Przepis na : obiad
Choć cukinię możemy kupić przez cały rok, to szczególnie warto korzystać z niej teraz, gdy mamy sezon. Jest teraz najsmaczniejsza i najtańsza. Sposobów na wykorzystanie cukinii jest wiele - możemy dodać ją do tarty ( Pełnoziarnista tarta z warzywami ), zrobić szaszłyki ( Wegańskie szaszłyki ) lub przygotować z niej makaron ( Makaron z cukinii ). Dziś postawiłam bardziej na klasykę i przygotowałam cukinię faszerowaną mięsem z dodatkiem czerwonej fasoli i kukurydzy. Cukinia faszerowana mięsem z indyka - przepi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...