ser smażony - 2002 przepisów (strona:76/134)

Wegetariański hamburger z waflami ryżowymi z solą morską oraz fasolka / Vegetarian hamburger with rice wafers with sea salt and 148

ogórek / cucumber rzodkiewka / radish masło / butter Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, smażenie: 10 min, ilość porcji: 4 Najpierw przygotowujemy kotleta z kalafiora. Kalafior miksujemy w blenderze i wkładamy do miski. Dodajemy sezam, ryż, bułkę tartą, mąkę, musztardę, czosnek, pietruszkę i dwie garście startego sera. Dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki i robimy kotlety średniej wielkości. Kotlety smarujemy roztrzepanym

Projekty ze smakiem
Koalicja ruskich z naleśnikami ! 186

Wystarczy jedynie patelnię zwilżyć olejem. Wlewamy ciasto na patelnię (około pół chochli) i smażymy przez chwilę z obu stron. Czynność tę powtarzamy do wyczerpania ciasta.Farsz: Z ugotowanych ziemniaków zemleć najlepiej przy pomocy praski. Cebule drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę, czosnek zeszklić na oleju. Ser dodać do ziemniaków, doprawić solą i pieprzem, następnie dokładnie połączyć.Na każdy płat

Bon Appetit Małgorzaty
Oponki serowe 156

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Domowe oponki z białym serem to smak mojego dzieciństwa W moim domu często robione były przez moją mamę. Są mięciutkie, delikatne i puszyste. Robi się je bardzo szybko, wystarczy zagnieść i rozwałkować ciasto, wykroić krążki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Najlepsze są zaraz po usmażeniu

Marta Gotuje
Pikantna sałatka gyrosowa - gyros na ostro 195

piersi kurczaka  około 500 g przyprawa gyros  2 łyżki olej do smażenia kilka łyżek korniszony marynowane z chilli 1 słoik patisony marynowane około 10 szt. oliwki czarne 1 mały słoik kukurydza konserwowa 1 puszka kapusta pekińska  1 główka majonez 1 słoik ketchup pikantny ser żółty typu Edam (opcjonalnie)Przygotowanie:Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą gyros

głodny alergik
Brak tytułu 184

pierścieniu wokół trzonka oraz dziurce w trzonie ! I pora na przepis. Kanie często smaży się na sposób, a'la schabowy, jednak ja mam dla Was inną propozycję. TOSTOWE KANIE 4-6 kań, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, masło, sól, pieprz, natka pietruszki, pszenne pieczywo tostowe, ser żółty  (najlepiej parmezan) ja nie miałam parmezan użyłam innego i też było pyszne

kolorowotorcikowo
Rolada z polędwicy faszerowana grzybami i serem 203

Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć aż grzyby będą suche, wtedy obsypać oregano i wymieszać. Przygotowanie mięsa – odciąć wszystkie błonki z polędwiczki, przeciąć ją wzdłuż ale nie do końca. Ma powstać duży płat mięsa. Rozbić za pomocą tłuczka, doprawić solą i pieprzem oraz papryką wędzoną ostrą. Na płat mięsa rozłożyć plastry sera i suche przesmażone pieczarki.Położyć gałązki

Kuchnia Pokoleń
Naleśniki z cynamonowym serem 160

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie mieszany tak aby nie było grudek.Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało się łatwo rozlać

Kredowe Menu
Ziemniak zapiekany z dodatkami czyli prawie kumpir 216

czosnkiem i doprawiony solą i pieprzem. Po prostu był w lodówce. Danie wyszło bardzo smaczne i sycące.składniki  (4 porcje)4 duże ziemniaki2 łyżeczki masła150g sera żółtego200g mięsa mielonego ( u mnie jagnięcina)mała cebulamała paprykałyżeczka koncentratu pomidorowegoszczypta oreganosólpieprzprzygotowanieZiemniaki dokładnie umyć i w łupinach wrzucić do wrzącej wody, gotować 5 minut. Wyjąć z wody zawinąć w folię aluminiową i włożyć(...)zależy od wielkości ziemniaka.Gdy ziemniaki się pieką  przygotować sos. Mięso mielone przesmażyć na patelni, dodać drobno pokrojoną cebulę i paprykę, przesmażać około 10 minut. Dodać koncentrat i smażyć aż zacznie pachnieć. Posolić, przyprawić pieprzem , oregano,  dolać pół szklanki wody. Wymieszać  i dusić aż większość wody wyparuje. Upieczone ziemniaki lekko przestudzić. Zdjąć

Stare Gary
Domowa Pizza z Łososiem, Oliwkami i Kaparami 168

mąki pszennej (3,5 szklanki)łyżka olejułyżka cukrułyżeczka solisos pomidorowysól, pieprzok. 300 g surowego łososia ok. 100 g oliwekok. 30 g kaparów (jeśli lubimy)ok. 200 g żółtego sera (lub mozzarelli)Domowa Pizza z Łososiem, Oliwkami i Kaparami - Sposób przygotowania:Drożdże rozpuszczamy w ok. 100 ml ciepłej (nie wrzącej, ani nie bardzo gorącej) wody wraz z cukrem i kopiatą(...)wskazówki dotyczące smażenia łososia). Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części i formujemy (za pomocą wałka lub ręcznie) spody na pizze pozostawiając szersze brzegi. Na ciasto wykładamy sos pomidorowy, posypujemy szczyptą soli i niewielką ilością pieprzu. Następnie wykładamy kawałki łososia oraz oliwki i kapary.  Posypujemy startym żółtym serem (lub mozzarellą). Pieczemy przez

Słodka Strona
Z Tą Patelnią Ci się Upiecze! ;) 184

tłuszczem, Tak dokładnie, smażyłam beztłuszczowo! Dodatkowo widać nasz Thermopoint jest czerwony, znaczy to, że patelnia jest mocno rozgrzana. Tu już przewróciłam naleśnik na drugą stronę i widzicie, że nie jest ani postrzępiony i nie widać śladów, aby przywierał do patelni. Bo bez problemu przekręciłam go na drugą stronę. To jeszcze nie koniec. Usmażone naleśniki posmarowałam słodkim serem białym, na który(...)wstawiać nawet do piekarnika do aż 160 stopni! Garnki również, często właśnie w piekarniku odparowuję kasze i ryż :) A tu zbliżenie specjalnie dla Was. Tak wygląda patelnia i po smażeniu i po zapieczeniu naleśników! Tu wyraźnie widać, że nic nie przywiera i nie przypala się do powierzchni. Zapieczone naleśniki dodatkowo posypałam cukrem i pistoletem do flambirowania skarmelizowałam cukier na wierzchu

Blondynka Gotuje
Karkówka pod pierzynką serową z pesto. 203

włoskiego sera (u mnie grana padano) oliwa z oliwek masło klarowane przyprawy: majeranek, sól, pieprz, odrobina chili, kilka kropli ciemnego sosu sojowego, vegeta WYKONANIE: z oliwy i przypraw zrobić marynatę, karkówkę rozbić lekko nakłuwaczem, zanurzyć  w marynacie, odstawić na 2-3 godz.(ja zostawiam na całą noc),   pieczarki obieramy, kroimy na plastry, smażymy na maśle z pieprzem, solą(...)przygotowanej karkówki kładziemy pieczarki, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na 45-50  min. (do miękkości mięsa) w temp. 180 stopni, następnie zdejmujemy folię, posypujemy tartym serem i pieczemy do zrumienienia sera

Kuchnia Beaty
Wytrawne francuskie ciastka z chorizo 234

Czas całkowity 25 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 10 min Czas całkowity 25 min Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g kiełbasy chorizo 50 g sera żółtego 10 pomidorków śliwkowych 1 mała cebula 1/3 papryki pomarańczowej 1/3 papryki żółtej 1/3 papryki zielonej 2 ząbki czosnku 1 łyżka przyprawy do chili con carne Instrukcje Chorizo kroimy w niedużą kostkę(...)wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Nie dodajemy tłuszczu, gdyż wytopi się z kiełbasy. Podsmażamy na średnim ogniu, aż kiełbasa się wysmaży. Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek i smażymy przez 2 minuty, mieszając. Dodajemy pokrojone w kostkę różnokolorowe papryki, posiekane pomidorki i przyprawę. Mieszamy i jeszcze chwilę smażymy. Odstawiamy do wystudzenia. Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki i kroimy na równe kwadraty. Długość

Wędrówki po kuchni
Papryka faszerowana mięsem mielonym 159

Bardzo smaczna kombinacja mięsa, warzyw i sera. Papryki umyć odciąć część papryki, wyciąć błonki i nasionka. Położyć papryczki w żaroodpornym naczyniu. Przygotowanie nadzienia – odcięte części papryk i cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną cebulkę, smażyć aż cebula straci kolor surowizny. Dodać papryki, pokrojone drobno pieczarki i smażyć aż cała woda z grzybów wyparuje. Dodać

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania