passaty pomidorowej 1 łyżeczka papryki słodkiej 0,5 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej szczypta papryki ostrej wędzonej natka pietruszki Przygotowanie Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Podsmażamy cebulę, dodajemy pokrojone w kostkę papryki, smażymy 10 minut aż lekko zmięknie papryka, dodajemy posiekany czosnek, pokrojoną w kostkę cukinię i selera. Chwilę podsmażamy, po czym dodajemy koncentrat pomidorowy
Dieta Rozdzielna i Zdrowiezmieszały. Risotto podajemy z kiełkami brokułów. Rada: Risotto lubi, żeby mieć nad nim kontrolę. Trzeba często go mieszać i dolewać bulion. Ryż powinien mieć grube, owalne ziarenka, najlepszy jest arborio, typowy do risotta. Cebulkę smażymy na oliwie lub maśle, jak kto woli, ja używam dobrej jakości oleju rzepakowego. Zanim dolejemy płynów, każde ziarenko powinno być otoczone warstewką tłuszczu
Moniki Smakołykichilli / 1/2 świeżej chilli 1 łyżka curry sól pieprz oliwa / olej kokosowy 2-3 łyżki śmietany 18% lub mleczka kokosowego (opcjonalnie) ryż Przygotowanie: Na patelni zeszklić pokrojona w kosteczkę cebulę, następnie dodać pokrojonego w kostkę kurczaka, smażyć. Dodać pokrojone pomidory, chilli i przyprawy. Dusić około 15-20 minut. Na koniec dodać zahartowaną śmietanę (możemy ten krok pominąć), dusić jeszcze
Malinowo w kuchnidodaj czosnek i imbir i smaż przez minutę. 5. Następnie dodaj Paste Pot Tikka Masala Patak’s i smaż przez 1 minutę 6. Dodaj pokrojone pomidory i smaż 2 minuty. 7. Dodaj mleko kokosowe i gotuj minutę, po czym dodaj łososia i gotuj na niewielkim ogniu przez 4-5 minut. 8. Podawaj z ryżem lub plackami papadams, z dodatkiem świeżej(...)pastą z 3 steps Tikka Masala Patak’s i smaż 1 minutę. 4. Dodaj 80 ml wody i wszystkie warzywa pokrojone w kostkę. Smaż około 3 minut, a następnie dodaj sos pomidorowy z 3 steps Tikka Masala Patak’s. Duś na mniejszym ogniu około 15 minut. Podawaj z ryżem, kolendrą i w razie potrzeby z dodatkiem jogurtu greckiego. ZUPA
nietylkopasta.plkurkami, natkę pietruszki i ser. Wszystko zwijamy w ciasną roladkę. Każdą panierujemy w przyprawionym solą i pieprzem rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony. W garnku gotujemy wodę. Wsypujemy ryż, mrożony groszek i marchewkę. Solimy. Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut
VioletoweKucharzeniewrzuć: posiekany czosnek, cebulę, pora. Smaż ok 5 minut i dodaj kminek chili, słodką paprykę. Mieszaj i smaż ok 5 minut. Dodaj posiekaną paprykę. 4) Pokrojonego kurczaka wymieszaj z curry. 5) Na patelnię dodaj cytrynę, chilli, maggi i kurczaka. 6) Smaż i mieszaj do miękkiego i gotowego do jedzenia kurczaka :) 7) Podawaj z ryżem SMACZNEGO! CAŁOŚĆ MA OK: 320kcal
fitolarun.blogspot.commała cukinia 1 cebula sos słodko-kwaśny (np.Indian Wok Goan Sweet& S our Patak's) olej kokosowy do smażenia panierka: 100 g mąki ziemniaczanej 100 g mąki pszennej 1 łyżka wiórków kokosowych 2 jajka 100 ml wody brązowy ryż do podania Przygotowanie: Filety kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny. Jajka roztrzepujemy dodając obydwie mąki i wiórki(...)kawałki ryby i smażymy je na głębokim tłuszczu. Na oddzielnej patelni rozgrzewamy olej kokosowy podsmażamy na nim pokrojoną w kostkę cukinię, pomidorki koktajlowe przecięte na połówki oraz cebulę pokrojoną w pióra. Kiedy warzywa lekko zmiękną dodajemy sos słodko- kwaśny i gotujemy kilka minut. Do ugotowanego sosu wrzucamy usmażone w cieście kawałki ryby. Podajemy z brązowym ryżem
Bon appetit mon amieduża cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka oleju tymianek, sól, pieprz NA KOTLETY: 1 torebka ryżu jaśminowego 100g bryndzy sól, pieprz, papryka słodka wędzona olej do smażenia DODATKOWO: szparagi papryka Przygotowanie: MIĘSO: Oczyszczone mięso pokroić na grube kawałki, posolić, posypać pieprzem. Olej rozgrzać w garnku, mocno obsmażyć na nim łopatkę, aby zamknąć wszystkie pory. Pieczarki(...)dusić na najmniejszym ogniu około godzinę. Po tym czasie sprawdzić czy mięso jest miękkie, w razie potrzeby przedłużyć czas duszenia. Należy uzupełniać również poziom płynu w garnku. KOTLETY: Ryż ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić, przykryć pokrywką i zostawić w garnku aż wystygnie. Po tym czasie rozciąć torebkę, dodać bryndzę, widelcem połączyć na jednolitą masę. Doprawić solą, pieprzem i papryką
Cakes By Kejtczosnek obrać, posiekać w kostkę. Na dużą głębszą patelnię wrzucić boczek i podsmażyć aż wytopi się tłuszcz, dodać cebulę z czosnkiem i smażyć chwilę, dodać koncentrat pomidorowy, przesmażyć całość aż zabulgocze, wsypać suchy ryż, dodać oliwę i masło po dwóch minutach zalać winem, dusić do odparowania wina. Następnie oddać pokrojoną w kostkę paprykę i umyte
Wanilia i KardamonMoje dzisiejsze menu: Omlet ze smażonymi pomidorami, szpinakiem i jarmużem Shake czekoladowy z bananem błonnik + omega kurczak z brązowym ryżem+ sałata z pomidorami dużo wody i herbatki Emotikon smile Przepis na omlet 2 jajka 6 kolorowych pomidorków dwie garście szpinaku z jarmużem pomidorki kroimy podsmażamy na oleju kokosowym dodajemy szpinak i jarmuż wszystko smażymy chwilę zdejmujemy
Anioły w kuchniobiad. Poniższe danie najlepiej smakuje podane z ugotowanym ryżem. To taki słoneczny obiad w pochmurny dzień :) Składniki na 4 porcje: 1 podwójna pierś z kurczaka (co najmniej 0,5 kg) 1 duża puszka brzoskwiń w syropie + 1 szklanka soku z puszki 1/2 szklanki śmietany 30% sól, pieprz curry olej do smażenia Pierś umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki(...)pokrojone brzoskwinie. Wymieszać. Na sam koniec wlać śmietanę (należy wlewać powoli; śmietana musi być w temperaturze pokojowej!). Całość wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Powinien utworzyć się lekko kremowy sos. Kurczaka z brzoskwiniami podawać z ugotowanym ryżem
Ugotowaćdrobiowego 50 - 80 g sera pleśniowego Camen pieprz, sól 2-3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek do smażenia 1 . Na rozgrzanej oliwie podsmażamy ok. 5 minut pora i szynkę, dorzucamy ryż, prażymy przez 7 minut cały czas mieszając, aż ryż się zeszkli. Wlewamy wino i mieszamy dalej do prawie całkowitego zredukowania płynu. Dodajemy
Kuchnia Prezydentowejsmażymy aż zredukuje się płyn z pomidorów. Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą, dorzucamy ziele angielskie, liść laurowy,pokrojoną marchewkę, pietruszkę i gotujemy ok 20minut. Po tym czasie wlewamy sok pomidorowy oraz zawartość naszej patelni. Solimy, pieprzymy, dodajemy słodką i ostrą paprykę. Zasypujemy ryżem i gotujemy ok 30 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, żeby ryż
Walijskie Pichcenieobiad , który zje z przyjemnością cała rodzina!SKŁADNIKI:* ryż basmati – 200 g * filet z kurczaka – 150 g * cebula – 1 szt * jajko ( M ) – 2 szt * mąka pszenna – 3 łyżki * bułka tarta – 100 g * sól * pieprz * papryka ostra * sos sojowy – 2 łyżki * olej do smażenia – 50 mlSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Filet z kurczaka oczyszczamy , kroimy(...)wodzie wg.przepisu na opakowaniu.Odcedzamy , odstawiamy do przestudzenia.Zamarynowane mięso podsmażamy lekko na mocno rozgrzanym oleju ( uważając by się nie przypiekło , ma być tylko „ścięte” )Wyciągamy , mieszamy z ugotowanym ryżem , dodajemy drobno posiekaną cebulę.Dodajemy 2 mniejsze jajka , mąkę i przyprawy.Wyrabiamy masę ( jeśli nie będzie się chciała kleić dodajemy jeszcze odrobinę mąki).Formujemy kotlety , a następnie panierujemy w bułce tartej.Sma
Ostra na SłodkoWitajcie po wakacyjnej przerwie :) Dziś mam dla Was coś specjalnego. Perliczkę smażoną w głębokim tłuszczu z aromatycznym pomarańczowym sosem. Sosu wychodzi sporo, więc postaram się dla Was niebawem przygotować jeszcze jeden przepis, w którym go wykorzystamy. Wracając jednak do perliczki, jest to proste danie dla dwóch osób i raczej nieskomplikowane w przygotowaniu. Dobre do zaserwowania w weekend lub na kolację(...)perliczkę położoną poziomo, do temperatury 180 stopni (przyda się termometr kucharski). 1 litr nie zakryje całego ptaka, dlatego smażymy ją 10 minut od strony udek, a następnie 8 minut od strony piersi, zanurzoną do połowy w gorącym oleju. Podawać z ugotowanym ryżem. Do dekoracji można dodatkowo użyć posiekanej szalotki i/lub świeżej papryczki chilli
W kuchni wieczoremkurkumą wg przepisu na opakowaniu. Paprykę, cukinię i boczek kroimy w kostkę. Boczek podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy paprykę i cukinie, smażymy do czasu aż odparuje cześć wody, ale cukinia nadal będzie lekko chrupiąca. Do miski przekładamy ostudzony ryż, warzywa z boczkiem oraz przyprawy. Dodajemy kaszę, jajka i wszystko mieszamy. Masę przekładamy do silikonowych foremek na muffinki. Pieczemy
Gotuj z Agnesłyżka ajvaru (pasty paprykowej) 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżka jogurtu typu greckiego szalotka + tłuszcz do smażenia (u mnie mix olejowy około 1/2 łyżki) 1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym 185 g Przygotowanie: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (nie można go rozgotować). Szalotkę drobno kroimy. Następnie obsmażamy ją na tłuszczu. Zmniejszamy płomień na minimalny. Na patelnię
Słodkie okruszki