ryż smażony - 6533 przepisów (strona:114/436)

Udka z rodzynkami po turecku 170

pieprz olej do smażenia sól Przygotowanie   Udka myłem , dokładnie osuszyłem , natarłem solą i pieprzem. Rodzynki i owoce goji umyłem i osuszyłem. Obrałem i posiekałem cebulę , przesmażyłem ją na gorącym oleju. Do cebuli włożyłem udka , dodałem rodzynki , owoce goji i łyżeczkę cynamonu. Wlałem tyle gorącej wody, aby zakryła mięso , przykryłem i dusiłem 30 minut. Ryż ugotowałem na półtwardo , odcedziłem

R'n'G Kitchen
Z Tą Patelnią Ci się Upiecze! ;) 184

płynu do naczyń. Postanowiłam pokazać Wam patelnię w akcji z naleśnikami. Na zdjęciu wyżej widzicie naleśnik, który właśnie się smaży. Smaży się bez wcześniejszego posmarowania patelni tłuszczem, Tak dokładnie, smażyłam beztłuszczowo! Dodatkowo widać nasz Thermopoint jest czerwony, znaczy to, że patelnia jest mocno rozgrzana. Tu już przewróciłam naleśnik na drugą stronę i widzicie, że nie jest ani postrzępiony(...)przystosowane do bardzo wysokich temperatur. Można wstawiać nawet do piekarnika do aż 160 stopni! Garnki również, często właśnie w piekarniku odparowuję kasze i ryż :) A tu zbliżenie specjalnie dla Was. Tak wygląda patelnia i po smażeniu i po zapieczeniu naleśników! Tu wyraźnie widać, że nic nie przywiera i nie przypala się do powierzchni. Zapieczone naleśniki dodatkowo posypałam cukrem

Blondynka Gotuje
Risotto z krewetkami i cukinią 130

średnie cebule, 2 szklanki pokrojonej w kostkę cukinii, 20 szt krewetek królewskie, 1,5 litra bulionu drobiowego, olej do smażenia, Sól, pieprz   Przepis krok po kroku Krok 1  Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Dodajemy ryż i chwilę przesmażamy na małym ogniu tak aby ziarenka ryżu stały się na pół przezroczyste, ale w żadnym razie

W kuchennej krainie
Schab w cynamonie z gruszką, fenkułem, dzikim ryżem i gorgonzolą 244

gałki muszkatołowej Schab kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, cynamonem oraz gałką muszkatołową. Kawałki schabu grillujemy na patelni grillowej bądź smażymy na patelni, która nie wymaga użycia tłuszczu. Grillowane/usmażone kawałki odkładamy na bok. W tym czasie gotujemy ryż do miękkości, według przepisu na opakowaniu. Gruszkę oraz fenkuł siekamy w drobną kostkę. Na patelnię wlewamy wino, czekamy aż się

Mango Papaja
Fast and fryless, czyli szybko i bez smażenia 38

aksamitny i niecodzienny:) Niedziela – Fish and chips bez smażenia Fish and chips bez smażenia – to możliwe Pomysł na to danie wzięliśmy od Melanie Clark, blogerki współpracującej z New York Timesem. Przepis jest tak prosty, że żałujemy, że wcześniej sami na to nie wpadliśmy! Zaczynamy jak w klasycznej, smażonej wersji fish and chips – ryba trafia do panierki(...)ładnie wygląda. Wtorek – Pieczona pierś kurczaka z ryżem a la pilaf Ryż nie jest ulubionym składnikiem w naszej kuchni. Nie używamy go zbyt często (bo ja kocham ziemniaki, a Agnieszka makaron, więc o ryż nikt nie walczy ;-). Poza tym wolimy od niego różnego rodzaju kasze. W tym tygodniu ryż wystąpił jednak w dwóch potrawach i naprawdę

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień – fast and fryless, czyli szybko i bez smażenia 222

tygodniu rządziły duety. W niedzielę do pieczonej fish and chips zjedliśmy surówkę z czerwonej kapusty, którą dodaliśmy też do wtorkowego obiadu, czyli pieczonej piersi kurczaka z ryżem . Ryż pojawił się w naszym menu jeszcze raz, dzień później, jako jeden ze składników burrito . W burrito zawinęliśmy też pieczone warzywa: paprykę, cukinię i brokuł, które z kolei stały się podstawą poniedziałkowego(...)aksamitny i niecodzienny:) Niedziela – Fish and chips bez smażenia Fish and chips bez smażenia – to możliwe Pomysł na to danie wzięliśmy od Melanie Clark, blogerki współpracującej z New York Timesem. Przepis jest tak prosty, że żałujemy, że wcześniej sami na to nie wpadliśmy! Zaczynamy jak w klasycznej, smażonej wersji fish and chips – ryba trafia do panierki

Niedzielny kucharz
Zapiekanka brokułowo-kalafiorowa 213

Przepyszna zapiekanka z dwoma serami i mięsem z kurczaka na dzisjejszy obiad. Moja rodzinka uwielbia takie zapiekankiZapiekanka brokułowo-kalafiorowa SKŁADNIKI:kalafior - 250 gbrokuł - 250 gfilet

Kuchnia Danusi
kotlety z wątróbki 560

Moja rodzina jest zdecydowanie na TAK ;-) Jeśli lubicie zamienić czasem tradycyjny mielony na coś innego, proponuję spróbować pysznych kotletów z ryżu . składniki: 1/2 kg wątróbki drobiowej 1 średnia cebula 2 jajka 2 pełne łyżki mąki sól, pieprz olej do smażenia wykonanie: Wątróbkę myję, osuszam papierowymi ręcznikami i kroję w drobną kostkę jednocześnie oczyszczając ją z błon. Cebulę drobno siekam, dodaję

babka w formie
Wegańskie gołąbki z zieloną soczewicą i wędzonym tofu 201

wędzonego 2 cebule 2-3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki oleju + olej do smażenia 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki lubczyku 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 1/2 łyżeczki cukru 1,5 litra bulionu warzywnego 500g przecieru pomidorowego 1 łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie: Ryż i soczewicę ugotuj w osobnych garnkach zgodnie z opisem na opakowaniu. Pokrój cebulę

wegujemy
Carry z kurczakiem i mleczkiem kokosowym 119

www.Skworcu.com.pl . 1. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Na patelnie dokładamy też  carry, kurkumę i imbir, a pod koniec smażenia dodajemy również koncentrat pomidorowy i zostawiamy razem an ogniu jeszcze przez 2-3 minuty. 2. Mięso myjemy, suszymy, kroimy w kostkę. W dużym rondlu rozgrzewamy olej, smażymy mięso na złoty kolor, solimy i pieprzymy(...)następnie podlewamy bulionem, dodajemy warzywa z przyprawami z patelni, wlewamy mleczko kokosowe i wszystko razem dusimy, doprawiamy do smaku. Podajemy ze świeżym pieczywem, ryżem, kaszą i świeżą sałatą. Jeśli chodzi o chili to już kwestia indywidualna każdego z Was, dodajcie tyle ile lubicie lub zupełnie z niego zrezygnujcie

Apetyczna babeczka
Chrupiąca wołowina po tajsku danie, w którym się zakochacie 162

sezamowy, wrzucamy warzywa i smażymy mieszając je co jakiś czas przez około 5 minut, aż zrobią się miękkie. Ściągamy patelnię z ognia, warzywa odkładamy i znów na patelnię dolewamy odrobinę oleju sezamowego i smażymy wołowinę przez około 3 minuty lub do czasu, aż ładnie się przyrumieni. Na mięso wylewamy przygotowany na początku sos i smażymy kolejne 5 minut, aż zgęstnieje(...)równo pokryje całe mięso. Podajemy w misce układając kolejno: ryż na to warzywa i mięso, wszystko posypujemy sezamem i drobno posiekaną bazylią, kiełkami rzodkiewki i kilkoma listkami mięty. Wołowina po tajsku najlepiej smakuje serwowana ciepła! Palce lizać Smacznego!   Artykuł Chrupiąca wołowina po tajsku danie, w którym się zakochacie pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Risotto z pieczarkami 107

głębokiej patelni roztopić masło i zeszklić drobniutko pokrojoną szalotkę oraz czosnek wyciśnięty przez praskę.  Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć przez kilka-kilkanaście minut aż pieczarki się przyrumienią, a woda z nich odparuje. Dodać ryż, dokładnie wymieszać i chwilę przesmażyć. Następnie stopniowo podlewać bulionem, mieszać, gdy płyn się wchłonie dolać kolejną porcję i tak do czasu

Codzienne Gotowanie
Warsztaty Kulinarne z Fit&Easy i Sebastianem Olmą 168

konsystencji jak pesto. Halibuta smaż na patelni od strony skóry, następnie przełóż na papierowy ręcznik aby się pozbyć nadmiaru oleju. Na płaskim talerzu ułóż sos z rukoli, filet halibuta, smażone kawałki kalafiora, komosę ryżową i całość udekoruj ładnymi listkami rukoli. Dressing do mix Active : Oliwę z oliwek wymieszaj z koperkiem, musztardą Dijon i miodem tak aby powstała jednolita konsystencja(...)liście szpinaku. W małym rondelku podgrzej olej, gdy będzie miał powyżej 160 st. zacznij smażyć listki jarmużu, gdy podczas smażenia jarmuż zmieni kolor i będzie szklisty przełóż na papier aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i lekko posól. W głębokim naczyniu ułóż porcję ryżu, dodaj marynowane kurki i całość przykryj listkami jarmużu. 6. Panna cotta z białą czekoladą i galaretką

SMYKWKUCHNI
Ryż smażony z porem 105

olej rzepakowy Ryż gotujemy al dente. W międzyczasie pora kroimy w półplasterki (lub mniejsze części) i na niewielkim ogniu podsmażamy do zrumienienia. Ryż odcedzamy i dodajemy do pora, doprawiamy solą i pieprzem, wszystko smażymy 5 minut. Pod koniec dodajemy sok z cytryny i siemię, mieszamy

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania