indyk - 7293 przepisów (strona:76/487)

Kociołek z kiszonką 90

/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -główka kapusty białej -500 g kapusty kiszonej -6 szt. podudzi z kurczaka -500 g mięsa z udźca indyka -500 g kiełbasy np. podlaskiej lub zwyczajnej -300 g tłustego boczku wędzonego -2 duże marchewki -1 duża pietruszka -5 ziemniaków -3 duże cebule -sól -pieprz w  ziarnach(...)zmiękła.  W tym czasie obrać warzywa.  Ziemniaki pokroić w grubszą kostkę, marchewkę i pietruszkę w talarki, cebulę w krążki.  Z podudzi kurczaka zdjąć skórę, mięso z indyka pokroić na kawałki. Oba mięsa obsypać ulubioną przyprawą i dokładnie wymieszać. Kiełbasę pokroić w krążki, boczek w plastry.  Zwiotczałą od soli kapustę wymieszać z ziemniakami, marchewką, pietruszką

Kulinarne przemyslenia
Indyk w sosie koperkowym 64

Indyk w sosie koperkowym to proste do przygotowania danie,  które posmakuje każdemu.   W ten sposób możecie zrobić kurczaka  i również będzie smacznie i szybko. Filet z indyka w sosie koperkowym  zazwyczaj podaję z  ryżem lub z  gnocchi . Składniki: 600 g fileta z indyka 350 ml śmietanki 30% pęczek koperku 1 łyżeczka czosnku granulowanego

magiczna kuchnia Kasi
Saltimbocca alla Romana 56

znane nie tylko w całych Włoszech, ale także w niektórych rejonach Grecji.  Tradycyjny przepis zawsze używa eskalopek cielęcych. Ale w Tratorriach można spotkać to danie z kurczakiem, z indykiem jak moje, a nawet z wołowiną. Jednak zawsze jest szałwia, prosciutto lub inna szynka, pieprz, sól, masło, oliwa z oliwek 😉 i białe wino. Często można też znaleźć Saltimbocca z dodatkami(...)Przygotowania – 20 minut Kraj Pochodzenia – Włochy Kalorie na porcję – 131 Białko – 19.5 Węglowodany – 0.5 Tłuszcze – 19.5 Przede wszystkim musimy przygotować składniki Eskalopki z indyka – 9 plasterków Prosciutto – 18 plasterków Świeża szałwia – dość dużo listków Pieprz świeżo zmielony – do smaku Masło – 25-30 gram Oliwa z oliwek najwyższej jakości oczywiście

RafalCook
Warzywna lasagne z bakłażanem i indykiem 45

Zazwyczaj staram się, aby obiady były szybkie i proste w przygotowaniu, ale tym razem zrobiłam wyjątek. Warzywna lasagne z bakłażanem i indykiem choć jest trochę czasochłonna, to gwarantuję, że smak tego dania wynagrodzi Wam każdą minutę spędzoną w kuchni! Jest naprawdę obłędnie pyszna, a do tego ma niski ładunek glikemiczny. Znajdziemy w niej mnóstwo warzyw, czyli tak, jak być powinno(...)uczta dla podniebienia także dla maluchów! Oczywiście, jak zwykle, w przygotowaniach pomagała Zosieńka Przed upieczeniem… …i po upieczeniu Składniki (4 porcje): 2 bakłażany, 400g mielonego mięsa z indyka, 250g pieczarek, 500g passaty pomidorowej, 150g świeżego szpinaku, 2 ząbki czosnku, 1 cebulka, 100g sera cheddar, 1 papryka, ser twarogowy półtłusty, 300g, łyżka oliwy z oliwek, szczypta soli, pieprzu, słodkiej

Natka Pietruszki
Burgery z indyka i cukinii z sałatką z kaszy jaglanej 56

Dziś pragnę zaprosić Was na wypróbowanie wspaniałego przepisu na burgery z indyka. Burgery bez bułki, a w towarzystwie pysznej sałatki z kaszy jaglanej z fetą i pomidorami. Przepis na 8 burgerów, czyli ok. 4 porcje (po 2 burgery każda), jedna to ok. 332kcal, B: 26,4g, T: 12,4g, W: 28,2g. Składniki na burgery: – 400g mięsa mielonego z piersi(...)indyka – 1 mniejsza cukinia – 1 cebula – 2 łyżki oliwy – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – 2 ząbki czosnku – 1 łyżeczka oregano – ⅓ łyżeczki kminu rzymskiego Składniki na sałatkę: – 100g kaszy jaglanej – 2 pomidory – 30g sera feta – 1 łyżka oliwy – sok z cytryny – listki mięty SAŁATKA: Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomidory kroimy w kostkę. W misce umieszczamy ugotowaną kaszę, pokrojone

Be Fit Be Strong
Rolada z cebulą i boczkiem 51

Rolada z cebulą i boczkiem to smażone mięso z indyka faszerowane podsmażoną cebulą, plastrami boczku oraz tymiankiem. Mięso jest dodatkowo polane słodką marynatą na bazie miodu i soku z pomarańczy. To moja propozycja na świąteczny obiad dla całej rodziny! Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 15 plastrów Składniki: 1,2 kg fileta z indyka 400 g cebuli(...)cebulę 7. Zwinąć roladę 8. Związać roladę sznurkiem do wędlin 9. Przygotować marynatę 10. Podsmażyć mięso 11. Poddusić mięso 12. Polać mięso marynatą Poprzedni 1 z 12 Następny Kurczak, indyk, wołowina, baranina czy wieprzowina? Podziel się ze mną i czytelnikami bloga swoim ulubionym mięsem w komentarzu poniżej. Artykuł Rolada z cebulą i boczkiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Zapiekany ryż z pomidorami i szaszłyki z indyka 68

się mi bardziej z szarlotką czy bułeczkami, niż z pomidorami, postanowiłam nieco pokombinować z jego ilością. U nas taki zapiekany ryż z pomidorami posłużył za dodatek do szaszłyków z indyka... a może to szaszłyki były dodatkiem do ryżu?  Polecam również inne przepisy na dania z ryżem: Pilaw z kurczakiem   Pilaw prawie uzbecki  Risotto z borowikami i szałwią(...)Chłopskie kaszotto Pęczotto z grzybami i boczkiem Risotto ze szpinakiem   Pikantny czekoladowy gulasz z ryżem i pistacjami   Zapiekany ryż z pomidorami i szaszłyki z indyka Składniki (na 4 porcje): 250g ryżu basmati lub jaśminowego 3 szalotki 400g pomidorków koktajlowych pół papryki 4-5 ząbków czosnku kawałek kory cynamonu (5cm) 4 łyżki oliwy pęczek natki pietruszki (lub kolendry) sól

Obiad gotowy
Pęczotto z indykiem, cukinią i suszonymi pomidorami 86

Składniki: 200 g kaszy jęczmiennej pęczak 400 g indyka (z piersi lub udźca) 400 g cukinii 10 kawałków suszonych pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 0,5 litra warzywnego bulionu 1 łyżka tymianku 1 łyżeczka oregano 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła sól, pieprz Do podania: tarty parmezan lub grana padano poszatkowana natka pietruszki Sposób wykonania: Kaszę płuczemy(...)sitku pod bieżącą wodą. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno szatkujemy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę, czosnek oraz tymianek i podgrzewamy do zeszklenia. Dodajemy mięso z indyka pokrojone w kostkę, kaszę, sól, pieprz oraz oregano. Smażymy około 5 minut mieszając tak aby mięso się ścięło ze wszystkich stron. Następnie na patelnię wlewamy bulion warzywny. Zmniejszamy ogień, przykrywamy przykrywką

Qchnia po prostu
Koperty z indyka z serem 78

Koperty z indyka nadziewane serem to pyszne i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Miła odmiana od tradycyjnego kotleta. Wyśmienicie smakują podane z opiekanymi ziemniakami lub frytkami oraz z ulubioną surówką. Podstawowe składniki oraz szybki czas przygotowania to wielki atut tego dania. Wyśmienite na co dzień i od święta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5 plastrów filetu z indyka serek topiony ziołowy(...)smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano z obydwu stron. ( ja smażyłam pod przykryciem). Gotowe danie podajemy z ulubionymi dodatkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Koperty z indyka z serem first appeared on Blog Kulinarny

Blog kulinarny S9.PL
Udziec indyka pieczony w pieczarkach i sosie śmietanowym 109

Mięso z udźca indyka jest delikatne i pyszne w smaku Co potrzeba: 500-600 g udźca z indyka bez kości, 800 g pieczarek, 200 g śmietany 30%, 1/3 kostki masła (kostka ma 200 g), 2 łyżki oleju rzepakowego, Sól, Pieprz, Oregano, Czosnek granulowany Wykonanie: Pieczarki obieramy ze skóry, płuczemy pod bieżącą wodą na sitku, zostawiamy do osączenia. Jeśli pieczarki(...)usmażonych pieczarek przekładamy z powrotem mięso, wlewamy śmietanę, przykrywamy pokrywką, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170⁰C, pieczemy 55-65 minut na termoobiegu, aż mięso będzie miękkie. Smacznego :)) indyk, pieczarki, śmietana 30%, śmietanka 30%, masło

Bułka z Chlebem
Indyk – jak wykorzystać kulinarny potencjał każdej części mięsa 64

Indyk wywodzi się z Ameryki Północnej. Swoją popularność zyskał po kolonizacji tego kontynentu przez Hiszpanów i Brytyjczyków, którzy około 1520 roku sprowadzili ptaki do Europy. Początkowo mięso z indyka uznawane było za wykwintne i podawano je wyłącznie na stołach magnatów i bogaczy. Dziś mięso indycze […] Artykuł Indyk – jak wykorzystać kulinarny potencjał każdej części mięsa pochodzi z serwisu Wędr

Wędrówki po kuchni
Gulasz z piersi z indyka w cebulowym sosie 63

Dziś czas na prosty obiad. Kilka składników i wyczarujemy pyszności. Do dzieła! Co nam trzeba? Duża pierś z indyka marchewka 2 żółte cebule. sól i pieprz ziołowy do smaku do zagęszczenia łyżka mąki, łyżka śmietany olej, woda Dodatek do obiadu: ryż biały Robimy! Pierś z indyka myjemy, kroimy w kostkę i przesmażamy na łyżce oleju. Podlewamy 200ml wody(...)Wlewamy do naszego mięsa, mieszamy i podduszamy jeszcze z 3 minutki. Podajemy z ugotowanym ryżem. Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Gulasz z piersi z indyka w cebulowym sosie first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
Kopertki z Indyka 106

Kopertki z Indyka Soczyste kotlety z indyka z dodatkiem serka topionego aż rozpływają się w ustach. 8 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 kg fileta z indyka ·        2 serki topione ze szczypiorkiem ·        10 dag sera żółtego w plastrach

Kulinarna Chwila
Filet z udźca indyka pieczony z warzywami 128

piekarnik przypomni. Mogę zająć się w tym czasie zupełnie czymś innym. Polecam Wam to danie, bo jest mega smaczne i mało pracochłonne Co potrzeba: 1 kg fileta z udźca indyka (bez skóry i kości), 500 g ziemniaków, 1 duża niezbyt szeroka marchewka, 1 duża czerwona, mięsista papryka, 1 duża cebula żółta (ok. 150 g), 1 duża cebula czerwona(...)Przykrywamy pokrywką, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190°C, pieczemy 50 minut na termoobiegu, po tym czasie całość delikatnie mieszamy, wstawiamy do piekarnika bez przykrycia na 10 minut. Smacznego :)) indyk, udziec z indyka, papryka czerwona, cebula, czosnek niedźwiedzi, marchewka, ziemniaki

Bułka z Chlebem