Cukinia faszerowana mięsem z indyka SIERPIEŃ

Cukinia faszerowana mięsem z indyka SIERPIEŃ

Cukinia faszerowana mięsem z indyka SIERPIEŃ

Przepis na : obiad

Choć cukinię możemy kupić przez cały rok, to szczególnie warto korzystać z niej teraz, gdy mamy sezon. Jest teraz najsmaczniejsza i najtańsza. Sposobów na wykorzystanie cukinii jest wiele - możemy dodać ją do tarty ( Pełnoziarnista tarta z warzywami ), zrobić szaszłyki ( Wegańskie szaszłyki ) lub przygotować z niej makaron ( Makaron z cukinii ). Dziś postawiłam bardziej na klasykę i przygotowałam cukinię faszerowaną mięsem z dodatkiem czerwonej fasoli i kukurydzy. Cukinia faszerowana mięsem z indyka - przepi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.