migdały, studzimy. 2. Kaszę przekładamy do blendera. Zalewamy pozostałymi 150ml zimnego mleka i miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy mleko w proszku, miksujemy jeszcze chwilę. Przekładamy do pucharków, dowolnie dekorujemy
Szefowa kuchnidać cukier) Wykonanie: Mango pokroić na mniejsze kawałki, jabłko obrać i usunąć gniazdo nasienne. Zmiksować na gładką masę. W drugim pojemniku maliny zmiksować z jogurtem i miodem. Układać w pucharku warstwami. Warstwa malin mango maliny Smacznego! Deser odmładzający
O kuchni z uczuciemmieszamy z żółtkami, wlewamy gorące mleko i dosypujemy oba rodzaje mąki cały czas mieszając, tak by nie powstały grudki. Masę podgrzewamy by zgęstniała. Kiedy odrobinę ostygnie wlewamy ją do pucharków. Wierzch posypujemy posiekanym karmelem. Odstawiamy na 3 godziny do lodówki. Smacznego
Bon Ton Italiaowoców. Truskawki pokroić na małe kawałeczki, porzeczki rozgnieść widelcem, żeby puściły sok. Beziki pokruszyć na mniejsze kawałki i wmieszać w masę śmietanową razem z owocami. Deser przełożyć do miseczek, pucharków czy kieliszków, wyrównać wierzch i udekorować truskawkami, porzeczkami oraz listkami melisy lub mięty. Podawać od razu. Smacznego
Plate of Joyłyżkami cukru.Mleko zagotować wraz z pozostałym cukrem,masłem i ekstraktem waniliowym,dodać kaszę.Gotować na wolnym ogniu,ciągle mieszając,aż zgęstnieje. Pozostaje nam tylko przełożyć kaszkę do pucharka i zajadać się ze smakiem. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytmiód i mleko i dobrze wymieszać. Jabłko obrać , usunąć gniazdo nasienne i pokroić na mniejsze cząstki. Pomarańczę obrać i podzielić na mniejsze części. Owoce razem zmiksować na gładko. W pucharkach ułożyć warstwę mleczną , a na górze warstwę owocową . Pycha. deser kokosowy z nasionami chia
O kuchni z uczuciemPołączyć delikatnie najpierw z małą porcją przestudzonej czekolady, później połączyć całość i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce do momentu aż mus będzie gęsty i zimny. Przygotować pucharki, do każdego pokruszyć na dno kilka czekoladowych/kakaowych ciasteczek nasączonych wcześniej w kawie. Na warstwę ciastek nałożyć porcję musu i nakryć go drugą porcją nasączonych w kawie i pokruszonych ciasteczek
KUCHARNIAprzez chwilę, aż budyń zgęstnieje. Zdjąć z ognia, wsypać płatki owsiane i wymieszać. Ja swój deser przygotowałam na talerzyku przy pomocy pierścienia. Można jednak podać go w szklance lub pucharku. Na dno wsypać pokruszone ciastka, na ciastka wylać owsiankę. Odstawić do wystygnięcia. Przed podaniem udekorować owocami
Codzienna kuchnia niecodziennawsypuję do miski, jeśli są posklejane to je oddzielam. Zalewam je gorącymi galaretkami truskawkowymi, rozpuszczonymi w 400 ml wrzątku. Mieszam co jakiś czas. Kremówkę ubijam z cukrem pudrem. Do pucharków nakładam warstwami zastygnięte galaretki, (wcześnie pokrojone )na spód więcej truskawek. Potem bita śmietana, cytrynowa galaretka , też ja kroję na kawałki, troszkę czerwonej. Na wierzch bita śmietana, kolorowa posypka i biszkopty
Takie tam pichceniesobą. Posmakować masę - jeżeli jest dla Was za mało słodka - dodać cukier puder. W międzyczasie truskawki umyć i pozbawić szypułek. Kilka sztuk pozostawić z szypułkami do dekoracji. Na dnie pucharków ułożyć plasterki truskawek, następnie dodać masę śmietanową (2 łyżki), posypkę czekoladową, pokrojone w kostkę truskawki, a na sam wierzch ponownie biała masa (1-2 łyżki). Przygotowany deser można schłodzić
Ugotowaćtruskawek 400 ml jogurtu naturalnego 2 łyżeczki młodego jęczmienia 3 łyżki miodu Wykonanie: Truskawki zmiksować z jedną łyżką miodu . Jogurt wraz z dwoma łyżkami miodu i jęczmieniem zmiksować. Do pucharków wlewamy warstwę truskawek, a następnie warstwę jogurtu. Smacznego
O kuchni z uczuciemłyżeczki żelatyny rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody i lekko przestudzić. Skórkę z cytryny oraz większą część wody z żelatyną dodać do serka i wymieszać. Masę rozlać do pucharków i wstawić do lodówki. Truskawki dokładnie zmiksować z 2 łyżkami cukru. Dodać pozostałą część wody z rozpuszczoną żelatyną. Powstały mus wylać na serek i ponownie wstawić do lodówki na kilka
Bulliougotować płatki ryżowe do miękkości. Gotować około 10 minut, często mieszając.Ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać przestudzone płatki ryżowe, dokładnie wymieszać. Wiśnie odsączyć na sicie. Na dno 3 pucharków nakładać po 2 łyżki masy ryżowej, następnie po 2 łyżki wiśni oraz po 2 gałki lodów. ponownie nałożyć po 2 łyżki masy ryżowej, trochę wiśni oraz gałkę lodów. Polać odrobiną
Z miłości do słodkościLekko studzę i dodaję miód (tak aby temperaturą nie zabić jego zdrowotnych właściwości). Przekładam do miski i dokłądnie blenduję. Przygotowuję owoce - kroję, ścieram, siekam. Budyń przekładam do pucharków, polewam sokiem (ilość zalezy od nas samych) i posypuje owocami. Gotowe. Smacznego
IzaGotujeJeśli lubicie bardziej gładkie w strukturze desery, wtedy można tak ugotowaną kaszę zmiksować blenderem. Ciasteczka pokruszyć i wsypać na dno szklanek, salaterek lub pucharków. Na ciastka wylać ugotowaną kaszę. Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni i posypać nimi deser. Podawać na ciepło lub na zimno. Kiedy deser postoi
Codzienna kuchnia niecodzienna