czasie czynność potrząsania ponawiamy. Słoik wstawiamy do lodówki na min 4 h, najlepiej na całą noc. Truskawki blendujemy, dosładzamy do smaku. Do pucharków wlewamy nasz mus truskawkowy i gotowy pudding z nasionami chia. Całość dekorujemy owocami i podajemy. Z tej ilości wyjdzie nam 2- 3 porcje deseru. Dla mnie bomba! Szałwia hiszpańska (Salvia hispanica L.) to roślina pochodząca z Meksyku
Malinowe Pocałunkitruskawkowej 2 kopiaste łyżki musli bakaliowego Truskawki rozmrozić w kąpieli wodnej posypując je odrobiną cukru , następnie rozdusić widelcem- powstał sos z kawałkami truskawek. Słonecznik prażyć na suchej patelni. Do pucharka układamy jogurt ,musli, konfiturę, jogurt , zalewamy truskawkami i posypujemy słonecznikiem. Smacznego
Cukier&Pudersposób owoce miały konsystencję sorbetu. Ulokowałam go w lodowce i zajęłam się przygotowaniem śmietany. Połączyłam schłodzoną śmietanę z serkiem i cukrem pudrem i ubiłam mikserem na sztywno.Do pucharków na dno wyłożyłam zmiksowane truskawki a na nie śmietanę.Udekorowałam rodzynkami i orzechami włoskimi.Desery ustawiłam w lodówce uprzednio każdy z osobna przykrywając folia aluminiową ...śmietana bardzo szybko łapie zapachy z lodówki
Gosia gotujesekund * (nie chcemy, aby powstała nam "papka", pierniczki mają tylko zmięknąć i być w pełni pokryte czekoladowym mlekiem). Tak powstałą masą piernikową oblewamy ułożone na dnie pucharka 3 łyżki płatków kukurydzianych. Na wierz nakładamy warstwę jogurtu naturalnego. Ozdabiamy paskami pierniczków. * Moje pierniczki były stwardniałe. Dlatego czas "łączenia" ich z czekoladowym mlekiem wynosił około 10-12 sekund. W przypadku świeżych pierników
Słodkie okruszkibanana wyciagamy, kilka odkładamy, resztę wkładamy do wysokiego pojemnika. Dodajemy mleko prosto z lodówki i całość krótko blendujemy blenderem ręcznym. Dorzucamy odłożone wcześniej plasterki banana i mieszamy. Przekładamy do pucharków, posypujemy orzechami i czekoladą. Podajemy od razu. Moje sugestie: Zamiast normalnego mleka można użyć np. kokosowego. Jeśli Wasze banany nie były zbyt dojrzałe lub lubicie bardziej słodkie smaki, przed zblendowaniem
Zawsze głodna!truskawki) Nasionka chia zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy na kilka godzin (lub na całą noc) do lodówki. Po tym czasie mieszamy pudding z sojowym kremem czekoladowym i przekładamy do pucharków. Dekorujemy świeżymi owocami. Smacznego
Zawsze głodna!części rozgrzewamy patelnię cukier rozsypujemy na patelni i karmelizujemy- czyli podgrzewamy do momentu uzyskania płynnej konsystencji, dolewamy rum, podgrzewamy, dolewamy mleko kokosowe. odparowujemy je i wrzucamy banany przekładamy do pucharków i podajemy z gałką lodów waniliowych i biszkoptem. Smacznego! P.S najlepsze lody waniliowe -Carte Dor z Wanilią z Madagaskaru- polecam
Luźna KuchniaDodajemy 2 łyżki cukru . Gotujemy na wolnym ogniu, mieszając. Następnie w wodzie rozpuszczamy mąkę. Dodajemy do truskawek, mieszamy dokładnie i jeszcze chwilę gotujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. Całość: Do przygotowanych pucharków nakładamy jogurt. W środek (łyżką) nakładamy pieczone jabłka. Na wierzch dodajemy mus truskawkowy. I posypujemy całość ryżem preparowanym. Smacznego
Słodkie okruszkiporzeczek w soku własnym 2 czekoladowe cukierki np michałki 2 plastry kiwi posypka dekoracyjna PRZYGOTOWANIE: Na mleku gotujemy kaszę mannę z dodatkiem cukru trzcinowego. Do pucharków nakładamy po dużej łyżce czarnych porzeczek wraz z ich sokiem, następnie nakładamy po 3 łyżki ugotowanej kaszy i posypujemy posiekanymi czekoladowymi cukierkami, które zalewamy kolejnymi trzema gorącymi łyżkami kaszy manny
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisztuki odstawiamy do dekoracji), podlewamy szklanką wody i dusimy na niewielkim ogniu przez 25 minut po czym ściągamy z ognia blednujemy, dodajemy cukier i podgrzewamy. Mus przekładamy do pucharków lub salaterek. Do rondla wlewamy mleko, zagotowujemy dodajemy kaszę mannę i gotujemy dodając cukier - opcjonalnie wg uznania. Ugotowaną kasze mannę przekładamy na mus. Odłożone morele kroimy w cieniutkie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimiksujemy je. Następnie wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy mus. Zostawimy do stężenia. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy po łyżce zimnego ryżu oraz cukier puder. Gotowe przekładamy do pucharków i polewamy lekko tężejącym sosem truskawkowym. Można podawać od razu do zjedzenia. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzienajmniejszej, niezbędnej ilości zimnej wody. Mąkę wlewamy do garnka z kisielem i intensywnie mieszamy. Gotujemy chwilę, aż pokażą się pęcherzyki na powierzchni. Gotowy kisiel przelewamy do salaterek, pucharków i podajemy – gorący lub przestudzony. Ozdabiamy owocami, skórką cytrynową, wiórkami kokosowymi. Możemy też podać z rozetką z bitej śmietany lub… z czym kto lubi. Domowy kisiel z żurawiny to bomba witaminowa. Przepis
mojewypiekiinietylkowłączamy parowar na 20 minut. Jak parowanie się skończy, wsypujemy substancję żelującą agar-agar i mieszamy, żeby się rozpuściła. Teraz studzimy galaretkę i przekładamy do 3/4 wysokości do pucharków, szklaneczek czy innych słoiczków ;) Serek homogenizowany roztrzepujemy trzepaczką czy widelcem by był bardziej puszysty i wypełniamy nim pozostałą część naczynia w którym będziemy podawać deser. Na wierzch układamy pestki owocu, które
Parowar Faceta