ryż smażony - 6533 przepisów (strona:122/436)

Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym i ryzem czyli Zupowy Wtorek odc.72 173

pomidorów (w całości) 1  cebul 1 marchewka szczypta płatków chili 1 ząbek czosnku oliwa do smażenia 500 ml bulionu warzywnego 150 ml mleczka kokosowego 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego sól, pierz do smaku do podania kilka łyżeczek mleczka kokosowego i natka kolendry Ryż wrzucamy na wrzątek, ze szczyptą soli gotujemy 10 minut. Po tym czasie garnek przykrywamy i odstawiamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Trochę zapomniany już smak gołąbków 218

Pamiętam, że kiedyś wcale nie przepadałam za tym daniem. Źle mi się kojarzyło - ze szkolną stołówką i brakiem smaku. Co tu dużo mówić stołówkowe gołąbki były

Ratunku obiad
Colesław (surówka obiadowa) 143

podania zaraz po przygotowaniu, ale bardziej zyska na smaku, jeśli wstawisz ją do lodówki na min. godzinę.   Sałatkę można podawać do… ryżu, ziemniaków, kasz, knedli, klusek, krokietów, placków, kotletów oraz różnego typu mięs (smażonych, pieczonych, duszonych, grillowanych).         Polecam Wam też inne dodatki warzywne… – Surówka z marchewki – Pomidory z cebulką i oliwą

Kulinarny S.O.S.
Colesław (surówka obiadowa) 147

podania zaraz po przygotowaniu, ale bardziej zyska na smaku, jeśli wstawisz ją do lodówki na min. godzinę.   Sałatkę można podawać do… ryżu, ziemniaków, kasz, knedli, klusek, krokietów, placków, kotletów oraz różnego typu mięs (smażonych, pieczonych, duszonych, grillowanych).         Polecam Wam też inne dodatki warzywne… – Surówka z marchewki – Pomidory z cebulką i oliwą

Kulinarne S.O.S.
Kotleciki mielone z serem feta i natką pietruszki 146

feta, mocno przeciskając je przez rękach (ser połączy się nam wtedy dobrze w mięsem). 2. Ręką nabieramy porcje mięsa i formujemy małe kotleciki. Smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym z obu stron. Podajemy z ziemniakami, kaszą, ryżem, sałatką, ogórkami kiszonymi :-) Smacznego

kruche babeczki
Kotlety babuni 995

bułka tarta do panierki olej do smażenia Wykonanie: Pora umyć i razem z oczyszczonymi pieczarkami drobno posiekać. Połączyć z mięsem, grysikiem, przyprawami do smaku, jajkiem, zmiażdżonym czosnkiem i dwoma łyżkami ciepłej wody. Dokładnie wymieszać, formować podłużne kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju złociście z obu stron. Podawać z ziemniakami lub ryżem z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety de volaille faszerowane serem i suszonymi pomidorami 139

zwinięty na pół plaster sera i 1 suszony pomidor, w razie potrzeby dopraw, zwiń i pospinaj wykałaczkami. Obtaczaj w roztrzepanym jajku i bułce. Smaż na rumiano z każdej strony. Podawaj z ziemniakami pod każdą postacią, ryżem lub kaszą oraz surówkami. Udekoruj kiełkami, koprem lub pietruszką. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z kurczakiem i pieczarkami 1289

Składniki: 1 pierś z kurczaka 30 dag pieczarek pół puszki kukurydzy 3 ogórki korniszony 1 cebulka czerwona pół czerwonej papryki makaron w kształcie ryżu 3-4 łyżki majonezu łyżka ketchupu pikantnego łyżeczka musztardy olej do smażenia sól,pieprz Przygotowanie: Pierś pokroić na kawałeczki i przyprawić ulubionymi przyprawami, usmażyć na złoto.Pieczarki również pokroić w półplasterki i usmażyć na oleju

Swojskie jedzonko
Gołąbki w Sosie Pieczarkowym 83

dzięki temu zmięknie i nie musimy jej obgotowywać do ściągania liści. 2.Cebulę podsmażyć na maśle, następnie dodać mięso mielone i smażyć do zrumienia po czym doprawić solą i pieprzem. 3.Kaszę i ryż ugotować, po czym zmieszać z mięsem mielonym. 4.Ściągnąć liście z kapusty, usunąć głębie. na każdy listek nałożyć dużą łyżkę mięsa mielonego i zawinąć

Dziś Ja gotuje
Gołąbki w Sosie Pieczarkowym 186

dzięki temu zmięknie i nie musimy jej obgotowywać do ściągania liści. 2.Cebulę podsmażyć na maśle, następnie dodać mięso mielone i smażyć do zrumienia po czym doprawić solą i pieprzem. 3.Kaszę i ryż ugotować, po czym zmieszać z mięsem mielonym. 4.Ściągnąć liście z kapusty, usunąć głębie. na każdy listek nałożyć dużą łyżkę mięsa mielonego i zawinąć

Dziś Ja gotuje
Skrzydełka marynowane w Sosie Hoisin (pieczone) 124

części kurczaka oraz żeberek. Jego słodko-pikantny i lekko czosnkowy aromat sprawia, że idealnie sprawdza się jako składnik marynat oraz sos do potraw smażonych i pieczonych. Wspaniale komponuje się też z owocami morza, daniami z ryżu i makaronu. Tu przedstawiam Wam prostą propozycję ze skrzydełkami w roli głównej. Polecam! 10 skrzydełek z kurczaka Marynata: 3-4 łyżki Sosu Hoisin

Di gotuje
Placuszki ryżowe 128

Placuszki ryżowe idealne na śniadanie czy na deser. Mają mięciutkie wnętrze i chrupiące brzegi. Ryż wystarczy ugotować dzień wcześniej aby był chłodny wtedy lepiej się je smaży. Polecam bardzo gorąco, podałam je z konfiturą z truskawek ale tutaj pełna dowolność. Placuszki ryżowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pomidory faszerowane ryżem i mięsem 130

sparzamy wrzątkiem, odcinamy końce i wydrążamy łyżeczką środek. Na patelni roztapiamy masło, podsmażamy pociętą w kostkę cebulę, dodajemy mięso mielone i smażymy na wolnym ogniu. Dodajemy wydrążone kawałki pomidora, doprawiamy przyprawami, dusimy pod przykryciem przez 20 minut. Ryż gotujemy na sypko. Usmażony farsz przekładamy na deskę (lub do rozdrabniacza) i tniemy nożem na drobne kawałki, mieszamy z ugotowanym ryżem

Gotowanie i blogowanie
Kotlety de volaille faszerowane serem i suszonymi pomidorami 136

zwinięty na pół plaster sera i 1 suszony pomidor, w razie potrzeby dopraw, zwiń i pospinaj wykałaczkami. Obtaczaj w roztrzepanym jajku i bułce. Smaż na rumiano z każdej strony. Podawaj z ziemniakami pod każdą postacią, ryżem lub kaszą oraz surówkami. Udekoruj kiełkami, koprem lub pietruszką. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Ryba w cieście z kurkumą 197

zaczynamy smażyć rybę , kiedy mamy przygotowane już ciasto naleśnikowe to zamaczamy rybę bardzo dobrze w cieście i układamy na bardzo dobrze rozgrzanej patelni , smażymy na złoty kolor , na małym ogniu i gotowe . Super smakuje z ryżem .      Wykonanie ciasta do ryby  Do miski wpijamy jajka i dodajemy jajka , mleko , sól ,kurkumę i wszytko bardzo dokładnie mieszamy , ciasto

Mój Smak