Składniki:1-2 gałki ulubionych lodów (u mnie miętowe z czekoladą)1 morela1 brzoskwinia2 łyżki borówek amerykańskichSposób przygotowania:1. Owoce myjemy, brzoskwinie dodatkowo obieramy ze skórki.2. Na dno pucharka wkładamy pokrojone w kostkę morele. Dajemy lody, dodajemy cząstki brzoskwiń i borówkami.3. Deser możemy polać ulubionym sosem lub oprószyć tatrą czekoladą.Smacznego
Kuchnia domowa Anismakowe :)Składniki:- 1 szklanka malin- 1 jogurt naturalny gęsty (200 g)- 1/2 szklanki musli- 1/3 szklanki cukru pudruPrzygotowanie:Jogurt mieszamy z cukrem pudrem a malinki miksujemy w blenderze. W pucharkach układamy kolejno jogurt na to maliny a następnie musli, wersje powtarzamy. Wierzch dekorujemy malinkami i listkami mięty
Zainspirowana w kuchni" Kolejny dzień pełen ćwiczeń. Niestety lodówka pusta, więc przed zajęciami, zamiast zrobić smakowitą sałatkę, będę musiała kupić coś na mieście. Nie chciałabym kupować żadnych ciastek, więc
Słodkie Przyjemnoścismak wszystko wynagrodzi. Pomysł na poniższy deser podpatrzyłam u Różowej Pantery , która przygotowała to słodkie danie do akcji "Pomarańcze - wszyscy tańczą i ja tańczę". Składniki na 4 porcje (pucharki do 300 ml): domowa galaretka pomarańczowa 0,5 l soku pomarańczowego 5 łyżeczek żelatyny 1/3 szklanki zwykłego cukru mus czekoladowy 250 ml śmietany 30% 130-140 g czekolady gorzkiej(...)szklance wrzątku. Do gorącego soku (już go nie gotować!) wlać rozpuszczoną żelatynę. Całość przemieszać i odstawić w chłodnej miejsce. Gdy sok będzie już zimny, przelać go do 4 pucharków. Aby uzyskać skośną galaretkę, pucharki pozostawić do stężenia w przechylonej pozycji . Ja do tego celu, górę pucharków oparłam o wytłaczanki z jajkami, a spody o karton z soku
Ugotowaćbędzie! PS Nieskromnie dodam, że domowy sukces kremu czekoladowego został powtórzony! ;) PPS Chwilowo wyczerpały się jednak moje możliwości patrzenia na słodycze i kombinuję co by tu innego wsadzić do pucharka. Zwłaszcza, że Marzena wyraźnie do tego zachęca, prawda? ;) Składniki (na 3 pucharki): Dolna warstwa: 9 okrągłych biszkoptów 6 łyżek dżemu malinowego 3 łyżki whisky lub likieru na whisky (drambuie(...)łyżki cukru 2 łyżki skrobi ziemniaczanej Górna warstwa: 150 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 9 malin Wykonanie: Biszkopty pokroić na ćwiartki i poukładać na dnie pucharków. Dżem wymieszać z whisky lub likierem (ja wybrałem drambuie) i wyłożyć na biszkopty. Przygotować custard: Połączyć mleko i śmietankę w rondelku. Dodać nasionka wanilii i podgrzewać mieszając około 5 minut, niemal
zadanie-gotowanieZrobiłam niezbędne zakupy i zabrałam się za pieczenie. Efekt jest nieziemski! Krem jest mega pyszny i uniwersalny, bo może posłużyć także do nadziania naleśników czy przyrządzenia szybkich deserów w pucharkach. Polecam! :) Spód kokosowy: 4 jajka o temperaturze pokojowej 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki wiórek kokosowym - ok. 30 g 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jajka wbijamy(...)jogurtu z kokosem i kilkoma szybkimi ruchami łączymy dokładnie wszystkie składniki. Krem wykładamy na ciasto. Jeśli jest go nieco za dużo możecie wykorzystać go do zrobienia pysznych deserów w pucharkach. Świetnie sprawdzi się także jako nadzienie do naleśników. Na kremie układamy borówki lub jagody, choć w tym przepisie sprawdzą się także maliny czy truskawki, na górę wylewamy lekko stężałą galaretkę
Cooking Monstermigdałowych na wierzch (--> Płatki migdałowe ) po 1/4 melona żółtego i cantalupa (można dać również inne rodzaje melona, np. galia, albo arbuza) Przygotowanie: Wafelek zblendować. Po łyżce umieścić w pucharku (amarantus wrzucamy od razu do pucharka), nie ugniatać, mają luźno leżeć na spodzie pucharka. Jogurt grecki wymieszać ze śmietanką kokosową przy użyciu trzepaczki. Dodać ksylitol, malibu i wiórki kokosowe, wymieszać(...)łyżką. Krem równo rozmieszczać w pucharkach. Na wierzchu posypać płatkami migdałów. Z melonów wyciąć kulki, poukładać na deserkach. Całość schłodzić w lodówce. * aby otrzymać śmietankę kokosową, należy puszkę z mlekiem kokosowym wstawić pionowo (na stojąco) do lodówki, porządnie schłodzić, otworzyć bez mieszania puszką, łyżką wybrać z wierzchu śmietankę. Mleczko, które pozostało można wykorzystać do pankejków, naleśników, bułeczek
Cakes By Kejtłyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny bita śmietana (opcjonalnie) Wykonanie: Galaretkę wykonujemy wg przepisu z opakowania zmniejszając ilość wody do 400ml, żeby lepiej się ścięła. Wylewamy ostudzoną galaretkę do pucharków i układamy je pochyło w lodówce, do całkowitego stężenia. Po kilka godzinach, lub po całej nocy zabieramy się za przygotowanie kolejnej warstwy. Dwie łyżeczki żelatyny rozpuszczamy z 3-4 łyżkami gorącej(...)wody. Odstawiamy na chwilę do wystudzenia. Gdy żelatyna się ochłodzi (nie może być ścięta) miksujemy ją z serkami homogenizowanymi. Nakładamy serka do pucharków przechylając je w drugą stronę. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Gdy druga warstwa zastygnie myjemy truskawki, usuwamy szypułki i miksujemy z dwiema łyżkami cukru. Podgrzewamy 100ml wody i rozpuszczamy w niej 2 łyżeczki żelatyny. Truskawki miksujemy
Mania WypiekaniaWykonanie Truskawki umyć, usunąć szypułki, dodać 3 łyżeczki cukru, zmiksować na gładki mus. 3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w odrobinie wody, dodać mus z truskawek, wymieszać. Mus rozlać do trzech pucharków, wstawić do lodówki. Pozostałe dwie łyżeczki żelatyny również rozpuścić w odrobinie wody, wymieszać z serkiem i wyłożyć do pucharków na stężały mus, schłodzić w lodówce. Galaretkę rozpuścić(...)wody. Przelać do pucharków, pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia. Uwaga – sprawdzona rada 1) niestety z racji, że tak jak w przypadku wielu produktów, jest żelatyna i żelatyna deser mus truskawkowy może nie stężeć czego sam doświadczyłem ( do każdego pucharka dodałem mus wymieszany z żelatyną innego producenta. W pierwszym mus naprawdę stężał, w drugim
Świat Smakubita śmietana... W tej wersji (by zagłuszyć wyrzuty sumienia;)) dodałam do pełnoziarnistych ciastek po garści płatków owsianych i orzechów laskowych i ułożyłam deser zamiast w w tortownicy, w pucharkach. Spodu nie ugniatałam na twardo, lecz pozostawiłam go lekko sypkiego. Szybciej i bardziej słodko się nie da - ja to połączenie uwielbiam! Jeśli jeszcze nie mieliście okazji spróbować banoffee pie, nie zwlekajcie(...)Niebo w gębie!:)SKŁADNIKI na 6 pucharków:200 g pełnoziarnistych ciastek Digestivegarść płatków owsianychgarść orzechów laskowych130 g roztopionego masła1 puszka kajmaku2 banany2 łyżki soku z cytryny 250 ml śmietany kremówki 36%150 g serka mascarponeWYKONANIE: Ciastka, płatki owsiane i orzechy laskowe wrzuć do malaksera i krótko zmiksuj, tak aby pozostały kawałeczki. Dodaj roztopione ciepłe masło i całość dokładnie wymieszaj. Gotową
Słodko-Słony Świat IlonyUwielbiam szybkie warstwowe pucharki, które mogę zjeść zarówno w ramach drugiego śniadania, jak i deseru. Dziś polewam Wam jeden z nich. Malinowo serowy pucharek warstwowy z chrupiącymi płatkami przygotujecie dosłownie w kilka chwil. A cieszyć się nim można już o wiele dłużej zajadając się łyżeczka po łyżeczce… Spróbujcie. Składniki: 3/4 szklanki mrożonych malin 150 g waniliowego serka homogenizowanego(...)mnie wersja z pokruszoną wanilią) 4-5 łyżek opiekanych płatków kukurydzanych Sonko listki świeżej mięty Przygotowanie: Maliny rozmrażamy w rondelku lub w wersji szybkiej w mikrofalówce. Na dno pucharka wykładamy opiekane płatki kukurydziane, następnie układamy warstwę waniliowego serka homogenizowanego, a na serek dajemy całej rozmrożone (jeszcze ciepłe) maliny wraz z sokiem, który puściły podczas rozmrażania. Wierach zdobimy świeżą mięto. Podajemy
Słodkie okruszkiOstatnio na śniadanie upodobałam sobie warstwowe pucharki. Dziś zapraszam Was na jeden z nich. Pyszne, chrupiące śniadanie z serkiem i karmelizowanym jabłkiem. Przygotujecie je w bardzo krótkim czasie. Jest pożywne i lekko słodkie. Jak dla mnie śniadanie idealne Tak przygotowany pucharek doskonale sprawdzi się również w formie drugiego śniadania lub kolacji. Spróbujcie. Miłego i smacznego dnia moi drodzy Składniki: około(...)Następnie dodajemy pokrojone w kostkę jabłko. Kostki jabłka smażymy do miękkości, co jakiś czas delikatnie mieszając (powinny całe być karmelu, ja wolę delikatniejsze, ale możecie karmelizować je dłużej). W pucharku (lub wysokiej szklance) układamy warstwowo – około 4 łyżki płatków Corn Flakes Klasycznych (ilość zależy od wielkości wybranego naczynia, mają powstać warstwy), następnie ponad połowę serka, resztę płatków i znów
Słodkie okruszkiDostałem dyspensę na użycie kieliszków zamiast pucharków i skwapliwie ją wykorzystałem. W końcu to właściwie to samo. Pucharki, zanim zaczęły kojarzyć się deserowo, służyły kiedyś do picia alkoholu, a kieliszki (nawet takie bez nóżki) mogą z kolei przyjąć w swoje wnętrze coś bezalkoholowego. Tak raz na jakiś czas ;) Mus gruszkowy jest świetną zawartością takiego kieliszka. Jest bardzo prosty, naturalny(...)sokiem z cytryny w naczyniu żaroodpornym. Umieścić w piekarniku pod grillem na 45 minut w temperaturze 200 stopni. Lekko ostudzić i zmiksować w blenderze. Przelać do kieliszków lub pucharków i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Tuż przed podaniem polać roztopioną (np. w mikrofalówce) gorzką czekoladą i posypać pokruszonymi orzechami. Udekorować plasterkami kandyzowanych gruszek
zadanie-gotowanieDlaczego pucharek? Otóż kilka dni temu przypadkiem trafiłam w telewizji na kulinarne show, mające wyłonić najlepszego kucharza spośród polskich gwiazd. Jedno z zadań, jakie zostało postawione przed uczestnikami, polegało na wypełnieniu pucharka czymś smacznym i wyjątkowym. Pomyślałam wtedy, że pomysł ten można przenieść na nasz blogowy grunt, co zresztą niniejszym czynię ;) Jeżeli pucharek to przede wszystkim desery. Jednak
zadanie-gotowaniewanilię i mieszamy. Mleczko kokosowe przekładamy do wysokiego naczynia i ubijamy na puszystą masę. Można dodać 1 łyżkę ksylitolu. Musem truskawkowym i masą kokosową napełniamy foremki do lodów lub pucharki. Do foremek najpierw nakładamy masę kokosową, a następnie mus truskawkowy. Jeżeli lody będą podawane w pucharkach, należy trzymając w jednym ręku naczynie z musem truskawkowym, a w drugim masę kokosową(...)jednocześnie napełnić pucharki. Najlepsze są do tego naczynia z dziubkami. Gotowe lody wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin. Lody kokosowo-truskawkowe podajemy jako deser. Poniżej trochę statystyki o wielkim finale Euro 2016: Francuzi wygrali dziesięć ostatnich meczów z Portugalią. Portugalia nie pokonała Francji od ponad 40 lat. Po raz ostatni w kwietniu 1975 roku, w towarzyskim spotkaniu
My Chcemy Jeśćzmiksowanego serka dodać ubitą śmietanę oraz likier i zmiksować aż składniki się połączą. Rozmrożone truskawki zmiksować na mus, można do smaku nieco dosłodzić. Deser nałożyć do szklaneczek czy pucharków. Na dno każego pucharka nałożyć trochę kremu śmietanowego i polać odrobiną truskwakowego musu. Następnie ułożyć kawałki dobrze nasączonego w likierze biszkopta. Ponownie wyłożyć śmietankowy krem i na wierzch odrobinę truskawkowego musu(...)Całość posypać odrobiną startej czekolady. Przed podaniem dobrze schłodzić. Z tej ilości wyszło mi 5 deserków, wszystko zależy od wielkości pucharka
Monia miesza i gotujeotręby 1czekolada Wykonanie: W dwóch naczyniach rozpuszczamy galaretki. Owoce miksujemy, aż będą miały konsystencję musu. Czekoladę rozpuszczamy, lekko studzimy, dodajemy otręby, całość dokładnie mieszamy. Teraz układamy składniki warstwami. Do pucharków wlewamy jedną z galaretek. Następnie zarówno galaretkę w pucharkach jak i tę w osobnym naczyniu wkładamy do lodówki i czekamy aż stężeje tak, że nie będzie mieszać się z innymi(...)warstwami. Kiedy to nastąpi do pucharków wlewamy jeżynowy mus i kolejną warstwę galaretki. Wkładamy do lodówki na kilka minut, a następnie na wierzchu deseru umieszczamy otręby zmiksowane z czekoladą. Ponownie wkładamy do lodówki, żeby całość stężała
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciaładomowego biszkoptu budyń waniliowy 500 g mleka do przygotowania budyniu 200 g śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru Truskawki odszypułkować, pokroić na plasterki. Środkowe plasterki zostawić na ozdobę boków pucharków, pozostałe umieścić na dnie pucharków. Galaretkę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Ostudzić, zalać nią truskawki (użyć połowy galaretki). Odłożyć do lodówki do stężenia. Na zastygniętej galaretce ułożyć po bokach(...)pucharków plasterki truskawek. Na środku ułożyć kawałki biszkoptów. Nasączyć galaretką. Odłożyć do lodówki. Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudzić. Ułożyć na warstwie biszkoptów. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Wyłożyć na budyń. Deser ozdobić plasterkami truskawek. Smacznego
Moja Galeria Smakuorzeźwia i zaspokaja apetyt na słodycze. Ma delikatną konsystencję. Nie obraziłabym się, gdybym dostała taki deser w kawiarni. ;-) Z takiego przepisu robiłam już standardowy sernik, ale takie desery w pucharkach mają swój urok. Polecam, zwłaszcza na lato! (składniki na 4-5 porcji) Warstwa serowa: 500g waniliowego serka homogenizowanego 1 opakowanie bitej śmietany w proszku 150ml zimnego mleka 1 płaska łyżka(...)Żelatynę podgrzewamy by się rozpuściła (nie może być gorąca, ale nie może być w niej również grudek). Wlewamy do masy serowej, mieszamy do połączenia składników. Masę wylewamy na spód pucharków, chłodzimy w lodówce minimum 1h. 2. Galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w 125ml wrzątku (dokładnie mieszamy). Pozostawiamy do wystudzenia, często mieszając. Śmietankę ubijamy w 150ml mleka, dodajemy jogurt, miksujemy. Truskawki miksujemy
Szefowa kuchniDziś chciałam Wam pokazać podrasowaną wersję pewnego musu, podanie idealne na przyjęcie. Kiedyś ten deser pokazałam Wam w szklanych pucharkach, w których również prezentuje się świetnie. Przed Wami Mousse au Chocolat ! To jest wyjątkowy deser, nie ma potrzeby go słodzić, przygotowanie zajmuje kilkanaście minut i jest to nasz ulubiony deser. Deser obok, którego nie da się przejść obojętnie. Zawartość talerzy(...)się powstrzymać :) Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep, w którym można nabyć produkt. Składniki na 4 pucharki lub kilkanaście takich malutkich foremek: 100 g dobrej gatunkowo czekolady deserowej (gorzkiej) 3 jajka szczypta soli 3-4 łyżki likieru kokosowego (użyłam Coconut Milk Canari ) DODATKOWO UŻYŁAM: 100 ml śmietany
Blondynka GotujeŁatwy, smaczny, a zarazem efektowny deser z truskawkami. U mnie podany został nie w pucharku deserowym, tylko w dużych kieliszkach do czerwonego wina. Najważniejsze bowiem jest dla mnie to, aby deser ładnie się prezentował, a zarazem nie wyglądał zawsze tak samo :-) Myślę, że równie ciekawy efekt można by uzyskać sporządzając deser w kieliszkach do martini ;-) SKŁADNIKI (na 4 duże pucharki(...)śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru 2 opakowania śmietan-fix WYKONANIE Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu i zostawić do ochłodnięcia. Do każdego z pucharków wrzucić 4-5 truskawek (w zależności od wielkości), po czy zalać galaretką. Włożyć do lodówki do stężenia. Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej już śmietany dodać śmietan
Passions hobbies lifeubijać. Następnie dodawać po łyżce serka mascarpone, dokładnie utrzeć. Mus truskawkowy : Truskawki oszypułkować, opłukać, osączyć na sicie. Przełożyć do miksera, dodać cukier zmiksować. Do pucharków nałożyć krem z serka mascarpone, lekko przechylić pucharki, odstawić do lodówki. Truskawki zmiksować z cukrem, mus przelać do pucharków z kremem mascarpone. Smacznego ! (function
Kuchnia DanusiCotta: - 200g śmietanki kremówki - 200ml mleka - 10g żelatyny - opakowanie cukru waniliowego Mus: - puszka ananasów - 20ml syropu ananasowego z puszki - 3 łyżeczki cukru Powyższa ilość składników wystarcza na 4 małe pucharki. No to do roboty. Zacząłem od wlania do garnka śmietanki i mleka oraz dodania cukru. Postawiłem na gazie i zacząłem mieszać aż do momentu rozpuszczenia się cukru. Podkręciłem(...)kiedy mikstura się zagotowała to ściągnąłem z palnika i dosypałem żelatyny jednocześnie mieszając. Po połączeniu żelatyny z mlekiem napełniłem pucharki tak 2/3 ich wysokości i zostawiłem do stężenia. Po około dwóch godzinach zabrałem się za mus. Wygrzebałem z puszki wszystkie ananasy, które zblendowałem jednocześnie dosypując 2 łyżki cukru i dolewając syrop. W wielu przepisach była opcja z żelatyna
Kuchenne Wariacjeśmietanki 30% - 2 żółtka - 50 g czekolady mlecznej - 50 g czekolady deserowej Dekoracja: - maliny - pałeczki czekoladowe - trochę startej czekolady Porcja na 2-4 osób w zależności od wielkości pucharków. Najpierw robimy mus malinowy. Żelatynę wsypujemy do zimnej wody żeby ją namoczyć. Maliny mieszamy z cukrem pudrem i miksujemy. Namoczoną żelatynę rozpuszczamy w mikrofali lub podgrzewamy do rozpuszczenia. Żelatynę łączymy(...)malinami i przekładamy do pucharków. Teraz zabieramy się za mus czekoladowy. Najpierw rozpuszczamy obie czekolady w kąpieli wodnej lub jak ktoś ma możliwość to w mikrofali. Gdy czekolada nam lekko przestygnie zaczynamy ubijać śmietankę (schłodzoną) na sztywno i ubijamy również żółtka. Do ubitej śmietanki dodajemy ubite białka i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy czekoladę i mieszamy. Gotowy mus czekoladowy przekładamy
Kuchenne Wariacjereklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z góry dziękuję. Wykonanie Czerwoną galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Ostudzić i rozlać do 4 wysokich pucharków. Pucharki ustawić w lodówce pod skosem. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody, wymieszać z serkiem. Serek wyłożyć na stężałą czerwoną galaretkę, schłodzić. Banana pokroić w krążki, wyłożyć na serek. Zieloną galaretkę(...)przygotować tak jak czerwoną, rozlać do pucharków, odstawić do całkowitego stężenia. Uwaga – sprawdzona rada 1) Deser można udekorować kawałkami owoców lub bitą śmietaną Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mojego drugiego bloga Patentowo gdzie przedstawiam ciekawe patenty pomagające znieść trudy życia codziennego :) (adsbygoogle
Świat SmakuBiszkopty, warstwa czekoladowa i zmiksowane brzoskwinie. Szybki do wykonania deser (tylko 5 składników). Zrobiłam dwie bardzo duże porcje, bo akurat miałam takie pucharki Polecam jednak zrobić cztery mniejsze porcje. 300 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady brzoskwinie w syropie (około 10 połówek + 1 na wierzch do ozdoby) kilka biszkoptów na dno pucharków (do każdego dałam(...)niskiej mocy). Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wymieszać delikatnie łyżką z ostudzoną czekoladą (dodawać po łyżce czekolady do śmietany). Odstawić do lodówki. Brzoskwinie zmiksować w malakserze. W pucharkach układać po kilka biszkoptów, krem czekoladowy, zmiksowane brzoskwinie i kolejną warstwę czekoladową. Ozdobić plastrami brzoskwini. Odstawić na kilka godzin do lodówki
Bulliopołowie wody podanej na opakowaniu i zostawić do stężenia. Ser mieszamy z cukrem waniliowym i bakaliami. 2/3 tężejącej galaretki dodajemy do sera i mieszamy, a potem przekładamy do pucharków. Pozostałą galaretkę mieszamy z musem truskawkowym i dodajemy do pucharków. Pucharki umieszczamy w lodówce, aby całość deseru stężała. Najlepiej smakują schłodzone
ZofianaBiszkopty, warstwa czekoladowa i zmiksowane brzoskwinie. Szybki do wykonania deser (tylko 5 składników). Zrobiłam dwie bardzo duże porcje, bo akurat miałam takie pucharki Polecam jednak zrobić cztery mniejsze porcje. 300 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady brzoskwinie w syropie (około 10 połówek + 1 na wierzch do ozdoby) kilka biszkoptów na dno pucharków (do każdego dałam(...)niskiej mocy). Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wymieszać delikatnie łyżką z ostudzoną czekoladą (dodawać po łyżce czekolady do śmietany). Odstawić do lodówki. Brzoskwinie zmiksować w malakserze. W pucharkach układać po kilka biszkoptów, krem czekoladowy, zmiksowane brzoskwinie i kolejną warstwę czekoladową. Ozdobić plastrami brzoskwini. Odstawić na kilka godzin do lodówki
Bulliołyżkami wody, można też rozpuścić czekoladę za pomocą kąpieli wodnej(ta metoda jest częściej polecana). Następnie do rondelka dodajemy herbatniki z orzechami i dokładnie mieszamy. Przekładamy do pucharków. Teraz musimy przygotować nasza serową masę. Mascarpone mieszamy z sokiem cytryny oraz cukrem pudrem. Przekładamy do naszych pucharków. Brzoskwinie miałam tylko w puszcze, dlatego wrzuciłam je wszystkie do blendera,dodałam(...)pomarańczy i zmiksowałam na gładką masę, następnie przełożyłam do pucharków i udekorowałam borówkami. Przypominam Wam również o Styczniowym Wyzwaniu !:) Nadal możecie wziąć w nim udział, wiec serdecznie Was zapraszam. Miłego dnia
Chocolate Stop Temptingkażdego łasucha :)Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Maliny zmiksować blenderem razem z cukrem pudrem. Dodać żelatynę i całość dobrze wymieszać. Tak przygotowany mus malinowy wlać na dno pucharków.Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. W osobnej misce ubić żółtka, aż powstanie lekka puszysta masa. Czekoladę mleczną połączyć z deserową, a następnie rozpuścić ją w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej(...)Następnie ubitą śmietankę połączyć z żółtkami oraz lekko ostudzoną, rozpuszczoną czekoladą. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym musem zalać maliny w pucharkach. Pucharki z deserem włożyć do lodówki na około 30 minut. Przed podaniem desery delikatnie posypać kakao i udekorować świeżymi malinami.Źródło: KuchniaLidla
Świat Domowej Kuchni