Tarta budyniowa z adwokatem i truskawkami 200Tarta tylko dla dorosłych! Tarta przygotowana z ciasta półkruchego z dodatkiem jogurtu i wypełniona waniliowy kremem budyniowym z adwokatem oraz owocami - truskawkami oraz borówkami. Całość
Kuchnia MagdaLeny
Placuszki śniadaniowe bananowo – kakaowe 189type":"HowToStep","name":"","text":"","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/placuszki-sniadaniowe-bananowo-kakaowe\/#wpzoom-rcb-direction-step-5ee492b79dfdb","image":""}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":1}} Drukuj Puszyste placki z bananem i kakao na śniadanie 5 od 1 osoby Autor: Martyna Pietruszka Danie: Śniadanie Kuchnia: Amerykańska Trudność: Łatwe Porcje 10 sztuk Przygotowanie 10 min. Smażenie 10 min. Kalorie 130 kcal Placuszki śniadaniowe(...)bananami, ciemnym kakao i siekaną gorzką czekoladą. Śniadanie w słodkiej odsłonie w wersji De Luxe. Składniki: 1/2 szklanki kaszy mannej 1 szklanka mleka 2 jajka od szczęśliwych kur 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 dojrzałe banany 2 łyżki cukru drobnego 4 kostki gorzkiej czekolady 50 t tłuszczu do smażenia DO DEKORACJI
ProstePesto.pl
Makaron z cukinią 178Makaron typu kolanka z wegetariańskim sosem cukiniowym. Pyszne i szybkie danie na lato - gotowe w niecałe 30 minut! Sos przygotowujemy z cukinii startej na tarce, z
Kuchnia MagdaLeny
Schab z pieczarkami w sosie musztardowym 142Bitki ze schabu z pieczarkami i cebulką w sosie musztardowym. Pyszne, kruche mięsko w aromatycznym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - sarepskiej oraz francuskiej, z dużą
Kuchnia MagdaLeny
Galette z truskawkami i pastą migdałową 167Galette czyli rustykalna tarta przygotowana bez użycia formy. Jest to najprostszy rodzaj tarty - wystarczy ciasto rozwałkować, nałożyć na środek nadzienie, zwinąć brzegi ciasta i do piekarnika
Kuchnia MagdaLeny
Sałatka ze szparagami 240Prosta sałatka w wersji fit z dodatkiem zielonych szparagów. Składa się z sałaty lodowej, pomidorków koktajlowych, czerwonej cebuli, czarnych oliwek, mini mozzarelli oraz gotowanych szparagów. Całość
Kuchnia MagdaLeny
Placek ziemniaczany a'la pizza 164Pieczony w piekarniku placek ziemniaczany z dodatkami w stylu pizzy - pieczarkami, papryką, kiełbasą, cebulą oraz mozzarellą. Placek ziemniaczany pełni funkcję spodu, który najpierw podpiekamy, a
Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z serkiem wiejskim 199Sałatka w wersji fit z kilku prostych składników ułożonych warstwowo - sałaty lodowej, pomidorów, ogórka, cebuli oraz serka wiejskiego i szczypiorku, podana z sosem czosnkowym na
Kuchnia MagdaLeny
Sernik z brzoskwiniami i bezą kokosową 191Sernik ze śmietankową masą serową, przygotowany na biszkopcie pszenno-kukurydzianym, z brzoskwiniami oraz bezą kokosową. Dość pracochłonny, ale jaki pyszny! Masa serowa jest bardzo delikatna
Kuchnia MagdaLeny
Sorbet truskawkowy 236Sorbet truskawkowy Lody sorbetowe to wspaniały pomysł na letni deser. Można je przygotować z owoców sezonowych- truskawek, malin lub cytrusów. Domowy sorbet truskawkowy idealnie sprawdzi się
Korniszonki
Tort czekoladowo-śmietankowy z truskawkami 167Maj to miesiąc truskawek, więc właśnie w maju warto przygotować jak najwięcej smakołyków z truskawkami, bo właśnie w maju truskawki są najlepsze. Tort czekoladowo-śmietankowy z
Korniszonki
Bliny gryczane na kefirze 183Bliny to placuszki drożdżowe z mąki gryczanej (robi się też gryczano-pszenne), które można podawać z przeróżnymi dodatkami, również na słodko. Wykonane są tylko z mąki
Kuchnia MagdaLeny
Taco ziemniak 173Taco ziemniak, czyli pieczony ziemniak nadziewany ostrym farszem mięsnym z mielonej wołowiny oraz świeżymi warzywami - pomidorami i sałatą lodową (pasuje też awokado), a to wszystko polane
Kuchnia MagdaLeny
Marynaty do mięs - 4 przepisy 209Sprawdzone marynaty idealne do mięs na grilla. Pasują do filetów z kurczaka, udek, schabu, a także karkówki. Dzięki marynatom mięso staje się bardziej aromatyczne oraz kruche
Kuchnia MagdaLeny
Ferrero Rocher sernik na zimno 424Sernik na zimno o smaku pralinek Ferrero Rocher - bez pieczenia! Przygotowany na kakaowym spodzie herbatnikowym, z masą czekoladową z mleka zagęszczonego i serka mascarpone oraz dużą
Kuchnia MagdaLeny