ryż smażony - 6533 przepisów (strona:104/436)

Migdałowa zupa krem z pietruszką, gruszką i rozmarynem 139

kostkę.  Pietruszki obierz i też pokrój w kostkę. W rondlu na zupę roztop masło, dodaj pietruszki, gruszki i 2 gałązki rozmarynu, smaż 5 minut do zrumienienia.  Dodaj 800 ml bulionu, zagotuj, dodaj ryż, gotuj 15 minut. Na suchej patelni upraż płatki migdałów i zrumień plastry gruszki. Z zupy usuń rozmaryn, dodaj mleko migdałowe, dopraw do smaku solą

SzczyptaSmaQ
KURCZAK Z PIECZARKAMI W SOSIE IMBIROWO JOGURTOWYM 217

szt.cebuli około 8 szt.pieczarek 300 ml.niskotłuszczowego naturalnego jogurtu łyżka kurkumy 2 łyżeczki zmielonego kminku prażone płatki migdałów do posypania (opcjonalnie) sól ryż do podania Pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę. Rozgrzałam olej i smażyłam kostki kurczaka około  10 minut,aż zbrązowiały. Dodałam do nich kurkumę. Wyjęłam je z garnka. Podsmażyłam pokrojone cienko pieczarki i również przełożyłam(...)drobno imbir i czosnek. Następnie wsypałam kminek i sól. Smażyłam około 5 minut,mieszając. Z powrotem dodałam mięso,pieczarki i wymieszałam wszystkie składniki. Wlałam część jogurtu,wymieszałam i trzymałam na wolnym ogniu, aż mięso zmięknie. Dodałam resztę jogurtu i gotowałam  5 minut na małym płomieniu. Kurczaka podawałam z ryżem. Można posypać prażonymi płatkami migdałów  i przybrać kolendrą. Smacznego

potrawyregionalne
Obiad do pracy – 5 pomysłów 120

cytryny) – do podania: Patak’s Mango Chutney Przygotowanie : Pierś z kurczaka zamarynuj w aromatycznej paście Patak’s Mild Curry. Kurczaka smaż na patelni z odrobiną tłuszczu. Najlepiej przykryj patelnię pokrywką i smaż na średnim ogniu, aż obie strony ładnie się zrumienią, a kurczak przestanie być miękki w dotyku. Po usmażeniu daj mu odpocząć 2-3 minuty(...)łyżeczka musztardy dijon, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 łyżeczka miodu Przygotowanie : Pierś z kurczaka zamarynuj w paście Patak’s Tikka Masala. Kurczaka smaż na patelni z odrobiną tłuszczu. Najlepiej przykryj patelnię pokrywką i smaż na średnim ogniu aż obie strony ładnie się zrumienią, a kurczak przestanie być sprężysty w dotyku. Po usmażeniu daj mu odpocząć 2-3 minuty

nietylkopasta.pl
Paprykarz z makreli 100

jakich ryb się doda, a także od ilości dodanego ryżu. Ugotowanego ryżu nie powinno być więcej, niż ryby i warzyw. Ryż dodawać stopniowo, wtedy łatwiej można ocenić, ile go jeszcze potrzeba. Ilość porcji: 8 Czas przygotowania: 60 minut Składniki na paprykarz z makreli: 200 g ryżu jaśminowego 700 - 800 g wędzonej makreli 3 cebule 3 marchewki 1 papryka(...)dusić pod przykryciem do miękkości marchewki. W międzyczasie dodać koncentrat, paprykę słodką i ostrą oraz czosnek. Jeśli w czasie smażenia będzie zbyt mało tłuszczu to, można zwiększyć o kilka łyżek ilość oleju. Gdy marchewka będzie miękka dodać makrelę, a następnie ryż i wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić do smaku solą. Paprykarz świetnie smakuje na ciepło

Kuchcik gotuje
ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO W CIEŚCIE FRANCUSKIM 247

patelni z 1 łyżką oliwy z oliwek (doprawiając do smaku ulubionymi przyprawami). Pod koniec smażenia dodać pieczarki, cebule i paprykę, wymieszać i smażyć jeszcze chwilę na małym ogniu. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Ugotować ryż w osolonej wodzie. Odmierzyć jedną szklankę ugotowanego ryżu, dodać do mięsa mielonego i dokładnie wszystko wymieszać. Arkusz ciasta francuskiego rozwinąć, ułożyć

Zrób to smacznie
Risotto z czerwonym ryżem, indykiem i warzywami 261

kostkę. Cebule i mięso przełożyć do głębokiej patelni lub brytfanny, polać obficie oliwą i doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Włączyć palnik i smażyć do momentu, aż mięso nie będzie surowe. W międzyczasie ugotować ryż według instrukcji na opakowaniu. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Do mięsa i cebuli wlać

Passions hobbies life
Kurczak balsamico z ryżem 166

Przełożyć do miski i wymieszać z octem balsamicznym i oliwą. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i odłożyć na 20 minut. Rozgrzać patelnię i smażyć piersi z kurczaka z obu stron na brązowo – złoty kolor. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Przełożyć do miski i podać z pokrojonym na mniejsze kawałki kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi, serem feta, oliwkami, cebulą

Pink Envelope
SAŁATKA WARSTWOWA Z KURCZAKIEM 169

czosnku Przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kebaba, ½ łyżeczki curry WYKONANIE Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie oraz z dodatkiem przyprawy curry, ugotowany ryż odcedzamy i studzimy. Kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawą do kebaba, smażymy na złoto, zostawiamy do wystudzenia. Brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ogórki, paprykę, cebulę oraz ser kroimy w kostkę

słodki bratek
Cukinia faszerowana indykiem 172

Cebulę, paprykę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Warzywa podsmażamy na oliwie. Kiedy zmiękną dodajemy mięso. Smażymy ok. 10 minut, aż straci smak surowizny. Dodajemy koncentrat pomidorowy i szklankę wody. Podsmażamy jeszcze ok. 5 minut aż sos ładnie zgęstnieje. Wrzucamy ryż i posiekaną drobno pietruszkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Cukinie przekrawamy wzdłuż. Wydrążamy środki

Pobite gary Barbary
Arroz congri. Kubański przepis na ryż z fasolą. 244

ponieważ passata najczęściej jest dosalana. My praktycznie nie używamy soli, więc dla nas jest wystarczająco słone. Dusimy wszystko ok. 10 min. kontrolując poziom wody, żeby nie przypalić ryżu. Jeśli ryż zaczyna być już miękki, wtedy dodajemy całą puszkę czarnej fasoli wraz z zalewą, posiekaną kolendrę i dodatkowo skrapiamy sokiem z limonki. Wszystko mieszamy i dusimy jeszcze chwilę. Płyn musi(...)fasolka jest już krucha, dodajemy ją do papryki i razem chwilę przesmażamy, na koniec dodajemy czosnek, pomidory i posypujemy pieprzem. Wszytko razem jeszcze chwilę smażymy, zwracając uwagę, aby nie przypalić czosnku. Gotowe :) Podajemy z ryżem i, tak jak naszej wersji, z hinduskimi pappadums. Jeśli ich nie macie możecie podać np. grzanki z pampuchów. Przepis na grzanki TUTAJ   Życzymy smacznego

vegetanie
Potrawka z indyka z brukselką 174

brukselek 0,5kg sznycli z indyka 200ml śmietany 18% 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego duża cebula pieprz, sól przyprawa do indyka garść świeżej bazylii ryż (do podania) Przygotowanie: Indyka myjemy i kroimy na drobne kawałki. Smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem przyprawy do indyka na oleju rzepakowym. Cebulę obieramy i kroimy w półplastry. Dodajemy do indyka i dusimy z dodatkiem

ChilliJemy
pieczony szczupak z czosnkowo maślanym farszem 173

osób cały szczupak o wadze około półtorej kilograma 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku sól,pieprz dodatkowo sznurek z naturalnego włókna na sporządzenie  farszu 1,5 szklanki ugotowanego ryżu 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku 1 jajko 1/3 pęczka natki pietruszki 1/2 pęczka szczypioru pieprz, sól sposób przygotowania Z całego ( nie patroszonego) szczupaka za pomocą noża zeskrobujemy łuskę(...)odstawiamy w chłodne miejsce na dwie, trzy godziny. Teraz na patelni rozgrzewamy dwie łyżki masła, dodajemy dwa,  drobno posiekane, ząbki czosnku i smażymy całość przez minutę. Czosnek razem z masłem dodajemy do ryżu i mieszamy dokładając rozbite jajko, posiekaną natkę pietruszki i szczypior, Całość  solimy, pieprzymy i wyrabiamy na jednolitą  masę. Tuszkę szczupaka układamy na grzbiecie, wkładamy

Miód i pieprz
Gołąbki z meksykańską nutą 123

podsmażamy na patelni razem z wyciśniętym praską czosnkiem ( 2 ząbki ) .Jak już zmięknie dodajemy do niej mieloną ,słodką paprykę mieszamy i smażymy jeszcze około minutki . Odstawiamy do wystygnięcia . Mięso mielone przekładamy do miski , dodajemy do niego surowy ryż . Ugotuje się on już w gołąbkach częściowo pochłaniając soki z mięsa ,a gołąbki będą smaczniejsze . Następnie jajka , siekane drobniutko jalapeno , mielony(...)kumin , paprykę wędzoną , sól do smaku , ketchup i smażoną wystudzoną cebulę . Wyrabiamy na gładką masę . Każdy liść kapusty nadziewamy łyżką farszu mięsnego i zwijamy . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gołąbki obsmażamy na smalcu z obu stron , to wprowadzi do sosu więcej aromatu . Przekładamy do brytfanki wyłożonej siekanym wędzonym boczkiem i liśćmi kapusty . Dodając jeden wyciśnięty praską ząbek czosnku i łyżkę ostrej ,mielonej

Ogrodnik w podróży
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka 160

cebulę. Bakłażany kroimy wzdłuż, każdy na dwie części. Wydrążamy z nich miąższ, uważając żeby nie przeciąć skóry. Wydrążony miąższ dodajemy do cebuli i smażymy kilka minut, po czym zdejmujemy z ognia. Mięso mieszamy z ugotowanym ryżem, drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami, podsmażoną cebulą z bakłażanem. Przyprawiamy solą, pieprzem. Farsz wkładamy do wydrążonych bakłażanów, które układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Bakłażany posypujemy

Smakowity Blog Kulinarny
Sałatka curry 469

gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy curry i smażymy na oleju kokosowym (można smażyć na zwykłym). Kurczaka wykładamy na ręcznik papierowy do ostygnięcia. Jeżeli robimy sałatkę z szynką, to kroimy ją w kostkę. Groszek odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki razem mieszamy( ryż, kurczak, groszek, ser). Majonez łączymy z jogurtem i  dodajemy drobno posiekany

Olikowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania