pucharki - 500 przepisów (strona:9/34)

Zdrowy kisiel pomarańczowy z siemienia lnianego . 194

dodajemy miód i dusimy aż puści sok .Następnie dobrze miksujemy . Do gorących pomarańczy dodajemy energicznie mieszając siemię lniane .Mieszamy tak aby nie powstały kluski.  Gotowy kisiel przekładamy do pucharków , posypujemy migdałami i dowolnymi ziarenkami.        Pysznie , prosto i zdrowo . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Smakowity deser trójkolorowy z bitą śmietaną 233

zagotowujemy. Wrzucamy jedną galaretkę i chwilkę gotujemy. Studzimy. Do drugiego garnka wrzucamy borówki, dolewamy 0,5 litra wody i zagotowujemy. Wrzucamy jedną galaretkę i chwilkę gotujemy. Studzimy. Do pucharków lub szklanek wlewamy grejpfrutową galaretkę i studzimy w lodówce do stężenia. Mi wyszło 6 porcji w szklankach. Gdy stężeje układamy plasterki bananów na galaretkę i wlewamy borówkową galaretkę i ponownie wstawiamy

Pyza i Surówka
Deser dyniowy z mascarpone, figami i jeżynami 200

jeżyny Wykonanie: przygotować puree z dynii wg  tego przepisu mascarpone ubić ze śmietaną kremówką mikserem. Dodać cukier, puree z dynii i amaretto, wymieszać ponownie  deser ułożyć w pucharkach. Ozobić figami i jeżynami. Podawać schlodzony

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ETERNO- współpraca 176

plasterków cytrynek z syropem. Słoiczek wystarcza do sporządzenia 4l pysznej lemoniady. Do lemoniady można dodać parę listków mięty oraz trochę miodu. Jako dodatek do deserów np.: lody owocowe w pucharkach polać syropem, ozdobić plasterkami cytrynek. Do pieczenia mięs, zwłaszcza drobiu. PRZEPISY

ClauditteMissCooking
Przekąska warzywno- serowa 171

cytryny wymieszać z oliwą. Przyprawić sola, pieprzem i cukrem. Zalać przygotowane warzywa, wymieszać. Ser pokroić w kostkę, wymieszać z jogurtem. Oprószyć pieprzem. Plasterki czosnku przysmażyć na oleju. Wyjąć. W pucharkach okładać warstwami warzywa i ser z jogurtem. Całość posypać oliwkami i czosnkiem

Camilla w kuchni
Drugie śniadanie z jaglanką i musli 144

jaglanki z pieczonym jabłkiem 50 g melona miodowego Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Miód łączymy z jogurtem naturalnym. Melona obieramy i kroimy w kostkę W pucharku układamy kolejno musli, jogurt wymieszany z miodem, jaślankę i owoce. Zjadamy od razu po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

R'n'G Kitchen
Maliny + krem = deser wszechczasów 209

białek. Z białek ubijamy sztywną pianę, z żółtek z cukrem kogel – mogel. Dodajemy wanilię, później mascarpone i łączymy wszystkie składniki w gęsty krem. Odcedzamy maliny. Na dnie przezroczystych pucharków układamy łyżkę kremu, następnie kilka owoców, później znów porcję kremu i owoców. Dekorujemy listkami mięty, lub melisy. Z podanej proporcji wychodzą mi 4 spore lub 6 niewielkich porcji deseru. Smacznego

Patchwork
Deser jogurtowy z chia i melonem 190

Galia 3 łyżki miodu lub cukier 1/2 szklanki malin Nasiona wsypać do jogurtu, wymieszać i odstawić na całą noc do lodówki. Wyjąć, wymieszać z miodem i włożyć go do pucharków.  Ułożyć warstwę malin, a następnie pokrojonego melona lub porobić kulki  specjalną łyżeczką. Smacznego deser jogurtowy z chia i melonem

O kuchni z uczuciem
Pudding chia 225

łyżki nasionek chia i mieszam szybko rózgą żeby nie zdążyły się zbić w grudki. Gotuję około 5 minut na niewielkim ogniu mieszając, aż wchłoną cały płyn. Studzę, przekładam do pucharków lub szklanek. Ta ilość jest idealna na dwie porcje. Jako dodatek wystarczą jakiekolwiek świeże owoce które lubicie. A że kocham mango, najczęściej pada właśnie na nie. Obieram ze skórki dojrzałe

Karo in the Kitchen
DESER TIRAMISU WERSJA l 394

deser powstał na bazie mascarpone z dodatkiem żółtek i ubitych białek. Był pyszny, choć przygotowując go tak na szybko (tylko z kilkugodzinnym wyprzedzeniem), najlepiej przygotować go w małych pucharkach, jest bowiem lekko płynny, ale już drugiego dnia ma super konsystencję i daje się już ładnie wyjmować z dużego naczynia. Polecam! Także tym którzy za kawą nie przepadają. Ja z kawy

Smaczne Zdrowe
Najprostszy deser świata 171

jabłka pół brzoskwini pokrojonej w plasterki garść rodzynek ewentualnie bita śmietana Przygotowanie: Galaretki rozpuścić, każdą w 1,5 szklanki wrzątku. Rodzynki sparzyć, owoce umyć i osuszyć. Galaretki wlewać do pucharków warstwami, czekając z laniem następnej, aż poprzednia stężeje. Pomiędzy warstwy powkładać rodzynki (odsączone) i owoce.  Udekorować owocami i bitą śmietaną (jeśli chcemy i lubimy). Całość schłodzić w lodówce

Cakes By Kejt
Deser z nasionami chia 197

smacznie... jogurt naturalny nasiona chia kilka herbatników syrop klonowy lub do kawy i deserów Jogurt wymieszać z 1-2 łyżkami nasion chia.Odstawić do lodówki.Herbatniki pokruszyć.Do pucharków układać na przemian jogurt z nasionami i pokruszone herbatniki.Polać syropem

Moje domowe kucharzenie
Biała Dama 172

owocowe 2 banany sok z cytryny 2 łyżki miodu 4 łyżki konfitury owoce leśne 300 ml śmietanki 30% 100 gram serka mascarpone 50 gram płatków migdałowych Wykonanie: Do wysokich pucharków na samym dnie wsypujemy granoli owocowe, przekładamy ubitą śmietanką z dodatkiem serka,na to wykładamy zmiksowane banany z dodatkiem soku z cytryny oraz miodem, wykładamy kolejna warstwę granoli, którą przykrywamy

kgwjanczewo
Kawowy deser w słoiku 580

jest bardzo aromatyczny i czekoladowy. Według mnie trochę przesadziłam , choć moim testerom smakowało. Deser można podawać nie tylko w słoiku (fajny pomysł na grilla!) ale również w pięknych pucharkach. Zapraszam na kawowy deser z.. czekoladą :) Składniki na deser kawowy w słoiku 1 porcja:          71 g śmietanki

Słodkie Przyjemności
Deser porzeczkowo-orzechowy z nutellą 162

serii słodkie na weekend. Upał nie odpuszcza i nie będę Was katować staniem przy gorącym piekarniku ale słodkości oczywiście nie odpuszczę. Jeśli nie pieczenie to dobrym wyborem będzie oczywiście pucharek z deserem. A skoro mamy środek lata to deser musi być obowiązkowo z owocami. Dziś padło na kwaśne, czerwone porzeczki. Chciałam

Pyry na Gaz