ryż smażony - 6533 przepisów (strona:102/436)

Czas rodzinnego obiadu 117

wrzenia i gotujemy na małym ogniu, bez pokrywki (jeśli używamy mięso wieprzowe, smażymy 15 minut, w przypadku mięsa drobiowego wystarczy tylko 10 minut). Pod koniec smażenia doprawiamy sola, pieprzem i cukrem. Podajemy pulpety z ryżem, makaronem lub ziemniaczkami. Przepis na pulpeciki w sosie pomidorowym w wersji do wydruku i PDF Artykuł Czas rodzinnego obiadu pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje

KulinarneImpresje.pl
Kurczak po azjatycku z papryką 382

ewentualnie dostosuj do swojego smaku, dodaj mąkę ziemniaczaną, zakręć ponownie słoik i znów nim żwawo potrząsaj, wlej sos do woka z mięsem i papryką smaż wszystko razem chwilę do zgęstnienia sosu podawaj z ryżem, makaronem ryżowym bądź makaronem noodle gotowe! Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Gołąbki bez zawijania. 120

szkl. poszatkowanej białej kapusty 2 jajka sól pieprz olej do smażenia sos: 1 l bulionu, 1 łyżka papryki wędzonej, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, 1/2 szkl. śmietany słodkiej 30%, pieprz, 1 łyżka cukru Wykonanie: Poszatkowaną kapustę blanszować przez kilka minut, następnie dokładnie odcedzić i wystudzić. Mięso, surowy ryż, kapustę, jajka oraz sól i pieprz wymieszać na jednolitą masę. Formować

zadanie-gotowanie
Polędwiczka w suszonymi pomidorami i oliwkami 215

wymaga długiej obróbki termicznej, dlatego krótko obsmażamy ja z dwóch stron. Dodajemy suszone pomidory, pokrojone oliwki, posiekany rozmaryn i leciutko podlewamy wodą. Chwilkę smażymy-gotowe. U mnie do podania kulki z czerwonego  ryżu, przepis znajdziecie TUTAJ: https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/03/czerwony-ryz.html

Kopystką po garach
Hiszpańskie Oliwki 109

śródziemnomorskiej kuchni, złagodzono smak niektórych staropolskich potraw oraz ciężkich i zawiesistych sosów. Wytworne obiady, często kończyły się lodami, tortami, ciastkami z galaretką, czekoladami czy smażonymi kasztanami. Kuchnia na dworze królewskiej pary, obfitowała w ryż, różnego rodzaju korzenie, pieprz, koper, szafran, imbir, gałkę muszkatołową, goździki, cynamon, cukier, marcepany i oliwę z oliwek. Przemiany uwidoczniał również bogatszy asortyment warzyw, do których

królestwo garów
WANILIOWY RYŻ Z JABŁKAMI 118

zmięknie. Jabłko obrać, drobno pokroić, posypać cynamonem i wymieszać. Na patelnie wsypać cukier i wlać wodę. Wszystko lekko zagotować. Wsypać pokrojone jabłko i smażyć aż zmięknie, od czasu do czasu mieszając. W miseczkach ułożyć warstwę ryżu, warstwę jabłek, znów warstwę ryżu i resztę jabłek. Udekorować. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu

Kuchnia w opałach
Lekki panierowany filecik 154

bazylia Mąkę mieszamy z przyprawami i bułką tartą. Filety kroimy na małe porcje i niezbyt grube .. ok 1 cm Panierujemy fileciki w przygotowanej panierce i smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor. Podajemy z ryżem z wody i sałatą

Gotowanie jest łatwe
KOTLECIKI JAJECZNE Z SZYNKĄ 140

smaku solą, pieprzem i przyprawą do jajek. Masę dokładnie mieszamy. Dłonią nabieramy porcję i spłaszczamy formując kotlety. Na koniec kotleciki obtaczamy w bułce tartej smażymy na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Kotlety podajemy z ryżem, keczupem i surówką z kapusty pekińskiej i papryki. Zdjęcie pochodzi z przyślij przepis wyd. specjalne "Sycąca kuchnia zimowa" Kotleciki wielokrotnie robione tylko brak zdjęcia własnego

Ciastka - domowe słodkości
Filety z indyka w sezamie. 156

rozkłócić z mlekiem i szczyptą soli. Rozgrzać olej na patelni.  Kolejno w jajku a później w sezamie obtaczać fileciki i kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć z każdej strony na rumiano. Gotowe! Podawać z ryżem lub ziemniakami z ulubionymi surówkami np smacznym Colesławem

Tagebuch po polsku
Kurczak z jarmużem i pieczarkami w mleku kokosowym 128

Dodać pieczarki pokrojone w półtalarki. Podsmażyć do miękkości.  Następnie dodać jarmuż i chwilę zeszklić. Dodać sos sojowy i mleko kokosowe. Chwilę dusić. Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym. Smacznego, Anulla Patelnię do niskotłuszczowego smażenia można nabyć w sklepie:  www.sklep.dajar.pl

Fabryka pomysłów
Mielone nadziewane serem feta i suszonymi pomidorami 105

bułkę tartą, wyrobić masę. Podzielić na 6 części. Rozklepać porcję, położyć plasterek sera i kawałek pomidora, zawinąć dokładnie w mięso, panierować w bułce i smażyć na tłuszczu na wolnym ogniu. Do kotlecików podałam ryż ugotowany z dodatkiem suszonych grzybów i łyżki oliwy

Gotowanie jest łatwe
Marynowane piersi z kurczaka. 156

kostkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, smażyć 15 min., następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory(obrane ze skórki) wszystko smażyć 15-20 min,  dodać Primerbę smażyć jeszcze 10 min. i gotowe, mięso podajemy z ryżem

Kuchnia Beaty
„pączki” z oliwkami 136

śródziemnomorskiej kuchni, złagodzono smak niektórych staropolskich potraw oraz ciężkich i zawiesistych sosów. Wytworne obiady, często kończyły się lodami, tortami, ciastkami z galaretką, czekoladami czy smażonymi kasztanami. Kuchnia na dworze królewskiej pary, obfitowała w ryż, różnego rodzaju korzenie, pieprz, koper, szafran, imbir, gałkę muszkatołową, goździki, cynamon, cukier, marcepany i oliwę z oliwek. Przemiany uwidoczniał również bogatszy asortyment warzyw, do których

królestwo garów
Proste danie z kurczakiem, papryką i pieczarkami 243

pojedyncze filety z kurczaka * 1 średnia czerwona papryka * 20 dag małych pieczarek * 5-6 łyżek śmietany * kostka knorr paprykowa i pieprzowa * sól * oliwa do smażenia * kuskus Sposób wykonania Kuskus (można zastąpić  makaronem lub ryżem) przygotować według przepisu na opakowaniu. Filety pokroić w paski. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paski, pieczarki obrać i pokroić w ćwiartki. Na patelni

Mix smaku
Kotlety z brokułów 188

posiekać. Koper umyć i posiekać. Dodać do brokułów cebulę, koper oraz 2 łyżki kaszki kukurydzianej i przyprawić. Formować kotlety, obtaczać w pozostałej kaszce i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ryżem.Smacznego

Złote przepisy