zamrażamy czynność tą powtarzamy trzykrotnie aż do całkowitego zmrożenia. Na 20 minut przed serwowaniem zostawić w lodówce aby masa lekko zmiękła i dała się zeskrobywać łyżką.Serwujemy w pucharkach udekorowany liśćmi mięty lub melisy. Życzę smacznego ;-) Jeśli macie ochotę spróbować tych cudownych aromatycznych herbat Basilur zapraszam do internetowego sklepu, gdzie znajdziecie pełny asortyment ze smakami dla siebie
Wanilia i Kardamonczasie wyjąć i delikatnie przemieszać łyżką (można też zblendować). Ponowić tę czynność jeszcze dwukrotnie po kolejnych 30minutach (łączny czas zamrażania to ok 3-4 godziny). Przekładać do pucharków lub wafelka. Pycha
ChilliJemysłodkiego. Składniki na 2 porcje: Kilka truskawek Kilka herbatników o smaku kakao 200 ml śmietany kremówki 1 czubata łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Herbatniki pokruszyć i wyłożyć je na dnie pucharków. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Udekorować truskawkami. Smacznego Anulla
Fabryka pomysłówDodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać rozgniecione owoce, wymieszać łyżką. 3. Biszkopty maczać w alkoholu i 2-3 biszkopty ułożyć na dnie pucharka deserowego. Przykryć je 1-2 łyżkami kremu w owocami i na wierzchu znów ułożyć nasączone biszkopty. Tak składniki układamy warstwami do wyczerpania. Na samym końcu powinien być krem. Deser wstawić
Mała CukierenkaBiałko ubić na pianę, pod koniec ubijania dodać resztę cukru. Delikatnie połączyć z musem. Kremówkę ubić na sztywno. Delikatnie połączyć z masą czekoladową. Dodać chili*. Rozłożyć do pucharków i schłodzić. Można dowolnie udekorować, np. śmietaną. Ja użyłam pokruszonych bezów i gotowych serduszek z czekolady *chili dawkować z rozwagą
My simple kitchennabierać złoto-brązowego koloru. Następie wrzucamy banana pokrojonego w plasterki i obtaczamy go w karmelu. Dodajemy śmietankę i całość ze sobą mieszamy aż masa stanie się kleista. Na dno pucharków kładziemy po kleksie bitej śmietany.Na to wykładamy po dwie gałki lodów. Na lody kładziemy karmelizowane banany a na banany bitą śmietanę. Wierzch posypujemy startą czekoladą i olewamy odrobiną advocatu
My simple kitchenlodówki. Mocno schłodzić. Następnie dodać skórkę pomarańczową oraz nalewkę. Całość zmiksować za pomocą miksera na gęstą masę, która w miarę mieszania zacznie nieco jaśnieć. Gotowy mus przełożyć do pucharków, udekorować skórką pomarańczową, startą czekoladą oraz odrobiną kakao i schłodzić na 2 godziny
My simple kitchenwiększość wody a całość nabierze konsystencji musu. Zdjąć z ognia i wystudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Bezy pokruszyć na większe kawałki. W pucharkach układać na przemian warstwę śmietany, potem warstwę musu i warstwę pokruszonych bez. Czynność powtarzać aż do wyczerpania składników. Przed podaniem mocno schłodzić
My simple kitchenlodówki by się schłodziła. Do śmietany dodać cukier puder, ubić na sztywną pianę (nie przebić, gdyż powstaną grudki masła). Roztopić czekoladę z mlekiem (w kąpieli wodnej). Szklanki lub pucharki o szerokim i prostym dnie napełnić do 1/2 wysokości masą truskawkową. Następnie powstawiać rurki, wypełnić przestrzenie między nimi bitą śmietaną. Do środka rurek wlewać łyżeczką roztopioną czekoladę, tak by smugi ściekały
Kuchcik gotujemyjemy i przelewamy wrzątkiem. Oddzielamy żółtka od białek. Do misy miksera dodajemy żółtka i cukier i ucieramy do białości. Dodajemy mascarpone i mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą. Do pucharków wkładamy pokruszone herbatniki, następnie porcję kremu i umyte i pokrojone w cząstki truskawki. Przystrajamy listkami mięty. Smacznego
Miksturownikwyłożyc do miski. Truskawki umyć, oszypułkować, osączyć, pokroić w kostkę, odłożyć trochę do dekoracji. Listki melisy umyć, osączyć, pokroić. Wymieszać wszystkie składniki z miodem. Przełożyć kaszę z truskawkami do pucharków, udekorować truskawką i listkami melisy. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore
Kuchnia Danusimleka 6 łyżeczek kaszy manny cukier do smaku frużelina truskawkowa Sposób wykonania: 1. Mleko zagotować, posłodzić do smaku, dodać kaszę i energicznie wymieszać. Gotować, cały czas mieszając. 2. Do pucharków dodać po 2 łyżki frużeliny na dno, na to wyłożyć porcję kaszy i znów frużelinę. Udekorować listkiem mięty. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego
Kuchnia domowa AniLekko studzę i dodaję miód (tak aby temperaturą nie zabić jego zdrowotnych właściwości). Przekładam do miski i dokładnie blenduję. Przygotowuję owoce - kroję, ścieram, siekam. Budyń przekładam do pucharków, polewam sokiem (ilość zależy od nas samych) i posypuje owocami. Gotowe. Smacznego! Przeczytaj najpopularniejsze: Sok - Naturalny Antybiotyk Oczyszczający z toksyn organizm. Przepis. Olej Kokosowy
IzaGotujepozostałej wody wsypać mąkę ziemniaczaną i dokładnie rozprowadzić. Rozrobioną mąkę z wodą wlewamy do gotujących się owoców i mieszając doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok.1 minuty i rozlewamy do pucharków. Mnie osobiście najbardziej smakuje taki jeszcze ciepły, choć nie pogardzę także zimnym, z lodówki, nawet na drugi dzień. Smacznego
Smaczne ZdroweMieszając dosypujemy cukru (łyżka po łyżce). Mieszamy aż do rozpuszczenia cukru, następnie dodajemy sok wyciśnięty z cytryny. Gotujemy jeszcze chwilę, ciągle mieszając. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Przelewamy do pucharka i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny (, aby nasz cytrynowy krem dobrze zgęstniał). Owoce obieramy i kroimy. Następnie układamy na stężałym cytrynowym kremie. Proponuję ułożyć najpierw warstwę bananowych plasterków
Słodkie okruszki