pucharki - 500 przepisów (strona:21/34)

Sorbet z zielonej herbaty Basilur 180

zamrażamy czynność tą powtarzamy trzykrotnie aż do całkowitego zmrożenia. Na 20 minut przed serwowaniem zostawić w lodówce aby masa lekko zmiękła i dała się zeskrobywać łyżką.Serwujemy w pucharkach udekorowany liśćmi mięty lub melisy. Życzę smacznego ;-) Jeśli macie ochotę spróbować tych cudownych aromatycznych herbat Basilur zapraszam do internetowego sklepu, gdzie znajdziecie pełny asortyment ze smakami dla siebie

Wanilia i Kardamon
Sorbet malinowy na upalne dni 140

czasie wyjąć i delikatnie przemieszać łyżką (można też zblendować). Ponowić tę czynność jeszcze dwukrotnie po kolejnych 30minutach (łączny czas zamrażania to ok 3-4 godziny).  Przekładać do pucharków lub wafelka. Pycha

ChilliJemy
Deser z truskawkami i bitą śmietaną 210

słodkiego. Składniki na 2 porcje: Kilka truskawek Kilka herbatników o smaku kakao 200 ml śmietany kremówki 1 czubata łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Herbatniki pokruszyć i wyłożyć je na dnie pucharków. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Udekorować truskawkami. Smacznego Anulla

Fabryka pomysłów
Proste owocowe tiramisu 246

Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać rozgniecione owoce, wymieszać łyżką. 3. Biszkopty maczać w alkoholu i 2-3 biszkopty ułożyć na dnie pucharka deserowego. Przykryć je 1-2 łyżkami kremu w owocami i na wierzchu znów ułożyć nasączone biszkopty. Tak składniki układamy warstwami do wyczerpania. Na samym końcu powinien być krem. Deser wstawić

Mała Cukierenka
Mus czekoladowy z chili 154

Białko ubić na pianę, pod koniec ubijania dodać resztę cukru. Delikatnie połączyć z musem. Kremówkę ubić na sztywno. Delikatnie połączyć z masą czekoladową. Dodać chili*. Rozłożyć do pucharków i schłodzić. Można dowolnie udekorować, np. śmietaną. Ja użyłam pokruszonych bezów i gotowych serduszek z czekolady *chili dawkować z rozwagą

My simple kitchen
Deser lodowy z karmelizowanymi bananami - Marcowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 179

nabierać złoto-brązowego koloru. Następie wrzucamy banana pokrojonego w plasterki i obtaczamy go w karmelu. Dodajemy śmietankę i całość ze sobą mieszamy aż masa stanie się kleista. Na dno pucharków kładziemy po kleksie bitej śmietany.Na to wykładamy po dwie gałki lodów. Na lody kładziemy karmelizowane banany a na banany bitą śmietanę. Wierzch posypujemy startą czekoladą i olewamy odrobiną advocatu

My simple kitchen
Mus czekoladowo - pomarańczowy. Styczniowe Wyzwanie Blogerek 150

lodówki. Mocno schłodzić. Następnie dodać skórkę pomarańczową oraz nalewkę. Całość zmiksować za pomocą miksera na gęstą masę, która w miarę mieszania zacznie nieco jaśnieć. Gotowy mus przełożyć do pucharków, udekorować skórką pomarańczową, startą czekoladą oraz odrobiną kakao i schłodzić na 2 godziny

My simple kitchen
Rabarbarowy Eton Mess 168

większość wody a całość nabierze konsystencji musu. Zdjąć z ognia i wystudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Bezy pokruszyć na większe kawałki. W pucharkach układać na przemian warstwę śmietany, potem warstwę musu i warstwę pokruszonych bez. Czynność powtarzać aż do wyczerpania składników. Przed podaniem mocno schłodzić

My simple kitchen
Deser - truskawkowa palisada 154

lodówki by się schłodziła. Do śmietany dodać cukier puder, ubić na sztywną pianę (nie przebić, gdyż powstaną grudki masła). Roztopić czekoladę z mlekiem (w kąpieli wodnej). Szklanki lub pucharki o szerokim i prostym dnie napełnić do 1/2 wysokości masą truskawkową. Następnie powstawiać rurki, wypełnić przestrzenie między nimi bitą śmietaną. Do środka rurek wlewać łyżeczką roztopioną czekoladę, tak by smugi ściekały

Kuchcik gotuje
Deser z truskawkami. 308

myjemy i przelewamy wrzątkiem. Oddzielamy żółtka od białek. Do misy miksera dodajemy żółtka i cukier i ucieramy do białości. Dodajemy mascarpone i mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą. Do pucharków wkładamy pokruszone herbatniki, następnie porcję kremu i umyte i pokrojone w cząstki truskawki. Przystrajamy listkami mięty. Smacznego

Miksturownik
Kasza jęczmienna z truskawkami i miodem 154

wyłożyc do miski. Truskawki umyć, oszypułkować, osączyć, pokroić w kostkę, odłożyć trochę do dekoracji. Listki melisy umyć, osączyć, pokroić. Wymieszać wszystkie składniki z miodem. Przełożyć kaszę z truskawkami do pucharków, udekorować truskawką i listkami melisy. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Kasza manna z frużeliną truskawkową 159

mleka 6 łyżeczek kaszy manny cukier do smaku frużelina truskawkowa Sposób wykonania: 1. Mleko zagotować, posłodzić do smaku, dodać kaszę i energicznie wymieszać. Gotować, cały czas mieszając. 2. Do pucharków dodać po 2 łyżki frużeliny na dno, na to wyłożyć porcję kaszy i znów frużelinę. Udekorować listkiem mięty. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
DESER: Bomba witamin i minerałów. Kasza jaglana w roli głównej . Budyń z kaszy jaglanej. 175

Lekko studzę i dodaję miód (tak aby temperaturą nie zabić jego zdrowotnych właściwości).  Przekładam do miski i dokładnie blenduję. Przygotowuję owoce - kroję, ścieram, siekam.  Budyń przekładam do pucharków, polewam sokiem (ilość zależy od nas samych) i posypuje owocami. Gotowe.     Smacznego! Przeczytaj najpopularniejsze:   Sok - Naturalny Antybiotyk Oczyszczający z toksyn organizm. Przepis.        Olej Kokosowy

IzaGotuje
DOMOWY KISIEL, Z KAWAŁKAMI TRUSKAWEK, BEZ DODATKU CUKRU 212

pozostałej wody wsypać mąkę ziemniaczaną i dokładnie rozprowadzić. Rozrobioną mąkę z wodą wlewamy do gotujących się owoców i mieszając doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok.1 minuty i rozlewamy do pucharków. Mnie osobiście najbardziej smakuje taki jeszcze ciepły, choć nie pogardzę także zimnym, z lodówki, nawet na drugi dzień. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Cytrynowy deser z owocami - prosto, szybko i smacznie 225

Mieszając dosypujemy cukru (łyżka po łyżce). Mieszamy aż do rozpuszczenia cukru, następnie dodajemy sok wyciśnięty z cytryny. Gotujemy jeszcze chwilę, ciągle mieszając. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Przelewamy do pucharka i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny (, aby nasz cytrynowy krem dobrze zgęstniał). Owoce obieramy i kroimy. Następnie układamy na stężałym cytrynowym kremie. Proponuję ułożyć najpierw warstwę bananowych plasterków

Słodkie okruszki