ryż smażony - 6533 przepisów (strona:116/436)

Pomidorowe curry z kurczakiem i mleczkiem kokosowym 243

czosnek. Następnie dodajemy zamarynowanego kurczaka. Gdy się podsmaży, wlewamy pomidory z puszki, solimy i pieprzymy do smaku. Gdy sos lekko zgęstnie wlewamy mleczko kokosowe. Smażymy na wolnym ogniu do czasu uzyskania gęstego sosu. Podajemy z ryżem lub makaronem.  Smacznego ! Ania

Mój Smak na Życie
Sylwestrowa sałatka z kurczakiem 211

rolę zimnego obiadu . Składniki : 2 szt filetu drobiowego , podsmażonego w całości na maśle i wystudzonego ( tylko lekko posolić przy smażeniu i nie kroić przed smażeniem ) 1/2 puszki ananasa w plastrach 2 szklanki ugotowanego na sypko ryżu ( gotujemy go w wodzie z dodatkiem soku z puszki po ananasie- cały sok i dopełnić wodą ) 1 średni por – tylko biały koniec(...)curry 1 łyżeczka cukru sól do smaku Filety kroimy w średnie kostki , niezbyt duże , wsypujemy do miski . Ananasa kroimy w kawałki podobnej wielkości jak kurczaka , dokładamy do filetów . Wsypujemy ryż i drobniutko posiekanego pora . Doprawiamy curry , papryką ,cukrem,solą , wyciśniętym ząbkiem czosnku . Uzupełniamy składniki majonezem , jogurtem i sosem chilli , mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki , najlepiej na noc . Następnego

Ogrodnik w podróży
Rolady wieprzowe z serem, masłem i pietruszką 198

mięsa.  Szczelnie zawijamy rolady. Możemy na końcu związać sznureczkiem lub spiąć wykałaczkami. Następnie obtaczamy w jajku i bułce i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy, aż będą rumiane z każdej strony. Smacznego! Podajemy z ziemniakami, ryżem lub frytkami z dowolnymi surówkami

Tagebuch po polsku
Curry z orzechami nerkowca 123

kurczak lekko się podsmaży - zrobi się biały, następnie dodać pieczarki pokrojone na niewielkie kawałki. Podlać niewielką ilością wody do uzyskania pożądanej gęstości sosu i smażyć przez kilkanaście minut aż kurczak będzie usmażony. Podawać natychmiast z ryżem lub chlebkiem naan .  Smcznego

Codzienne Gotowanie
Zupa brokułowa z serem pleśniowym 152

gotowania), miksujemy. Na małym ogniu gotujemy kilka minut, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Wsypujemy ryż, całość gotujemy na małym ogniu (do miękkości ryżu), co jakiś czas mieszając. Filet z kurczaka kroimy w kostkę, smażymy na oliwie, dodajemy do zupy razem z różyczkami brokułu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Szafranowy kurczak 142

umyć i osuszyć. Wszystkie składniki marynaty wymieszać i dokładnie obtoczyć w niej kurczaka. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Patelnię grillową rozgrzać i smażyć na niej piersi z kurczaka z obu stron. Podawać z ryżem , frytkami lub z ziemniakami. szafranowy kurczak inspiracja Kuchnia polska dla każdego

O kuchni z uczuciem
Kraina oliwą,winem i miodem płynąca - kilka wspomnień z kreteńskich wakacji 214

dipów, a także do zawijania gyrosu tzatziki - dip z jogurtu greckiego z czosnkiem, świeżym ogórkiem i oliwą fava - pasta z żółtego grochu ze smażoną cebulką, oliwą i cytryną, szczególnie popularna na wyspie Santorini dolmades - ryż z mięsem jagnięcym zawijany w liście winogron (coś jak polskie gołąbki). Danie główne też dostaniemy, jednak nie należy się spodziewać zbytniego entuzjazmu ze strony

W kuchni Katie
Shoarma z kurczaka 267

Pierś z kurczaka umyć i oczyścić. Pokroić w paski lub w kostkę. Pokrojone mięso natrzeć, wcześniej przygotowaną marynatą i odstawić na ok godzinkę. Następnie smażymy mięso na teflonowej patelni bez dodatkowego tłuszczu. Można podawać z ryżem, frytkami, chlebkiem pita lub pieczonymi ziemniaczkami. Sos: ok 200-300 g jogurtu greckiego' 2 ząbki czosnku troszkę świeżej drobno posiekanej natki pietruszki (może być

The Sweet Damsel
KURCZAK PO AZJATYCKU Z PĘDAMI BAMBUSA 234

podsmażamy kurczaka na złoto. Dodajemy cebulę i smażymy 2 minuty. Dodajemy pieczarki i bambusa i smażymy kolejne 2 minuty. Po tym czasie dodajemy pieczarki. Smażymy kilka minut , dodając resztę sosów. Ewentualnie doprawiamy pieprzem. Podajemy z ryżem. I gotowe! SMACZNEGO! Jeżeli podoba Ci się ten przepis to pozostaw po Sobie ślad w postaci komentarza .Uprzejmie dziękuje i zapraszam ponownie

Bazylia kontra Rozmaryn
Polecam orientalne zupki :) 212

Marywilskiej 44 Nie są to miejsca górnych lotów, z białymi obrusami ale rodowici Wietnamczycy potrafią tam przygotować cuda dla podniebienia. Wietnamska zupa ze smażoną rybą, ziołami, pomidorem, makaronem pszennym. Sajgonki wegetariańskie i z mięsem. Ryż z warzywami i surówką z kapusty. Tajska zupa z krewetkami i pieczarkami. Tajska zupa z krewetkami i pieczarkami i chilli na mleku kokosowym

Jemy Pijemy
Kakaowe placuszki z bananem, ryżem i orzachami brazylijskimi 151

Kupiec cynamon 1/3 łyżeczki sody Sposób przygotowani: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy do blendera wrzucamy jajka, twarożek, banana i ryż, blendujemy na koniec dodajemy kakao, sodę, cynamon i orzechy, mieszamy smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni, na małym ogniu, przecierając przed każdym plackiem patelnie oliwą/ żeby lepiej odchodziły i szybciej smażyły możemy przykryć patelnię pokrywką

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Indie na talerzu | Mango chutney z kurczakiem w sezamie 193

rzymski, czosnek, curry, mango chutney, sól i mieszamy z 2 łyżkami oleju. Przygotowaną marynatą nacieramy filety z kurczaka i odstawiamy na jakiś czas. Następnie smażymy filety i pod koniec tego procesu posypujemy sezamem. Podajemy z ryżem i mango chutney. Lubicie mango chutney? Z czym najchętniej jadacie

Zofiana
TYMIANKOWY KURCZAK 222

kurczaka oczyszczamy, porcjujemy , delikatnie! rozbijamy, wkładamy do foliowego woreczka ,zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na ok. 20 minut. Zamarynowane mięso delikatnie osączamy, smażymy na wolnym ogniu do miękkości. Podajemy gorące np. z ugotowanym ryżem! Pycha

Ostra na Słodko
Roladki schabowe z orzechami. 174

posypać parmezanem i  zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczką. Roladki panierować w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Podawać z pieczonymi ziemniakami, ryżem, lub z frytkami

O kuchni z uczuciem
WIEJSKIE RISOTTO 124

np.podwawelskiej1 papryka czerwonapół puszki kukurydzypół puszki zielonego groszku1 cebula1 litr bulionu warzywnegosól , pieprz do smakuWykonanie:Kiełbasę kroimy w plasterki, przesmażamy na rumiano, dodajemy ryż, podsmażamy ok 2minut dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i cebulkę. Smażymy ok 3 minut, dolewamy bulion, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dusimy pod przykryciem 10 minut. Dodajemy dsącząną kukurydzę i groszek, dusimy do wyparowania

Z Majeczką w kuchni