koniec dodać imbir i sok z cytryny. Odstawić do wystygnięcia, potem zmiksować na jednolitą masę. 100 ml śmietany 30% rozpuścić z gorzką czekoladą. Poczekać chwilę, aż ostygnie. Do pucharków włożyć masę owocową, na to dać czekoladę. Resztę śmietany kremowej ubić z cukrem pudrem. Bitą śmietanę nałożyć na warstwę z czekoladą. Podawać schłodzone. Źródło
Moja Galeria Smakubanan 1/2 jabłka 2 opakowania jogurtu naturalnego gęstego (ok. 360g) 1 łyżka miodu cynamon (opcjonalnie) Owoce obrać ze skórki. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Przełożyć do pucharków, posypać cynamonem. Inspiracja
Moja Galeria Smakuwszystkie ziarenka były namoczone. Przykryć, odstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Mango obrać, pokroić, zmiksować na puree. Płatki kokosowe uprażyć na suchej patelni. Do pucharków/szklanek nakładać na przemian warstwę mango z warstwą chia. Całość posypać płatkami kokosowymi. Gotowe
Moja Galeria Smakumiodu Płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać miód i whiskey. Z granatu wydobyć ziarenka. Czekoladę zatrzeć na tarce. W pucharku lub szklance układać warstwowo śmietanę, płatki owsiane i ziarenka granatu. Wierzch posypać wiórkami czekolady. Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie
Moja Galeria Smakułyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) 100 g truskawek (mrożone lub świeże) 70 g malin (mrożone lub świeże) 1 banan Banana obrać, pokroić. Wraz z pozostałymi składnikami, zmiksować. W pucharkach, szklankach układać na przemian obie warstwy. Podawać od razu. 1 porcja dostarczy około 272 kcal. Inspiracja
Moja Galeria Smakumaliny z cukrem. Do wrzących malin dodać wino wymieszane z mąką ziemniaczaną. Ciągle mieszając trzymać chwilę na ogniu, aż sos zgęstnieje. Lody zmiksować z bazylia i mlekiem. Na dno pucharka wyłożyć maliny, następnie wylać mieszankę lodową. Przyozdobić malinami i bazylią. Smacznego! * niech Was nie zmyli mięta użyta do dekoracji, wypadek przy pracy ;) w środku jest bazylia ;) Przepis pochodzi z książki
Moja Galeria Smakuczekolady mlecznej/deserowej Żelatynę wymieszać z wodą, odstawić na 10 minut. Maliny zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić np w mikrofalówce. Wymieszać z malinami. Wyłożyć na dno 2 pucharków. Odłożyć do lodówki na około 30 minut do stężenia. Śmietanę ubić na sztywno. Jajka sparzyć gorącą wodą. Żółtka ubić w drugiej misce. Połączyć z ubitą śmietaną. Oba rodzaje czekolad rozpuścić w kąpieli
Moja Galeria Smakuśmietany 30 % 2 łyżki cukru pudru owoce (borówki i granat) Przygotowanie: Mocno schłodzoną śmietankę i serek umieszczamy w naczyniu, wsypujemy cukier i ubijamy, aż powstanie krem. W pucharkach układamy biszkopty (mogą być nasączone w kawie lub alkoholu - co kto lubi), dajemy część kremu i posypujemy owocami. Układamy przynajmniej 3 takie warstwy. I deser gotowy. Przed podaniem warto go schłodzić
Lawendowe Nieboborówek i porzeczek Masło i miód rozpuścić w garnku na małym ogniu. Dodać płatki owsiane i dokładnie wymieszać. Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem na sztywną masę. W pucharkach (ok. 3-4 średnie porcje) wykładać płatki, śmietanę i owoce
Bulliopołówki pozbywając się pestek Wrzucamy je na patelnie, zasypujemy cukrem i dodajemy troszkę wody (2-3 łyżki) Śliwki dusimy ok 10-15 minut, aż zmiękną a sos zgęstnieje Do pucharków nakładamy musli do każdego po 2-3 łyżki Zalewamy to jogurtem Na wierch dajemy 3-4 łyżki śliwek (mogą być jeszcze lekko ciepłe) Deser z musli, jogurtem i duszonymi śliwkami
Pyza i Surówkaczasie gotujemy 15 minut na wolnym ogniu (powinna całkowicie wchłonąć płyn) i w zależności od tego czy wolimy zjeść ją na ciepło czy na zimno przekładamy do pucharków i spożywamy od razu lub wkładamy do lodówki na noc. Dekorujemy świeżymi jagodami i polewamy syropem klonowym jeśli lubimy bardzo słodkie dania. Smacznego, Klaudia
Mango Papajapłynnej żelatyny dodać troszkę zmiksowanych truskawek, dobrze wymieszać i przelać do zmiksowanych truskawek. Teraz należy dobrze wymieszać masę, żeby połączyła się dobrze z żelatyną. Przelać gotową masę do pucharków i odstawić na kilka godzin do lodówki
The Sweet Damselpłaskim talerzu i polewać je delikatnie herbatą, ale trzeba uważać, żeby nie przesadzić, ponieważ będą się rozpadać. Wsypujemy maliny do szklanki i ugniatamy je widelcem. Do szklanki lub pucharka ułożyć na dnie: biszkopty, serek, zgniecione maliny, biszkopty, serek, zgniecione maliny, serek. Wierzch można posypać wiórkami z czekolady i ułożyć świeże owoce. Gotowy deser należy schłodzić w lodówce. PS. Biszkopty można
The Sweet Damselwymieszać 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej z wodą, następnie dodać do serka i dokładnie wymieszać. Obie masy połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać. Biszkopty nasączyć w espresso. Następnie ułożyć w pucharkach lub szklankach biszkopty na przemian z kremem. Na każdą warstwę kremu zetrzeć troszeczkę białej i mlecznej czekolady
The Sweet Damselmleko sok marchwiowy Wszystko zmiksować blenderem pod koniec miksowania dodać kurkumę i truskawki Zmiksować aby zostały z truskawek większe kawałki według potrzeb dosłodzić - Koktajl przelać do pucharków ozdobić startą białą czekoladą
W królestwie smaków Beaty