pucharki - 500 przepisów (strona:19/34)

Panna Cotta z czereśniami w syropie z kwiatów cazrnego bzu 200

skórką, dodać cukier i zagotować. Przecedzić przez sito, do gorącej śmietany dodać odciśniętą żelatynę, mieszać do całkowitego rozpuszczenia płatków. Do śmietany dodać zimny jogurt, zmiksować blenderem, rozlać do pucharków lub szklanek, odstawić do lodówki. Pozostałą żelatynę namoczyć w wodzie. Czereśnie gotować 5 minut z cukrem i syropem z kwiatów czarnego bzu. Zdjąć z ognia, dodać odciśniętą z wody żelatynę, cały

SzczyptaSmaQ
Deser truskawkowy z ricottą 214

dodajemy cukier - u mnie około 3/4 łyżki. Miksujemy na mus. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i wlewamy do truskawkowego musu, znów chwilę miksujemy. Tak przygotowany mus przelewamy do szklanek lub pucharka i wstawiamy do lodówki w celu lekkiego stężenia. Ricottę miksujemy z cukrem (u mnie 4 łyżeczki) i jogurtem naturalnym. Delikatnie przekładamy na lekko stężały mus truskawkowy, wkładamy znów do lodówki

Słodkie okruszki
Tiramisu truskawkowe 233

Kawę ostudzić i wymieszać z Amaretto. Śmietanę ubić i dodać cukier puder i mascarpone. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę. Herbatniki namaczać kilka sekund w kawie i układać na dnie pucharków. Przykryć warstwą mascarpone, następnie zmiksowanych truskawek. Powtarzać warstwy aż skończą się produkty. Ostatnią warstwą powinno być mascarpone. Można oprószyć cacao. Ozdobić truskawkami. Mniam

Jemy Pijemy
Smoothie truskawkowo-miętowe 136

wodę (wino) wymieszaną z mąką ziemniaczaną i syropem miętowym (opcjonalnie). Truskawki można porozmiażdżać widelcem. Mieszamy energicznie. Następnie przygotowujemy warstwę miętowo-waniliową. Lody miksujemy z liści mięty i mlekiem. Do pucharków wykładamy gorące truskawki, a na nich zimną warstwę miętowo-waniliową. Dekorujemy miętą i truskawkami. Można na górze deseru położyć jeszcze dodatkową gałkę lodów lub wycisnąć trochę bitej śmietany. Przepis autorski

Mania Wypiekania
Serniczki na zimno (czekolada - karmel - wanilia) 344

części. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystudzenia.  Do pierwszej części dodajemy rozpuszczoną czekoladę i łyżkę rozpuszczonej żelatyny. Mieszamy i wykładamy masę na dno pucharków.Wkładamy do lodówki na kilka minut w celu stężenia masy. Do drugiej części dodajemy dwie łyżki masy kajmakowej i także łyżkę żelatyny*. Mieszamy i wykładamy na masę czekoladową. Ponownie wkładamy do lodówki

Mania Wypiekania
KASZA MANNA NA SOKU OWOCOWO - WARZYWNYM Z CZEREŚNIAMI 124

błyskawicznej kaszy manny (bez gotowania) 1 łyżka płynnego miodu czereśnie A jak to zrobić: Do rondelka wlać mleko, sok i miód, zagotować. W tym czasie na dno słoiczków lub pucharków wsypać granolę, oraz wydrylować czereśnie. Gdy mleko z sokiem się zagotuje, pomału wsypywać kaszę mannę ciągle mieszając. Odstawić na minutkę. Gotową kaszkę przełożyć na przygotowaną wcześniej granolę, wierzch udekorować czereśniami

Kuchnia w opałach
Deser słoneczna pomarańcza z ziarnami zbóż i płatkami kukurydzianymi 223

drugie śniadanie :) Składniki : 1słoiczek  Deseru s ł oneczna pomarańcza z ziarnami zbóż Primavika 1/2 szklanki płatków kukurydzianych koraliki do dekoracji , lub owoce Wykonanie : Do pucharka włożyć 1 łyżkę deseru , następnie wyłożyć troszkę płatków kukurydzianych , deser, płatki itd. aż do wykończenia składników.  Udekorować koralikami lub owocami

Sama słodycz i szczypta chili
Kasza manna z bananami-mus 159

Banany pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować na gładko. Skropić cytryną i wymieszać. Kaszę zmiksować, aby była puszysta, a następnie dodawać łyżką stopniowo banany i stale miksując. Wlać do pucharków i udekorować bananem. kasza manna z bananami

O kuchni z uczuciem
Kakaowy pudding jaglany z sosem truskawkowym 294

soli, doprowadzić do wrzenia i wsypać kaszę. Ugotować do miękkości. Dodać kakao, syrop klonowy i całość dokładnie zmiksować na gładki krem (w razie czego dolać odrobinę mleka). Przełożyć do pucharków, a na wierzch ułożyć truskawki i polać powstałym sokiem. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Lody jogurtowo-morelowe 188

przemieszać łyżką lub zmiksować blenderem. Przygotowanie w maszynce do lodów: Schłodzone morele i jogurt zmiksować, schłodzić w lodówce do 5 stopni. Włączyć maszynkę, przelać masę, ukręcić lody. Podać w pucharkach lub rożkach do lodów. Tkaniny lniane  Kardelen   by  Mira design

SzczyptaSmaQ
Crème patissière z truskawkami 218

masy jajecznej, energicznie mieszamy. Powstały krem przekładamy do rondelka i ponownie stawiamy na ogniu. Cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia.  Ściągamy z ognia. Gotowy krem przekładamy do 4 pucharków lub miseczek. Na górę układamy truskawki. Chłodzimy w lodówce

Przysmaki Karolki
Zimny deser brzoskwiniowy w pucharkach 99

śmietany 1 ½ szklanki wody Wykonanie: Brzoskwinie rozgotować z cukrem, dodać sok z cytryny i żelatynę ( należy ją wcześniej rozpuścić w ciepłej wodzie). Następnie połączyć z bitą śmietaną, przełożyć doi pucharków, wstawić do lodówki i ozdobić dowolnie

Tradycyjna Kuchnia
Parfait z kokosowo-orzechową granolą i owocami 341

zabierzemy się do przygotowywania deseru, myjemy owoce i osuszamy je papierowym ręcznikiem. Truskawki kroimy w ćwiartki. Jogurt mieszamy z odrobiną cukru pudru i sokiem z cytryny W szklankach lub pucharkach układamy warstwami: granolę, owoce, jogurt aż skończą się składniki lub miejsce w naczyniach :). Granola kokosowo-orzechowa 3 szklanki płatków owsianych górskich szklanka orzechów laskowych pokrojonych na pół 1/2 szklanki wiórków

wcinaj to
Mus z kaszy manny i białej czekolady z orzeźwiającymi truskawkami 1870

syrop z czarnego bzu, skórkę cytrynową i jak najdrobniej posiekane listki mięty i bazylii. Mieszamy i odstawiamy do lodówki, aby smaki się połączyły. Po odpowiednim schłodzeniu przygotowujemy deser: Do pucharków nakładamy truskawki, na nie mus z kaszy manny i dekorujemy truskawkami i listkami mięty. Podajemy od razu

Zawsze głodna!
Tiramisu 222

niż 10 minut. Następnie delikatnie mieszamy powstałą masę z mascarpone. Kawę mieszamy z likierem i krótko moczymy w niej kolejno biszkopty, które układamy na dnie prostokątnego naczynia (lub w pucharkach jeśli mamy ochotę). Następnie nakładamy część kremu. Całość posypujemy kakao. Ponownie moczymy biszkopty, układamy w naczyniu i nakładamy krem. Postępujemy tak aż do wykorzystania wszystkich składników z czego ostatnią warstwą

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania