ryż smażony - 6533 przepisów (strona:116/436)

Shoarma z kurczaka 273

Pierś z kurczaka umyć i oczyścić. Pokroić w paski lub w kostkę. Pokrojone mięso natrzeć, wcześniej przygotowaną marynatą i odstawić na ok godzinkę. Następnie smażymy mięso na teflonowej patelni bez dodatkowego tłuszczu. Można podawać z ryżem, frytkami, chlebkiem pita lub pieczonymi ziemniaczkami. Sos: ok 200-300 g jogurtu greckiego' 2 ząbki czosnku troszkę świeżej drobno posiekanej natki pietruszki (może być

The Sweet Damsel
KURCZAK PO AZJATYCKU Z PĘDAMI BAMBUSA 244

podsmażamy kurczaka na złoto. Dodajemy cebulę i smażymy 2 minuty. Dodajemy pieczarki i bambusa i smażymy kolejne 2 minuty. Po tym czasie dodajemy pieczarki. Smażymy kilka minut , dodając resztę sosów. Ewentualnie doprawiamy pieprzem. Podajemy z ryżem. I gotowe! SMACZNEGO! Jeżeli podoba Ci się ten przepis to pozostaw po Sobie ślad w postaci komentarza .Uprzejmie dziękuje i zapraszam ponownie

Bazylia kontra Rozmaryn
Polecam orientalne zupki :) 216

Marywilskiej 44 Nie są to miejsca górnych lotów, z białymi obrusami ale rodowici Wietnamczycy potrafią tam przygotować cuda dla podniebienia. Wietnamska zupa ze smażoną rybą, ziołami, pomidorem, makaronem pszennym. Sajgonki wegetariańskie i z mięsem. Ryż z warzywami i surówką z kapusty. Tajska zupa z krewetkami i pieczarkami. Tajska zupa z krewetkami i pieczarkami i chilli na mleku kokosowym

Jemy Pijemy
Kakaowe placuszki z bananem, ryżem i orzachami brazylijskimi 157

Kupiec cynamon 1/3 łyżeczki sody Sposób przygotowani: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy do blendera wrzucamy jajka, twarożek, banana i ryż, blendujemy na koniec dodajemy kakao, sodę, cynamon i orzechy, mieszamy smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni, na małym ogniu, przecierając przed każdym plackiem patelnie oliwą/ żeby lepiej odchodziły i szybciej smażyły możemy przykryć patelnię pokrywką

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Indie na talerzu | Mango chutney z kurczakiem w sezamie 198

rzymski, czosnek, curry, mango chutney, sól i mieszamy z 2 łyżkami oleju. Przygotowaną marynatą nacieramy filety z kurczaka i odstawiamy na jakiś czas. Następnie smażymy filety i pod koniec tego procesu posypujemy sezamem. Podajemy z ryżem i mango chutney. Lubicie mango chutney? Z czym najchętniej jadacie

Zofiana
TYMIANKOWY KURCZAK 230

kurczaka oczyszczamy, porcjujemy , delikatnie! rozbijamy, wkładamy do foliowego woreczka ,zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na ok. 20 minut. Zamarynowane mięso delikatnie osączamy, smażymy na wolnym ogniu do miękkości. Podajemy gorące np. z ugotowanym ryżem! Pycha

Ostra na Słodko
Roladki schabowe z orzechami. 178

posypać parmezanem i  zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczką. Roladki panierować w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Podawać z pieczonymi ziemniakami, ryżem, lub z frytkami

O kuchni z uczuciem
WIEJSKIE RISOTTO 133

np.podwawelskiej1 papryka czerwonapół puszki kukurydzypół puszki zielonego groszku1 cebula1 litr bulionu warzywnegosól , pieprz do smakuWykonanie:Kiełbasę kroimy w plasterki, przesmażamy na rumiano, dodajemy ryż, podsmażamy ok 2minut dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i cebulkę. Smażymy ok 3 minut, dolewamy bulion, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dusimy pod przykryciem 10 minut. Dodajemy dsącząną kukurydzę i groszek, dusimy do wyparowania

Z Majeczką w kuchni
Indyjskie klopsiki z kalafiora i marchewki 127

gotować prosto i szybko, bowiem w minimalizmie siła! Tym razem bardzo proste klopsiki z kalafiora i marchewki z indyjską mocą przypraw. Danie można podawać jako przystawkę albo połączyć z ryżem lub ziemniakami jako pełnoprawny obiad. Zapraszamy do tworzenia :)    Indyjskie klopsiki z kalafiora i marchewki Przepis na 12-15 klopsików Potrzebujemy:  4-5 dużych różyczek świeżego kalafiora(...)blendujemy.  3. Teraz dodajmy przyprawy, mąkę oraz sezam i słonecznik. Wszystko mieszamy ze sobą.  4. Z masy formujemy maleńkie kuleczki, które smażymy w oleju na złoty kolor.  5. Klopsiki są świetnym dodatkiem do ryżu, pieczonych ziemniaczków lub sałatki.  Smacznego!  Maugo&Paszko

Bananowe Pole
Menu na tydzień: Gotowanie match&mix 145

bazę posłużyły nam makaron – 10-12 minut gotowania, makaron ryżowy – praktycznie bez gotowania, młode ziemniaki – też 10-15 minut i ryż – ten akurat wymaga więcej czasu, bo użyliśmy ryżu brązowego. W szybkim przygotowaniu jedzenia pomógł nam garnek parowy – zwykły garnek z nakładką z dziurkami, jak w durszlaku. Jeśli nie macie, naprawdę warto zaopatrzyć się(...)ponownie rozgrzaną wkładamy polędwiczki z oregano i smażymy na ostrym ogniu – 3 minuty 11. Ściągamy polędwiczki i smażymy drugą partię – z papryką wędzoną 12. Odlewamy wodę z makaronu ryżowego. Odcedzamy tagliatelle prosto do garnka z makaronem ryżowym, który dzięki temu zabiegowi jest po chwili gotowy. 13. Wyłączamy ogień pod ryżem. 14. Studzimy składniki i pakujemy do pojemników

Niedzielny kucharz
Wiosenna zupa z jarmużem i kurczakiem 160

kostkę pierś z kurczaka. Obieram cebule i kroje w piórka delikatnie solę. Dodaję do podsmażonego z obu stron kurczaka i smażę ok 3 minut. Do garnka z gotująca się wodą (ok 4 szklanek wrzucam sypki ryż i gotuję na małym ogniu ok 10 minut razem z pokrojona w plastry marchewką i pietruszką. Po tym czasie do ryżu, dodaję kurczaka

ChilliJemy
Tradycyjne gołąbki z sosem pomidorowym 110

Cebulę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju przez około 5-6 minut, aż cebula będzie lekko brązowa. W między czasie smażenia cebuli, doprawiamy ją 1/2 łyżeczki wegety. Mięso przekładamy do dużej miski. Ryż gotujemy w 1/2 pojemności garnka wrzącej wody. Wsypujemy nasz ryż, przykręcamy ogień na mały i przykrywamy, zostawiając na 18 minut dokładnie. Ryż

Klasyka Gotowania
Kurczak z ryżem i warzywami po chińsku 245

patelni lub w woku.  Dodajemy pokrojone w kostkę mięso, przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem i papryką i smażymy na złoto. Dorzucamy warzywa (bez rozmrażania), imbir i smażymy razem na średnim ogniu przez około 15 minut, aż warzywa zmiękną. Mieszamy wszystko z odsączonym ryżem. Jeśli lubicie na pikantnie polecam polanie sosem chili :) Smacznego :)   1 porcja - 362 g - około 435 kcal

Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczak tikka masala 411

masala 1 łyżka cukru sól pieprz czarny 3 łyżki gęstej śmietany Do podania: gęsty jogurt 200 g ryżu bosmati chlebki naan  (przepis) natka pietruszki lub kolendra Przygotowanie: W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę i przez 1 minutę podsmażamy czosnek. Dodajemy przyprawy i smażymy kolejną minutę. Wlewamy sos pomidorowy, dodajemy cukier i odrobinę soli. Gotujemy 15 minut, aż sos zredukuje się

Smakowity Blog Kulinarny
Wieprzowina w karmelowym mleczku kokosowym 239

łyżka wody  Do podania:   ryż basmati  fasolka cukrowa lub groszek  CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MIN  POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI  1. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej. Wrzucamy karkówkę i przesmażamy ze wszystkich stron na brązowy kolor. Dodajemy czosnek i mieszankę przypraw, smażymy jeszcze pół minuty. Wlewamy mleko kokosowe i sos sojowy, doprowadzamy(...)sosem. Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień. Dusimy 30-40 minut bez przykrycia, aż całe mleczko kokosowe wyparuje, a mięsko zacznie smażyć się we własnym tłuszczu. Na 3 minuty przed końcem doprawiamy sokiem z cytryny. Podajemy z ryżem i fasolką cukrową lub groszkiem. Smacznego! :) Przepis pochodzi z mojego drugiego bloga  MY CULINARY

Tajskie smaki

Proponowane wyszukiwania