżka sosu sojowego jasnego,60 g startego sera żółtego.Przygotowanie:Marynata: 70 ml oleju mieszamy z solą, białym pieprzem, sokiem z limonki przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Polędwiczkę myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem, kroimy na bardzo cienkie plasterki i mieszamy w marynacie. Odstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę.Mięso smażymy na patelni (podczas smażenia mięso puści sok, który należy(...)wody.Do sosu dodajemy wysmażone polędwiczki.Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy i mieszamy z przygotowanym sosem.Makaron w sosie z polędwiczkami przekładamy na talerz, posypujemy startym serem i dodajemy listki świeżej bazylii. Smacznego

Moniki Smakołyki
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 334

jaki jest Twój ulubiony produkt i jak może zainspirować Cię do poszukiwania nowych smaków. :) 9. Jaki byłby ostatni posiłek, który chciał/a-byś zjeść przed śmiercią? MAKARON! Makaron z serem, to byłby mój ostatni posiłek. Dlaczego? Bo gdy tylko przygotuję go na obiad, to nie obejdzie się bez chociaż jednej dokładki. A co Ty zjadłbyś najchętniej przed śmiercią? Czy produkty(...)wypieków, do panierowania, do smażenia, do pysznych śniadań - niezbędne w każdym domu mąka  Nie tylko do ciast i deserów, ale także do zagęszczania sosów, beszamelu, panierowania makaron Mój ukochany produkt, można polać go tylko oliwą z przesmażonym czosnkiem i posypać przyprawami i będzie wyśmienity, nieoceniony w kuchni cheddar/parmezan/mozzarella To 3 rodzaje sera, które najczęściej goszczą w mojej lodówce. Pierwszy

Cooking Monster
Enchiladas z korzenną nutą i salsą guacamole 154

cynamonu 3 łyżeczki przyprawy do kuchni meksykańskiej (ja użyłam przyprawy „Salsa de Yucatan” z Kotanyi i Tex Mex firmy El Tequito zakupioną w Lidlu) 6 tortilli 150 g startego sera żółtego oliwa z oliwek Guacamole: dojrzałe awokado sok z ½ limonki lub cytryny ½ pomidora ½ papryczki chili ½  czerwonej cebuli ½ łyżeczki soli ½  łyżeczki pieprzu 1 mały ząbek(...)chilli i paprykę. Smaż jeszcze przez około 5 minut. Gdy będzie już prawie gotowe dodajemy przyprawy i mieszamy dokładnie cały czas smażąc. Zmniejszamy ogień, dodajemy pomidora oraz przecież. Kiedy sos zgęstnieje dorzucamy fasolę oraz kukurydzę. Dusimy wszystko jeszcze przez jakieś 7 minut. Składamy enchiladas. Układamy tortillę na blacie lub desce, nakładamy farsz, posypujemy odrobiną sera i jalapeno i zwijamy

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania