Pieczeń z indyka

Pieczeń z indyka

Pieczeń z indyka

Przepis na : obiad

 Świąteczna pieczeń z indyka  – z aromatyczną cebulą , czosnkiem i rozmarynem, duszoną w sosie własnym. Prosta, klasyczna, a bardzo efektowna. Składniki (na 4–6 osób): 1–1,2 kg piersi z indyka lub udźca (w siatce lub obwiązanej sznurkiem) 3 duże cebule 3–4 ząbki czosnku 2 łyżki masła + 1 łyżka oleju 200 ml bulionu drobiowego lub wody 100 ml białego wytrawnego wina (lub więcej bulionu) 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki rozmarynu świeża gałązka rozmarynu 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zakamarki mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.