Gdy jest tak ciepło jem raczej mało zup, ale czasem mam ochotę na lekkie warzywne zupy bo w takich młode warzywa smakuję najlepiej. Do tej zupy dodałam mielonego indyka i ryż, więc wyszła całkiem pożywna zupa, w sam raz na samodzielny obiad. Mimo, że nafaszerowana warzywami to będzie też smakować dzieciom. Warzywna zupa z indykiem i ryżem Składniki: 2 łyżki masła 1 por 4 gałązki selera naciowego 3 marchewki 2 ząbki czosnku 500 g mięsa mielonego z indyka (z udźca najlepiej) 2 litry rosołku warzywnego 100 g ryżu 100... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...