ryż smażony - 6533 przepisów (strona:97/436)

Wołowina w sosie słodko kwaśnym 212

biały ryż. Danie posypuję dymką i sesamem. Obiad gotowy w 15 minut pod warunkiem, że wszystkie składniki są gotowe do smażenia. To danie podaję na talerzu prosto z patelni. Smakuje wtedy najlepiej. Wołowina koniecznie musi być krótko smażona inaczej nieprzyjemnie stwardnieje. Do woka wrzucam mięso partiami, olej zachowuje temperaturę a mięso jest miękkie i chrupiące. Solę je dopiero(...)wymieszaj delikatnie. Smaż wołowinę porcjami na mocno rozgrzanym oleju. Smaż krótko, bo inaczej wołowina będzie sucha. Wyjmij na talerz i trzymaj w cieple. Na tym samym oleju podsmaż dymkę pokrojoną w piórka. Przygotuj sos. Wszystkie płynne składniki umieść w rondelku. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojony imbir. Zagotuj sos dodaj mięso i wymieszaj. Ugotuj ryż. Podaj wołowinę

codojedzenia
Ryba w Cieście z Sosem Słodko-Kwaśnym 213

stron, aż ciasto stanie się chrupiące i złociste. Przekładamy na ręczniki papierowe aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Polewamy ciepłym sosem słodko kwaśnym. Podajemy z ryżem lub ziemniakami w dowolnej postaci oraz dowolnymi surówkami.* zaleca się smażenie ryby w dość głębokim tłuszczuMoje posty

Słodka Strona
Risotto z łososiem i zielonym groszkiem 146

osolonego wrzątku i gotować około 3-4 minuty. 3.  Por, cebulę drobno posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz tymianek. Smażyć całość około 5 minut. Po tym czasie dodać ryż, podlać bulionem wymieszanym z vegetą i całość gotować cały czas podlewając bulionem aż do momentu gdy ryż będzie gotowy. 4.  Łososia i groszek

Szalona Kuchnia Eweliny
Filet z kurczaka w chrupiącej panierce 606

sosu chilli  2 szklanki płatków kukurydzianych  tłuszcz do smażenia  papryka słodka  sól  pieprz kolorowy  sos sojowy ciemny (łyżka)  200 - 300 g mieszanki warzyw chińskich  200 g ryżu  1 łyżka masła PRZYGOTOWANIE: Na patelnie wrzucamy masło, roztapiamy i wsypujemy ryż, przesmażamy go do uzyskania perłowego koloru. Zalewamy wodą i gotujemy(...)Kurczaka (filet) przekrawamy wzdłuż by niebyły zbyt gruby,  następnie panierujemy w jajku oraz w płatkach   smażymy na złoty kolor na wolnym ogniu  Warzywa wrzucamy do woka, podduszamy z odrobiną wody i sosu sojowego.  Na talerze nakładamy ryż, następnie porcję warzyw i upieczonego kurczaka. Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Chili con carne (wolno gotowane) 157

sosie adobo * 1 laska cynamonu 1 łyżeczka nasion kuminu 1/2 łyżeczki ziaren kolendry 600 g pomidorów z puszki sól i pieprz oliwa do smażenia dodatkowo do podania kwaśna śmietana listki kolendry brązowy ryż Fasolę zalać wodą, odstawić na kilka godzin. Przygotować pozostałe składniki. Mięso opłukać, osuszyć. Pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać w niewielką kostkę. Marchewkę oraz seler obrać

Pełny talerz
Wieprzowina z Tonkatsu 165

Danie kuchni japońskiej Składniki 400 g schabu wieprzowego 2 jajka olej do smażenia bułka tarta sól ,pieprz Sos: 1/3 szkl ketchupu 100 ml sosu sojowego (ciemnego) łyżka cukru Dodatkowo: ryż jaśminowy trawa cytrynowa grzyby mun Przygotowanie   Schab kroimy w cienkie plasterki ,oprószamy solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na 30 min. Mięso obtaczamy najpierw w rozbełtanych jajkach(...)następnie w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron. Osączamy ręcznikiem papierowym z nadmiaru tłuszczu. Następnie kroimy na paski około 2 cm. Sos: Sos sojowy mieszamy z ketchupem i cukrem. Całość można podać z ryżem jaśminowym wymieszanym z trawą cytrynową oraz grzybami

R'n'G Kitchen
Dziki ryż z warzywami i mango 163

Dziki ryż , inaczej nasiona trawy wodnej (znad brzegów Missisipi) to pyszny dodatek do naszych obiadów. Dzięki zawartości witamin z grupy B, ryż dziki jest doskonałym produktem uzupełniającym możliwe niedobory w diecie.  Witamina B1, B3, B6 są niezbędne dla wielu procesów metabolicznych, funkcjonowania układu nerwowego, mięśni i serca.Ryż dziki zawiera ważne składniki mineralne m.in. cynk i miedź(...)sałatkę. Zjeść na ciepło i na zimno. Sam lub z dodatkami. U mnie dzisiaj na obiad dziki ryż z warzywami i mango. Spora dawka energii. Składniki 100 g  dzikiego ryżu opakowanie warzyw na patelnię (jakie lubicie) olej kokosowy nierafinowany do smażenia mix kolorowych sałat mango sól, u mnie himalaska różowa pieprz ziołowy pół łyżeczki cynamonu szczypta kurkumy + pół

Z Kuchni Do Kuchni
Gołąbki bez zawijania 287

manny 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki Skworcu sól pieprz 1 słoiczek koncentratu pomidorowego mąka do obtoczenia gołąbków 1,5 litra bulionu olej do smażenia Wykonanie: Kapustę drobno siekamy lub ścieramy na tarce. Ja poszatkowałam. Ryż ugotowałam w osolonej wodzie. Cebule obrałam, pokroiłam w kostkę, obsmażyłam na oleju. Do dużej miski włożyłam mięso, ugotowany ryż, poszatkowaną kapustę, połowę przesmażonej

Blondynka Gotuje
Kurczak w sosie pomarańczowym z sezamem 128

łyżki cukru brązowego łyżeczka ostrej papryki 3 łyżki sezamu sól i pieprz do smaku ryż do podania Przepis 1 Mięso kroimy w kostkę i obficie solimy i pieprzymy. 2 Mąkę łączymy z jajkiem na jednolitą masę. Obtaczamy nią kurczaka i smażymy na mocno rozgrzanym oleju z dwóch stron do zrumienienia. 3 Następnie przygotowujemy sos. Łączymy wszystkie składniki (oprócz sezamu

Kuchnia Bazylii
Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską 163

Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Kapustę pekińską drobno posiekać. Połączyć dokładnie mięso, kapustę, cebulę, mannę, ryż, jajka, rozgnieciony czosnek i przyprawy. Jeśli masa jest bardzo luźna dodać kasze mannę. Z masy formować kotleciki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor, następnie przekładać do brytfanki. Składniki sosu zmiksować blenderem, polać usmażone gołąbki

coolinarny
Devolaile w płatkach owsianych 194

środek każdego kotleta układamy plasterek sera i zawijamy roladki. Jajko roztrzepujemy ze słodką papryką, obtaczamy w nim kotlety. Następnie obtaczamy w płatkach owsianych i smażymy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Podajemy z ryżem. Smacznego

Aga w kuchni
Kurczak curry z ryżem i kolorowymi warzywami 365

Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Paprykę kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na oleju. Dodajemy pierś, smażymy na rumiano i przekładamy na talerzyk (nadmiar oleju wylewamy). Na tej samej patelni zagotowujemy 1 szklankę wody, wsypujemy ryż, solimy i gotujemy na małym ogniu do miękkości od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dolewamy wody. Kiedy ryż

Na Ciasteczkowych Papierach
Risotto z wątróbką, koźlarzem i gruszką na wermucie. 169

dorzucamy do ryżu, który co jakiś czas mieszamy i podsmażamy do momentu, aż będzie na ząb. Możemy podlewać wodą. Na maśle smażymy wątróbkę, solimy, pieprzymy i przyprawiamy sporą ilością tymianku. Dodajemy posiekaną gruszkę. Podsmażamy chwilę. Gdy ryż będzie gotowy, a płyn odparuje, łączymy całość z wątróbką. Dodajemy kilka łyżek śmietanki. Mieszamy, ściągamy z ognia. Posypujemy parmezanem, mieszamy

BaRepas
Zapiekanka ryżowa z miesem i warzywami. 99

Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Filet myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka, solimy, pieprzymy i smażymy na łyżce oleju do miękkości. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem lub masłem. Dno wykładamy ryżem, ugniatając łyżką. Po wierzchu smarujemy majonezem. Następnie wykładamy podsmażone mięso. Na mięso wylewamy passate. Paprykę jak i ogórki kroimy w plasterki lub paseczki

Radość kipiąca uśmiechem.
Schab faszerowany, z ryżem i groszkiem 252

smarujemy pesto z suszonych pomidorów, układamy plastry sera mozzarella. Każdy plaster schabu zwijamy ciasno jak roladę wołową, spinamy wykałaczkami i układamy na rozgrzanej patelni, smażymy po 5 minut z każdej strony pod przykryciem, wsypujemy ryż i chwilkę go prażymy, podlewamy wodą, dodajemy resztę kostki mięsnej i dusimy aż schab będzie miękki, a ryż stanie się sypki. Dorzucamy mrożony

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania