Warzywna zupa z indykiem i ryżem 174jest tak ciepło jem raczej mało zup, ale czasem mam ochotę na lekkie warzywne zupy bo w takich młode warzywa smakuję najlepiej. Do tej zupy dodałam mielonego indyka i ryż, więc wyszła całkiem pożywna zupa, w sam raz na samodzielny obiad. Mimo, że nafaszerowana warzywami to będzie też smakować dzieciom. Warzywna zupa z indykiem i ryżem Składniki: 2 łyżki masła(...)gałązki selera naciowego 3 marchewki 2 ząbki czosnku 500 g mięsa mielonego z indyka (z udźca najlepiej) 2 litry rosołku warzywnego 100 g ryżu 100 ml kwaśniej śmietany 1 łyżka soku z cytryny natka pietruszki sól, pieprz do smaku Wykonanie: Pora pokroić w półkrążki, marchewkę w drobną kostkę, selera w plasterki, czosnek posiekać. W garnku rozgrzać masło, dodać warzywa
Smaczny zeszyt
Fileciki z indyka z brokułami 198font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Fileciki z indyka z brokułami Indyk słynie ze swoich walorów zdrowotnych, dietetycznych. Brokuł niedoceniany skarb. Składniki: · ½ kg fileta indyka
Kulinarna Chwila
Udziec z indyka w marynacie z ketchupem pieczony w rękawie 204dziś wiadomo, że mięso z indyka jest bardzo wartościowe, niskokaloryczne i lekkostrawne oraz zawiera sporą ilość łatwo przyswajalnego białka. Dlatego tym razem chciałam Wam zaprezentować pieczony udziec z indyka w marynacie z ketchupem, który doskonale sprawdzi się jako propozycja na pyszny obiad oraz po ostygnięciu jako dodatek do kanapki. Mięso wychodzi aromatyczne, miękkie, soczyste i bardzo delikatne. Polecam(...)udziec z indyka (u mnie około 1,5 kg) Marynata: 5 łyżek oleju 3 łyżki ketchupu (płaskie) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/4 łyżeczki papryki ostrej sól, pieprz Dodatkowo: 3 listki laurowe Udziec należy umyć oraz dokładnie osuszyć i opcjonalnie ze środka usunąć kość. (Mięso można piec z kością.) Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać i n astępnie powstałą
Di gotuje
Zapiekanka drobiowo-serowa z otrębami owsianymi 171Dziś mam dla Was najprostszy przepis na bardzo smaczną zapiekankę drobiowo- serową. Swoją zapiekankę zrobiłam z filetów z piersi indyka, ale równie dobrze można ją zrobić z kurczaka, albo wymieszać kurczaka z indykiem i zapewniam, że smak będzie tak samo rewelacyjny. Spróbujcie koniecznie Składniki (forma silikonowa 18cm): – 450g mięsa z filetów indyka – 100g twardego sera żółtego (u mnie
Smaki Armine
Sałatka Rodos 140Sałatka Rodos to jedna ze znanych sałatek śródziemnomorskich . W oryginalnym przepisie używa się wędzonego indyka , lecz z braku laku można go zastąpić np. wędzonym lub gotowanym kurczakiem . Składniki Indyk wędzony 300g (lub wędzony kurczak, mię The post Sałatka Rodos appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Sznycle z indyka w sezamowej panierce 172Pyszne sznycle z indyka w panierce sezamowej. Składniki Sznycle z indyka 5 sztuk Pieprz do smaku Sól do smaku Papryka słodka czerwona do smaku Czosnek granulowany do smaku Jajko 2 sztuki Bułka tarta 4 garście Sezam 4 łyżki Mąka do op The post Sznycle z indyka w sezamowej panierce appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
KLOPSIKI Z INDYKA W AROMATYCZNYM SOSIE PIECZARKOWYM 196polskiej kuchni. Ale jakże pyszna klasyka! Ja uwielbiam taki obiadek pod każdą postacią: czy to gotowane pulpety, czy też smażone klopsy ... zawsze jest pysznie 😍 Tym razem wykorzystałam mielone mięso indyka (zdrowsze i niskokaloryczne), a klopsiki, które z niego zrobiłam "utopiłam" w pysznym sosie pieczarkowym. Całość podałam dla odmiany z ryżem 😉 Składniki na klopsiki: 400g mięsa z indyka 1 jajko(...)łyżki bułki tartej majeranek koperek sól, pieprz olej Na sos: 200 g pieczarek ziele angielskie liść laurowy 2 łyżki śmietany 12% sól pieprz koperek olej cebula Wykonanie: Mięso z indyka mielimy razem z cebulą, przekładamy do miski. Wbijamy jajko. Dodajemy 2 łyżki bułki tartej oraz 2 łyżki wody. Przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem. Dodajemy posiekany koperek. Wyrabiamy dokładnie, aby masa się
Walijskie Pichcenie
Menu dla początkujących: Gotowanie na trzy dni 183zdecydowaliśmy się przygotować jeden „trzypak” z owocami morza, drugi bez. Pierwszy zestaw wygląda tak: Ugotuj zestaw dań na trzy dni: krewetki z makaronem orzo, pulpety z parmezanu i indyka, kurczaka teriyaki Menu jest następujące: Poniedziałek: Makaron orzo z krewetkami i rukolą w maślanym sosie Krewetki z makaronem to super prosty przepis na pyszne, aromatyczne i wykwintne danie. Krewetki można zrobić(...)Cały pomysł polega bowiem na tym, żeby w różny sposób łączyć ze sobą te same składniki. Lista składników jest naprawdę krótka: 300 g krewetek (najlepiej surowych) 500 g mielonego indyka ½ szklanki tartego parmezanu ½ szklanki bułki tartej ½ szklanki ryżu 2 szklanki makaronu orzo (lub innego drobnego makaronu, np. gwiazdki, łezki) 1 czerwona papryka 1 zielona papryka Garść rukoli Ostra papryczka Mrożonka
Niedzielny kucharz
Roladki z indyka z boczkiem w sosie szpinakowym 171Sznycelki z indyka zwinięte z plastrem boczku wędzonego w kremowym sosie szpinakowym. Podane z ryżem to bardzo smaczna propozycja na obiad. ok. 500 gram fileta z piersi indyka 5 plastrów boczku wędzonego 200 gram szpinaku rozdrobniony mrożony 250 ml. słodkiej śmietanki sól pieprz duży ząbek czosnku pół szklanki wody wymieszanej z łyżeczką mąki 1 szklanka bulionu Pierś(...)indyka podzielić na 5 równych części każda tak ok. 100 gram. Porcje mięsa rozbić tłuczkiem, przyprawić na każdym kawałku ułożyć plasterek boczku wędzonego i zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i obsmażyć roladki z każdej strony. Następnie wlewamy bulion i dusimy pod przykryciem na niedużym ogniu od czasu do czasu obracając roladki do momentu
Andzia Pichci
PIECZONE ROLADKI INDYCZE Z PIECZARKAMI 174Roladki z polędwiczek z indyka nadziewane farszem pieczarkowym, pieczone w piekarniku. Znakomita propozycja na ciepło jako wykwintny obiad, np. z ziemniakami i surówką lub ogórkiem kiszonym, ale również dobrze smakują na zimno jako wędlina do pieczywa. Roladki są delikatne w smaku, a to dzięki temu, że przygotowane zostały z mięsa indyczego, które jest dużo lżejsze od wieprzowiny czy wołowiny(...)Mięso z indyka jest chude i uznawane za jedno z najzdrowszych mięs, więc takie roladki to zdrowsza alternatywa dla zrazów czy innych dań z mięsa czerwonego. Dodatkowo zamiast smażyć je na tłuszczu, postanowiłam upiec w piekarniku, przez co stały się również mniej kaloryczne. Jednak mięso indycze to ma do siebie, że lubi się przesuszać, dlatego pod przepisem umieściłam radę
Kuchnia MagdaLeny
PIECZONE ROLADKI INDYCZE Z PIECZARKAMI 174Roladki z polędwiczek z indyka nadziewane farszem pieczarkowym, pieczone w piekarniku. Znakomita propozycja na ciepło jako wykwintny obiad, np. z ziemniakami i surówką lub ogórkiem kiszonym, ale również dobrze smakują na zimno jako wędlina do pieczywa. Roladki są delikatne w smaku, a to dzięki temu, że przygotowane zostały z mięsa indyczego, które jest dużo lżejsze od wieprzowiny czy wołowiny(...)Mięso z indyka jest chude i uznawane za jedno z najzdrowszych mięs, więc takie roladki to zdrowsza alternatywa dla zrazów czy innych dań z mięsa czerwonego. Dodatkowo zamiast smażyć je na tłuszczu, postanowiłam upiec w piekarniku, przez co stały się również mniej kaloryczne. Jednak mięso indycze to ma do siebie, że lubi się przesuszać, dlatego pod przepisem umieściłam radę
Kuchnia MagdaLeny
Gulasz z indyka i młodej kapusty 323Młoda kapusta duszona z cebulą i kawałkami indyka w sosie śmietanowym. Pyszne danie jednogarnkowe, w którym króluje przede wszystkim młoda kapusta i koperek. Pyszne, polecam! 1 udziec z indyka 1 główka kapusty 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 1 liść laurowy 2-3 ziarna ziela angielskiego 2-3 szklanki wody 200 g śmietanki 30% 50 g masła(...)łyżka mąki pszennej przyprawa typu vegeta pieprz czarny masło klarowane do smażenia Mięso z indyka pokroić w kostkę i obtoczyć w przyprawie skrapiając odrobiną oleju. W garnku rozpuścić masło klarowane i na nim obsmażyć mięso, zalewając gorącą wodą. Cebulę pokroić w piórka i obsmażyć razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zeszkloną przełożyć do mięsa. Dusić ok 1 godziny pod przykryciem
https:KKuchniaMniam
Bakłażany faszerowane indykiem w sosie pomidorowym 192Faszerowane bakłażany to wspaniała propozycja na rodzinny obiad. Dużo warzyw, mięsa mielonego z indyka i przypraw a wszystko to w aromatycznym pomidorowym sosie. To moje danie dla kilku osób na ciepło. Bakłażany przed upieczeniem możecie posypać żółtym serem, parmezanem, serem kozim lub mozarellą. Każda wersja będzie pyszna! Bakłażany podaję z sałatką z rukoli, mixem sałat lub posiekaną sałatą pekińską(...)pomidorkami i oliwkami z sosem winegret. Upieczone bakłażany można na talerzu udekorować rukolą lub posiekaną natką. Smacznego Bakłażany faszerowane indykiem SKŁADNIKI: 4 bakłażany 500 g mięsa mielonego z indyka spora garść kukurydzy z puszki 1 pomidor 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 papryka puszka pomidorów krojonych 3 łyżki koncentratu pomidorowego lub 1/2 szklanki passaty opcja: 1 posiekana chili
Zasmakuj Kuchni
Makaron z indykiem i warzywami 235Makaron z indykiem i warzywami Składniki 400 g fileta z indyka 200 g ulubionego makaronu 1 brokuł 200 g pomidorków koktajlowych 100 szpinaku w brykiecie 1 cebula 1 kubeczek jogurtu … Czytaj dalej Makaron z indykiem i warzywami
czarrna od kuchni
WIOSENNA KOPERKOWA Z ZACIERKAMI I I ŚMIETANĄ 166Bardzo prosta i smaczna zupa. Gotuję ją zazwyczaj na częściach drobiu (skrzydełkach, udkach czy skrzydle z indyka), a serwuję z bardzo różnymi dodatkami: ryżem, ziemniakami, drobnym makaronem, lanymi kluskami. Dziś podałam ją z makaronem zacierkowym, który bardzo lubię. Zupa jest delikatna w smaku, aby nadać jej odrobinę charakteru zawsze dodaje do niej dużo śmietany ukwaszonej, i oczywiście całe(...)mnóstwo świeżo posiekanego koperku 👍👌 Mięso, na którym gotuję wywar zawsze obieram i wrzucam ponownie do zupy. Składniki: bulion drobiowy (u mnie ugotowany na skrzydle indyka) 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera sól pieprz majeranek pęczek koperku 1 łyżka mąki ukwaszona śmietana 18% Wykonanie: Gotujemy bulion z kurczaka lub indyka. Pod koniec gotowania dorzucamy do gotującego się mięsa startą
Walijskie Pichcenie