godziny delikatnie wymieszać i ponownie włożyć do zamrażalnika. Lody mrozić około 8 godzin. Po wyciągnięciu lody potrzebują chwilkę, żeby lekko odtajać, po czym można je nakładać do pucharków. Lody można posypać kokosem. Pisałam o mleczku kokosowym, że należy odlać wodę. Dokładnie ujmując na puszce pisze ile jest samego mleczka, a ile wody. Puszkę należy włożyć do lodówki na jeden dzień
Passions hobbies lifepudru galaretka agrestowa Przygotowanie: Jogurt wymieszać z cukrem pudrem. Galaretkę rozpuścić w 1 i 1/4 szklance wody, gdy wystygnie przelać do jogurtu i wymieszać do połączenia składników. Przelać do pucharków i włożyć do lodówki żeby stężało. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i posypką czekoladową (bądź według upodobań.) Smacznego
Motylkowa Kuchniamaliny i śmietana do ozdoby cukier trzcinowy wg smaku Nasiona szałwii argentyńskiej ( chia) namaczam w napoju sojowym. Zostawiam na co najmniej 2 godziny, aby nasionka całkiem nasiąkły. Do pucharków nakładam warstwami, pudding chia, jagody wymieszane z cukrem trzcinowym , znowu warstwa puddingu i jagody z cukrem. Na wierzch wykładam po łyżce śmietany i maliny. SMACZNEGO :) Tradycyjnie zostawiam nowe gazetki
Takie tam pichceniebanany 3-4szt bita śmietana czekolada 1 tabliczka Banany obieramy i kroimy w plastry, następnie układamy je w pucharku: warstwa bananów-warstwa bitej śmietany-warstwa bananów itp. aż do skończenia się bananów. Następnie czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i przestudzoną polewamy deser. Deser wkładamy do lodówki na godzinę
Camilla w kuchnitruskawkowa 1 szt galaretka cytrynowa 1 szt galaretka agrestowa 1 szt bita śmietana Galaretki, każdą z osobna przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Następni do pucharków wylewamy po małej porcji na zmianę galaretki: czerwona-zielona-żółta Dekorujemy bitą śmietaną. Schładzamy w lodówce
Camilla w kuchniwiórki 0,5 szkl Banany pokroić w plasterki, ananas odsączyć pokroić w kostkę. Pomarańczę obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Wszystkie owoce wymieszać w salaterce, nałożyć do pucharków i posypać kokosem. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce około pół godziny
Camilla w kuchnikieliszek winogrona dokładnie myjemy, następnie wybieram kilka sztuk do dekoracji, zaś pozostałe przekroimy na pół i wybieramy z nich pestki. Tak pokrojone winogrona układamy na dnie pucharków. Owoce wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia, ale wcześniej polewamy łyżeczką alkoholu. Ubijamy następnie serek homogenizowany wraz z jogurtem, cukrami: waniliowym i pudrem. Sosem polewamy winogrona, zaś na wierzchu przybieramy owocami
Camilla w kuchnimleka 3,2 % 4 łyżki nasion chia 2-3 łyżki miodu lub złotego syropu ewentualnie ekstrakt migdałowy, waniliowy (1 łyżeczka) Wszystkie składniki mieszamy za pomocą trzepaczki. Nakładamy do pucharków i wstawiamy na całą noc do lodówki. U mnie w postaci dodatków wystąpiły owoce (truskawki, jagody, czereśnie) podsmażane z niewielka ilością cukru. Owoce można zastąpić innymi, także świeżymi. Deser
Humanistka w kuchnigorzkich skórek. Jabłko i brzoskwinie kroimy w kosteczkę razem ze skórką. Łączymy wszystkie owoce w misce. Liczi możemy porwać na mniejsze kawałeczki. Zalewamy całość jogurtem. Wymieszaną sałatkę nakładamy do pucharków lub miseczek i ozdabiamy listkami mięty. Sałatka owocowa - pyszna Spróbujcie koniecznie
Pyza i Surówkajest pyszny deser z nasiona chia.. jogurt naturalny jogurt owocowy nasiona chia Jogurty [ osobno] wymieszać z 1-2 łyżkami nasion chia.Odstawić do lodówki.Do pucharków układać na przemian jogurt naturalny i owocowy
Moje domowe kucharzeniełyżeczka żelatyny spożywczej + łyżka gorącej wody Przygotowanie: Galaretkę przygotować według przepisu na torebce. Do miski dodać serek, cukier i rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Dokładnie wymieszać i przełożyć do pucharków. Poukładać na masie oczyszczone truskawki. Zalać galaretką. Odstawić do lodówki do stężenia galaretki. Podawać zimne. A kolejny przepis na deser, to będą pewnie powyższe roladki
Kuchnia co dniamalin 2,5 szklanki mleka cukier według własnego smaku lub miód sok z 1/2 cytryny Maliny z cukrem zmiksować dodać sok z cytryny i mleko. Ponownie zmiksować . Wlać do pucharków i podawać schłodzone. koktajl malinowy
O kuchni z uczuciemstężenia. W między czasie mieszamy ser z cukrem pudrem 2-3 łyżki, gdy galaretka wystygnie i trochę stężeje dodajemy do sera i mieszmay do połączenia składników. Przelewamy do pucharków i wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem posypujemy startą czekoladą. Smacznego
Motylkowa Kuchniałyżki cukru trzcinowego szczypta cynamonu maliny Przygotowanie; Odlać pół szklanki soku i rozmieszać w nim mąkę ziemniaczaną. Resztę soku zagotować wlać rozmieszaną mąkę i ponownie zagotować. Kisiel rozlać do pucharków. Jabłko obrać z skórki pokroić w kostkę. Na patelni zagotować wodę, wsypać cukier, szczyptę cynamonu i dodać jabłka. Podsmażać na niewielkim ogniu aż woda odparuje a jabłka będą miękkie lecz
Ala piecze i gotujerównież zblendować, dodać do kaszy, dokładnie wymieszać. Galaretki rozrobić w 500ml wrzątku, odstawić do wystygnięcia, aż zaczną tężeć. Następnie 2/3 galaretek zmiksować z masą jaglaną. Masę wyłożyć do pucharków, ułożyć maliny na wierzchu i zalać pozostałą galaretką. Schłodzić
Cakes By Kejt